בדיקת "גלובס": מהי החברה הכי זולה בשיחות לחו"ל?

בזק בינלאומי שוברת את שוק השיחות הבינלאומיות עם 140 דקות חינם ■ הלו 015 משנה את כללי המשחק ולא מחייבת הרשמה מוקדמת כדי ליהנות מ-7 אגורות לדקה

מלחמת המחירים בענף ספקיות השיחות הבינלאומיות עולה מדרגה - וכשהתחרות בשיאה, המחירים יורדים. כמה יורדים? עד לרמת החינם.

ביום חמישי האחרון יצאה בזק בינלאומי במבצע לפיו היא מעניקה 140 דקות שיחה חינם בחיוג לחו"ל. כדי לממש את המבצע הזה כל שיש הוא להירשם דרך מוקדי החברה. מכאן מטפסים המחירים ל-7 אגורות לדקת שיחה דרך הלו 015 - שנכנסה לענף השיחות הבינלאומיות בינואר השנה, ול-8 אגורות לדקת שיחה דרך מבצע של 012 סמייל, ללא תשלום נוסף.

היעד הפופולרי ביותר בחיוג מישראל הוא לארה"ב, וזה גם היעד שהתעריפים אליו הם הנמוכים ביותר: 0 אגורות דרך מבצע בזק בינלאומי; 7 אגורות לדקה דרך הלו 015; 8 אגורות דרך 012 סמייל; 9.5 אגורות דרך 019 טלזר; ו-5 אגורות במבצע ב-013 נטוויז'ן (פלוס 3.90 שקלים לחודש) או ב-018 (פלוס 4.90 שקלים לחודש).

אצל הספקיות הגדולות יש 3 דרגות מחיר: לקוח מזדמן, שמשלם את התעריף הגבוה ביותר, המגיע גם ל-5 שקלים לדקת שיחה ליעדים מסוימים; לקוח רשום שאינו משויך למבצע, המשלם תעריף גבוה יחסית - פחות מזה של המזדמן אבל רחוק מהתעריפים הזולים בענף, שאצל הספקיות הגדולות נכללים במסגרת מבצעים ועומדים, כאמור, על אגורות ספורות לדקת שיחה.

בשונה מימים עברו, רישום דרך הספקיות למבצע ובכלל יכול להיעשות גם עבור חיוג מהסלולרי. במקרים אלה יתווספו דמי הקישורית (כ-5 אגורות לדקה) לתעריף החיוג כפי שקבעה החברה.

3 הספקיות הגדולות מציעות מבצעים משתלמים, המוכיחים כי התעריפים בחיוג לחו"ל יכולים להיות נמוכים בהרבה מאלה שנקובים ללקוחות מזדמנים המשלמים פי כמה וכמה בחיוג רנדומלי.

הלו 015: התעריפים הכי זולים ללא תנאים

7 אגורות לדקת שיחה לחיוג לארה"ב או לרוסיה לנייד או לנייח הוא התעריף הנמוך ביותר בענף (להוציא מבצע החינם של בזק בינלאומי התקף לחודשיים). גם החיוג לצרפת זול עם תעריף של 11 אגורות לנייח ו-54 אגורות לדקה לנייד.

באתר החברה מוצגים תעריפיה הנמוכים במיוחד, אולם משום מה ללא דמי הקישורית המתווספים לכל דקת שיחה. אלה עומדים על 5-8 אגורות, וראוי היה להציג את המחיר הסופי שמשלם הצרכן (שעדיין תחרותי בענף).

כאמור, היתרון הבולט של החברה הוא שלא צריך להירשם מראש ולמסור את פרטי כרטיס האשראי לחיוב. כשמחייגים דרך 015, התשלום עבור השיחה מועבר מספקית הטלפון של הלקוח.

014 בזק בינלאומי: 140 דקות חינם

המבצע הנוכחי של בזק בינלאומי, 140 דקות שיחה חינם למימוש במשך חודשיים, שובר את חוקי התחרות עם מחיר מאופס. כדי לממשו נדרש להירשם מראש, רק עד 14 באפריל.

המבצע כולל יעדים כמו ארה"ב, קנדה ויעדים באירופה המערבית, בחיוג לטלפון נייח בלבד. רוסיה, למשל, אינה כלולה במבצע הזה, ונכללת במבצע הכולל תשלום חודשי של 10 שקלים לחודש המקנה 60 דקות שיחה בחודש בתעריף של 16 אגורות לדקה לנייח ו-33 אגורות לדקה לנייד (42 שקל ל-300 דקות בחודש).

נציגי המכירות של 014 "לא מכירים" אפשרות לחיוג דרך החברה אלא באמצעות מבצעים קבועים. את התעריפים הרגילים נציג המכירות לא ידע אפילו להגיד, אולי משום שמחירי החיוג מחוץ למסגרת מבצע יקרים בעשרות ומאות אחוזים: לדוגמה כ-3.80 שקלים לדקה בחיוג לצרפת.

012 סמייל: 8 אגורות לדקה לכל היעדים

גם מטלפון קווי וגם מסלולרי, התעריף של 012 אחיד ונמוך לכל יעד נייח בעולם: 8 אגורות לדקה. היתרון הבולט: מדובר במחיר לכל היעדים בחו"ל, גם לארצות שהתעריף הרגיל אליהן מגיע ל-4-5 שקלים לדקה (אפריקה למשל). למימוש המבצע יש להירשם מראש.

מדובר במבצע משתלם במיוחד לאור העובדה שהוא אינו כרוך בתשלום בנוסף. שימו לב שהמבצע אינו כולל חיוג לנייד - חבילות הכוללות חיוג מוזל לטלפונים סלולריים עולות 2.90-6.80 שקלים בחודש.

חיוג ספונטני דרך 012 הוא יקר משמעותית, לדוגמה דקת שיחה לארה"ב בכ-2.50 שקלים, ולסין או לקניה בכ-4 שקלים.

013 נטוויז'ן: 5 אגורות לדקה לארה"ב - אבל עם תשלום קבוע

התעריפים של 013 נטוויז'ן במסגרת מבצע על בסיס מנוי קבוע נמוכים משמעותית לעומת התעריף של לקוח מזדמן. למעשה, בחיוג דרך 013 נטוויז'ן לארה"ב התעריף לדקת שיחה ללקוח מזדמן הוא כ-2.50 שקלים, לעומת 1.12 שקלים ללקוח רשום, ולעומת מבצע עדכני של החברה קובע תעריף של 5 אגורות לדקת שיחה לארה"ב לנייח או לנייד תמורת תשלום של 3.90 שקלים לחודש - משמע שהוא משתלם למי שמדבר קבוע.

המחיר הזה מוגבל לחודש, ובסיומו התעריף יעלה ל-9 אגורות לדקה. בחיוג לצרפת במסגרת המבצע, המחיר הוא 9 אגורות לדקה, ולרוסיה המחיר הוא 12 אגורות.

מסלול הכולל מגוון יעדים בתעריפים מוזלים יעלה 5.90 שקלים בחודש, ובו דקת שיחה לאוסטרליה, למשל, תעלה 14 אגורות.

019 טלזר: תעריפים זולים ולא במסגרת מבצעים

019 טלזר החלה לספק שירותי חיוג לחו"ל לאחר שזיהתה פוטנציאל מענף החקלאים הזרים השוהים בארץ. תעריפי החברה ללקוחותיה הרשומים זולים לעומת לקוחות מזדמנים המשלמים פי 3.

באופן כללי, תעריפי 019 זולים מתעריפי הספקיות הגדולות גם משום שאינם מתנים מבצעים או תשלום חודשי קבוע, למשל 9.5 אגורות לדקת שיחה לארה"ב, 20 אגורות לצרפת ו-29 אגורות לרוסיה - ללקוחות רשומים. המחירים מוצגים בצורה ברורה באתר.

018: 5 אגורות לארה"ב

018 מציעה תעריף מוזל במסגרת תכנית "יום ולילה" הכוללת תשלום חודשי קבוע של 4.90 שקלים: התעריפים בחיוג לארה"ב הם 0.05-0.10 שקלים (לפי שעות החיוג), כך שאם מדברים באופן קבוע לפחות 10 דקות בחודש עם מכרים בארה"ב, מדובר בתוכנית משתלמת. שלא במבצע,

תעריפי החברה גבוהים ביחס לספקיות הזולות: לקוח רשום ישלם כ-0.5 שקלים לדקה לארה"ב - לעומת 1.93 שקלים, המחיר לדקת שיחה ללקוח מזדמן.

סדר עולמי חדש: מה קרה בענף בשנים האחרונות?

ענף השיחות לחו"ל נשלט על-ידי 3 ספקיות עיקריות: 012 סמייל בבעלות פרטנר, 013 נטוויז'ן בבעלות סלקום, ובזק בינלאומי מקבוצת בזק. כאשר הוסרו חסמי החוזים שכבלו את הלקוחות לספקית ל-18 חודשים, עלתה התחרות מדרגה, והמחירים ירדו.

3 ספקיות קטנות מנסות לנגוס מעוגת המטלפנים לחו"ל שמעדיפים עדיין לחייג דרך הטלפון ולא דרך האינטרנט שמציע אפשרויות חינמיות מרובות. ב-2004 השיקה 018, היום בבעלות מרתון טלקום (של איש העסקים חזי בצלאל), חיוג מוזל לחו"ל. כמה שנים אחריה הצטרפו שתי ספקיות: 019 טלזר (חברה-בת של בלוקשתיל בבעלות דוד סלע). בלוקשתיל, שהעסיקה עובדים זרים, זיהתה את הפוטנציאל, וב-2011 החלה לספק שירותי חיוג לחו"ל ושירותי אינטרנט לכלל הצרכנים.

לאחרונה נכנסה לענף הלו 015, בבעלות היל"ת, ובינואר החלה להציע חיוג מוזל עם יתרון בולט, לפיו אין צורך להירשם לחברה בכדי ליהנות מתעריפיה המוזלים.

שיחות לחול
 שיחות לחול