בשנים האחרונות התרחש זינוק אדיר בסכומים שזורמים מסין להשקעות חוץ בכלל ולתחום הנדל"ן בפרט. הסכום שהשקיעו סינים בנדל"ן עמד ב-2008 על 70 מיליון דולר. ב-2013 עמד הסכום על 13 מיליארד, ועד סוף אוגוסט 2014 הוא כבר הגיע ליותר מ-8.5 מיליארד. השאלה הגדולה היא האם גובה ההשקעה הגיע לשיא - ומכאן הוא צפוי לרדת, או שצפויה עלייה נוספת. האתר therealdeal מנה בתחילת החודש 5 גורמים שישפיעו בעתיד הקרוב על ההשקעות מהמזרח.
1. הקלות ברגולציה בסין
"כל הסימנים מצביעים על כך שהמשטר הסיני מעוניין בהמשך הזרמת ההון להשקעה בחו"ל", טוען דן קשדן מ-HFF סקיוריטיז. הסינים מסירים מדי שנה עוד ועוד מגבלות על השקעה בחו"ל. באפריל השנה הועלה מינימום ההשקעה בחו"ל שמחייב ביקורת ממשלתית מ-30 מיליון דולר למיליארד.
חלק ניכר מהצמיחה של סין נובע מנדל"ן וחברות נדל"ן הן מעסיקות גדולות וכשמאפשרים להן להשקיע בחו"ל, מאפשרים להן לגדול ולהמשיך ולהניע את מנוע הצמיחה הסיני.
2. שינוי בתקנות הויזה של ארה"ב
על-פי חוקי הויזה האמריקאים, זרים שמשקיעים סכום העולה על מיליון דולר בחברות או במיזמים מקבלים ויזה אמריקאית. 85% מהזרים שקיבלו ויזה על-פי סעיף זה ב-2013 היו סינים, והקיץ הודיע משרד החוץ האמריקאי שהסינים קרובים להגיע למכסת ה-10,000 ויזות המוענקות תחת סעיף זה, ושהחל מאוקטובר תופסק הענקתן.
ואולם לוביסטים כבר פנו אל הנשיא אובמה בבקשה לפרש את התקנות כך שמכסת ה-10,000 תחול רק על המשקיעים עצמם ולא על בני משפחה המקבלים ויזה באמצעותם, ולכן יש הטוענים כי נושא הויזות לא יפגע בהשקעות הסיניות בעתיד הקרוב.
3. תחרות מצד מדינות אחרות
בהינתן שבעתיד יקשה על הסינים לקבל ויזה תמורת השקעה, יש מדינות אחרות כמו אוסטרליה או פורטוגל שמנסות למשוך את הכסף הסיני אליהן תמורת אזרחות. ואולם, מומחים טוענים כי רוב הסינים שמקבלים גרין קארד תמורת השקעה עושים זאת בעיקר כדי להבטיח לילדיהם חינוך מעולה ועתיד טוב יותר, ואת זאת, הם טוענים, עדיין אטרקטיבי יותר לחפש בארה"ב.
4. כניסתם של משקיעים מוסדיים
השאלה הגדולה שמרחפת באוויר: האם חברות ביטוח ומשקיעים מוסדיים סיניים יכנסו להשקעות נדל"ן בניו-יורק? בינתיים, רק עסקאות גדולות בודדות נעשו על-ידי משקיעים כאלה, אבל מומחים בתחום טוענים שחברות השקעה סיניות גדולות מחפשות הזדמנויות, אם כי חברות הביטוח הגדולות נחסמות על-ידי עודף רגולציה ומנהלים החוששים מסיכון.
5. מבנה המיסוי המורכב בארה"ב
אחת הסיבות שלונדון עשויה להיות מושכת יותר עבור משקיעים זרים היא מבנה המס המורכב בארה"ב. וזו סוגייה שלא תיפטר בקרוב. זו הסיבה שמרבית העסקאות עד כה התבצעו על-ידי משקיעים בודדים (ולא חברות) או על-ידי יזמיות מתוחכמות כמו צ'יינה וונקה וגרינלנד הולדניג. החברות הללו התמסדו ללימוד מעמיק של השוק האמריקאי, יצרו שותפויות עם יועצים אמריקאיים ועם מומחי מס ויצרו נוכחות קבועה בארה"ב.