בישול בחדשות

סוכן חדשות
 
דיוויד פרנקל במטבח של פרונטו/ צילום: תמוז רחמן
הילד הרע של עולם הקולינריה התל-אביבי: "בסוף הבנתי שהייעוד שלי הוא לא לשים אותי במרכז"
דיוויד פרנקל סומן מגיל מוקדם כאחת ההבטחות הקולינריות הגדולות של ישראל • הוא הגיע לתקופה קצרה ל"פרונטו", והזמני הפך לקבוע • "האם זה מה שאיחלתי לעצמי כשהייתי שף צעיר ושאפתן? אני לא יודע"
  
 
מסבחה דג חלה עם טונה וחצילים צילום: גל זהבי
ראש דג לראש השנה: יחי זיני ממסעדת הדגים פסקדו, מסכם עשור ונותן מתכונים לחג
פסקדו, מסעדת הדגים האשדודית הכשרה, חוגגת עשור, וזו הזדמנות לשיחה עם יחי זינו, הגולש שהפך לטבח, על אוכל אישי, צילחות מינימלי ולמה מסעדה כמו שלו לא יכולה להתפתח בתל אביב • ויש גם מתכונים לשולחן החג
  
 
ארוחת בוקר במסעדת אלנה / צילום: סיון אסקיו
לעלות צפונה או להישאר במרכז? 3 בראנצ'ים מצטיינים
שלוש ארוחות בראנץ' ששווה לנסוע אליהן במיוחד: מסעדת נחום בעיר התחתית בחיפה, המסעדה שבמלון נורמן וזו של מלון דריסקו בת"א • איך מסעדה חיפאית קטנה מצליחה לתת פייט למלונות הבוטיק התל-אביביים היוקרתיים, ועוד במחירים צנועים של 50-20 שקל למנה?
  
 
פסטרמה בהכנה ביתית/ צילום: shutterstock אס.איי.פי קריאייטב
קנטטה לפסטרמה: להכין פסטרמה בבית
במסגרת הנטייה ההולכת וגוברת להכין בבית מוצרים במקום אלה המתועשים והקנויים, דרך גם כוכבה של הפסטרמה הביתית מתברר שיש לא מעט משוגעים לדבר, שכובשים ומעשנים בשרים במו ידיהם, מתקבצים בקבוצות ווטסאפ ופייסבוק ומחליפים מתכונים
  
 
מאפים וסלטים מסורתיים  / צילום: shutterstock אס.איי.פי קריאייטיב
חצ'פורי גורמה: האוכל הגיאורגי האהוב עובר מהפכה
גיאורגיה היא אחד היעדים האהובים ביותר על ישראלים, גם כיעד קולינרי. האוכל המסורתי נהדר, אבל בעשור האחרון מתחוללת מהפכה בטביליסי, ומסעדות שף החלו לשלב במתכונים קלאסיים חומרי גלם לא שגרתיים וטכניקות ממטבחים שכנים
  
 
קליסונים בטעם תאנים/ צילום: LA Roy Rene
ממרציפן מסורתי עד קליסונים וריבועי קשת בענן: הביקוש לממתקי שקדים בשיאו
המרציפן וממתקי שקדים בכלל נהנים לאחרונה מעניין מחודש, מפרובנס ועד ניו יורק, מגרמניה ועד איסטנבול, וגם בארץ יש לו מקום של כבוד • קווים לדמותו של הממתק בעל ההיסטוריה המפוארת - ומתכון לעוגת שקדים ומרציפן
  
 
סדנת אפיה לילדים/ צילום: כדיה לוי
ילדים מבשלים 2019: סדנאות סושי ואפיית לחמים
עידן שבו משפיענים קולינריים הם כוכבים ותוכניות הבישול בטלוויזיה הן להיט, טבעי שסדנאות בישול לילדים יהיו פופולריות • אבל מי חשב שזו תעשייה שלמה, ושהמבוקשות בסדנאות סולד-אאוט עד סוף אוגוסט?
  
 
הצ'יראשי של קיטו קאטו / צילום: איל יצהר, גלובס
סושי? תתקדמו לצ’יראשי, מנה שהיא תצוגת תכלית
מנת הצ’יראשי היפנית, כמו גם אחותה הצעירה והיותר משוחררת הפוקי, היא בעצם סושי מפורק: אורז בתחתית, מעליו נתחי דג, לרוב בקוביות נאות או בסשימי, לצד ירקות קצוצים וריבועי אצות. הכי מתאים לקיץ
  
 
 האגרול ומרק התירס של סינג לונג / צילום: איל יצהר
רקוויאם לברווז צלוי: האם המסעדות הסיניות עוד יזכו לפריחה מחודשת?
עד לפני כמה עשורים, שלט המטבח הסיני ביד רמה בסצנת המסעדות בארץ, עד שהגיעו האיטלקיות והיפניות והדיחו את הקיסרית מכיסאה • האם מסתמנת פריחה מחודשת? סיבוב נוסטלגי חמוץ-מתוק
  
 
חגית ביליה - לייזה פאנלים / MAD 2019 / צילום: תמר מצפי, גלובס
"האריזה, הקידום והתוכן": כך הפכה אשת השיווק לכוכבת רשת
חגית ביליה, הידועה בשם הבמה "לייזה פאנלים", הפכה לאושיית רשת בזכות הבישולים והסיפורים שלה • למרות שהיא מצטנעת, יש לה את המתכון המנצח למכור תוכן: "לא משנה מה תעשי, השאלה איך תמכרי את עצמך" • האזינו ל"גלובסטוק" - פרק מיוחד מוועידת MAD
  
 
חגית ביליה - לייזה פאנלים / MAD 2019 / צילום: תמר מצפי, גלובס
הבלוגרית חגית ביליה: "סיינפלד אמר: תמצא את העינוי שהכי נוח לך איתו"
כך אמרה אמש בלוגרית הבישול חגית ביליה, המוכרת בשם לייזה פאנלים, בוועידת 2019 MAD של "גלובס" • "המטרה שלי הייתה לחבר את כולם למטבח. המוטו שלי הוא שהחיים מספיק מסובכים, אז שבמטבח יהיה קל"
  
 
קוי נאה/ צילום: יונתן בן חיים
המצב מחריף: איפה תאכלו את הפלפלים הכי חריפים של השנה ומה תכינו איתם בבית
הקיץ הוא העונה הלוהטת, ולא רק מבחינת החום • ביולי ובאוגוסט גדלים הפלפלים החריפים ביותר של השנה, כמעט פי 5 ביחס לאלה של החורף, והמכורים מגרגרים מהנאה • בעשור האחרון גדל מספרם של אלה, כנראה בהשפעת המטבחים החדשים שהתאזרחו בארץ, ובראשם התאילנדי
  
 
הגבר החדש / איור: עומר הופמן
בני מיני בגדו בי: איך קרה שכל חבריי הגברים החלו לבשל?
שי מכין ארוחות דגים, גל מגיע לכל אירוע עם עוגה מאפה ידיו להתפאר, ציקי מבשל גורמה •  ואני מוצא את עצמי בקרן זווית, מנסה לעורר שיחת גברים על ספורט. לא עוד
  
 
eaty / צילום: תנובה,
רוצה שתדלגו על הקנייה בסופר: תנובה תמכור ישירות לצרכן
תנובה משיקה מיזם אונליין למכירה ישירה לצרכנים של ערכות בישול ביתי הכוללות מתכון ומצרכים, תחת השם "eaty" • לטובת המיזם התקשרה תנובה עם שירות המשלוחים של Gett Delivery והקימה מערך לוגיסטי ייעודי
  
 
6 משפיעני אוכל סיירו במסעדות בישראל וצילמו עצמם לדעת / צילום: שלומי יוסף
מבורקס עד סביח: 6 משפיעני אוכל סיירו במסעדות בישראל וצילמו עצמם לדעת. מה יכול להשתבש?
ישראל רכה כמו תוכו של בורקס, חמימה כמו חציל בסביח ומתוקה כמו רוגלעך - כך לפי ארגון וייב ישראל, שעוסק במיתוג של מדינת היהודים • הם הבינו שמצב מורכב דורש פחמימות ריקות, ושבצילומים לא מחמיאים נלחמים באמצעות צילומי אינסטגרם מהוקצעים • שחר סמוחה הצטרף לסיור מאפים מיוחד וגילה שגם אופים ושפים לא יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
  
 
עוגת גבינה קלאסית של קפולסקי/  צילום: אנטולי מיכאלו
קלילות לא תהיה כאן: עוגות הגבינה האפויות והכבדות מקבלות את מרכז הבמה השנה
העם היהודי קשר את גורלו באהבה ובתשוקה לעוגות הגבינה הרבה לפני שמחלבות הארץ ניכסו אותן לחג השבועות ולעצמן • מעוגות גבינה עם צימוקים בסגנון מזרח ומרכז אירופי ועד ניו יורק ג’ואיש צ’יזקייק המושחתת - קווים לדמותן ומתכון להכנת עוגת הגבינה המסחררת של הבייקרי
  
 

   123456789101112131415    >

   נמצאו 314 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 20

צרו איתנו קשר *5988