גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תזונה

עוד כתבות

תזונה / צילומים: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב

פסיפלורה נגד פרקינסון: איך האוכל שאנחנו אוכלים משפיע על המוח שלנו

מהם הוויטמינים שיכולים לשפר את הכישורים הקוגניטיביים שלנו, מה הקשר בין אכילת דגים לדמנציה ואיך צריכת יוד ע"י נשים הרות משפיעה על מנת המשכל של העוברים • בראיון ל"ליידי גלובס" מתריע חוקר התזונה והמוח, פרופ' אהרון טרואן: "בארץ אין די מודעות לכך שתזונה משפיעה דרמטית על תהליכים ביוכימיים במוח"

ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי, יח"צ

הסטארט-אפ דיי טו מגייס 30 מיליון דולר נוספים

בין המשקיעים: קרן aMoon של מריוס נכט, עמרי כספי שחקן ה-NBA, תאגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון וקרן אופק

אפליקציית daytwo / צילום: יח"צ

כללית הקפיאו זמנית את השיווק של ערכות "דיי טו" עקב עודף ביקוש

כללית שיווקה חבילה הכוללת את הערכה וייעוץ תזונאי, אך לא עמדה בדרישות כוח-האדם לפרויקט • השיווק יחודש בהדרגה • האפליקציה מיועדת בעיקר לחולי סוכרת וקדם-סוכרת, אך משווקת גם לאוכלוסייה הכללית המעוניינת להגן על עצמה מסוכרת

חממת פודטק / צילום: שאטרסטוק

תאגיד המזון מארס חתם על הסכם עם JVP לאיתור והשקעה בחברות פודטק ישראליות

התאגיד אחראי לייצור של עשרות מותגי מזון מוכרים ורושם הכנסות של 35 מיליארד דולר • יו"ר קרן JVP, אראל מרגלית: "לישראל יש הזדמנות להפוך למובילה עולמית בתחום הפודטק"

ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק

לפני כולם משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק

9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי

פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

שמן זית / צילום: תמר מצפי

השומן חוזר לאופנה: זו הסיבה שאתם משלמים יותר על אבוקדו, זיתים וחמאה

מגדלי אבוקדו, בעלי חוות דגים ויצרני חמאה נאבקים במגבלות סביבתיות ובאתגרים נוספים כדי להגדיל את התפוקה ולעמוד בביקוש העולמי הגואה למזונות שמכילים שומן בריא יותר • הסיבה לביקוש: טרנד התזונה שהביא צרכנים רבים להעדיף מזונות עשירים בשומנים טבעיים על פני מזונות עתירי פחמימות או דלי-שומן

המנכ”לית ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי

חברת DayTwo הישראלית הקימה מעבדה ב-5 מיליון דולר

החברה המספקת המלצות תזונה מותאמות אישית על בסיס תמהיל חיידקי המעי נוסדה בשנת 2015 על ידי מריוס נכט יחד עם ליהיא סגל ויובל אופק • המעבדה מוקמת על רק גידול במספר הלקוחות ולקראת חדירה לשוק האמריקאי • בין המשקיעים בחברה: שחקן ה-NBA הישראלי עומרי כספי

מייסדי נוטרינו: יונתן ליפניק, יעל גלסמן וד"ר ירון חדד / צילום: נוטרינו

מדטרוניק רוכשת את חברת התזונה המותאמת אישית נוטרינו

שתי החברות, שמשתפות פעולה בשנתיים האחרונות, לא חשפו את סכום העסקה • נוטרינו פיתחה מערכת ביג דאטה אשר פועלת לגלות את ההשפעה של סוגי מזון שונים על גוף האדם

ליהיא סגל / צילום: יח"צ

פודקאסט מתקשים לרדת במשקל? הסטארט-אפים מתגייסים למשימה

היזמת ליהיא סגל גייסה 17 מיליון דולר ל-DayTwo, הסטארט-אפ שייסדה, וכיום היא מכהנת כמנכ"לית שלו • החברה מספקת המלצות תזונה מותאמות אישית על בסיס מחקר של חיידקי המעי, שנערך ע"י פרופ' ערן אלינב ופרופ' ערן סגל ממכון ויצמן • כיצד תיראה מהפכת התזונה המותאמת אישית בעתיד? ואיך מוכרים בדיקת צואה מבוססת טכנולוגיה ללקוחות קצה? ריאיינו את סגל לפרק ה-6 של עוד פודקאסט לסטארט-אפים (עונה 4) כדי לברר

השמנה / צילום: shutterstock

סקר הלמ"ס: 48% מהישראלים בני 20 ומעלה בעלי משקל עודף

עוד עולה מהסקר כי 17% מהנשים בישראל רוצות לרדת במשקל למרות שאין להן משקל עודף • 21% מהישראלים עושים דיאטה בפועל – 24% מהנשים לעומת 18% מהגברים

אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק

ועדת החינוך אישרה תקנות חוק הפיקוח על מזון במוסדות חינוך

החוק, שצפוי להיות מאושר בוועדה, אוסר על מכירה או הגשה בבתי הספר ובגנים של מאכלים מטוגנים, מאפים עשירים בשומן ומזונות עתירי סוכר • החוק אינו כולל פיקוח על הקייטרינג במוסדות החינוך בארץ בעקבות אישור ההחרגה שדרשו הישיבות הקטנות

אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק

על כוונת הכנסת: הסוף לבורקסים וג'חנון בבתי הספר

ועדת החינוך של הכנסת צפויה להתכנס מחרתיים לדיון מיוחד כדי לאשר - אחרי שנים של התמהמהות ומאבקים - את תקנות החוק לאיכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות החינוך

ד"ר אריאל כ ץ / צילום: אלון רון

פיתוח של מנכ"ל אנזימוטק לשעבר: התאמת תזונה לפי העור

מנכ"ל אנזימוטק לשעבר, ד"ר אריאל כץ, הוא ממייסדי הסטארט-אפ MyOr, שפיתח מכשיר אבחון שעל בסיסו החברה תמליץ על תוספי תזונה שלה

ד"ר אילן סמיש / צילום: יח"צ

חלבון זה הסוכר החדש: חלבונים מתוקים כתחליף לסוכר הלבן

ד"ר אילן סמיש, מייסד חברת אמאי חלבונים, מעצב חלבונים מתוקים שלא משפיעים על רמת הסוכר בדם

עמרי כספי / רויטרס

ממשתמש נלהב לשותף: עומרי כספי השקיע ב-DayTwo

החברה פיתחה אפליקציה המתאימה תזונה לחולי סוכרת וקדם-סוכרתיים על בסיס חיידקי המעי שלהם, שמתאימה גם לספורטאים • כספי: "לפני משחק אכלתי פסטה ורוטב עגבניות, שהתבררה כמשהו שהוא בעצם פחות טוב עבורי. בזכות הטכנולוגיה אני שומר על תזונה הרבה יותר מאוזנת מבחינת רמות סוכר"

תוספי תזונה / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

עתיד התזונה

הצמיחה של תחום תוספי המזון בעולם מביאה איתה חידושים מבוססי מדע

פיקניק, מנגל, על האש - יום העצמאות / איל יצהר

לפני כולם כבר לא מנפנפים: הישראלים צורכים יותר תחליפי בשר

אחרי הקמפיין שקרא לא לאכול בשר ובמקביל לכניסתן של שחקניות גדולות לקטגוריות תחליפי הבשר, יום העצמאות השנה היה בסימן צמחונות • גידול של כמעט 24% בצריכת תחליפי הבשר, בזמן שבקטגוריות הבשריות נרשמה עלייה של 12% בלבד

מיצים סחוטים. מכילים ויטמינים, אך גם כמות גדולה של סוכר / צילום:Shutterstock :א.ס.א.פ קרייטיב

מזונות בריאותיים? "יש מי שמציגים דעות בדמות עובדות"

המודעות הגוברת והולכת לתזונה נכונה, הביאה להצפת מידע בנושא. לעיתים יש פער תהומי בין מזונות שונים שנחשבים בריאותיים לבין תכולתם והתועלת התזונתית שבהם • כמה דוגמאות למוצרים שכאלה

ד"ר דן קרת  / צילום: איל יצהר

תעמיסו על המנגל: האם כולסטרול בעצם טוב לבריאות?

אכילת שומן חיונית לבריאות • קמח מלא לא יותר טוב מקמח לבן - ושניהם גרועים • לא בטוח שכולסטרול גבוה מזיק לבריאות • ובכלל, כדאי לחשוב מחדש על כל מה שלימדו אותנו על תזונה • בין המנגלים של יום העצמאות לגבינות השמנות של שבועות, ד"ר דן קרת, רופא ונטורופת, מנפץ כמה מיתוסים