גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שער במספרת, לחיבורים: ניתוח הההישג בקונגרס פיפ"א

הטעות הקשה של הפלסטינים ורג'וב שלחצו יותר מדי; התשישות של עופר עיני; הריצות של אבי לוזון בתוך אולם הקונגרס; ניסיונות התיווך של אברם גרנט ■ אבל מעל הכל הידיעה המרה, כי ההישג הדיפלומטי המרשים של ראשי ההתאחדות הישראלית שמנע את ההדחה מהכדורגל הבינלאומי - לא מבטיח לנו כלום. במוקדם או במאוחר, הסיפור הזה יחזור שוב, ויתקיים משחק גומלין ■ שליח "גלובס" מדווח משווייץ

עופר עיני בקונגרס פיפ"א / צלם: רויטרס
עופר עיני בקונגרס פיפ"א / צלם: רויטרס

אחת הבעיות עם הנרטיב ההיסטורי היא מבחן התוצאה: בסופו של דבר, הרושם שנותר הוא של המצב בסיום התהליך. מה שהוביל לתוצאה, ואיך זה השפיע על העתיד - אלה רק עניין למדענים מומחים ולספרים שאיש לא קורא. אחרי שהתפזר העשן מהקונגרס ה-65 של פיפ"א בציריך - אפשר באמת לחשוב שדבר לא אירע. לנשיא פיפ"א החדש, שמבטיח רפורמות ופעולה נגד שחיתות קוראים ספ בלאטר, בדיוק כמו לקודמו. אף אחד לא פרש מפיפ"א ולא קרא להחרים את הארגון. וישראל לא הושעתה ממנו.

אבל סדקים ראשונים כבר חורשים את חזית הבניין. בפעם הראשונה הודה ספ בלאטר אחרי בחירתו מחדש לקדנציה חמישית רצופה (!), כי "במהלך היום הייתי קצת עצבני וחששתי". דייויד גיל האנגלי, שנבחר כנציג אופ"א לוועד הפועל של פיפ"א, הודיע שיממש את הבטחתו ויעזוב את התפקיד משנבחר בלאטר. כל מי שנכח בקונגרס שם לב: קור הרוח והנונשלנטיות נעלמו, העצבים בפיפ"א חשופים. נציגים צועקים פתאום על עיתונאים ברחוב ומאיימים בתביעות דיבה בגלל שאלות פשוטות. הנה, לטובת חוקרי ההיסטוריה, הדברים שבאמת קרו בציריך בסופ"ש.

1. השחיתות מתחילה להיחקר. בלאטר טוען, שמדובר באישים בודדים שסרחו, ושגל המעצרים שנכפה על פיפ"א בימים המקדימים לקונגרס הוא מזימה של "עיתונאים אירופיים" ושל האמריקאים כדי לפגוע בו יומיים לפני הבחירות לנשיאות פיפ"א. "אין לי הוכחות חותכות, אבל יש לזה ריח לא טוב", אמר אתמול (שבת) בבוקר בראיון לרשת השווייצרית SFR. בלאטר יכול להגמיש מוסר כמה שירצה: מעולם לא נחקרה פיפ"א ככה. תובעים מחוזיים בשווייץ שחוששים לפגוע באזרחים מכובדים, לא הפחידו איש. אבל האמריקאים חיים טוב גם בלי טובות מפיפ"א, ועל רשויות החקירה שלהם טרם הצליח איש להטיל צל, בייחוד לא על יחידת חקירת הפשעים של ה-IRS, שהפילה גם את דון קורליאונה.

ההצלחה של החקירה בולטת בעניין מרכזי. ארבעה חשודים כבר משתפים פעולה, שניים הם בניהם של הארכי-מושחת ג'ק וורנר, סגן נשיא פיפ"א עד לא מכבר. הכנסתו למעגל ציפורי השיר של ה-FBI היא הקלף האולטימטיבי - אין שחיתות שוורנר לא יודע עליה או לא שותף לה. אבל גם אם לא: ג'פרי ווב הסימפטי, מחליפו בראש הקונקאקאף (התאחדות הכדורגל של מרכז וצפון אמריקה) וכסגן נשיא פיפ"א, צעיר יחסית בגיל 50, רק התחתן לפני פחות משנתיים והוא אב טרי. הוא לא רוצה להעביר את השנים הקרובות בכלא. הסיכוי להרחבת מעגל החקירה עצום, והתביעה הכללית מבהירה - זו רק תחילת הדרך, המטרות סומנו גבוה מאוד. בגובה בלאטר בערך. והמהלומה לפיפ"א הותירה צלקות. באופן סנסציוני כמעט, קיבל מתחרו הירדני בבחירות לנשיאות פיפ"א, הנסיך עלי בין חוסיין, 73 קולות ומנע ניצחון בסיבוב ראשון לבלאטר ברוב של שני שליש. שזה הדבר הכי קרוב לעונש שבלאטר יקבל אי-פעם מפיפ"א.

2. בלאטר לאן? הבחירה של בלאטר לקדנציה חמישית לא מפתיעה. הוא דמגוג בדרך שבה הוא יודע לומר בדיוק את מה שמצביעיו רוצים לשמוע. למשל, ביום רביעי אמר כי "פיפ"א שמחה על החקירה", ובשבת כבר אמר ש"זו התקפה עליו ועל תומכיו". אלו זוכרים לו ולפמלייתו איך הוכנסו למעגל השלטון לפני שנים, מול האליטה שהשפילה והפלתה אותם לפני כן. הם זוכרים איך זכו לשוויון תחילה ואז גם להטבות, ובעיקר למנעמי השלטון. בלאטר מייצג אותם, הוא משלהם, למרות שהוא אירופי "אשכנזי" ועשיר מבית מבוסס. אין לשווייצרי בעייה לתקוף את "השנאה" של האירופים אליו (כאילו אינו אירופי בעצמו) כמו אל בוחריו מהעולם השלישי, לנצל את תיאוריות הקשר נגד ארה"ב בקרבם. וגם את השנאה לתקשורת (למרות שהיה בעצמו תקופה קצרה עיתונאי ספורט).

למרות הלחץ שהפעילה אופ"א לפני הקונגרס, הדרישה מבלאטר לפרוש, הראיונות הלוחמניים של מישל פלאטיני - כשהגיע יום האמת, האירופים אפילו לא צייצו. אף מילה של מחאה. המילה "חרם" שנאמרה בכל ראיון מוקדם עם נציגים אירופיים בפינות הלובי העצום של מלון קאמהה גרנד - הוצאה מהמילון. ראש ההתאחדות הגרמנית נירסבאך התראיין והסביר איך הוא "נקרע מבפנים". מסכן, אבל לפחות הוא יכול להתרפות בעיסוק, שכן הוא קיבל כיסא בוועד הפועל החדש.

בנאומו אמר בלאטר לחברי פיפ"א: "אתם הרי מכירים אותי". משפט גאוני: בו בזמן איום, הבטחה, והרגעה למי שדואג. וגם - הפחדה. כמו לומר "אתם לא באמת יודעים מה יקרה כשאני לא אהיה פה". הוא הודיע שאם זה מה שהעולם רוצה, הוא לוקח אחריות גם על השחיתות. ויתחיל "לפעול בעניין. כבר מחר בבוקר!". לא מספיק לדבר על כך, הוא מגלה אחרי 17 שנה בתפקיד - צריך ממש לפעול, הוא אומר.

וגם אנחנו אשמים, קצת לפחות. "ראיתם", אמר בלאטר בגאווה, "איך דיברנו קודם על השלום, על קירוב לבבות באמצעות הכדורגל. והנה הצלחנו להביא ללחיצת יד בין ישראל ופלסטין". הדיפלומט הבאמת גאוני הזה הצליח להוציא מהצדדים את המיץ ולחלץ פשרה - ובכך מנע ביזיון לארגון ובלאגן מעצבן לחבריו. הצלחה באמצעות הסכמה בין ישראל לפלסטין היא עוד סיבה עבורם לבחור בו.

3. ישראל עמדה במבחן. קשה להפריז בבעייתיות שעמדה מול המשלחת הישראלית. "מה לעשות, עבור האנשים פה את הסיפור של הצד השני יותר קל להבין, להזדהות איתו. הם החלשים, המסכנים, זה סיפור יותר טוב", אמר ל"גלובס" מ"מ יו"ר ההתאחדות, תמיר גילת, מיד אחרי ההחלטה של הפלסטינים למשוך את הבקשה להדחת ישראל מפיפ"א. חודשיים כבר, הוא מספר, שהלחץ הישראלי מופעל "בכל העולם" כדי להתנגד לדרישת ההשעיה. משרד ראש הממשלה היה חזק בלופ ודאג לפגישות עם בלאטר. משרד החוץ שלח מומחי הסברה. אברם גרנט, שהגיע עם משלחת גאנה, שוחח עם נציגים, שכנע, ועידכן את הישראלים. אבי לוזון, שהגיע כחבר ה"אקסקו" של אופ"א, עבד גם הוא כמו מטורף - ביום ההצבעה הוא היה עסוק בריצות בתוך האולם בין מושבו לבין יציע העיתונאים להטעין את הטלפון הסלולרי.

את עיקר ההשפעה אבל, שוב סיפקו הקשרים של ישראל ברחבי העולם. ג'יבריל רג'וב הזכיר שוב ושוב את חברי פיפ"א המכובדים, כמו איסא הייאטו מקמרון, כמו הנסיך עלי מירדן, כמו נשיא ההתאחדות מדרום אפריקה, כמו נירסבאך. אלו שדאגו להסביר לו עד כמה הצבעה על השעיה "מכאיבה לאירגון", דבר שהוא כמובן לא רוצה לגרום לו. זו תוצאה של פעולה סביב השעון של אנשי עסקים ישראלים שמנצלים את קשריהם, כמו גם בעלי הון יהודיים ברחבי העולם שניצלו קשרים פוליטיים ועסקיים כדי ללחוץ על מקבלי ההחלטות בהתאחדויות ברחבי העולם.

בעיקר עבדו קשה בהתאחדות - וכשמגיעה מילה טובה, אז מגיעה. ביום חמישי, בשיחה עם עופר עיני, אפשר היה להבחין בבירור עד כמה האיש סחוט ומותש. נסיעות ממלון למשנהו כדי להשפיע, להסביר, שיחה שרודפת שיחה אל תוך הלילה. הבטחות, נימוקים, כל מה שאפשר להציע. אל תתפלאו למצעד של ראשי התאחדויות בינלאומיים שיגיעו בקרוב לביקורי נימוסין בישראל. "מהצד השני גם שכב הרבה מאוד כסף על כף המאזניים, לא רק של מדינות המפרץ", הסביר גילת, "לכן מה שהשגנו הוא הצלחה מוחלטת, בלי שום אבל".

4. הצד הפלסטיני נכשל בגלל הלחצים שלו עצמו. את רג'וב לא כל כך אוהבים באירופה, אמר לי עיתונאי של ה"בילד" בעילום שם. "הוא רועש ואימפולסיבי". אבל האדם שאוהב שקוראים לו "גנרל" עמד להביא הצלחה פנטסטית. במסגרת הקמפיין למיצוב התדמית של ישראל כדרום אפריקה החדשה, עם אפרטהייד, גזענות ואפלייה, ההישג התדמיתי היה בהישג יד. עובד במחלקת התקשורת של פיפ"א זיהה אותי כעיתונאי ישראלי יחיד בתוך האולם. "אנחנו כל כך שמחים על ההצלחה של ישראל", הוא אומר לי בהתרגשות. "הצבעה על השעיה היתה יכולה להיות פיאסקו נורא. כל הכבוד!". רג'וב זיהה את החשש, וניסה לדחוף עוד דרישות ועוד סעיפים ולדחוק את ישראל לפינה. לרשימת ארבעת הסעיפים, הצטרף סעיף חמישי פתאום, ואחריו גם סעיף שישי. כפי שציפה הרחוב הפלסטיני.

אבל ההסבר, שמדובר "בטיפול בבעיות של הכדורגל בפלסטין", לא תפס כשזה נגע להליכה לאו"ם (ייהרג ובל יעבור עבור פיפ"א ובלאטר) או בנוגע לטיפול בגזענות בישראל. הניסיון להביא, אם כן, את העניין להכרעת האו"ם היה החשש הגדול של המשלחת הישראלית - אבל הוא הופל. פיפ"א חתכה את הסיפור בקלות.

יש לדעת שמאז שהתקבלה פלסטין לפיפ"א ב-1998, במקביל לעליית בלאטר לשלטון באותה שנה ויצירת "קרנות הפיתוח" - אותם תשלומים להתאחדויות כדורגל עניות - היתה זו ההתאחדות הפלסטינית שקיבלה יותר תמיכה כספית מפיפ"א מכל התאחדות אחרת בעולם. לפי תחקיר שביצע ה"טאגסאנצייגר" בציריך, קיבלו הפלסטינים 11.2 מיליון דולר מאז.

רג'וב, בטוח בניצחונו, עוד ניסה להכניס את הנקודות הנוספות בנאומו, כשהודיע על משיכת הדרישה להשעייה, ודרש הצבעה אודותיהן. בלאטר האדים מזעם, וקרא "איפה יש משפטן שלנו?!", כדי לקבל ייעוץ מיידי. ואז החליט שההצבעה תהיה כמו שסוכם - על הקמת ועדה שתפקח על הטיפול בבעיות הפלסטיניות האמיתיות, לאור המתווה שהציעה ישראל. אחרי שקם היועמ"ש של ההתאחדות הפלסטינית למחות, והרצה לבלאטר על תקנון פיפ"א, צריך היה לעצור את הנשיא שלא יתפרץ.

בעוד העיתונאים ביציע מסתובבים ושואלים את הצד הישראלי מה בעצם קורה פה, ועל מה מצביעים בדיוק, ניצחה שיטת בלאטר את הלחץ הפלסטיני. עכשו תוקם ועדה "לטיפול בסוגייה הישראלית-פלסטינית" שמספר וזהות חבריה לא ידועים, בתאריך לא ידוע, שתפקח על דברים שעוד לא נקבעו, בסמכויות שלא צויינו. ככה בלאטר אוהב את זה, מטושטש. אבל לישראל אסור להתרווח - לא מעט נציגים בפיפ"א יצאו מהאולם בזמן נאום עיני, אף אחד לא אוהב אותנו עכשיו יותר מאשר קודם. הסיפור הזה, בצורה זו או אחרת, במוקדם או במאוחר, יחזור אלינו שוב. כי פיפ"א אולי משתנה אט-אט, אבל לא הפופולריות של הכדורגל, ולא הכסף שסביבו, ולא הרצון לנצל אותו לצרכים פוליטיים.

עוד כתבות

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות