להתענג על הגבינה: מחלבת שוורצמן חוגגת מאה ומציגה את תוצרתה

מחלבת שוורצמן בבת שלמה מציעה מעדנים שטעמם ערב גם לחיכם של הטבעונים ■ חנות ממכר הגבינות של המחלבה היא סוג של גן עדן קטן

"כשבתמונות באלבומים המשפחתיים העז מצולמת כמו בת משפחה, זה אומר שגם טבעוניים יכולים לאכול גבינות", כך אמרה לקוחה בת המקום (בת שלמה), כשמישהו העיר שהמקום הזה עלול לגרום לטבעוני לזנוח את האידיאולוגיה שלו.

אני לא יודע אם יש משהו בדבריה (ומה לגבי הכבשים? האם גם הן בתמונות?), מה שכן, טבעוני שמגיע למחלבת שוורצמן ייהנה מעלי גפן ממולאים ומפיתה עבודת יד חמה מהטאבון, מזיתים ממטעי המשק המשפחתי לצד כוס בירה, ומאווירה טובה.

עבור מי שאינו טבעוני, חנות ממכר הגבינות, שבחצר מרפסתה אפשר לשבת ולאכול, היא סוג של גן עדן קטן. עשרות גבינות עזים וכבשים מסוגים שונים ובשלבי בשלות שונים - קשות, מיושנות יותר או פחות, רכות.

איך אמרו פעם מבקרי מסעדות? תענוג לחיך. בחול המועד פסח תיפתח במקום תערוכה לרגל מאה שנים למחלבה המשפחתית, שאותה מתפעלים בני הדור הרביעי למשפחת שוורצמן, מהמשפחות הוותיקות במושבה.

מחלבת שוורצמן, משק שוורצמן, בת שלמה. שעות פתיחה: א'-ש' 8:00-20:00. טלפון: 04-6390809.