גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשביל החלב: מה עובר על תנובה והאם היא תיחלץ מהבוץ?

ניסיון לדחוף את היצוא לסין; בדיקת השקעות במחלבות אמריקאיות; ורכישת רשת מכונות למכירת מוצרי מזון במקומות עבודה ■ האם די בכך בכדי לחלץ את תנובה מהבוץ? ■ דוח G

בשביל החלב / איור גיל ג'יבלי
בשביל החלב / איור גיל ג'יבלי

ארבעה חודשים עברו מאז מונה מנכ"ל אי.די.בי לשעבר חיים גבריאלי לסגן יו"ר תנובה ולנציג בעלי השליטה הסינים בחברה. חדרו, שממוקם בסמוך לחדרו של המנכ"ל אייל מליס, הוא גם החדר שבו ישבה בעבר זהבית כהן שותפה בקרן איפקס, נציגת בעלי השליטה הקודמים ויו"רית תנובה באותה תקופה. המיקום הזה הוא פחות או יותר הסממן החיצוני היחיד שנותר בתנובה מימיה של איפקס ולא במקרה. "השאירו כאן אדמה חרוכה", היא האמירה הכי עדינה שניתן לשמוע שם ביחס לתקופה, ובעקיפין, כך גם רומזים שם לסיבות שבגינן, לפחות לדעתם, תוצאותיה של תנובה מדשדשות כיום, שנים לאחר המכירה לברייט פוד.

אך יהיו הסיבות אשר יהיו למצבה הנוכחי של החברה, כל המעורבים בניהולה, כולל בעלי הבית הסינים שגאים לומר שהם פועלים לטווח ארוך ולא מיידי, הבינו שנדרש מהלך משמעותי לשינוי המצב. מבחינת הסינים, גבריאלי אמור לעשות את העבודה, והציפיות ממנו - לייצב את הספינה ולהמציא את תנובה מחדש - הוצגו באופן ברור.

חשוב להדגיש כי שינויים בחברה בהיקף של תנובה לא יכולים להניב תוצאות בפרק זמן שכזה, אך לפחות בינתיים, גם ניצני השינוי אינם ניכרים ואולי אפילו להיפך: בתחילת החודש הנוכחי, ולראשונה בתולדותיה, איבדה תנובה את ההגמוניה וירדה אל מתחת ל50% בשוק החלב; התוצאות הכספיות - לפחות אלה שדלפו לפני כשלושה חודשים ומתייחסים לרבעון הראשון - היו רחוקות מלהיות אופטימיות; והציפיות הגדולות שהיו בבסיס הרכישה בידי ברייט פוד - פתיחת השוק הסיני - בינתיים תקועות; אומנם כבר ניתנו אישורים בילטרליים, אולם כעת ממתינים לאישורים וטרינריים, ונוכחות משמעותית של מוצרי תנובה בסין היא כנראה עניין של עוד שנים לא מעטות.

ואם לא די באלה, החברה מסתבכת במהלכים שנויים במחלוקת כמו למשל שליחת חוקרים פרטיים לתחקר בכירים ביחס להדלפת הדוחות הכספיים שהוזכרו קודם לכן.

מסנגריה של הנהלת החברה דווקא מצביעים על ניצנים של חדשנות ועל יוזמות לתחומי פעילות חדשים, שיפורטו בהמשך, כמנועים שיוציאו את החברה מהבוץ. האם יהיה בכך די? האם היקפי הפעילות הללו יספיקו? ימים יגידו.

ואם תהיתם היכן בכל זאת ניתן למצוא אחרי ארבעה חודשים את טביעות אצבעותיו המובהקות של גבריאלי בתנובה, הרי שהתשובה היא בהחלטה להגיע להסכם מול רשות ההגבלים, שבמסגרתו תשלם תנובה קנס של 25 מיליון שקל על עבירות הנוגעות להכתבת מחירים לרשתות השיווק (תחת הנהלות קודמות). "זה משהו מהעבר", מסביר גורם בכיר בתנובה, "שמבחינתו של חיים, אין לו יותר מקום בתנובה. מבחינתו, זה ייהרג ובל יעבור, שדברים כאלה לא יקרו בתנובה".

קוטג' בוולמארט, צהובה בסין

תנובה לא הייתה זרה לחלוטין לחיים גבריאלי. בחלק לא מבוטל משנותיו כמנכ"ל אי.די.בי הוא שימש כסגן יו"ר שופרסל, הכיר את החברה והתנהל מולה כולל בתקופת המחאה החברתית. שופרסל, כמו גם תנובה, נפגעה קשות מהמחאה, אך המציאה את עצמה מחדש, ועלתה על פסים רווחיים. תנובה המשיכה להיטלטל.

מקורבים להנהלת תנובה אומרים כי בגדול היו שתי בעיות מרכזיות שיצרו את המשבר: הראשונה הייתה שתנובה לא נערכה מספיק לתחרות שהחריפה - בכל הנוגע לגידול המשמעותי באישורי היבוא בתחומים שבליבת העיסוק שלה, וגם לתחרות הגוברת על הצרכן. כך, למשל, לתחרות בשוק החרדי (שבו תנובה שלטה ב-75%) לאחר שטרה קיבלה הכשר של הבד"צ. השנייה הייתה שתנובה כמעט ולא השקיעה במשך תקופה ארוכה במנועי צמיחה חדשים.

עוד לפני הצטרפותו של גבריאלי, המנכ"ל מליס והדירקטוריון העבירו תוכנית אסטרטגית שאמורה להתמודד עם הסוגיות הללו, וגבריאלי אמור לוודא שהדברים זזים. "גבריאלי לא הגיע כדי להמציא את הגלגל", מסבירים המקורבים, "אלא כדי לפקח שהדברים שתנובה מחויבת להם, יקרו, ואולי גם יקרו מהר יותר. הסינים מצפים ממנו שיוודא שהתוכנית האסטרטגית יוצאת לפועל, שהיא לא נתקעת, ושאם יש חסמים - שיסיר אותם".

אחת ה"רגליים" המרכזיות של התוכנית האסטרטגית היא הרחבת הפעילות הבינלאומית של תנובה. היצוא לסין כאמור עדיין לא החל ומינויו של גבריאלי נועד בין היתר להאיץ תהליכים. יחד עם זאת, גם כשזה יקרה, יש המביעים ספק בחשיבות המהלך: "תנובה", מסבירים אותם גורמים, "תתקשה לעמוד בתחרות מול יבוא לסין ממדינות כמו פולין וארצות הברית, ששם חומרי הגלם זולים בהרבה".

בתנובה, לעומת זאת, משוכנעים שהעובדה שברייט פוד שולטת בכל השרשרת - הייצור (כבעלת תנובה), ההפצה והמכירה כבעלת רשת סופרמרקטים ענקית - תוכל לאזן את עלות הייצור.

בתנובה חושבים על יצוא למדינות נוספות מלבד סין. לאחרונה, למשל, שבו גבריאלי, מליס ובכירים נוספים ממסע בוויסקונסין, שבה מיוצר כ-14% מסך החלב הגולמי בארה"ב והיא היצרנית השנייה בגודלה אחרי קליפורניה. "הם חרשו את ויסקונסין", מספר גורם מקורב לנושא, "מחלבה אחרי מחלבה, בינוניות וגם קטנות, כדי לבחון כניסה לשותפות או רכישה".

המהלך הזה נועד גם לחזק את כניסתה של תנובה לארה"ב עם המותג MUUNA - קוטג' עם פירות שהותאם לשוק האמריקאי, ומשווק כיום ב-4,500 נקודות מכירה. בתנובה מוסיפים בגאווה שהחברה קיבלה לאחרונה הזמנה להתחיל למכור את המוצר בסניפי וולמארט ונכנסה בינתיים לכ-150 מהם.

"חיים הבין", מסביר אותו גורם, "שתנובה חייבת לחזק את השוק הבינלאומי. לא על חשבון השוק הישראלי, אלא בנוסף. הוא מתכוון לשים גז על הדבר הזה, ובצד בחינת השקעות בארצות הברית, הם בוחנים גם השקעות באירופה".

מכונות מכירה כמנוע צמיחה?

רגל אחרת של התוכנית האסטרטגית היא החדשנות. מעבר להצהרות, אומרים בתנובה, יהיה לזה ביטוי גם בהיקף הכספים שיושקעו. והכוונה היא להשקעות בכל תחומי הפעילות של תנובה: ממוצרי חלב, דרך מוצרים קפואים ועד מאפים וחקלאות, כאשר לצדם יפותחו מוצרים בתחום הסויה כמו משקאות לספורטאים, מעדני סויה וכן שורה של תחליפי חלב.

במישור אחר וקצת מפתיע, תנובה רכשה לאחרונה את חברת סמארט סייל, המפעילה מכונות למכירת מוצרים במוסדות ובמקומות עבודה תחת המותג "הצרכנייה". מרבית המוצרים במכונות הללו הם של תנובה, אך לא רק. מטרת המהלך, אומרים המקורבים, היא להנגיש את מוצרי תנובה לצרכן הקצה ולראשונה ללא מתווכים. המכונות מוצבות בכמה חברות גדולות כמו בזק, הפניקס, ישראכארד, צ'ק פוינט, מארוול, אמדוקס, פסגות ועוד. צריך לסייג ולומר שאף שצמצום שרשרת התיווך נשמע כרעיון טוב מבחינת תנובה, הרי שלכמה מאות מכונות מכירה במקומות עבודה - ואפילו לכמה אלפים בעתיד - כנראה תהיה משמעות כספית די שולית על תוצאותיה של חברה בהיקף של תנובה.

לצד כל אלה, נבחן מהלך דרמטי מבחינת החברה: העברת המטה של תנובה, השוכן כיום במתחם פי גלילות, ללוקיישן אחר, שיצמצם את עלויות השכירות. בעבר, המתחם היה בבעלותה של תנובה אך איפקס, בעלת השליטה הקודמת, מכרה את כל נכסי הנדל"ן של החברה. מתחם פי גלילות נמכר לנצב"א וכיום החברה משלמת שכירות במסגרת חוזה שמסתיים ב-2019. גבריאלי שוקל להעביר את המטה למיקום אחר, שיהיה זול יותר. "חיתוך עלויות", אומר גורם הבקיא בעניינים, "הוא חלק מהשינויים שתנובה צריכה לעבור".

ואם הגענו לכספים: מהלך אחר של גבריאלי היה מינויו של דודו מזרחי, לשעבר סמנכ"ל כספים בבזק ומשנה למנכ"ל - לסמנכ"ל הכספים של תנובה ולמשנה למנכ"ל. גבריאלי, שהיה חבר בוועדת האיתור, הוא שהציע את מזרחי, ומליס הסכים.

מי שפחות אהבו את המהלך הזה, הם הבכירים שמליס מינה בזמנו - ענת גרוס שון, מנכ"לית תשלובת החלב של תנובה, ואלי בן-לולו, מנכ"ל תשלובת המזון. גורמים מקורבים לתנובה יודעים לספר שהשניים הופתעו לקרוא על המינוי בתקשורת. עוד פחות שימחה אותם העובדה שמזרחי קיבל תואר משנה למנכ"ל החברה (אף שהם עצמם מוגדרים כ"מנכ"לים" של תשלובות).

יש הטוענים שיש בכך כדי לרמז כי מזרחי הוא המיועד לרשת את מליס כשהדבר יהיה רלוונטי. מקורבים להנהלה דוחים את הדברים וטוענים כי אין שום שיג ושיח על החלפתו של מליס.

היחסים עם הקיבוצים

ברקע כל אלה ישנה ציפייה נוספת מגבריאלי - שיצליח לשפר את היחסים עם הקיבוצים השותפים בתנובה. הקיבוצים אינם שבעי רצון מההתנהלות בתנובה ולא מהתוצאות הכספיות שלה, עד כדי כך, שחלקם דוחפים למכירת אחזקותיהם בתנובה. גורמים המקורבים להנהלת תנובה אומרים כי שיפור היחסים תלוי לא מעט בהצלחת המהלכים העסקיים בתנובה, אולם ישנן סוגיות נוספות על הפרק ובכלל זאת הקשר עם הסינים.

"בין תנובה לקיבוצים יש קשר הדוק", אומר גורם המקורב לנושא, "וחיים מאוד מקווה שהם ימצאו דרך לחזור לעבודה משותפת. חלק מהתסכול של הקיבוצים זה שתהליך קבלת ההחלטות בדירקטוריון היה איטי, ומאז שחיים הצטרף, קצב קבלת ההחלטות בדירקטוריון הואץ".

עוד "קירוב לבבות" שגבריאלי אמור לעשות הוא בין החברה לרגולציה הישראלית, שמקורבי תנובה מכנים "משמידת הערך".

"חיים היה בעבר באוצר (יועץ לשר האוצר לשעבר בייגה שוחט, ה' מ')" מוסיף אותו מקורב. "יש לו היכרות טובה עם הרגולציה ויש לו היכרות עם התחום הקמעוני (מתקופתו באידיבי). גם האישיות הנעימה שלו יכולה לסייע. הרגולטור קצת שכח מתנובה בשנים האחרונות והגיע הזמן שזה ישתנה".

זה לא רק הרגולטור. גם הצרכן הישראלי לא לגמרי שכח לתנובה את ימי מחאת הקוטג'.

"תנובה צריכה להיכנס לדיאלוג גם עם החברה הישראלית. צריך להסביר את המצב של תנובה כלפי חוץ. יש לתנובה אחריות במשק הישראלי כמובילת שוק המזון ושוק החלב".

למרות הירידה בנתח השוק?

"אף אחד לא ממעיט בחשיבות של נתח שוק, אבל נתח שוק הוא לא דבר קדוש ועם נתח שוק לא משלמים משכורות. תנובה כרגע צריכה לדאוג לחדשנות שלה ולמהלכים שישפרו את התוצאות העסקיות שלה".

זו התייחסות חדשה מצד תנובה לנתח השוק. הסינים מבינים ומקבלים את זה?

"זה נכון שכרגע המהלכים הם איטיים, אבל הציפייה היא שהמינוי של גבריאלי יאיץ תהליכים. לא הכינו את תנובה למה שקורה, ולכן קשה לה היום להתחרות. אבל היא החברה הכי גדולה בישראל בתחום המזון והחלב, והיא צריכה לעשות שינויים מהר, כי היא משפיעה על כל המשק. המינוי של חיים אמור לשפר את זה".

עוד כתבות

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד