תזונה הוספה למעקב

כתבות אחרונות

 
ירידה במשקל / צילום: Shutterstock

המלצה חדשה בתחום מניעת ההשמנה: היקף המותן חשוב מהמשקל עצמו

מספר ארגונים למניעת מחלות לב וסוכרת חברו לפרסום ההמלצות • בצוות היו שותפים חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון שהובילו מחקרי מפתח שתרמו לגיבוש ההמלצות

גלי וינרב 10.02.2020
רוני חזקיהו החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: משרד האוצר

המיזם לביטחון תזונתי יקבל מימון זמני. וכמה יקבל משרד הביטחון?

במסגרת המיזם מממנת המדינה לכ-45 אלף נפש הנחשבים לנזקקים ביותר בישראל, סלי מזון בעלות של 500 שקל

עמירם ברקת 08.02.2020
פופאי חוטף תרד / צילום: Gettyimages/Anadolu Agency

המלחמה הגדולה של הטבע על מקורות ברזל

פרופ' יואב קבנצ'יק, נשיא האגודה הבינלאומית לחקר מחלות ברזל, מסביר כיצד הבדלים בין סוגי ברזל ואופני הצריכה שלו משפיעים על הבריאות וטוען שלמרות השיח על רפואה מונעת, רופאים עדיין לא יודעים מספיק על השפעות התזונה

גלי וינרב 18.01.2020
סימון מוצרי המזון / צילום: מיכל רז חיימוביץ'

טחינה אסור, מילקי מותר: מה המשמעות של סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות

היום תיכנס לתוקף רפורמה מרוככת של משרד הבריאות לסימון מזון • מוצרים שיחרגו מהסף בתכולת הסוכר, המלח או השומן יקבלו מדבקה אדומה, והיצרניות יורשו לסמן במדבקה ירוקה מוצרים אחרים • אז איך זה שמוצרים כמו במבה וביסלי חמקו מהסימון האדום? • "גלובס" עושה סדר

מיכל רז-חיימוביץ' 01.01.2020
השמנת יתר קיצונית בארה"ב / אילוסטרציה: שאטרסטוק

בתוך עשור: 230 מיליון ילדים ברחבי עולם ומחצית מהאמריקאים יסבלו מהשמנת יתר

נכון להיום, רק 18% מהאמריקאים סובלים ממשקל-יתר קיצוני • המחקר מחזק את הטענה כי יש קשר הדוק בין מעמד כלכלי נמוך להשמנת יתר • מחקרים מצביעים על כך שבאמצעות מדיניות ממשלתית ועירונית, ניתן להתמודד עם המצב ולהפחית את מספר האנשים שסובלים מהשמנת יתר

רועי ברק 26.12.2019
תזונה /  צילום: Gettyimages ישראל
תזונה | ראיון

אלצהיימר, סוכרת, מחלות דם ולב: כמה אייג’ס אכלתם היום

חשבתם ששומן, סוכר וטיגון בעייתיים לתזונה שלנו? מתברר שגם לבישול ארוך, צלייה והשחמה יש השפעה, והם עלולים להאיץ תהליכים דלקתיים שיובילו למחלות כרוניות, כולל הזדקנות מוקדמת • החוקרים מסבירים ל'ליידי גלובס' איך פועל מנגנון האייג'ס, למה זה מזיק לאכול מנת בשר מיד אחרי דג, ולמה חשוב לשתות קפה טורקי לפני הארוחה

נורית רובין-ווילסון 15.11.2019
תינוק ניזון מחלב אם / צילום: שאטרסטוק

המדע לא עומד בקצב המרוץ לתחליף החלב המושלם

מדענים חוששים שבניסיון להגיע לחיקוי של חלב אם, יצרניות הפורמולות לתינוקות ממהרות לפעמים להכניס רכיבים שעדיין לא נבדקו מספיק

וול סטריט ג'ורנל 11.11.2019
ארוחה משפחתית. מקררי digital inverter של Samsung עם 4 דלתות שומרים על טריות המוצרים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

המקרר שלכם יכול להיות המפתח לחיים בריאים יותר

רוצים ליהנות מאוכל איכותי, לשמור על הבריאות ולחוש שפע? שימוש וניצול נכונים של המקרר יסייעו לכם בכך

מירית משיח 06.11.2019
תזונה / צילומים: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב

פסיפלורה נגד פרקינסון: איך האוכל שאנחנו אוכלים משפיע על המוח שלנו

מהם הוויטמינים שיכולים לשפר את הכישורים הקוגניטיביים שלנו, מה הקשר בין אכילת דגים לדמנציה ואיך צריכת יוד ע"י נשים הרות משפיעה על מנת המשכל של העוברים • בראיון ל"ליידי גלובס" מתריע חוקר התזונה והמוח, פרופ' אהרון טרואן: "בארץ אין די מודעות לכך שתזונה משפיעה דרמטית על תהליכים ביוכימיים במוח"

נורית רובין-ווילסון 13.07.2019
ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי, יח"צ

הסטארט-אפ דיי טו מגייס 30 מיליון דולר נוספים

בין המשקיעים: קרן aMoon של מריוס נכט, עמרי כספי שחקן ה-NBA, תאגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון וקרן אופק

גלי וינרב 26.06.2019
אפליקציית daytwo / צילום: יח"צ

כללית הקפיאו זמנית את השיווק של ערכות "דיי טו" עקב עודף ביקוש

כללית שיווקה חבילה הכוללת את הערכה וייעוץ תזונאי, אך לא עמדה בדרישות כוח-האדם לפרויקט • השיווק יחודש בהדרגה • האפליקציה מיועדת בעיקר לחולי סוכרת וקדם-סוכרת, אך משווקת גם לאוכלוסייה הכללית המעוניינת להגן על עצמה מסוכרת

גלי וינרב 11.06.2019
חממת פודטק / צילום: שאטרסטוק

תאגיד המזון מארס חתם על הסכם עם JVP לאיתור והשקעה בחברות פודטק ישראליות

התאגיד אחראי לייצור של עשרות מותגי מזון מוכרים ורושם הכנסות של 35 מיליארד דולר • יו"ר קרן JVP, אראל מרגלית: "לישראל יש הזדמנות להפוך למובילה עולמית בתחום הפודטק"

גלי וינרב 15.05.2019
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק
מזון בריא | לפני כולם

משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק

9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי

שני מוזס 14.04.2019
פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

גלי וינרב 29.03.2019
שמן זית / צילום: תמר מצפי

השומן חוזר לאופנה: זו הסיבה שאתם משלמים יותר על אבוקדו, זיתים וחמאה

מגדלי אבוקדו, בעלי חוות דגים ויצרני חמאה נאבקים במגבלות סביבתיות ובאתגרים נוספים כדי להגדיל את התפוקה ולעמוד בביקוש העולמי הגואה למזונות שמכילים שומן בריא יותר • הסיבה לביקוש: טרנד התזונה שהביא צרכנים רבים להעדיף מזונות עשירים בשומנים טבעיים על פני מזונות עתירי פחמימות או דלי-שומן

וול סטריט ג'ורנל 26.02.2019

   123456789101112   

   נמצאו 187 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 12

צרו איתנו קשר *5988