בישול הוספה למעקב +

כתבות אחרונות

 
מבשלים בבית במחוז אנחווי שבסין / צילום: Yao Dawei, Associated Press

מגיפת הקורונה גרמה לסינים לגלות את הדרך למטבח הביתי

החיפוש של מוצרי אפייה גדל פי 100, המכירות של שמרים זינקו פי 40, וברשתות החברתיות סינים צעירים החלו לשתף תבשילים שהכינו בעצמם במקום מנות במסעדות • החשש להידבק והזמן הפנוי הפכו פתאום את הבישול לתחביב מספר 1 בסין, ואפליקציות המתכונים רק מרוויחות

אופיר דור 07.03.2020
אירוח מירי בלבול  / צילום: רמי זרנגר, יח"צ
עיצוב | ראיון

"קיבלתי מתנה. נתינה זה דבר שלא דורש ממני כלום. זה ממלא אותי, מחזק אותי"

מירי בלבול מארחת את חבריה לארוחת ערב בביתה, ומשחזרת איך הקימה בית ספר להלבשת בתים • על הדרך היא גם מעצבת דירות לנערים שנפלטו מהבית, ולנשים שיצאו ממעגל הזנות

16.11.2019
מפרום / צילום:איל יצהר

מפרום. קווים לדמותו (ומתכון) של כוכב המטבח הטריפוליטאי

המפרום, אותו תפוח אדמה פרוס דק ממולא בשר, אחד הכוכבים של המטבח הטריפוליטאי ושל מסעדות הפועלים בכלל, הולך ונעלם מהנוף, כמו המסעדות עצמן • אבל במקום לקונן, אפשר להיכנס למטבח ולהכין לבד

רועי ירושלמי 26.10.2019
ניצול מרבי של חומרי גלם / צילום: סן פלגרינו - יח"צ חו"ל

עד הפירור האחרון: קולינריה ירוקה שבה אוכלים הכול, כולל הכול

אחד הביטויים הקולינריים של המגמה הסביבתית "אפס פסולת" הוא "אפס פחת", שימוש בכל החלקים של חומר הגלם, שלרוב היו נזרקים מיד לאשפה • כך מוצאים חלקים לא פוטוגניים כמו אשכי עגל, עיני דגים או קליפות וגבעולים את דרכם אל הצלחות במיטב מסעדות תבל

רועי ירושלמי 14.10.2019
דיוויד פרנקל במטבח של פרונטו/ צילום: תמוז רחמן

הילד הרע של עולם הקולינריה התל-אביבי: "בסוף הבנתי שהייעוד שלי הוא לא לשים אותי במרכז"

דיוויד פרנקל סומן מגיל מוקדם כאחת ההבטחות הקולינריות הגדולות של ישראל • הוא הגיע לתקופה קצרה ל"פרונטו", והזמני הפך לקבוע • "האם זה מה שאיחלתי לעצמי כשהייתי שף צעיר ושאפתן? אני לא יודע"

רועי ירושלמי 05.10.2019
מסבחה דג חלה עם טונה וחצילים צילום: גל זהבי

ראש דג לראש השנה: יחי זיני ממסעדת הדגים פסקדו, מסכם עשור ונותן מתכונים לחג

פסקדו, מסעדת הדגים האשדודית הכשרה, חוגגת עשור, וזו הזדמנות לשיחה עם יחי זינו, הגולש שהפך לטבח, על אוכל אישי, צילחות מינימלי ולמה מסעדה כמו שלו לא יכולה להתפתח בתל אביב • ויש גם מתכונים לשולחן החג

רועי ירושלמי 29.09.2019
ארוחת בוקר במסעדת אלנה / צילום: סיון אסקיו

לעלות צפונה או להישאר במרכז? 3 בראנצ'ים מצטיינים

שלוש ארוחות בראנץ' ששווה לנסוע אליהן במיוחד: מסעדת נחום בעיר התחתית בחיפה, המסעדה שבמלון נורמן וזו של מלון דריסקו בת"א • איך מסעדה חיפאית קטנה מצליחה לתת פייט למלונות הבוטיק התל-אביביים היוקרתיים, ועוד במחירים צנועים של 50-20 שקל למנה?

רועי ירושלמי 21.09.2019
פסטרמה בהכנה ביתית/ צילום: shutterstock אס.איי.פי קריאייטב

קנטטה לפסטרמה: להכין פסטרמה בבית

במסגרת הנטייה ההולכת וגוברת להכין בבית מוצרים במקום אלה המתועשים והקנויים, דרך גם כוכבה של הפסטרמה הביתית מתברר שיש לא מעט משוגעים לדבר, שכובשים ומעשנים בשרים במו ידיהם, מתקבצים בקבוצות ווטסאפ ופייסבוק ומחליפים מתכונים

רועי ירושלמי 14.09.2019
מאפים וסלטים מסורתיים  / צילום: shutterstock אס.איי.פי קריאייטיב

חצ'פורי גורמה: האוכל הגיאורגי האהוב עובר מהפכה

גיאורגיה היא אחד היעדים האהובים ביותר על ישראלים, גם כיעד קולינרי. האוכל המסורתי נהדר, אבל בעשור האחרון מתחוללת מהפכה בטביליסי, ומסעדות שף החלו לשלב במתכונים קלאסיים חומרי גלם לא שגרתיים וטכניקות ממטבחים שכנים

רועי ירושלמי 07.09.2019
קליסונים בטעם תאנים/ צילום: LA Roy Rene

ממרציפן מסורתי עד קליסונים וריבועי קשת בענן: הביקוש לממתקי שקדים בשיאו

המרציפן וממתקי שקדים בכלל נהנים לאחרונה מעניין מחודש, מפרובנס ועד ניו יורק, מגרמניה ועד איסטנבול, וגם בארץ יש לו מקום של כבוד • קווים לדמותו של הממתק בעל ההיסטוריה המפוארת - ומתכון לעוגת שקדים ומרציפן

רועי ירושלמי 01.09.2019
סדנת אפיה לילדים/ צילום: כדיה לוי

ילדים מבשלים 2019: סדנאות סושי ואפיית לחמים

עידן שבו משפיענים קולינריים הם כוכבים ותוכניות הבישול בטלוויזיה הן להיט, טבעי שסדנאות בישול לילדים יהיו פופולריות • אבל מי חשב שזו תעשייה שלמה, ושהמבוקשות בסדנאות סולד-אאוט עד סוף אוגוסט?

רועי ירושלמי 21.08.2019
הצ'יראשי של קיטו קאטו / צילום: איל יצהר, גלובס

סושי? תתקדמו לצ’יראשי, מנה שהיא תצוגת תכלית

מנת הצ’יראשי היפנית, כמו גם אחותה הצעירה והיותר משוחררת הפוקי, היא בעצם סושי מפורק: אורז בתחתית, מעליו נתחי דג, לרוב בקוביות נאות או בסשימי, לצד ירקות קצוצים וריבועי אצות. הכי מתאים לקיץ

רועי ירושלמי 17.08.2019
 האגרול ומרק התירס של סינג לונג / צילום: איל יצהר

רקוויאם לברווז צלוי: האם המסעדות הסיניות עוד יזכו לפריחה מחודשת?

עד לפני כמה עשורים, שלט המטבח הסיני ביד רמה בסצנת המסעדות בארץ, עד שהגיעו האיטלקיות והיפניות והדיחו את הקיסרית מכיסאה • האם מסתמנת פריחה מחודשת? סיבוב נוסטלגי חמוץ-מתוק

רועי ירושלמי 03.08.2019
חגית ביליה - לייזה פאנלים / MAD 2019 / צילום: תמר מצפי, גלובס

"האריזה, הקידום והתוכן": כך הפכה אשת השיווק לכוכבת רשת

חגית ביליה, הידועה בשם הבמה "לייזה פאנלים", הפכה לאושיית רשת בזכות הבישולים והסיפורים שלה • למרות שהיא מצטנעת, יש לה את המתכון המנצח למכור תוכן: "לא משנה מה תעשי, השאלה איך תמכרי את עצמך" • האזינו ל"גלובסטוק" - פרק מיוחד מוועידת MAD

ליאת רון 25.07.2019
חגית ביליה - לייזה פאנלים / MAD 2019 / צילום: תמר מצפי, גלובס

הבלוגרית חגית ביליה: "סיינפלד אמר: תמצא את העינוי שהכי נוח לך איתו"

כך אמרה אמש בלוגרית הבישול חגית ביליה, המוכרת בשם לייזה פאנלים, בוועידת 2019 MAD של "גלובס" • "המטרה שלי הייתה לחבר את כולם למטבח. המוטו שלי הוא שהחיים מספיק מסובכים, אז שבמטבח יהיה קל"

שלומית צור 24.07.2019
קוי נאה/ צילום: יונתן בן חיים

המצב מחריף: איפה תאכלו את הפלפלים הכי חריפים של השנה ומה תכינו איתם בבית

הקיץ הוא העונה הלוהטת, ולא רק מבחינת החום • ביולי ובאוגוסט גדלים הפלפלים החריפים ביותר של השנה, כמעט פי 5 ביחס לאלה של החורף, והמכורים מגרגרים מהנאה • בעשור האחרון גדל מספרם של אלה, כנראה בהשפעת המטבחים החדשים שהתאזרחו בארץ, ובראשם התאילנדי

רועי ירושלמי 06.07.2019

   123456789101112131415   

   נמצאו 318 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 20

צרו איתנו קשר *5988