טבעונים בחדשות

סוכן חדשות
 
המבורגר ביג ויגן / צילום: נמרוד גנישר
"כל השחקנים הגדולים מבינים שקהילת הטבעונים היא מנוע צמיחה שאי-אפשר להתעלם ממנו יותר"
השבוע הייתה זו KFC ולפניה מקדונלד'ס שהצטרפו למגמת הטבעונות, אך הן ממש לא לבד • בזו אחר זו מסמנות רשתות המזון הענקיות את קהל היעד שנחשב לצומח ביותר • אבל מי באמת מניע את המכירות? מסתבר שאלה בכלל אוכלי הבשר "המפחיתנים"
  
 
מקדונלד'ס. יוצרת תקדימים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
מקדונלד'ס מרחיבה את פיילוט ההמבורגר הטבעוני ל-40 סניפים
ההמבורגר הטבעוני, שנקרא "ביג ויגאן" ומיוצר ע"י טבעול, יימכר ב-40 סניפים החל מיום רביעי הבא • במקביל, מקדונלד'ס ישראל תפתח עשרה סניפים חדשים עד סוף השנה
  
 
סניף KFC במוסקבה / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
עוף זה ציפור? שיתוף-פעולה ראשון בין ביונד מיט לבין רשת המזון המהיר KFC
לאחר שמקדונלד'ס וברגר קינג הכניסו המבורגר טבעוני לתפריט, גם רשת המזון המהיר האמריקאית KFC הכריזה על מהלך דומה • KFC תשלב את תחליף הבשר של ביונד מיט במנה של נאגטס "עוף" צמחוניים
  
 
אייזק תומאס, מייסד שותף ומנכ"ל של חברת ויגן ניישן (Vegan Nation)  / צילום:
המטבע הדיגיטלי לטבעונים השלים גיוס של 10 מיליון דולר ב-3 שנים
הסטארט-אפ Vegan Nation, בהובלתם של ארבעת מייסדיו הישראלים, השלים את גיוס ההשקעות, בין השאר באמצעות מכירת המטבע הדיגיטלי Vegan Coin • הפלטפורמה שפיתחו מיועדת ליצירת שוק מקוון גלובלי למוצרים ולשירותים טבעוניים ורשת לשיתוף ארוחות ותוכן חברתי מעולם הטבעונות
  
 
הפגנה של פעילים למען זכויות בעלי חיים / צילום: שאטרסטוק
"טבעונות? זו לא כת, זו לא דת - זו התפכחות"
הטבעונות הייתה כאן תמיד, אבל בשנים האחרונות היא תפסה תאוצה בכל העולם, ואצלנו בפרט • מה הופך את ישראל לאימפריית טבעונות, והאם היא מהווה איום על חברות כמו תנובה, זוגלובק או שטראוס – או שהיא למעשה הזדמנות?
  
 
טל גלבוע / MAD 2019 / צילום: תמר מצפי, גלובס
טל גלבוע: "יאיר נתניהו הפנה אותי ללשכת ראש הממשלה"
טל גלבוע, האקטביסטית הטבעונית שמכהנת כיום כיועצת רה"מ לענייני בעלי חיים, מספרת איך קשריה עם יאיר נתניהו הכניסו אותה ללשכת ראש הממשלה, וחושפת כי שמה היה על הפרק בדיונים על המקומות המשוריינים בליכוד: "פעם שייכו טבעונים אוטומטית לשמאל" • האזינו ל"גלובסטוק" - פרק מיוחד מוועידת MAD
  
 
טל גלבוע / MAD 2019 / צילום: תמר מצפי, גלובס
טל גלבוע: "ישראל הפכה להיות המדינה הכי טבעונית בעולם"
גלבוע, שמכהנת היום כיועצת ראש הממשלה לענייני בעלי חיים, דיברה הערב בוועידת MAD 2019 של "גלובס" • "אנחנו לא דת. מה שמקשר את הטבעונים זו החמלה וההבנה שאת הסבל ניתן לסיים כאן ועכשיו"
  
 
ביונד מיט. עשתה היסטוריה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
הרבה מעבר לבשר
עמיחי קילשטיין, מנכ"ל מאצ' ריטייל, בחר בחברת ביונד מיט שהצליחה, למרות השוק הרווי בתחליפים, לקחת את ההמבורגר הטבעוני קדימה ולייצר מוצר שדומה למקור על כל רבדיו
  
 
Impossible Foods / צילום: צילום מסך
הכול אפשרי
איתן לב־טוב, מנכ"ל חברת סיבוס סודקסו, בוחר ביצרנית תחליפי הבשר Impossible Foods, שמשלבת בין טכנולוגיה, בריאות, חוויית משתמש והגנה על כדור הארץ
  
 
אימפוסיבל ברגר / צילום: Sophie Carson/ Milwaukee Journal Sentinel
הזמינו המבורגר טבעוני, קיבלו בשר - ולא הבחינו בהבדל
אחד מסניפי ברגר קינג באזור ברוקלין פרסם כי הוא מוכר "אימפוסיבל וופר", תחליף הבשר הפופולרי, בשירות משלוחים - כשבעצם הקציצות שנשלחו ללקוחות היו מבשר בקר רגיל לחלוטין
  
 
המבורגר של אימפוסבל פודס /צילום: רויטרס, Beck Diefenbach
מהפכת הבשר-ללא-בשר: היצרניות מתקשות לעמוד במבול ההזמנות
הצמיחה המהירה בביקוש למוצרים נטולי בשר, במיוחד על רקע הצטרפותן לטרנד של רשתות מזון מהיר כמו ברגר קינג, מאתגרת את יכולתן של שתי היצרניות המובילות בתחום - ביונד מיט ואימפוסיבל פודס - לעמוד בהזמנות
  
 
עוף או חגב / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
עוף או חגב: ההנפקה של ביונד מיט משפיעה גם על החברות הישראליות שמייצרות תחליפי בשר
אחרי ההנפקה המוצלחת של חברת תחליפי הבשר ביונד מיט וההשקעות המתרחבות בענף, חזרנו לסטארט–אפים הישראליים שנכנסו לשוק התחרותי ובדקנו עד כמה הם קרובים ליצירת התחליף האולטימטיבי • מעקב G
  
 
אופא./ צילום.: חיליק גורפינקל
מסעדת אופא מומלצת לא רק לטבעונים אלא לכל מי שאוהב... אמנות
המנות במסעדת אופא הן עבודות אמנות קטנות, תערוכה שאת עבודותיה מותר לאכול. זה טעים מאוד, אבל לא באופן יצרי או מנחם • ביקורת
  
 
מגש עמוס פנקייקים סלטים  ותבשילים ושלושה סוגים של צ'טני/ צילום: איל יצהר
זה מאש שנשאר: המסעדה ההודית שכדאי לכם להכיר
הדוסה בר בתל-אביב היא לא בר של "דוסים", אלא מאורת דוסות - פנקייקים הודיים ממולאים בכל טוב • טבעוני, משביע, זול וטעים מאוד
  
 
שיראל ברגר / צילום: אמיר מנחם
המגמות של 2019: יותר שפיות על, יותר מסעדות כשרות ועוד
יותר נשים בהנהגה, יותר מסעדות הופכות כשרות, יותר כבוד לצמחונים ולטבעונים, והעשירים, כרגיל, נהנים יותר • העולם הקולינרי יהדהד את התנודות בחברה הישראלית, גם בשנה החדשה
  
 
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי
"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"
כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"
  
 

   1234    >

   נמצאו 54 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 4

צרו איתנו קשר *5988