תזונה הוספה למעקב +

כתבות אחרונות

 
גד אשר. "גאון מי שבנה את המערכת" / צילום: תומר פולטין

מתי בפעם האחרונה שאלתם מה השעה בכבד שלכם?

ד"ר גד אשר ממכון ויצמן, זוכה פרס רפפורט לשנת 2017, חוקר כיצד משפיעים השעונים הפנימיים על דפוסי אכילה ושובע, על השמנה ועל מחלות מטבוליות ■ בעתיד, הוא אומר, כל אדם יחיה לפי זמן הגוף שלו

גלי וינרב 25.06.2017
אוכל מהיר, מזון / צלם רויטרס

הילדים הרעבים של 2017

בעיית הבטחון התזונתי בימינו נובעת לא רק מזמינות המזון - אלא גם מאיכותו

מהרטה ברוך רון 21.06.2017
תולעים באוכל/צילום: הכל כלול ערוץ 10

תיעוד מזעזע: תולעים באוכל שאוכלים ילדים בצהרונים בארץ

תולעים בתוך הפתיתים, חלזונות בתוך האוכל, פירות רקובים ודוחות שמעידים שהמזון לא ראוי למאכל אדם - איך דווקא המנות האלה מגיעות לילדים קטנים בצהרונים ברחבי הארץ? ■ צפו בתיעוד שנחשף בתוכנית "הכול כלול"

שירות גלובס 19.06.2017
מוח / צילום: (Kyle Bean (kylebean.co.uk) Photography: Martha Pavlidou)

המוח מגיב לסוכר כמו לקוקאין: מיטשטש הגבול בין מזון לסם

חוקר המוח פרופ' גארי וונק קובע כי הגבולות בין מזונות מסוימים לסמים מטושטשים, עד כי קשה להבדיל ביניהם ■ ראיון ל"ליידי גלובס"

זיו ביילין 11.06.2017
חגבים/ צילום: שאטרסטוק

ביזארי ומהפכני: פיתוח ישראלי שהפך לסיפור הצלחה

הסטארט-אפ הישראלי Hargol FoodTech, שמייצר אבקה העשויה מחרגולים המשמשת לייצור מגוון מוצרי מזון בריא כמו עוגיות, רטבים לפסטה וחטיפי אנרגיה, זכה במקום הראשון בתחרות סטארט-אפים בינ"ל מתוך למעלה מ-150 חברות

וואלה! NEWS 24.05.2017
מיכאל עזר, חמוטל יצחק ואוריאל קסלר / צילומים: יחצ

גאווה ישראלית: תרכובת מזון לתינוקות זכתה בפרס חדשנות במזון

הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום

מיכל רז-חיימוביץ' 14.05.2017
מוצרי מזון נטולי גלוטן/ צילום: יחצ

טרנד המזון ללא גלוטן בתאוצה; למה המחירים עדיין גבוהים?

10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק

שני מוזס 19.04.2017
ג'יל גמון. "נקנה מפעל ונייצר" / צילום: איל יצהר

נלחמים בקלוריות: סוגת מפתחת ממתיק טבעי וליין מוצרים תואם

באמצעות התאגיד הבריטי שמחזיק בה ובסטארט-אפ שפיתח את הממתיק, מקווה סוגת לפנות הן לצרכן והן לתעשייה ■ "עם חוק המזון וטרנד הפחתת הסוכר, 10%-15% מהשוק יפנה לממתיק מלאכותי"

שני מוזס 12.04.2017
פירות טריים, אגוזים, קוואקר,  עלים ירוקים, ממרח שקדים / צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

הגיינה? טעות - זה טוב להיות חשוף לחיידקים

תשכחו כל מה שידעתם על תזונה ומחלות: הנוירולוג האמריקאי ד"ר דיוויד פרלמוטר מציג גישה חדשנית, שלפיה לחיידקי המעיים יש השפעה עצומה במניעת מחלות מוח, לב וסרטן - וזה רק קצה הקרחון

12.04.2017
מחוץ לקופסא, כורכום / צילום: דפי הירשפלד שלם

אחת ולתמיד: כורכום - תרופת פלא או אגדה אורבנית?

בעולם המערבי מייחסים לו סגולות רפואיות ומשתמשים בו כ"תרופת פלא" למגוון מחלות - החל מדלקות וכלה בסרטן ■ אולם, למרות המחקר הרב שנעשה עליו, מסתבר כי הממצאים המדעיים אודותיו מעוררים תהיות רבות

אלכס אברוטין, מכון דוידסון 09.04.2017
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור

יבואנים, הפסיקו לאיים

במקום תופי מלחמה, מומלץ לשחקנים בשוק המזון לשתף פעולה עם משרד הבריאות

פרופ' יהודה אדלר 06.04.2017
נקניקים / צילום: שאטרסטוק

טיוטה רשמית: בקרוב - סימון מזון עם הרבה סוכר, מלח או שומן

באיגוד לשכות המסחר טוענים כי המהלך יעלה את מחיר המוצרים המסומנים ב-40%-50%: "ישראל היא שוק קטן, ואף אחד לא יעשה עבורה את ההתאמות האלה. זה מודל שנכנס לצ'ילה רק ביולי, ואנחנו מזדרזים לאמץ אותו לפני שתוצאותיו נבחנו"

שני מוזס 03.04.2017
N.GLUTEN / צילום: יח"צ

לקראת פסח: שטראוס משיקה בוט שייתן מענה על גלוטן במוצרים

הדמות של מערכת הבינה מלאכותית היא בוטית-קונדיטורית שגילתה שהיא רגישה לגלוטן ולכן צריכה לבצע התאמה בתזונה שלה ■ מדובר בחלק ממהלך גדול של החברה, שיכלול סימון של 200 מוצרים והשקת 40 מוצרים חדשים

שני מוזס 02.04.2017
פירות יבשים / צילום: תמר מצפי

משרד החקלאות יוצא בקריאה נגד צריכת פירות יבשים

לקראת ט"ו בשבט, המשרד קורא להעדיף פירות טריים וטוען: "הפירות המיובשים יותר מצומקים, מכילים פחות ויטמינים ויותר צבעי מאכל מלאכותיים, סוכר וקלוריות מיותרות - אז למה להתעקש לצרוך אותם?"

מיכל רז-חיימוביץ' 08.02.2017
EFSA/סרטן/צ'יפס  צילום: shuterstock

צפו: מאכלים מוכרים שעלולים לגרום לסרטן ובפרט אצל ילדים

איך אתם אוהבים את הטוסט שלכם? בריטניה אימצה השבוע המלצות חדשות שהוציאה הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA), שמזהירות מפני קליית יתר של לחמים ואפיית יתר של מזונות כמו תפוח אדמה ■ המסר: שרוף זה רעיל

וואלה! NEWS 24.01.2017
יעקב ליצמן / צילום: איל יצהר
ועדת החינוך | לפני כולם

המפלגה של ליצמן מעכבת פיקוח על מזון במוסדות חינוך

על ועדת החינוך של הכנסת מופעל לחץ להחריג את הישיבות הקטנות ■ הערכות: הלחץ מגיע גם מחברות קייטרינג שפועלת במגזר החרדי

שי ניב 15.01.2017

   123456789101112   

   נמצאו 187 כתבות   |   עמוד 4 מתוך 12

צרו איתנו קשר *5988