מזון בחדשות

סוכן חדשות
 
סניף של סופר פארם / צילום: יח"צ
מזון טרי ובית מרקחת תחת קורת גג אחת: הפרטים על הרשת החדשה של סופר פארם נחשפים
רשת הפארם מתרחבת לתחום המזון באמצעות תת-הרשת החדשה "Daily" • החנויות הראשונות ייפתחו ברבעון השני של 2020 במתחם הבורסה בר"ג ובעזריאלי שרונה • החנויות יהיו קטנות מהסניפים המסורתיים ויורכבו ממחלקת מזון מוכן טרי, מוצרי טואלטיקה ובית מרקחת
  
 
מנכ"ל תנובה, אייל מליס
תנובה מסמנת מנועי צמיחה חדשים: בוחנת כניסה לתחום האוכל המוכן
חברת המזון הגדולה בישראל בוחנת הקמת מערך ייצור למזון מוכן בוואקום המיועד לשוק המקצועי • ההשקעה בקווי הייצור מוערכת בעשרות מיליוני שקלים וצפויה להביא לתנובה תוספת מכירות של 150 מיליון שקל בשנה
  
 
זריקת מזון בקנדה/ צילום: רויטרס, Ben Nelms
לא גומרים מהצלחת: כך הפך בזבוז המזון העולמי לפצצה מתקתקת
כמעט שליש מהמזון בעולם הופך בסופו של דבר לאשפה, כשבמקביל 820 מיליון בני אדם סובלים מרעב • מרגישים חסרי אונים בגלל תחזיות אימה על התחממות כדור הארץ? הדרך להשפיע מתחילה בסופרמרקט (אל תתפתו למבצעים), ממשיכה במקרר (לא חייבים לזרוק את זה) ונגמרת בצלחת
  
 
שריפה בשמן תעשייה בנמל חיפה/ צילום: אילן מלסטר , המשרד להגנת הסביבה
שמן מנסה להרגיע לאחר השריפה ונפילת המניה: "האירוע לא ישפיע באופן מהותי על תוצאות החברה"
מניית שמן זינקה היום 8% במחזור מסחר גדול מהרגיל, לאחר שהחברה עדכנה כי יש לה כיסוי ביטוחי, למקרה השריפה שהתרחש ביום חמישי במחסני החברה במפרץ חיפה • מתחלת השנה הוסיפה מניית שמן כ-13% לשווי חברה של כ-130 מיליון שקל
  
 
דיוויד פיינגולד, סגן נשיא ומנהל בכיר ב 1832 Asset Management / צילום:  יחצ
המשקיע הזר של שטראוס נחשף, ויש לו אחזקות גם באלביט מערכות
מתברר כי בשטראוס ובאלביט יש בעלת החזקות זרה משמעותית - זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי נובה סקוטיה, ששווי השקעתה בשתיהן מגיע לכ-1.2 מיליארד שקל • בראיון ל"גלובס" מדבר דיוויד פיינגולד, המנהל עבורה חלק מקרנות האקוויטי, על ההשקעות בחברות הללו ועל היציאה בזמן מההשקעה בחברת טבע
  
 
פירות וירקות/ צילום: תמר מצפי
למה חוקי הכלכלה לא עובדים על מחירי הפירות והירקות?
דוח משרד החקלאות: מאז המחאה החברתית עלו מחירי הפירות ריאלית בכ-30%, ומחירי הירקות עלו ריאלית ב-6% • עוד עולה כי האספקה לנפש ירדה מאז שנת 2000 ב-20% • איך זה בדיוק מסתדר עם הרפורמה לסימון המזון המזיק של משרד הבריאות, שמעודדת צריכת ירקות ופירות?
  
 
טחינת "בארכה" / צילום: שני מוזס / צילום: שני מוזס, גלובס
עליית מחירי המזון חוזרת: טחינה בארכה מעלה מחירים
החברה פנתה לרשתות השיווק בדרישה לייקר את מוצריה בשיעור של 8% • בארכה: "עקב קפיצת מחיר של עשרות אחוזים בשומשום בחודשים האחרונים, ולאחר שספגנו עליות מחירים קודמות, נאלצנו לבקש עליית מחיר למוצרינו"
  
 
המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik
המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד
המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד
  
 
שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר
שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר
שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"
  
 
קרן Copia, מימין: אוהד צוקרמן ואייל כהן / צילום: יח"צ
קרן קופיה טכנולוגיות חקלאות ומזון גייסה 27 מיליון דולר
קופיה היא קרן אימפקט ישראלית, המשקיעה בטכנולוגיות חקלאות ומזון בשלב שאחרי הוכחת ההיתכנות • בין היתר השקיעה הקרן בחברת PhloemAid שפיתחה תכשיר להדברה ביולוגית של מחלות בקטריאליות בצמחים
  
 
חנות ירקות / צילום: תמר מצפיד
ד"ר מיכאל שראל וניסן אברהם
מע"מ מופחת על מזון? מוכרים לנו לוקשים
מע"מ דיפרנציאלי הוא כלי יקר שפוגע ביעילות הכלכלית ואינו יעיל לשיפור רווחת השכבות החלשות. להפך
הפחתת המע"מ על מוצרי מזון היא אחת ההבטחות הנפוצות בקרב נבחרי ציבור שחפצים באהדת הציבור, במיוחד בתקופות של בחירות לכנסת. מדיני...המשך
  
 
פרופ‘ וולטר ווילט
"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"
פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"
  
 
פסולת / צילום: איל יצהררותם שמאי ודניאלה זגמן / איור גיל ג'יבלי
רותם שמאי ודניאלה זגמן
בקרוב - תוכנית לאומית להפחתת בזבוז מזון
תוכנית רחבה להפחתת ייצור פסולת תקדיש תשומת-לב מיוחדת לנושא האוכל
מזון, ארוחה טובה, תוצרת טרייה. מפליא לגלות שדווקא האוכל שלנו - שנדמה שכל אחד מאיתנו מתפתה לאכול ממנו קצת יותר ממה שהוא צריך - מתבז...המשך
  
 
עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי
זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר
לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%
  
 
שופרסל / צילום: תמר מצפייעל ערמון / איור גיל ג'יבלי
יעל ערמון
לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק
אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר
מדי שנה כשליש מהמזון המיוצר בישראל מושלך לפח, כך לפי דוח BDO ולקט ישראל, "אובדן מזון והצלת מזון בישראל" משנת 2017. עלות הבזבוז הזה...המשך
  
 
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר
מה חושבים באוצר על התירוץ הקבוע של חברות המזון להעלאות מחירים?
במסגרת סקירת רווחיות חברות המזון הפרטיות באוצר נטען כי "בניגוד לטענות חברות המזון, לא נמצאה חשיפה משמעותית להעלאת שכר המינימום" • עוד נטען כי ב-2016 הגיע שיעור הרווחיות של חברות המזון הפרטיות לרמתו הגבוהה ביותר מזה 20 שנה • לפי האוצר, על רקע "העובדה לפיה במשך כמעט שני עשורים נרשמה ירידה בהוצאות השכר של חברות המזון הגדולות ביחס למחזור המכירות", ניתן היה לצפות, "בסביבה תחרותית יותר, לירידת מחירי המזון המיוצרים על-ידי חברות אלו"
  
 

   123456789101112131415    >

   נמצאו 524 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 33

צרו איתנו קשר *5988