גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אמרו שגמרנו את הסוס, אבל ל'כוכב הבא' תהיה עוד עונה"

הרייטינג בעונה הראשונה היה נמוך יחסית, התוכנית נכשלה בארה"ב, והפורמט עבר שינויים דרמטיים - אבל יואב צפיר, במאי "הכוכב הבא" שמגיעה מחר לשלב הגמר, טוען כי העונה האחרונה הצליחה מעל למצופה

יואב צפיר / צילום:יונתן בלום
יואב צפיר / צילום:יונתן בלום

"האמנו שזו תהיה העונה האחרונה שלנו", אומר במאי "הכוכב הבא" ואחד מיוצריה, יואב צפיר. "אף אחד לא דמיין שתהיה עוד עונה. אנחנו מין מוצר כזה שבכל עונה מחדש אומרים עליו: 'זהו, הם גמרו את הסוס'. כמובן שזה לא קשור רק בנו אלא בכל ז'אנר תוכניות הכישרונות המוזיקליים. גם 'The Voice' לא הצליחו כמו בעונות שלפני. הייתה תחושה שאומרים,' תנו להם עונה שיגמרו עם זה וזהו'. אבל אז קרה נס".

הנס שעליו מדבר צפיר הוא התחושה שלו, ולדבריו גם של זכיינית ערוץ 2 קשת, שלפיה את העונה האחרונה של התוכנית אפשר להכתיר כהצלחה. "לפחות בדיבור על התוכנית", הוא אומר, "אני שומע בכל מקום שזו עונה מאוד מוצלחת. הצלחנו בליהוק השופטים, המנחים והמתמודדים. הרגשתי שפתאום חזרנו לתקופת 'כוכב נולד' החזקה".

- הרייטינג היה מאכזב יחסית - 28.4% - ירידה חדה לעומת ממוצע העונה הראשונה שעמד של 33.7%.

"הרייטינג היה גבוה לפחות מתשע תוכניות 'כוכב נולד'. צריך לזכור שזו תוכנית מוזיקה בשנת 2015, בשוק רווי, והגענו אחרי עונה שלישית של 'The Voice', ועשינו יותר מהם. בזכיינית מאוד מרוצים מהמספרים, זה ודאי שתהיה עוד עונה. נכריז על כך מחר (ג') בערב".

מחר יתקיים גמר העונה השנייה של "הכוכב הבא", כשהזוכה הטרי - ה-12 לספירת נינט - יזכה לראשונה בזכות לייצג את ישראל בתחרות הזמר האירופית - האירוויזיון.

- מה הציל את התוכנית בסופו של דבר?

"זה קרה בזכות זה ששברנו את הראש מה צריך לעשות, והחלטנו לעשות את זה אחרת. רוב העונה הייתה ערוכה, אז הצלחנו להגיש אותה הרבה יותר מהנה, עשויה היטב ומהודקת. בעיקר השילוב של אסי עזר ורותם סלע (המגישים, ל"א) יחד עם הקאסט המדויק של השופטים הביא משהו ערוך אל תוך העניין - רגעים יותר, מובהקים ומזוקקים. אפילו תוך כדי השיר - חותכים אל השופטים ואל המנחים ושומעים את הערותיהם, וזה משהו שלא נעשה אף פעם".

לדברי צפיר, "רמת הציפיות מהז'אנר כבר נמוכה יותר. הממוצע שעשינו ברייטינג, זה לא דבר שהולך ברגל. זה אומר שזה ממשיך לספק את הסחורה לקהל שאוהב את התוכנית. זו נחשבת הצלחה. יש עוד תוכניות בארץ בז'אנר הזה, והן ראויות. אם הן ישכילו לעשות שינויים, הן גם יצליחו. השפיץ שהוספנו עם האירוויזיון הוסיף עניין חדש, קונקרטי יותר. זה לא 'נראה אם הוא יפתח קריירה או לא' - יש משהו ספציפי, והוא נוסע למופע ענק".

- אבל פעם עוד שאלו האם הוא יצליח אחר-כך, היום זה כבר כמעט לא קיים.

"אחרי 12 שנה של תוכניות כאלה, מאוד קשה להצליח בשוק הישראלי. הבאנו אנשים שהשוק כן יכול לקבל אותם. הרכב המתמודדים היה מאוד שונה השנה, ולחלק מהם יש אפשרות להשתלב בשוק, וכך או אחרת, אחד מהם יבחר שיר וייסע לאירוויזיון".

- "הכוכב הבא" שווקה על-ידיכם כ"דבר הבא" בתחום תוכניות ריאליטי השירה, בזכות הצבעת הקהל הסימולטנית והשימוש החדשני ב"מסך השני". לא רק שביטלתם את זה לחלוטין בעונה השנייה של התוכנית, אלא אף ביטלתם את יכולת ההשפעה של הקהל, שזה אבן-יסוד בכל חוקי הפורמטים מהז'אנר מאז ומעולם.

"נכון. זה היה מהלך אמיץ ומפחיד. בראש ובראשונה היה כאן עניין כלכלי. בזמן 'צוק איתן' התבקשנו על-ידי קשת לחתוך בהוצאות ולחיות בעולם כלכלי אחר. היה קיצוץ נרחב ביותר, ואין מה לעשות, שידור חי הוא הרבה יותר יקר.

"מהר מאוד זה הפך להיות אג'נדה של התוכנית. באמת הרגשתי את איכות התוכנית עולה. בסוף אנשים רוצים ליהנות מהטלוויזיה שהם רואים - גם ב'מאסטר שף' הם לא מצביעים במהלך התוכנית. הצופים יצביעו בגמר ויקבעו מי הזוכה".

- הדבר לא פוגע במעורבות הקהל בתוכנית, מה שמכונה האינגייג'מנט שכל עורך תוכנית מחפש?

"לדעתי לא. אני מתאר לעצמי שהיו כאלה שזה היה חשוב להם, אבל קיבלנו תוכנית יותר קצבית ויותר מדויקת, ואני מעדיף את זה ככה. בגמר אנחנו כבר זקוקים לעניין האינגייג'מנט".

- אילו עוד התאמות צריך לעשות מעכשיו לאור הציפיות המשתנות מהז'אנר?

"אנחנו בזמנים אחרים, ואנחנו צריכים להיות מאוד חכמים ויצירתיים, כדי שהצופה לא ירגיש שהוא מקבל פחות. אתה שובר את הראש למצוא את הדרכים שהמינוס יהפוך לפלוס".

- קיבלתם בהבנה בטדי הפקות את הבקשה של קשת לקיצוץ מסיבי?

"אנחנו שותפים שווים, ואנחנו בעלי עסק. אנחנו איתם בכל צעד, ואנחנו מבינים מאיפה זה בא. אנחנו מבינים את האווירה הכלכלית במדינה, אנחנו לא מפונקים אלא אנשי מילואים טובים, שמתגייסים וחושבים מה לעשות ועובדים יחד איתם כל העונה. זה לא סתם מצליח כל-כך הרבה זמן הסיפור של טדי וקשת, כי יש פה יחסים בריאים. גם אם לא תמיד רואים עין בעין".

קשרים והערכה בארה"ב

צפיר הגיע לעונה השנייה של "הכוכב הבא" בישראל, אחרי שבשנה שעברה היה זה הפורמט הנמכר ביותר ברחבי העולם. למרות הצלחה במדינות כמו ברזיל, סין והונגריה - במדינות מפתח אחרות כמו ארה"ב, צרפת וגרמניה ההישגים נעו מהצלחה יחסית לכישלון.

"לא הייתי חצי שנה בבית. הייתי בברזיל ובארה"ב, ובסך-הכול הצוות עזר להרים את זה ב-20 מדינות. יש מדינות שזה הצליח, ויש שלא. החוויה עצומה - בעיקר בהוליווד שבה גרתי כמעט חודשיים ועבדתי צמוד עם הבמאי של 'אמריקן איידול' - זו הייתה חוויית חיים שאקח אותה כזיכרון וגם כסוג של הזדמנות. זה היה בית-ספר".

- איך אתה מנתח את אי-ההצלחה של התוכנית ברשת ABC?

"הגענו מאוחר מדי לתוכניות הז'אנר הזה, השוק היה רווי. גם 'אקס פקטור' כבר לא עבדה, והגענו עוד אחריהם. ברור שציפינו להצליח, אבל אתה בסוף אומר 'או.קיי, האם ניסית את כל מה שאפשר?'. ובכן - כן, בהחלט. נמשיך לנסות ולעשות עוד פורמטים, כי ההערכה והקשרים קיימים עכשיו".

- אתה לא חושש שהתפוצצות הבועה של ה"כוכב הבא" אחרי הבאזז הגדול תקשה על המשך עבודה משותפת בעולם?

"אני לא יודע להגיד. זה מוגזם. בסך-הכול קשת אינטרנשיונל מאוד חזקה בעולם ובארה"ב, יש לה המון תוכניות, וזה ממשיך לקרות. יש שמצליחות יותר ומצליחות פחות".

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות