פודטק בחדשות

סוכן חדשות
 
המנכ"ל בועז נוי וסמנכ"לית התפעול צפרא כהן, חברת נקסטפרם / צילום: כדיה לוי
השוק החם של תחליפי בשר: החברה הישראלית שמתכוונת לייצר חלבון משמרים מושבחים
נקסטפרם בניהולו של בועז נוי, בעבר מנהל חטיבת המזון של אנזימוטק, מפתחת שמרים משופרים ע"י שינוי תנאי סביבת הגידול שלהם • כעת מגייסת החברה 10 מיליון דולר כדי לקדם שלושה מוצרים שפיתחה לתעשיית המזון ולתעשיית הדלק הביולוגי, ולפתח את היעד הבא שלה: ייצור חלבון תחליפי לבשר
  
 
מעבדת פארמה / צילום: shutterstock
זול ולא מעובד: חלבון פטרייה על מצע של קטניות במקום בשר
חברת Kinoko מפתחת שיטה לגידול זול ויעיל של חלבון פטרייה על מצע של קטניות
  
 
IPO / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
וול סטריט סיכמה את רבעון ה-IPO's החזק ביותר בשנים האחרונות: 62 הנפקות ראשוניות שבהן גויסו 25 מיליארד דולר
חמש חברות שהונפקו לראשונה ברבעון השני גייסו כל אחת למעלה מ-1 מיליארד דולר, בהובלת Uber שגייסה 8.1 מיליארד דולר
  
 
שרה ואסף סידס / צילום: בן אומנסקי
תנובה, JVP וחממת הפודטק: עכשיו מגיע הקרב על המצגות
הקרן של אראל מרגלית טוענת כי גילתה בדיעבד כי החברה שהכינה עבורה את כל המצגות ערקה למתחרים
  
 
הסינים כובשים את העולם/צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
הרומן של סין עם ישראל מתהדק, למורת רוחה של ארה"ב
הידוק היחסים בין ישראל לבין סין מתנהל במקביל, אך לא במנותק, מהקרע שבין ארה"ב לבין סין, שהפך למלחמת סחר קולנית שאותה מוביל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ • ממשלת נתניהו עושה מאמצים על מנת להעמיק את היחסים עם סין, שמזרימים לתעשיית הטכנולוגיה הישראלית סכומים בלתי מבוטלים
  
 
חממת פודטק / צילום: שאטרסטוק
איך עובדת חממה? המדינה לוקחת את הסיכון, תאגידי הענק משקיעים
מעמדן של החממות הטכנולוגיות עולה: רשות החדשנות תממן את הקמת חממת הפודטק בצפת ב-100 מיליון שקל לאורך שמונה שנות זכיינות • חממת הפודטק The Kitchen של שטראוס הוקמה באשדוד בתקציב של 80 מיליון שקל • את רוב הסכום (85%) השקיעה המדינה, והיתרה הגיעה מהזכיינים, וכך יהיה גם במקרה הזה
  
 
הקבוצה הזוכה במכרז חממת הפודטק/ צילום: משרד הכלכלה
מאחורי הקלעים בקרב על צלחת העתיד: כך ניצחה תנובה את אראל מרגלית
חממת הפודטק שתוקם בקריית שמונה תאפשר לתנובה להתאושש משורה של מהלומות שספגה בשנים האחרונות • מקורבים לקרן JVP שהפסידה במרכז טוענים: הופעלו עלינו לחצים • איך משתלבת בסיפור ראשת עיריית נתניה מרים פיירברג, והאם לבעלות הסינית על תנובה תהיה השפעה?
  
 
חיים גבריאלי / צילום: תמר מצפי
דרמה במכרז הפודטק: הקבוצה בראשות תנובה זכתה במכרז להקמת החממה בגליל
(עדכון) - קבוצה בראשות תנובה זכתה במכרז היצרי להקמת חממה טכנולוגית בגליל • הביסה את JVP שהתכוננה למכרז במשך 5 שנים • מדובר במהלך משמעותי עבור הקונסורציום בראשות תנובה שמחפשת זמן רב דריסת רגל בתחום החדשנות במזון • גורמים שמשתפים פעולה עם JVP: "לא דמיינו בשום תסריט שברגע האמת יבוא גורם שינסה לנשל ולדרוס אותנו"
  
 
עוף או חגב / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
עוף או חגב: ההנפקה של ביונד מיט משפיעה גם על החברות הישראליות שמייצרות תחליפי בשר
אחרי ההנפקה המוצלחת של חברת תחליפי הבשר ביונד מיט וההשקעות המתרחבות בענף, חזרנו לסטארט–אפים הישראליים שנכנסו לשוק התחרותי ובדקנו עד כמה הם קרובים ליצירת התחליף האולטימטיבי • מעקב G
  
 
חממת פודטק / צילום: שאטרסטוק
תאגיד המזון מארס חתם על הסכם עם JVP לאיתור והשקעה בחברות פודטק ישראליות
התאגיד אחראי לייצור של עשרות מותגי מזון מוכרים ורושם הכנסות של 35 מיליארד דולר • יו"ר קרן JVP, אראל מרגלית: "לישראל יש הזדמנות להפוך למובילה עולמית בתחום הפודטק"
  
 
נתחי בשר אמיתי שגודלו ישירות מתאי בקר / צילום: יחצ שטראוס
גיוס של 11.7 מיליון דולר לאלף פארמס המייצרת בשר מתאי בקר
גיוס ההון יאפשר לאלף פארמס - הפועלת בחממת הפודטק The Kitchen מקבוצת שטראוס - להאיץ את פיתוח מוצרי הבשר המתורבת שלה ולהפוך את אב-הטיפוס שלה, שהושק בחודש דצמבר האחרון, למוצר מסחרי
  
 
אירוע ההשקה של רובע הפוד־טק בקרית שמונה / צילום: סטודיו גולן קריית שמונה
לא ימין ולא שמאל: קריית שמונה ויישובי הגליל בחרו בחזון הפוד-טק
השבוע השיקו את בינוי רובע הפודטק של ישראל, מיזם משותף של עיריית קריית שמונה, הקיבוצים והמושבים בגליל המזרחי, מרגלית ועוד • מדובר על מרכז חדשנות ויזמות שישתרע על 3,700 מ"ר בעלות של 34 מיליון שקל
  
 
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי
"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"
כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"
  
 
ד"ר גיל שלו/ צילום: יחצ
סטארט אפ הזרעים הישראלי Equinom יפתח זן אפונה חדש עם תאגיד התזונה Roquette
במסגרת ההסכם תאגיד המזון הצרפתי וקרן פורטיסימו ישקיעו 4 מיליון דולר באקווינום, סטארט-אפ להשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית
  
 
חממת פודטק / צילום: שאטרסטוק
רשות החדשנות: חממה טכנולוגית בתחום הפודטק בנפת צפת
תחום הפודטק, החדשנות בתחום המזון, הוא אחד התחומים הטכנולוגיים הצומחים במהירות באחרונה • מינימום ההשקעה בהצעה הוא 50 מיליון שקל ומלוא הניקוד יינתן להצעות השקעה של 150 מיליון שקל, שיביאו את סך ההשקעה בחממה עד ל-250 מיליון שקל
  
 
אילנית קבסה-כהן (יושבת) ורות אלון צילום: איל יצהר
ממדעי החיים לטכנולוגיות מזון: קרן השקעות חדשה לרות אלון
אלון, לשעבר שותפה בכירה בקרן הון הסיכון פיטנגו, מדברת לראשונה על מדסטרה, קרן הון סיכון ייעודית לפוד-טק שהקימה עם אילנית קבסה-כהן • הקרן תתמקד במזון חדש, תזונה מותאמת אישית, מידע לתעשיית המזון ומזון בר-קיימא
  
 

   12    >

   נמצאו 32 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 2

צרו איתנו קשר *5988