פנאי

יוזמה להפחתת קשיות פלסטיק חד-פעמיות במסעדות ובבתי קפה / צילום: שני מוזס, גלובס
המשבר האקולוגי

מזמינים שתייה קלה בבית קפה? אולי תקבלו אותה בלי קש

עמותת "מסעדנים חזקים ביחד" קוראת לבתי קפה ולמסעדות להפחית את השימוש בקשיות פלסטיק חד-פעמיות ע"י חלוקתן רק עפ"י בקשה או מעבר לחלופות מזהמות פחות • עשרות בתי עסק ברחבי הארץ התגייסו למהלך - אך מה בנוגע לעלויות?
ניצול מרבי של חומרי גלם / צילום: סן פלגרינו - יח"צ חו"ל
המשבר האקולוגי

עד הפירור האחרון: קולינריה ירוקה שבה אוכלים הכול, כולל הכול

אחד הביטויים הקולינריים של המגמה הסביבתית "אפס פסולת" הוא "אפס פחת", שימוש בכל החלקים של חומר הגלם, שלרוב היו נזרקים מיד לאשפה • כך מוצאים חלקים לא פוטוגניים כמו אשכי עגל, עיני דגים או קליפות וגבעולים את דרכם אל הצלחות במיטב מסעדות תבל
דיוויד פרנקל במטבח של מסעדת פרונטו / צילום: תמוז רחמן
חשבון נפש

הילד הרע של עולם הקולינריה התל-אביבי: "בסוף הבנתי שהייעוד שלי הוא לא לשים אותי במרכז"

דיוויד פרנקל סומן מגיל מוקדם כאחת ההבטחות הקולינריות הגדולות של ישראל • הוא הגיע לתקופה קצרה ל"פרונטו", והזמני הפך לקבוע • "האם זה מה שאיחלתי לעצמי כשהייתי שף צעיר ושאפתן? אני לא יודע"
בראנץ' קלאסי באלנה / צילום: סיון אסקיו
מיסטר G

לעלות צפונה או להישאר במרכז? 3 בראנצ'ים מצטיינים

שלוש ארוחות בראנץ' ששווה לנסוע אליהן במיוחד: מסעדת נחום בעיר התחתית בחיפה, המסעדה שבמלון נורמן וזו של מלון דריסקו בת"א • איך מסעדה חיפאית קטנה מצליחה לתת פייט למלונות הבוטיק התל-אביביים היוקרתיים, ועוד במחירים צנועים של 50-20 שקל למנה?
המבורגר/ צילום: חיים יוסף
מיסטר G

רוברטה'ס בורגר בהרצליה: גם שפים רציניים פותחים לאחרונה המבורגריות, וחובבי הז'אנר מרוויחים

בשנים האחרונות נוטה הכף לטובת אוכל הרחוב המהיר והזול ולרעת ה"פיין דיינינג" • הרבה מסעדות נסגרות, ואינספור מזללות רחוב נפתחות, חלקן מעניינות לא פחות. למשל, רוברטה'ס בורגר בהרצליה
קליסונים בטעם תאנים / צילום: LA Roy Rene
מיסטר G

ממרציפן מסורתי עד קליסונים וריבועי קשת בענן: הביקוש לממתקי שקדים בשיאו

המרציפן וממתקי שקדים בכלל נהנים לאחרונה מעניין מחודש, מפרובנס ועד ניו יורק, מגרמניה ועד איסטנבול, וגם בארץ יש לו מקום של כבוד • קווים לדמותו של הממתק בעל ההיסטוריה המפוארת - ומתכון לעוגת שקדים ומרציפן
הצ'יראשי של קיטו קאטו / צילום: איל יצהר, גלובס
מיסטר G

סושי? תתקדמו לצ’יראשי, מנה שהיא תצוגת תכלית

מנת הצ’יראשי היפנית, כמו גם אחותה הצעירה והיותר משוחררת הפוקי, היא בעצם סושי מפורק: אורז בתחתית, מעליו נתחי דג, לרוב בקוביות נאות או בסשימי, לצד ירקות קצוצים וריבועי אצות. הכי מתאים לקיץ
הטאקו של הונולולו / צילום: אסף קרלה
מיסטר G

מדוכני רחוב ועד כוכבי מישלן: טאקו ללא גבולות

הטאקו כובש את העולם בסערה: מאוכל רחוב מרכז–אמריקאי הפך למנה שמוגשת גם במסעדות שף • גם בארץ הוא מככב בשלל מסעדות, מגרסאות מסורתיות עם אסאדו ושעועית שחורה ועד למילוי ליצ’י, טרטר טונה, חמציצים ופופקורן
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988