גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפה אפשר ללמוד בישול בריא - וכמה עולה סדנת שוקולד פרטית?

חובבי הקולינריה לא מסתפקים במעשה ידי השפים במסעדות, אלא משתתפים בשלל סדנאות כדי ללמוד את רזי המטבח: מבישול בריא, דרך בישול חובק עולם ועד מתוקים, קפה ויין ■ המחירים נעים בין 200 ל-1,700 שקל

חובבי הקולינריה לא מסתפקים במעשה ידי השפים במסעדות, אלא משתתפים בשלל סדנאות כדי ללמוד את רזי המטבח: מבישול בריא, דרך בישול חובק עולם ועד מתוקים, קפה ויין. המחירים למשתתף נעים מ-200 שקל ועד 1,700 שקל לסדנת שוקולד פרטית.

בצקים ומתוקים

רוי שוקולד: פרלין וסיפור

השוקולטייר רואי גרשון ל-Roy שוקולד, מקיים סדנת להכנת שוקולדים ופרלינים, במפגש המלווה בהסברים וסיפורים מעולם השוקולד.

איפה: תל-אביב.

משך: שעה וחצי.

כמה: 170 שקל.

גרשון מציע גם מפגש פרטי ללימוד כל אחד משלבי הכנת פרלינים, כולל טכניקות וחוקים כימיים ליצירת שוקולד, בסיומו מובטחת הכנת שוקולד עצמאית.

משך: 3 שעות.

מחיר: כ-1,700 שקל.

לפרטים: www.roychocolate.co.il

אלדו וגאג'יה: גם סורבה

בית-הספר לגלידה "אלדו" בשיתוף עם גאג'יה מציעים לחובבי גלידה סדנה המלמדת על יסודות הכנת סורבה וגלידות.

איפה: רמת-החייל.

משך: שני מפגשים של שעה וחצי.

כמה: 300 שקל.

לפרטים: 1-700-70-21-41

טלטלים: פיסולי סוכר

סדנאות אפיית עוגות ופיסולי סוכר ב"טלטלים". למשקיענים: מרתון מתוק בן 9 שעות בסיומו כל משתתף יוצא עם עוגה מעוצבת פאר יצירתו, לזוגות צעירים: מרתון עוגת כלולות בן 10 שעות.

איפה: רעננה.

משך הסדנא ומחיר: 200-280 שקל (3-5 שעות). 480-600 שקל ל"מרתון" (9-10 שעות).

לפרטים: 052-3714189 או: www.taltalim.co.il

לחמים: פוקצ'ה ביתית

ב"לחמים" סדנאות לאפיית לחמים בבית: מלחם שיפון, דרך פוקצ'ה ועד באגט.

איפה: תל-אביב.

משך: 4 שעות.

כמה: 320 שקל.

לפרטים: 03-5618111

סדנאות בחנויות מתמחות

חנויות לציוד ולאביזרי בישול גילו את הפוטנציאל הנוסף הטמון בחובבי המטבח:

4chef: צפייה בשפים

ב-4chef מספרים כי "יותר ישראלים מעדיפים לוותר על החביתה והסלט ומעדיפים לבחוש, להקציף ולאדות". סדנאות הבישול נחלקות לסדנאות צפייה וסדנאות מעשיות: סדנאות הצפייה נערכות על-ידי השפים ישראל אהרוני, מאיר אדוני, אביב משה ועוד, חלקן במתוכנת "כיתות אומן", כמעין תוכנית בישול אישית, בסיומה המשתתפים נהנים מהמנות שהוכנו מול עיניהם.

קורסי הבישול והאפייה כוללים אוכל מתרבויות העולם, למשל סדנת בישול לטיני בהנחיית השף יאיר פיינברג, סדנת פסטה איטליאנה עם השף דנה מלמד ועוד.

איפה: תל-אביב.

משך: כ-3 שעות.

כמה: 240-320 שקל (15-22 משתתפים).

סדנאות ייחודיות מציעים ב-4chef להורים ולילדים (בני 8-12). הסדנאות כוללים עבודה מעשית, עם או בלי אחד ההורים במסגרתן מתנסים הילדים במתוכנים בסיסיים תוך ביטוי עצמי.

כמה: 240 / 160 שקל.

לפרטים: www.4chef.co.il

ספייסס: מהודו ועד שף

ב-SPICES נערכות סדנאות בישול בנושאים שונים תחת ניצוחם של שפים אורחים בהם אסנת איתו, מומחית לבישול יפני, גלית ברגר מ"עוגארט", עמיר אילן ורונן פילוסוף, מומחי בשרים ועוד. בין סדנאות חודש מארס לדוגמה סדנת מנות אחרונות "מפילות", סדנת ארטישוק, סדנת בשרים ובישול הודי.

איפה: תל-אביב.

משך: 3-4 שעות.

כמה: 180-240 שקל (20-27 משתתפים).

לפרטים: www.spices-center.com

קוק סטור: מאכלי עמים

גם בקוק סטור סדנאות במגוון נושאים: אפיית לחמים ביתיים ומאפי בוקר, "מסע לגילוי השמרים" עם הקונדיטורית ויולה, סדנת להכנת סושי עם השפית אסנת איתו, סדנת בישול אסייתי עם השף חיים סלומון, סדנאות בשרים, ועוד בישולים חובקי עולם: בישול מרוקאי, צרפתי, איטלקי, הודי ועוד. באווירת בריאות ודיאטה נערכת גם סדנת "שירה וחצי" לאורח חיים בריא במטבח.

איפה: רמת-גן.

משך: 3-3.5 שעות, בשעות הערב.

כמה: 250-260 שקל.

לפרטים: www.cookstore.co.il

לגעת באוכל: סודות השמרים

בלגעת באוכל מוצעות סדנאות בהן סדנת אפייה על טהרת השמרים עם שף הבית של "שמרית", סטפן לייק. בסדנה יתנסו באפיית לחמניות, עוגות ופוק'צה.

איפה: ראשון-לציון ורעננה.

משך: 3.5 שעות.

כמה: 150 שקל.

קיצ'נאייד: אפייה לשבת

קריאולי, יבואנית המותג קיצ'נאייד, משיקה מרכז סדנאות בו ייערכו מפגשי בישול ואפייה בנושאים שונים: אפייה לשבת, מאכלי ים, מנות גורמה, מתוקים ועוד. בסיום כל מפגש ייהנו המשתתפים מארוחה פרי עמלם.

איפה: מלון מנדרין (צומת גלילות).

משך: 2.5-3.5 שעות.

כמה: 170-270 שקל.

לפרטים: www.creole.co.il

לובלינסקי: קישוט מזון

סדנת Food decor של דב לובלינסקי תקנה לחובבי המזון את הפן האמנותי במטבח באמצעות קישוטי מזון, עיצוב מנה, "צילחות" ומיומנויות חיתוך.

איפה: תל-אביב.

משך: 3 שעות.

כמה: 260 שקל (עד 8 משתתפים).

לפרטים: 03-6811007

מסעדות ושפים

אל גאוצ'ו: בשר ומרינדה

בסניפי אל גאוצ'ו נערכות סדנאות בשר בהנחיית השף יוסי גולן במסגרתה המשתתפים יכירו את חלקי העגל וילמדו את התאמת סוגי הבשר לאופני הבישול, התאמת רטבים ומרינדות, גרילים ועוד. הסדנא משלבת ארוחת ערב.

איפה: בסניפים ברחבי הארץ.

משך: כשעתיים וחצי.

כמה: 270 שקל (230 שקל לחברי מועדון הקרניבורים, 170 שקל נקודות ללקוחות אמריקן אקספרס. 15-22 משתתפים).

לפרטים: www.elgaucho.co.il

קנאסטל: בישול גורמה

בסטודיו לבישול Canastel השף פרנק אזולאי יחשוף את סודות בישול הגורמה הכשר.

איפה: תל-אביב.

משך: כ-3 שעות.

מחיר: 300-350 שקל ל-10-15 משתתפים (חינם במסגרת הגרלת דיאט קוקה-קולה).

לפרטים: www.canastel.co.il

בישול בריא

ארז קומרובסקי: הגליל נכנס למטבח

השף ארז קומרובסקי מלמד את סודות הבישול באווירה גלילית בביתו שבמצפה מתת. במהלך הסדנה משתמשים בתוצרת מהבוסתן האורגני הביתית, אופים לחמים בטאבון ובתוך כך "חושף" קומרובסקי את רזי הבישול שלו: החל בבחירת הירקות ושמן הזית לתיבול, שימוש נכון בעשבי בר, והכול תוך דגש על בישול אקולוגי, בריא וטרי.

הקורסים מחולקים לפי נושאים: אפיית לחמי שאור, ירקות אורגניים, בשרים ודגים, מפגש שוק (בעכו ובכפר יאסיף) ועוד.

איפה: בגליל התחתון.

משך: 4.5 שעות.

כמה: 430-500 שקל (עד 18 משתתפים).

לפרטים: 03-9772929 או: www.erez-komarovsky.co.il

אורגניק מרקט: להשתנות

סדנא שאינה בבחינת "זבנג" וגמרנו אלא במתכונת של תוכנית מתמשכת מוצעת ברשת אורגניק מרקט תחת הכותרת הדרמטית "השינוי אפשרי", בהנחיית יועצת הבריאות טליה לוין. התוכנית כוללת התנסות חווייתית של 6 מפגשים במשך 3 שבועות, תוך דיון על חשיבות המזון הבריא (מזון מלא, מזון נא, חשיבות העלים הירוקים, אכילה מודעת וכד'), צפייה בהכנת מנות בריאות, מפגשים אישיים ועוד. את התוכנית מתחילים מדי בוקר בשתיית שייק ירוק ובצהריים מגיעים המשתתפים למשקה ירוק נוסף ולארוחת צהריים על טהרת הקינואה/אורז, דוחן וסלט. המשתתפים יידרשו למלא שאלון בתחילת התוכנית ובסיומה, בו ידווחו על הרגשתם.

איפה: רמת-החייל.

מתי: בסוף אפריל.

מחיר: 490 שקל (כולל ארוחת בוקר וצהריים).

לפרטים: www.organicmarket.co.il, www.talyalewin.com

קפה ויין

אילן'ס: הכנה וטעימות

בבית-הספר לקפה של אילן'ס מלמדים לתפעל נכון את מכונה הקפה הביתית, ומציעים סדנת טעימות של זני קפה.

איפה: תל-אביב.

משך: 4 שעות.

כמה: 220 שקל.

לפרטים: 03-9235946

לאב-איט: מדע הקלייה

הרשת מציעה סדנאות להכרת עולם הקפה, הכרת זני קפה, קלייה והפקת אספרסו.

איפה: תל-אביב.

משך: שעתיים.

כמה: 200 שקל (10-15 משתתפים).

גאג'יה: טעימה חווייתית

שני סגי סדנאות - האחת להרחבת הידע בתחום, והשנייה חווייתית הכוללת התנסות.

איפה: יבנה.

משך: שעתיים.

כמה: 200 שקל. 100 שקל לסדנא חווייתית.

לפרטים: 1-700-70-21-41

זמן אמיתי: קוקטייל ויין

בבית-הספר לברמנים מועברות סדנאות אלכוהול בנושאים שונים: הכנת קוקטיילים, וויסקי, אפריטיף/דיז'סטיף, ברנדי, יין ועוד.

איפה: במרכזי ההדרכה של זמן אמיתי ברחבי הארץ, בבתים במקומות עבודה.

משך: שעתיים.

כמה: 160 שקל ליחיד (300 לזוג).

לפרטים: zmanamitibusiness.co.il

wine&more: ייננים שונים

רשת wine&more עורכת סדנאות יין המועברות בכל פעם על-ידי יינן מיקב אחר המציג 7-8 יינות, תוך מבוא והסברים על עולם היין, תהליך הייצור, אבחנה בין סוגי היין, קריאת תוויות ועוד. כל סדנא מלווה בטעימות גבינה או בשר.

איפה: בסניפים בתל-אביב, ראשון-לציון ויהוד.

משך: שעתיים וחצי.

כמה: 120 שקל לסדנא חלבית, 220 שקל לסדנא בשרית.

לפרטים: www.wineandmore.co.il

טעימות: ביקב ובבית

טעימות יין מודרכות בבתים מציעים יקבים שונים בהם יקב רקנאטי (75 שקל ליחיד, ל-10-16 משתתפים), יקב ססלוב המציע סדנת "חידוד החושים" בטעימות של 6 יינות ביקב שבקיבוץ אייל (120 שקל למשתתף, עד 30 משתתפים). יקב טפרברג מציע לשלב סדנת שוקולד ויין עם יינן הבית והשוקולטיירית רינת פרתי (מ-10 משתתפים, 2,000 שקל להרצאות ו-45 שקל לחומרים לכל משתתף). יקבי רמת הגולן מציעים לימוד של מונחים בסיסים בעולם היין, הכרת סוגי יינות והתאמתם לאוכל (80 שקל, מינימום 15 משתתפים) ועוד.

עוד כתבות

גיל חובב  / צילום: רלי אברהמי

אוצר מלים: גיל חובב על המילה שסבא שלו, איתמר בן אב"י, המציא בלהט הרגע

הסופר ומבקר המסעדות גיל חובב מסביר מדוע הוא כל-כך אוהב את המילה "כייס" ● מתוך פרויקט "אוצר מילים" – מאה ישראלים בוחרים את המילה האהובה עליהם ביותר בעברית

ינון מגל ובן כספית / צילום: שלומי יוסף, אביב חופי

בן כספית וינון מגל מנסים לגשר על התהום האידיאולוגית. לא תמיד זה מצליח להם

כספית מתחרפן מ"הזחיחות ושביעות הרצון העצמית האינסופית של מגל" ● מגל חושב שלהעביר ביקורת על השמאל ועל התקשורת זה לא פחות חשוב מלבקר את ראש הממשלה ● הזוגיות הכי חמה ברדיו התיישבה על ספת הפסיכולוג של "אוף דה רקורד" ● האזינו לראיון המלא

בזק / צילום: תקשורת תאגידית בזק

תם ונשלם: נפתרה המחלוקת סביב הטלפוניה הסיטונאית של בזק

משרד התקשורת קובע שהפתרון שבזק מציעה לטלפוניה הסיטונאית עומד בדרישות שקבע וכבר בקרוב החברה כבר לא תהיה בהפרה ● אחד האירועים הקשים ביותר שליוו את החברה בשנים האחרונות בא על סיומו

הציוץ הגזעני של כתב גל"צ / צילום: צילום מסך

כתב גל"צ יובל שגב גרם לסערה בטוויטר ומחק את הציוץ

וגם: האסיפה השנתית של בעלי המניות בטבע תהיה השנה וירטואלית ● השיחה

רן עוז / צילום: רמי זרנגר

הפסדי ההשקעה בשל משבר הקורונה העבירו את מגדל מרווח רבעוני של 543 מיליון ש' להפסד של 564 מיליון ש'

מדובר בהרעה צפויה בתוצאותיה של החברה שבניהולו של רן עוז, ושנובעת בעיקרה מנסיבות חיצוניות שיפגעו בענף כולו ● השינוי של עקום הריבית הביא לגידול בעתודות ביטוח החיים בסך של כ-134 מיליון שקל

מימין יגאל אונא, ראש מערך הסייבר; ראש המוסד יוסי כהן; ופרופ' איציק בן ישראל, ראש מרכז הסייבר באונ' ת

ראש מערך הסייבר הלאומי: נדרשת היערכות לאומית מול מתקפות הסייבר

יגאל אונא אמר את הדברים בכנס "סייברטק" בהשתתפות בכירים בעולם אבטחת המידע מרחבי העולם ● לדבריו, מתקפת הסייבר שיוחסה לאיראנים נגד מתקני שפכים בישראל היה גורמת לאסון לולא נמנעה ● "נזכור את החודש האחרון כנקודת שינוי בהיסטוריה של מלחמות סייבר מודרניות"

יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק / צילום: גדעון לוין

הלקח שנלמד וזה שעדיין לא: כך זרמו (שוב) מיליארדים מהפנסיה שלנו אל יצחק תשובה

כעשור לאחר הקריסה של דלק נדל"ן ולמרות תמרורי האזהרה בצל עסקת נפט ענקית בים הצפוני, מחזיקי האג"ח שוב נקלעים למתיחות עם יצחק תשובה ביחס לאשראי שהעמידו לו ● גם לאחר שהמוסדיים הגיעו להבנות, הם עדיין נקלעו, שוב, למשבר ללא בטוחות וכמעט ללא אפשרויות

ד"ר אבשלום קור / צילום: איל יצהר

אבשלום קור נלחם על השפה העברית בכל החזיתות. וזה עוד לפני אלפי המסרונים שהוא מקבל מאיתנו

ד"ר אבשלום קור בשיחה אישית ומקצועית על השורשים שמהם צמח, על הסיבה שלא הצטרף לאקדמיה ללשון עברית, ועל 1,825 מסרונים שהוא מקבל בשנה בנושא השפה העברית ● אוצר מילים, פרויקט מיוחד 

בנימין נתניהו, מסיבת העיתונאים בצל הקורונה, אמש / צילום: Gali Tibbon, Associated Press

ביבי, הסדרה: ספרו של בן כספית על נתניהו בדרך להוליווד

הסדרה תהיה מבוססת על הביוגרפיה שכתב לאחרונה העיתונאי בן כספית והיא תעובד על ידי התסריטאי זוכה האמי, קירק אליס

הרחוב הישראלי שוקק בימי קורונה, לאחר שחרור ההגבלות / צילום: Ariel Schalit, Associated Press

64 חולים חדשים ביממה האחרונה: "מספרי החולים מטרידים פחות מהמחסור במידע"

מספר החולים החדשים בקורונה אמנם עלה בימים האחרונים, אך הוא עדיין רחוק מהקו האדום שהציבה הממשלה ● פרופ׳ חגי לוין: ״חסר מידע מסקרים סרולוגיים שיאפשר להבין טוב יותר את נתוני ההדבקה והתחלואה״

עוגת גבינה חמה בעלי פילו / צילום: קרן אגם

עוגות גבינה, קצת אחרת: עדיין יש מה לחדש בגזרת העוגה לשבועות

עוגת הגבינה היא המלכה הבלתי מעורערת של חג השבועות, ובכל זאת מתברר שעדיין יש מה לחדש בגִזרה הזאת ● הנה כמה עוגות של קרן אגם

דוד טרטקובר  / צילום: אפרת שפורקר

אוצר מלים: דוד טרטקובר אוהב את אנדי וורהול

דוד טרטקובר, מעצב, אמן ואוצר, מסביר מדוע הוא כל-כך אוהב את המילה "כסף" ● מתוך פרויקט "אוצר מילים" – מאה ישראלים בוחרים את המילה האהובה עליהם ביותר בעברית

מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

מלחמות החלב: תנובה יוצאת במבצע חריג בהיקפו כדי להתחרות ראש בראש עם שטראוס

במסגרת המבצע תציע תנובה כי בכל רכישה של 8 מוצרי חלב מתוצרתה, יקבל הלקוח שני מוצרים חינם – הזולים מתוך העשרה ● המבצע שיתקיים בכל נקודות המכירה ברחבי הארץ יתקיים החל מ-1 ביוני ועד 19 לחודש

מרים נאור / צילום: מארק ישראל סלם - ג'רוזלם פוסט

אוצר מלים: מרים נאור מסבירה למה בחרה במילה שיוויון

השופטת בדימוס מרים נאור, לשעבר נשיאת ביהמ"ש העליון, מסבירה מדוע היא כל-כך אוהבת את המילה "שוויון"● מתוך פרויקט "אוצר מילים" – מאה ישראלים בוחרים את המילה האהובה עליהם ביותר בעברית

דגים קפואים / צילום: שאטרסטוק

נחתם הצו והופחת המכס על יבוא דגים קפואים לישראל

במסגרת המהלך צפוי המכס על פילה אמנון קפוא לרדת מ-7.5 שקל לק״ג, ל-1.8 שקל בשתי פעימות עד שנת 2022. כמו כן, עד לשנת 2021, ירדו בהדרגה המכסים על פילה קרפיון ובורי מ-5.5 שקל לק"ג לשקל אחד לק"ג

חיים כצמן, בקניון פרומנדה של אטריום בוורשה 
 / צילום: יח"צ

חיים כצמן על הצניחה במניית גזית גלוב: "יש סנטימנט שלילי לנדל"ן המסחרי - הוא מוטעה"

משבר הקורונה הוביל את ענקית הנדל"ן להפסד של 618 מיליון שקל ברבעון הראשון ● חיים כצמן, המנכ"ל ובעל השליטה: "עברתי כבר משבר אחד או שניים, ואני חושב שנצא מהמשבר הזה הרבה יותר מחוזקים"

אבו מאזן / צילום: רנין סוואפטה, רויטרס

בכירים פלסטינים: ההודעה על ביטול ההסכמים עם ישראל - לא ניתוק מלא של הקשר

למרות הודעת אבו מאזן על ביטול ההסכמים עם ישראל, ברור לשני הצדדים שהפסקה מוחלטת של הקשרים היא פשוט לא אפשרית ● גורם ישראלי אומר כי בימים הקרובים יוחלט בישראל כיצד לנהוג, ולא מן הנמנע כי ייעשה שימוש בכלי הכלכלי להשבתו של התיאום הביטחוני

מימין: איציק שנידובסקי, מנכ"ל אנליסט, ונועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות אנליסט / צילום: איל יצהר, גלובס

הקורונה הביאה להפסדי נוסטרו של 22 מיליון שקל באנליסט שעבר להפסד רבעוני

הרווח התפעולי הרבעוני הסתכם בכ-3.7 מיליון שקל ● השפעת הקורונה על אנליסט באה לידי ביטוי בהשפעה ישירה על שווי הנכסים הפיננסים המנוהלים, ובעיקר על תיק הנוסטרו, שרשם הפסד של כ-22 מיליון שקל

כנס לרוכשים פוטנציאליים ביישוב מיתר / צילום: יח"צ

הנחה לחברי מועדון: המודל העסקי של קבוצות רוכשים לדירות

מועדוני לקוחות כמו חבר, הייטקזון ובהצדעה, מציעים ללקוחות שלהם דירות בהנחה או הטבות שוות כסף כמו מעצב צמוד או מוצרי חשמל לבית ● מה מרוויח היזם ממכירה לקבוצות רוכשים, והאם זה באמת משתלם לקונים?

דונלד טראמפ / צילום: Gripas Yuri -ABACA, רויטרס

האם טראמפ יגביל את ההגנות על רשתות הסושיאל? טיוטה לצו נשיאותי חדש

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי לשכתב חוק שהגן מזה זמן רב על טוויטר, פייסבוק וגוגל של אלפאבית מלהיות אחראיות על החומר שמפורסם על-ידי המשתמשים שלהן ● הצו הנשיאותי מגיע לאחר סכסוך של הנשיא עם רשת טוויטר, כשזו סימנה באזהרת "עלולים להטעות" את ציוציו