הנהלת פייפאל ישראל מרעננת את השורות; דוד צור משקיע בביומד

וגם: מי הגיע לסמינר הקניין הרוחני של ארגון WIPO ומכון ש. הורוביץ?

הנהלת פייפאל ישראל מרעננת את השורות

פרץ רגב מונה למנכ"ל פייפאל ישראל; יחליף את מתן פרנס שתפקידו הורחב

חברת PayPal, ערוץ התשלומים במסחר האלקטרוני, מרעננת את צמרת החברה בישראל. פרץ רגב מונה בימים אלה למנכ"ל פייפאל ישראל, ובכך יחליף את מתן פרנס ששימש ב-4 השנים האחרונות כמנכ"ל המרכז המקומי.

רגב (40) הצטרף לחברה בתחילת 2015, כאשר בתפקידו האחרון הוביל את מערך ההנדסה של מרכזי הפיתוח למניעת הונאות של החברה. לפני הצטרפותו עבד במשך 12 שנה בחברתHP Software.

בתוך כך, סמכויותיו של פרנס (41) כסגן נשיא פייפאל העולמית הורחבו, וכעת הוא יוביל פיתוח פתרונות טכנולוגיים ומוצרים אנליטיים מתקדמים לכלל החברה. פרנס שימש בעברו כאנליסט במקינזי, לאחר שירות קבע ב"שלדג", והצטרף לחברה בשנת 2010.

אפי דהן (52), שקודם לתפקיד מנהל אזור המזרח התיכון ואפריקה, ימשיך להוביל את כל הפעילות העסקית והמסחרית של PayPal בישראל.

פרץ רגב / צילום: רמי זרנגר
 פרץ רגב / צילום: רמי זרנגר

אקדמיה, משפט, תעשייה וקניין רוחני

מי המשפטנים שהגיעו לסמינר קניין רוחני?

בשבוע שעבר נערך ערב הפתיחה של סמינר אותו יזם WIPO, הארגון העולמי לקניין רוחני, יחד עם מכון ש. הורוביץ לקניין רוחני על-שם ד"ר אמנון גולדנברג באוניברסיטת תל-אביב. במסגרת האירוע העניקו אורה גולדנברג ועו"ד טל בנד, ראש מחלקת קניין רוחני במשרד ש. הורוביץ ושות', מלגות על מחקרים בתחום הקניין הרוחני לד"ר עמרי רחום טוויג ולעדי בן-אלי.

עוד נכחו, צפו והאזינו: פרופ' דניאל פרידמן, לשעבר שר המשפטים; חנן מלצר, שופט בית המשפט העליון; נשיא בית המשפט העליון (בדימוס), אשר גרוניס, ורעייתו, השופטת (בדימוס) רנה משל-גרוניס; השופטת (בדימוס) גבריאלה ליאו ובן זוגה, פרופ' יובל לוי; עו"ד אסא קלינג, ראש רשות הפטנטים היוצא; פרופ' חגית מסר ירון, וכן עורכי דין, עורכי פטנטים ותעשיינים.

פרופ' דניאל זייפמן, נשיא מכון ויצמן, פרש על הבמה את משנתו היוצאת כנגד מצב בו התעשייה היא זו שמכוונת את המחקר המדעי האקדמי.

טל בנד, דניאל פרידמן, אורה גולדנברג ואשר גרוניס / צילום: טלי שלו
 טל בנד, דניאל פרידמן, אורה גולדנברג ואשר גרוניס / צילום: טלי שלו

זרקור על חדשנות, בנקאות וטכנולוגיה

סאנאט ראו, מנכ"ל מערכת הליבה הבנקאית Finacle מבית Infosys, ישתתף בוועידת שוק ההון 2017 Capital Markets של "גלובס".

ראו יעניק הרצאת פתיחה בפאנל בנושא חדשנות טכנולוגית ופיננסים, בה יציג דגשים על סמך ניסיונו בתחום. לראו יש מעל 25 שנות ניסיון בבנקאות עולמית וטכנולוגיה, כאשר במסגרת תפקידו הוא אחראי על הניהול הכולל של התוכנה הבנקאית.

ועידת שוק ההון 2017 Capital Markets תיפתח ב-13 ליוני ותארח אנשי עסקים וממשל, מנהלים בכירים, מנהלי השקעות, בעלי שליטה בחברות, כמו גם יזמים ומשקיעים בתחומי החדשנות הפיננסית והטכנולוגית.

סאנאט ראו / צילום: Infosys Finacle
 סאנאט ראו / צילום: Infosys Finacle

דוד צור, מייסד קמהדע, הופך למשקיע ביומד

יתחיל מההשקעה בחברת הקנאביס הרפואי קנאבו מחקר

דוד צור, מייסד ולשעבר מנכ"ל קמהדע, מצטרף לקנאבו מחקר (Kanabo Research), המפתחת פתרונות קליניים לאידוי קנאביס רפואי - כמשקיע וחבר מועצת המנהלים. 

צור, שליווה את קמהדע במשך יותר מ-20 שנה והוביל אותה לייצור תרופות, הנפקות בבורסה בתל-אביב ובנסאד"ק ואישור שיווק למוצר תרופתי בארה"ב, ימשיך לשמש כסגן יו"ר קמהדע.

בשיחה עם "גלובס" ציין צור כי ימשיך להקדיש את רוב זמנו לקמהדע, אך במקביל החל להשקיע סכומים קטנים בסטארט-אפים מבטיחים בתחום הביומד ולתרום להם מניסיונו וקשריו.

הצטרפותו של צור לקנאבו מגיעה על רקע של סבב גיוס בן 4 מיליון דולר בחברה, במסגרתה הצטרפו לחברה גם ד"ר דורון פרידמן, מפתח טיפות העיניים "לוטמקס", שישמש כמדען הראשי וד"ר נחשון קנולר, מנהל המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי שיבא תל השומר.

קנאבו מפתחת תמציות אידוי מדודות של קנאביס רפואי יחד עם מכשיר אידוי. החברה הצהירה כי היא צפויה להגיע להיקף מכירות של כ-10 מיליון שקל תוך 3 שנים בשוק הישראלי, אשר בעצמו צפוי להגיע להיקף של כ-400 מיליון שקל בשנה.

"אנו רואים בשוק הישראלי 'פיילוט' שיהווה בסיס ליצוא של הטכנולוגיה שלנו לצפון אמריקה והשוק האירופי עד 2019", אמר מנכ"ל החברה, אביהו תמיר, היום מגדל קנאביס מורשה ופעיל במספר מיזמים בתחום.

עוד יצוין כי לאחרונה קיבל משרד הבריאות החלטה לאפשר לחולים להשתמש בקנאביס רפואי בציבור אך ורק בצורה של אידוי או שמן לבליעה. החלטה זו הדגישה את הצורך בפיתוח מיצויים איכותיים של קנאביס רפואי, מה שיגדיל את השימוש בפתרונות דוגמת קנאבו מחקר, הסביר תמיר. 

דוד צור / צילום: איל יצהר
 דוד צור / צילום: איל יצהר

המסלול לנאסד"ק

וגם: סיבות טובות לחפש השקעות בישראל

בשבוע שעבר ערכה חברת OTC Markets Group מניו-יורק, המפעילה בארה"ב מסחר ציבורי ("מסחר מעבר לדלפק"), יחד עם OTC ישראל, כנס בנושא השקעות והיי-טק.

הבשורה שביקשו המארגנים להביא, היא שיש דרך שבאמצעותה יכולים סטארט-אפים מקומיים לגייס כספים ולהיסחר בארה"ב, כחלופה זמנית ואולי אף כמקפצה עתידית לנאסד"ק.

לדברי בכירי החברה, ג'ייסון פלטרוביץ', סגן נשיא בכיר לשירותים תאגידיים, וכריס קינג, סגן נשיא החברה, הם מאמינים שב-2017 יצטרפו יותר חברות ישראליות למסחר בזירות אלה. השניים הזכירו דוגמאות לחברות ישראליות שצמחו בזירות ה-OTC בדרכן לנאסד"ק, בהן צ'ק פוינט וננו דיימנשן. עמית דרור, מנכ"ל ננו-דיימנשן, השתתף גם הוא בכנס.

ואי-אפשר בלי קשר ישראלי נוסף. פלטרוביץ' סיפר כי זו הביקור הרביעי שלו בארץ מאז 2015, כשהפעם הוא מתכוון להאריך את הביקור מעבר ל"ביזנס". הפעם התלוותה אליו ארוסתו, המבקרת את משפחתה בישראל.

כריס קינג וג'ייסון פלטרוביץ' / צילום: איווה סטנב
 כריס קינג וג'ייסון פלטרוביץ' / צילום: איווה סטנב