ליברמן: "סחטו עדים בפרשה עד שאחד מהם ניסה להתאבד"

יו"ר "ישראל ביתנו" מתח ביקורת חריפה על התנהלות החקירה ועל היועמ"ש וינשטיין: "המכתב שלו נועד לתקשורת, כדי לנטרל את האפקט של הכנס של המפלגה"

אביגדור ליברמן / צילום:  יוסי כהן
אביגדור ליברמן / צילום: יוסי כהן

"אני מאמין במערכת המשפט בישראל. אמרתי את זה כבר, ואני חוזר ואומר: יש שופטים בירושלים. זכותה וחובתה של המשטרה לחקור כל חשד - כל עוד הדבר נעשה ללא משוא-פנים, ללא שיקולים זרים ובלי איפה ואיפה. ואם מישהו מעד, הוא יצטרך לשלם את מלוא המחיר" - כך אמר היום (שבת) יו"ר "ישראל ביתנו", שר החוץ אביגדור ליברמן, באירוע "שבתרבות" בכפר-סבא.

"מה שצורם לי זה לא רק שזו הפעם השישית ברציפות שעם תחילת מערכת הבחירות נפתחת פרשייה חדשה הקשורה אליי או ל'ישראל ביתנו', אלא גם כל הנסיבות הנוספות - ואסביר למה אני מתכוון: ב-24.12 הפכה החקירה לחקירה גלויה. מאז אותו יום, 24 לחודש, סגנית השר פאינה קירשנבאום לא דרכה אפילו פעם אחת ואפילו לשנייה במשרד הפנים. לכן, אני לא מבין למה שבוע לאחר מכן היועמ"ש יהודה וינשטיין כותב מכתב ובו הוא מתריע ונוזף בה שכל ביקור שלה במשרד הפנים הוא שיבוש חקירה. ההסבר היחידי שלי לכך הוא שהמכתב של היועמ"ש נועד לתקשורת, כדי לנטרל את האפקט של הכנס של 'ישראל ביתנו' שהתקיים ערב קודם". אמר ליברמן.

"לצערי, המקרה הזה הוא דפוס פעולה קבוע של כל הגורמים המעורבים בחקירה, ולכן, כשאתם רואים הדלפה לתקשורת - קחו בחשבון שבמציאות הדברים הם שונים לחלוטין", הוסיף שר החוץ.

"יתרה מזאת, ראיתי את הדברים של שני עורכי דין של שניים מהעצורים בדיון על הארכת המעצר. מה שהם הסבירו זה שהניסיון להפוך את העצורים האלה לעדי מדינה לא היה באמצעות הפעלת לחץ כבד - אלא ממש סחיטה באיומים.

"אני יכול לספר לכם גם פרט נוסף, שאחד הנחקרים בפרשה - שנחקר לא כי היה חשוד במשהו אלא כדי להפעיל לחץ על אחרים - ניסה להתאבד".

לדבריו, "אני יודע שבמדינה מתוקנת בן אדם הוא חף מפשע כל עוד הוא לא הורשע. בפרשה הזאת אף אחד עוד לא הורשע בבית משפט - אבל כולם כבר הורשעו בתקשורת, באמצעות הדלפות מגמתיות וזדוניות, תוך כדי שיתוף-פעולה הדוק בין החוקרים לעיתונאים. איפה חוק כבוד האדם וחירותו? יש פה ניסיון לרמוס את כבודה של מפלגה שלמה, וזה כבר ניסיון שישי רצוף".

יו"ר "ישראל ביתנו" המשיך ואמר: "ואני שוב מדגיש: עד היום אף חבר כנסת או שר או פקיד בכיר מ'ישראל ביתנו' לא הורשע - לא בשוחד, לא בגניבה ולא בהפרת אמונים. מה שמשמח אותי הוא שלאנשים במדינה יש כנראה יותר שכל ממה שחושבים כמה חוקרים או כמה עיתונאים. אני רואה את התגובות ברחוב ואת תנופת המצטרפים החדשים.

"רק אתמול הייתי במפלגה וראיתי שרבים מגישים מועמדות להיבחר לכנסת מטעם 'ישראל ביתנו', מקשת רחבה מאוד של הציבור: משירה מיסטריאל, בחורה בת 24, יו"ר אגודת הסטודנטים באריאל - ועד לשאדי חלול, ערבי-נוצרי, סרן במילואים וצנחן בעברו. אז אני בטוח שלמרות פרשת להב 433 נצליח הרבה מעבר למה שחושבים".