גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סושי

עוד כתבות

קלו גומא - קרם ברולה על בסיס שומשום שחור / צילום: דרור עינב

ביקורת מסעדה: קיטו קאטו, היפנית החדשה ליד דיזנגוף סנטר

עסקיות הצהריים של קיטו קאטו, היפנית החדשה מבית היוצר של השף היפני יאמה סאן, הן טובות אבל סטנדרטיות למדי • בערב מוגשות כאן לא מעט מנות אחרות לגמרי, יקרות ושאפתניות יותר

הצ'יראשי של קיטו קאטו / צילום: איל יצהר, גלובס

סושי? תתקדמו לצ’יראשי, מנה שהיא תצוגת תכלית

מנת הצ’יראשי היפנית, כמו גם אחותה הצעירה והיותר משוחררת הפוקי, היא בעצם סושי מפורק: אורז בתחתית, מעליו נתחי דג, לרוב בקוביות נאות או בסשימי, לצד ירקות קצוצים וריבועי אצות. הכי מתאים לקיץ

פריקסה טונה / צילום: גל וולובסקי פרידמן

ביקורת מסעדה: נגרוני מושלם וסושי ללא טהרנים במוג'ו נקסט דור בנתניה

מוג’ו, האסייתית בסנטר פולג בנתניה, כל–כך מצליחה, שלא מזמן נולדה לה אחות קטנה: "מוג'ו נקסט דור" • היא אולי לא שווה שתגיעו אליה במיוחד ממרחקים, אבל היא מתאימה בדיוק לרגע הזה שיצאתם רעבים מאיקאה

סשימי / צילום: אנטולי מיכאלוב

מסעדת אונאמי: לא מקורית ולא חדשנית אבל מקצוענית

אונאמי היא עדיין המוסד שהייתה לפני עשור או שניים. מוסד רציני, מכובד, לא מקורי או חדשני, כדרכם של מוסדות שכאלה, אלא מקצועני, מסודר ובעיקר - וזה כמובן החשוב מכל - כזה שמספק את הסחורה. וזה, כידוע, כל מה שאנחנו רוצים

שיראטויה / צילום: איל יצהר

גדולה? אולי ביפן: מסעדת שיראטויה זקוקה למקצה שיפורים

שיראטויה היא איזאקאיה יפנית, כלומר מסבאת סאקה. תמצאו כאן מבחר מנות קטנטנות לצד השתייה המרובה, שכנראה לא תשתו (כי ייגמר לכם הכסף) ■ ביקורת

מגוון מנות / צילום: דני גולן

מסעדה | אקזוטיקה יפנית בלב המאפליה התל-אביבית

אוקינאווה היא סושייה ומסעדה יפנית סבירה בהחלט. אחת מני ים. לא מסעירה, אבל גם לא מעליבה כמו שכמה וכמה סושיות תל-אביביות יכולות להיות

מסעדת פו/ צילום: איל יצהר

סושי פו: שום דבר לכתוב עליו הביתה, אבל לפחות האוכל טעים

פו היא יותר סושייה ענקית וצוהלת מאשר מסעדה יפנית אנינה

סושי / צילום:דן פרץ

לא על הסושי לבדו: מסתמן גל חדש של אוכל יפני עילי

אחרי שבשנים האחרונות צצו מזנוני סושי תחת כל עץ רענן נראה היה שהעידן היפני בקולינריה הישראלית דועך, אבל מתברר שהשמועות על מותו היו מוקדמות מדי

כפית הכסף

מסעדת Tyo/ צילום: אנטולי מיכאלוב, יחצ

המסעדה שמתיימרת להיות בצמרת הסושי בישראל

מסעדת Tyo שואפת גבוה ■ "יאקימונו" היא לא, אבל תוספת מבורכת לנוף סושיות היוקרה בתל-אביב, בהחלט כן

דיינינגס / צילום: סיוון אסקין

בדקנו מסעדה של 1,000 שקל לזוג - וזה מה שיש לנו לומר

בדיינינגס, היפנית של מלון נורמן, התחילו להגיש גם עסקיות לצהריים, וההתרגשות גדולה ■ האמנם כצעקתה?

אבי ליאני ושחר אנושי / צילום: תמר מצפי

בעלי רשת ג'פניקה: "אנחנו מאכילים 13 אלף איש ביום"

רשת המסעדות ג'פניקה מגלגלת מחזור מוערך של 250 מיליון שקל בשנה ■ בראיון ל"גלובס" מייחסים הבעלים אבי ליאני ושחר אנושי את המהפכה במחירי הסושי בישראל לג'פניקה, ואומרים ש"הרשת מרוויחה - אבל לא בחזירות"

קופסת בנטו / צילום: הדס ניצן

הילדים שלוקחים לביה"ס קופסת בנטו יפנית במקום כריך

מתן ועמית קרן הגיעו אל מסורת הבנטו דרך קומיקס יפני וסרטי מנגה, ויחד עם אימא, שמנהלת בלוג על בנטו, הם עובדים על ספר הבנטו הישראלי הראשון

אוכל יפני כשר וטעים? יש דבר כזה, והנה המתכונים

האם אפשר לעשות מטבח יפני טוב, שאינו רק סושי, בברכת הרבנות הראשית? התשובה המפתיעה היא שכן, בתנאי שאתה מוכן לעבור מסלול מתיש ושיש לך קשרים עם משגיח הכשרות הראשי של טוקיו

רשת מאקי סושי פותחת 3 סניפים בכ-1.5 מיליון שקל

הסניפים החדשים נפתחו ברעננה, בנתניה ובצפת ■ בכוונת היזמים לפתוח במהלך 2014 שני סניפים נוספים באזור המרכז

רות לפין / אייר: גיל ג'יבלי

סושי וברוקלין - זה מה שצריך לדעת

אם אתם מבקרים בני יורק ואוהבים סושי, כדאי מאוד שתשריינו ביקור ב- Sasabune ■ קבלו כמה מנות חובה, במסעדה בה השף לוקח את הדגים שלו ברצינות יתרה

בקרוב בסושי שלכם: דגים מיפן עושים עלייה למסעדות בארץ

השוק הישראלי נפתח ליבוא דגים מיפן, דבר שמרגש מאוד את בעלי המסעדות היפניות בארץ ■ החלוץ ששוחה לפני המחנה הוא המאצ'י, המוכר גם כילו טייל או אנטיאס

וויסקי סנטורי / צילום: יחצ

וויסקי השמש העולה: קבלו טעימה מהוויסקי היפני המשובח

נחמד לפגוש וויסקי טוב שלא מגיע מסקוטלנד, ומתברר שגם בזה היפנים מצטיינים. כי זאת יודע כל ספן, יש גם וויסקי מיפן!

אוכל: ארוחת שוג'ין ריורי - כשבודהה פגש את הסושי

שוג'ין ריורי היא ארוחה יפנית מסורתית, על טהרת הצומח. זהו מטבח נזירי, הנמנע מאכילת בשר, דגים ורכיבים אחרים מהחי. גם יפני, גם בריאותי-טבעוני

מינאטו היפנית בהרצליה הפיתוח מנצחת בגזרת הדגים

למרות מגבלת הכשרות, מסעדת מינאטו היפנית בהרצליה פיתוח מתחרה בהצלחה רבה ביתר המסעדות היפניות מרובות הדגים והשרצים