בדיקת "גלובס": איך לבלות בחופש הגדול ולחסוך עד 50%?

הספונטניות אינה משתלמת: אם תיערכו מראש, תוכלו להיכנס למקומות בילוי בחצי מחיר - דרך חברות אשראי, בעזרת קופון או דרך מועדוני צרכנות ■ "גלובס" מציג: מפת דרכים לכרטיסים המוזלים - מהקולנוע ועד פארקי המים והשעשועים

החופש הגדול מתורגם להוצאה כלכלית כבדה, כשהקייטנות הן לעתים רק החלק הזול שלה. ההוצאה כוללת כרטיסי כניסה לאתרי בילוי, לבתי קולנוע ולפארקי המים או השעשועים - כאשר כל גיחה כזאת כרוכה בהוצאה של מאות שקלים למשפחה.

היערכות מוקדמת עם כרטיסי הכניסה תחסוך עשרות שקלים בכל בילוי משפחתי. במילים אחרות, הספונטניות אינה משתלמת, כך שאם אתם נוסעים לצפון, למשל, במקום "לזרום" ולהיכנס לאטרקציות שעל הדרך, בואו מוכנים עם כרטיסים שרכשתם מבעוד מועד.

הכלל הזה תקף לכל אתרי הבילוי ומתפצל לשלושה אפיקים: הנחה שמוענקת בהזמנת כרטיסים דרך אתר האינטרנט של מקום הבילוי שהנאמדת ב-10%-25%, הנחה דרך מועדוני צרכנות, מוסדות וארגונים המגיעה ברוב המקרים לכ-50% ממחיר הכרטיס בקופה ולבסוף, הנחה דרך כרטיס האשראי (רובם מצריכים הרשמה מראש או רכישת הכרטיסים דרך אתר כרטיסי האשראי). ההנחה הפופולרית היא במתכונת של 1 1 חינם, לפי סוג כרטיס האשראי או בהתאם לשימושים חודשיים.

ללא ספק מדובר בהנחה משתלמת, שלשמחתנו באה על חשבון מימוש הנחות בתוספות כוכבים, נקודות ושאר ירקות.

מכיוון שההנחות העמוקות ביותר מוענקות דרך מועדוני הצרכנות, המסקנה הנוספת היא שזה הזמן לחפש את המכרים והקרובים הנמנים עם מועדוני הצרכנות דוגמת חבר (גמלאי צה"ל ואנשי קבע), בהצדעה (חיילי המילואים) קרנות השוטרים, מועדון טוב (עובדי המדינה) או אשמורת (הסתדרות המורים).

באופן כללי, ההנחות שהשיגו המועדונים (הודות לכוח קנייה קבוצתי) לעמיתיהם דומים בין מועדוני הצרכנות, עם יתרון מסוים לעמיתי חבר שבמקרים רבים מקבלים הנחה גבוהה יותר בשקלים בודדים. בכל מקרה, התארגנות קבוצתית מוזילה מחירים - ועדי עובדים יכולים להשיג הנחות ברכישה מאורגנת - ואפשר ליזום במקומות העבודה דילים לא רעים.

חפשו את הקופונים

אתרי הקופונים מציעים מעת לעת הנחות של 50% ויותר ממחירי כרטיסי הכניסה לאטרקציות השונות, כרטיסי קולנוע והצגות ילדים - כך שכדאי לעקוב. הנה למשל באתר buy2 כרטיס לפארק נחשונית ב-35 שקל (במקום ב-86 שקל המחיר המלא). אתרי אינטרנט אחרים, בהם קופונופש (cuponofesh.co.il) או צימר (zimmer.co.il), מציעים קופוני הנחה למימוש בקופות (לדוגמה 25% במיני ישראל).

פארקים - מתגלשים על ההנחה

בפארקי השעשועים ובאטרקציות המבוססות על בילוי רטוב, רכישת כרטיסים מראש תוזיל את הבילוי משמעותית: בעוד שכרטיס רגיל בקופה יעלה כ-90-100 שקל ליחיד, כרטיס מוזל עשוי להגיע לשליש מהמחיר. גם כאן שני האפיקים המרכזיים להנחה משמעותית הם מועדוני הצרכנות וחברות האשראי.

קנייה מקוונת

כרטיסים מוזלים ניתן גם לרכוש מראש באתרי האינטרנט של אתר הבילוי, למשל קניית כרטיס כניסה באתר של פארק המים שפיים תסתכם ב-73 שקל במקום בכ-100 שקל המחיר הרשמי.

גם מחיר הכרטיס ללונה פארק מצטמצם בקלות: המחיר המלא הוא כ-100 שקל, ברכישה מוזלת באתר המחיר יורד ל-89 שקל.

מועדוני צרכנות

דרך מועדוני צרכנות המחיר בשפיים מתחיל מ-40 שקל - 60% הנחה. קניית כרטיס ללונה פארק דרך מועדוני הצרכנות תוזיל כל כרטיס לכ-50 שקל.

ניתן לרכוש כרטיסים פתוחים או כרטיסים לימי כיף המיועדים לעמיתים בתאריכים סגורים - כרטיסים אלה מעמיקים את ההנחה - עמיתי אשמורת יכולים לרכוש כרטיס ליום סגור בפארק שפיים ב-29 שקל לעומת 47 שקל, המחיר המוזל לעמיתים לכרטיס רגיל (מתוך 100 שקל, המחיר המלא).

המחיר לעמיתי המועדונים השונים בפארק המים נחשונית הוא כ-45 שקל (50% הנחה). במועדים מסוימים, דוגמת ימים נבחרים בתקופה ש"בין המיצרים" מוצעים כרטיסים ב-35 שקל.

חברות אשראי

מבצעי כרטיסי האשראי במתכונת 1 1, יסדרו הנחה של 50%. נזכיר כי חלק מחברות האשראי דורשות הרשמה או רכישה מוקדמת דרך אתר האינטרנט למימוש ההנחה.

סרטים - מוזילים את הבילוי בקולנוע

מילים רבות נכתבו על מחירי הכרטיסים בקולנוע העומדים על כ-40 שקל לאדם: מכאן שבילוי של 4 נפשות יגיע לכ-160 שקל עוד לפני שהכנסנו פופקורן ושתייה לתחשיב: מה שיסתכם במקרה הטוב בכ-110 שקל (שני פופקורן בגודל בינוני ו-4 שתייה בגודל קטן) בנוסף. הזמנה ישירות מאתר בית הקולנוע מייקרת את ההוצאה ב-4 שקל לכל כרטיס.

חברות אשראי

במרבית בתי הקולנוע מוענקת הנחה דרך כרטיסי אשראי, לרוב במבצעי 1 1. לדוגמה, בסינמה סיטי נותנות רוב חברות האשראי הנחת 1 1 (לפי סייגים כמו ימים בשבוע, סוג הכרטיס וכד'). לקוחות אמריקן אקספרס יקבלו הטבה זהה גם ביס פלאנט.

מועדוני צרכנות

מבצעי הוזלה לכרטיסים לבתי קולנוע מוענקים לחברי מועדוני הצרכנות השונים, בהם חבר, אשמורת, טוב ועוד. למרות שבמהלך השנים ההנחות הצטמצמו - עדיין הן משתלמות. לדוגמה בבדיקת "גלובס" מקיץ 2010 עמיתי חבר היו זכאים לרכוש כרטיס לסינמה סיטי ב-23 שקל (במקום 37 שקל), היום מוצע כרטיס לסרט תלת ממד ב-37 שקל (במקום ב-45 שקל). עמיתי חבר מוזמנים לרכוש מראש גם שובר לפופקורן ולשתייה ב-24 שקל, במקום כ-40 שקל במזנון.

הקרנות ייעודיות לעמיתים משתלמות יותר: חיילי המילואים, דרך מועדון בהצדעה, זכאים לכרטיס לסרט בסינמה סיטי כולל פופקורן ושתייה ב-29 שקל (להקרנות בתחילת אוגוסט).

מנוי

כל בתי הקולנוע מציעים מנוי/כרטיסיה ל-10 סרטים ויותר: ככל שעולה מספר הכרטיסים שנרכשים מראש במסגרת זו, יורד מחיר כל כרטיס. לדוגמה בגלובוס מקס המחיר לכרטיס בודד הוא 38 שקל, ודרך כרטיסיה ל-10 כרטיסים המחיר הוא 32 שקל ו-25 שקל לכרטיסייה של 24 סרטים. (תוספת לתלת ממד: 12 שקל). גם מנויים משתלם לרכוש דרך מועדוני הצרכנות: במנוי ל-10/12 סרטים, כרטיס בגלובוס יעלה כ-24 שקל.

אטרקציות ואתרי בילוי
 אטרקציות ואתרי בילוי

כרטיס לסרט
 כרטיס לסרט