הסיכוי הנמוך ביותר להיפצע בתור ספורטאי מקצועני הוא במידה ואתה משתתף בתחרויות חתירה בקיאק או בירי של חץ וקשת; הסבירות הגבוהה ביותר להידבק במחלה כלשהי היא בכדורעף חופים. נתונים אלו עולים ממחקר מקיף שהזמין הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC), בנוגע לתחלואי הספורטאים במשחקי לונדון 2012, ושממצאיו פורסמו ב-British Journal of Sports Medicine.
המחקר תיעד 1,361 פציעות ו-758 מחלות שונות בהן לקו 10,568 הספורטאים מ-204 המדינות שלקחו חלק באולימפיאדה האחרונה, שנערכה בבירה האנגלית. כ-11% מהספורטאים סבלו מפציעות בדרגות קושי שונות במהלך התחרויות, בעוד 7% נפלו למחלה. חלק מהספורטאים סבלו מחוסר מזל משווע במיוחד: 114 מהם נפצעו פעמיים במהלך המשחקים, 18 נפצעו שלוש פעמים, ושבעה קיבלו טיפול רפואי צמוד לא פחות מארבע פעמים במהלך שלושת השבועות שכיסה המחקר, בחודשים יולי-אוגוסט 2012.
הענפים המסוכנים ביותר הם כדורגל, טקוואנדו ורכיבה על אופני BMX, שם הסיכויים להיפצע, לפחות אם מסתמכים על נתוני התחרויות בלונדון, עמדו על יותר מ-30% (בטקוואנדו על קרוב ל-40%).
יש לציין כי רוב הפציעות המתועדות לא היו פטאליות: שני שליש מהן לא גרמו לספורטאים לאבד אפילו יום אחד של תחרויות, אלא פשוט דרשו מהם להסתייע בטיפול רפואי.
שני הענפים הכי פחות "מסוכנים" הם, כאמור, קיאקים (2.7% סיכוי לפציעה, על-פי ההסתברות שנמדדה בלונדון 2012) וחץ וקשת (1.6%). הסיכויים הכי גבוהים ללקות במחלה הם בקרב שחקני כדורעף החופים - 19%, כשרוב המחלות שנרשמו בקרב המשתתפים והמשתתפות בענף זה קשורות לליקויים בדרכי הנשימה.
אגב, בקרב "מלכת הספורט", האתלטיקה, 60% מהפציעות נגרמו בכלל במהלך האימונים, ולא בזמן התחרויות עצמן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.