לצאת לחופשה מבלי לעזוב: נכנסים לבית מונומנטלי בשרון

הבית בשרון תוכנן תחילה בסגנון כפרי, ועם הזמן שולבו בו גם נגיעות תעשייתיות ובוהמייניות • המעצבות שרה ונירית פרנקל דאגו שהמוטיב הטבעי יחזור בכל חלל, ויחמם את האווירה • "ליידי גלובס"

נכנסים אפריל / צילום: איתי בנית
נכנסים אפריל / צילום: איתי בנית

הבית. 250 מ"ר בנויים על שטח של 750 מ"ר, בעיר בשרון. הבית כולל חמישה חדרים, וממוקם ברחוב שקט וכפרי, למרות המיקום העירוני שלו. כבר בכניסה לבית ניתן לצפות בגינה ובבריכה. החלל מחולק לשני אגפים: בצד שמאל נמצאת יחידת ההורים עם גישה חיצונית. בצד ימין נמצא המטבח הפתוח.

בעלים. בני זוג שעובדים בהייטק, ושלוש בנותיהם, כולן בגילאי העשרה.

החזית הקדמית של הבית. על אף העובדה שהוא ממוקם בעיר, הרחוב עצמו שקט ומשרה אווירה כפרית / צילום: איתי בנית
 החזית הקדמית של הבית. על אף העובדה שהוא ממוקם בעיר, הרחוב עצמו שקט ומשרה אווירה כפרית / צילום: איתי בנית

סגנון. "ההשראה הייתה קודם כל סגנון כפרי, אולם עם קריצה עכשווית", מספרות שרה ונירית פרנקל, שאחראיות על עיצוב הפנים והאדריכלות. "הסגנון התעשייתי שניכר בבית נולד עם הזמן - התחלנו עם בית כפרי, ולאורך התהליך נוצרו עוד נגיעות תעשייתיות. את החוץ הכנסנו באמצעות ויטרינות גדולות שבולטות כמעט בכל חלל".

חומרים וצבעים. "פלטת הצבעים בחוץ בנויה על אפורים, בעוד שבתוך הבית יש אלמנטים חמים שמנוגדים לאפרוריות הזו. למשל, תקרת העץ החמימה, הפרקט שמלווה את כל הבית, טקסטורות כמו הבריקים ושפע טקסטיל".

הסלון. "ממוקם באופן ספייס של פינת האוכל, בין שתי ויטרינות - מה שמאפשר ליהנות גם מהחוץ. העיצוב בוהמייני, אך יכול להפוך בקלות לקלאסי ונייטרלי, עם הסרת האבזור בחלל. על הקיר תלויות שתי תמונות עצומות, שהן למעשה שתי קערות ענק ממוסגרות שממלאות את המקום, וכך נבלע חוסר האינטימיות של החלל הגבוה. פינת המשפחה מוצנעת, כיוון שהיא א-פורמלית".

הסלון עוצב בסגנון בוהמייני ובסיסו ניטרלי, כך שניתן לשנות מפעם לפעם את תפיסת העיצוב, ולשוות לחלל מראה אחר / צילום: איתי בנית
 הסלון עוצב בסגנון בוהמייני ובסיסו ניטרלי, כך שניתן לשנות מפעם לפעם את תפיסת העיצוב, ולשוות לחלל מראה אחר / צילום: איתי בנית

המטבח רחב הידיים כולל מזווה וכן פתרונות אחסון רבים. הוא תוכנן בקווים קלאסיים ובצבעוניות מונוכרומטית, ואת החום מכניסים כיסאות העץ, משטחי הבוצ’ר, ידיות ומנורות הפליז / צילום: איתי בנית

הקמין. "מפריד בין המטבח, פינת האוכל ופינת המשפחה. הוא פתוח לשלושת החללים, ובו זמנית תוחם כל אחד מהם. הקמין ממוקם על קיר עטוף בעץ ממוחזר, שהוא נקודת המרכוז בבית. מפאת החלל הגבוה, הוא מחמם את האווירה, תרתי משמע".

המוטיב הטבעי. "חוזר בכל חלל, שכבה על שכבה, על מנת לחמם את האווירה. בין היתר, הוא בא לידי ביטוי במחצלת טבעית בסלון, מנורות קש, פרקט, תקרת עץ וצבעים טבעיים בטקסטורות שונות".
המטבח. "מתאפיין בסגנון כפרי, עם קריצה תעשייתית בזכות המסילות, הברזל של החלון וגופי התאורה. מול השחור-לבן המרשים אך הקריר בארונות ובאי, הצבנו את העץ - בכיסאות, במדפי הבוצ’ר ובכלי האבזור, זאת לצד הזהב והפליז של הידיות, המנורות והכיתוב על גבי דלת הזכוכית".

סוויטת ההורים. "חלל גבוה מאוד, בזכות התקרה החשופה, אשר ‘הולבש’ במגוון רחב של טקסטורות. רוב צבעי החדר הם נייטרליים. הנגיעות הכחולות נבחרו על מנת להתכתב עם הבריכה, והנגיעות של ורוד עתיק עד אדום מהוות קריצה יותר בוהמיינית. גם כאן ניתן להוריד אלמנטים ולשנות את הסגנון. בחדר הרחצה של ההורים המבט היומיומי הוא לגינה. האסלה יוצאת מתוך ארון, ולא מתוך קיר".

סוויטת השינה של ההורים. החלל כולל טקסטורות רבות בצבעים ניטרליים עם נגיעות בגוני כחול, המתכתבים עם מימי הבריכה. תקרת העץ המוברש גבוהה, משופעת וחשופה / צילום: איתי בנית
 סוויטת השינה של ההורים. החלל כולל טקסטורות רבות בצבעים ניטרליים עם נגיעות בגוני כחול, המתכתבים עם מימי הבריכה. תקרת העץ המוברש גבוהה, משופעת וחשופה / צילום: איתי בנית

החצר. "חלל החוץ חולק לאזורים - ישיבת לאונג’ נינוחה, פינת קפה של בוקר על גבי שולחן וכיסאות, ומיטות שיזוף למרגלות הבריכה. את כל האזורים מלווים חומרים טבעיים כמו קש וראטן, אשר ביחד עם הירוק הטבעי שוברים את האפור שעוטף את הבית מבחוץ".

aaaaרוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988