חום יולי-אוגוסט: כמה באמת יעלה לכם בילוי בחוף הים?

חוף הים פתוח לכולנו בחינם, אבל בילוי בים לעולם לא מסתיים בלי עלות ■ חניה, מיטות שיזוף, מחירים מופקעים על אוכל ושתייה - כל אלו מצפים לנו בחופי ישראל

בילוי בחוף הים עם הילדים נשמע כמו הבילוי האולטימטיבי לחופש הגדול - הילדים וההורים אוהבים, וגם הים אמור להיות נגיש בחינם לכולנו. למרות זאת, מבדיקה עולה כי המחירים בחופים עולים ועולים, וההוצאה למשפחה הופכת להיות ממש לא מבוטלת.

זה מתחיל כבר בחניה. בחניון לונדון שסמוך לחוף בוגרשוב בתל-אביב תשלמו 15 שקל לשעה ועוד 5 שקלים לכל רבע שעה נוספת - עד 50 שקל ליום.

"אין חניה בתל-אביב. כשמוצאים חניה נכנסים בלי להתחשב במחיר", אומרת נעמי אביב, שהגיעה עם בני משפחתה מרעננה לחוף בתל-אביב.

דרומה משם, בכל המסעדות והקיוסקים שעל חוף ראשון-לציון, בקבוק קטן של חצי ליטר קולה יעלה לכם לא פחות מ-14 שקל - מחיר של שני בקבוקי ליטר וחצי בסופר הקרוב לביתכם. גם המחיר המופקע של בקבוק מים קטן - 12 שקל - זהה בכל המסעדות והקיוסקים שעל החוף.

"על הרשויות לפקח על השירותים בחופים"

"המסקנה ברורה: על הרשויות להתחיל לפקח על השירותים שמוצעים למתרחצים בחופים", אומר אהוד פלג מהמועצה לצרכנות. "צריך להכניס אותם כסעיפים מחייבים בזיכיונות וברישיונות של המפעילים", הוא מוסיף.

דרומה משם, באשקלון, מיטת שיזוף תעלה למתרחצים 20 שקל. בחוף פולג שבנתניה המחירים של האוכל והשתייה גבוהים בהרבה מאלה שתמצאו כמה מאות מטרים משם, בעיר עצמה. טוסט גבינה יעלה לכם 49 שקל, בקבוק קולה יעלה 12 שקל ובקבוק מים - 10 שקלים.

הפתרון, החלקי לפחות, הוא לא להתעצל ולהביא שתייה ונשנושים מהבית, שאולי קצת יתחממו באוטו אבל יחסכו לכם לא מעט כסף.