גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפורשה קאיין ההיברידית החדשה היא מוחצנת ומוקצנת

הפורשה קאיין ההיברידית החדשה היא כלי לכל תכלית: מגלישה חרישית ונטולת זיהום ברחובות העיר ועד יכולות שטח וביצועים מסעירים, שיגרמו לכם לשכוח שמדובר ב-SUV של שניים ורבע טון ● אבל העתיד שלה בישראל תלוי בפוליטיקה

קפיצה לביצה העכורה של הפוליטיקה הישראלית אינה אהובה עלינו, בלשון המעטה, אבל הפעם אנחנו חייבים לעסוק כאן בסוגיית הקדמת הבחירות. נו, ודאי תשאלו, מה כבר יכול להיות הקשר בין מבחן לפורשה קאיין פלאג-אין ולמועד הבחירות?

אז הנה תקציר מזורז: זה מספר שנים מנסה רשות המסים לבטל, או לפחות לקצץ, את הטבת המס על כלי רכב היברידיים נטענים (פלאג-אין), שנהנים כיום ממס קנייה של 20% בלבד במקום למעלה מ-83%. הנימוק: זה הפך להיות מקלט מס לאלפיון העליון. עד כה נחסמו הניסיונות על ידי הדרג הפוליטי, שלא רצה להצטייר כמי שמעלה מסים. אבל בסוף 2019 נחושה הרשות לחזור למתווה המס הירוק המקורי, ופירוש הדבר קפיצה של עשרות אחוזים במס הקנייה על רכבי פלאג-אין, שהם מטבעם יקרים יותר לרכישה מדגמי בנזין ודיזל רגילים. זו כמובן מכה אנושה לפלח.

אם הבחירות יוקדמו, קיצוץ ההטבה ייכנס לתוקף כמעט בוודאות בסוף 2019 במיוחד על רקע "הבור התקציבי" שהתגלה לאחרונה. אם הן יתקיימו במועד מאוחר יותר, זו שוב תהיה החלטה פוליטית טעונה וקשה לנו לראות מישהו מעלה מסים על סף בחירות. אז הנה הקשר.

פורשה קאיין

הפפראצי לא מעזים להתקרב

פורשה, בכל אופן, טרודה כיום בדברים חשובים יותר מאשר הפוליטיקה בישראל. התחרות בפלח רכבי ה-SUV היוקרתיים-ספורטיביים, מקור הכנסה מרכזי שלה, אגרסיבית מתמיד ואפילו קבוצת פולקסווגן, קרובת משפחתה, לא עושה לה הנחות ומתחרה בה ישירות באמצעות דגמים חדשים מבית אאודי (Q8), למבורגיני (אורוס) ועוד. כולם, אגב, מבוססים על אותה פלטפורמה משותפת.

התשובה של פורשה היא הדור החדש של הקאיין, שמחצין ומקצין את הערכים של המותג. העיצוב החיצוני, למשל, שומר על קשר גנטי הדוק מתמיד למכוניות הספורט של המשפחה. לא מדובר רק על החרטום והזנב, שכאילו שוכפלו מהפנאמרה מהדור האחרון, אלא גם בפרופורציות שריריות והדוקות, שמצליח להסוות היטב את הממדים החיצוניים הנכבדים.

זה אולי לא עיצוב חדשני ומסעיר, וכמה מפריטי העיצוב היותר מקוריים כמו הגריל הייחודי והחיבור בין הפנסים מאחור, נעלמים כאשר הרכב בצבעים כהים. אבל הקאיין 2019 עדיין מתברך ב"מוג'ו" של המותג ומשדר לסביבתו "תחשבו פעמיים לפני שאתם מתקרבים". אפילו צלמי הפפראצי החובבים ברחוב הישראלי העדיפו לצלם את הרכב מרחוק במקום ה"סלפי" המקובל.

למרות הגובה הנכבד, הכניסה לתא הנוסעים נוחה באופן מפתיע ואינה דורשת אקרובטיקה, לא מעט בזכות מיקום נמוך יותר של המושבים, שמסייע גם להגדלת מרווח הראש מאחור. שלושה מבוגרים יכולים להתמקם כעת במושב האחורי בנוחות מלאה, ותא המטען עדיין מרווח ושימושי מאוד למרות השימוש בסוללות עם קיבולת גבוהה יותר.

עמדת הפיקוד שואלת הרבה אלמנטים מהדור האחרון של הפנאמרה. חלקם משובחים, דוגמת מסך המגע הענק והידידותי לעיניים, שמגיב בזריזות ותפריטיו נוחים ומאורגנים כמו בסמארטפון איכותי, ולוח המחוונים שמשלב תצוגה דיגיטלית עם עיצוב כאילו-אנלוגי מסורתי של פורשה. אלמנטים אחרים פחות אהבנו, כמו המערך המבלבל של המון מתגים שטוחים, שנוטים להיטמע בתוך מסגרת הזכוכית, ובורר מצבי הנהיגה הזעיר על עמוד ההגה, שנראה כמו פריט אפטר-מרקט.

פורשה מציעה ברכב שלל אופציות מרחיבות דעת כמו מערכת נהיגה כמעט אוטונומית נוסח טסלה וכיסא ספורט מפנק, כמו ברכב ההדגמה שלנו, אך אלה יכולות לקזז בקלות עוד 200-150 אלף שקל מחשבונכם. עם זאת, היבואנית בכל זאת ניצלה כהלכה את הטבת המס שחלה גם על האבזור, וציידה את דגם הבסיס בחבילה מכובדת, שכוללת גג זכוכית פנורמי, חישוקים נאים ועוד. יש גם חבילת בטיחות אקטיבית, שאינה מטרידה שלא לצורך, הרבה עור ואיכות ייצור וגימור ראויה למותג פאר.

את מערכת ההנעה ההיברידית החדשה של פורשה כבר פגשנו בפנאמרה החדשה והתרשמנו שהיא אחת הבוגרות והמגובשות בשוק. שמחנו לגלות שהיא לא איבדה מאום מיכולותיה במעבר ל-SUV של 2.2 טון. המערכת כוללת מנוע V6 טורבו בנזין, מנוע חשמלי רב-עוצמה וסוללת ליתיום עם דחיסות אנרגיה גבוהה. ההספק המשוקלל עומד על 462 כ"ס והמומנט, לא פחות מ-70 קג"מ, זמין כמעט מיידית.

מי שיבחר לתת למחשב לנהל את העניינים יתוגמל בשיוט חשמלי חרישי, כולל במהירויות בין-עירוניות של עד 135 קמ"ש ובטווח חשמלי תיאורטי של עד 44 ק"מ. תיאורטית, מי שישתמש בהטענה החיצונית מרשת החשמל באמצעות כבל (השמועות אומרות שיש בארץ אחד או שניים) גם יוכל לנהל את רוב הנסיעות היומיומיות שלו עם כמעט אפס פליטה וצריכת דלק מזערית.

אבל בואו נודה: אף אחד לא קונה ג'יפ פורשה בשלושת רבעי מיליון שקל מתוך דאגה לעצים ולפרפרים. לחיצה קצת יותר נמרצת על הדוושה, או העברה לאחד משני מצבי הספורט על הבורר, מעבירה את מצב המנוע החשמלי מירוק לאדום ורותמת את מלוא הכוח של שני מנועים וסוללה לטובת תאוצה. נתון של 5 שניות מאפס ל-100 הוא מרשים לכשעצמו, אבל הוא מתקשה לתאר את ההדיפה המסיבית קדימה שהרכב הענק הזה מייצר. גם הקלות שבה הרכב הזה מפליג לעבר טריטוריה תלת-ספרתית שמתחילה בספרה 2 תשמח מאוד את עורך הדין שלכם, בתנאי שהוא לא מועסק על בסיס ריטיינר.

מי לוקח פורשה לבוץ?

הערך המוסף האמיתי של פורשה הוא היכולת לתרגם את כל הטכנולוגיה והכוח הללו להנאה מנהיגה, ועדיין לא פגשנו בפלח כלי שאפילו מתקרב ליכולות של הקאיין החדש בתחום הזה. מערכת מתלי האוויר האקטיבית שומרת על הכלי מאוזן, יציב ונשלט גם תחת עומסי פנייה לא הגיוניים בעליל, ההיגוי מהיר וחד כמו במכוניות ספורט, והעברות המשקל קלילות ומרגשות למרות 2.2 טון, סוללה ושלל עזרי הייטק.

מתלי האוויר הממוחשבים מספקים גם נוחות נסיעה מצוינת, טובה לא פחות משל הפנאמרה, אם כי גם במצב הנוחות הקאיין לא ממש רך ומרחף. יש להם אפילו מצב שטח מקצועי, עם מרווח גחון שמטפס לגובה מגוחך ונעילות דיפרנציאליים, אבל אנחנו לא באמת רואים מישהו לוקח פורשה לבוץ או למעלים בנגב.

קאיין פלאג-אין החדש הוא מפגן מרשים ומלוטש מאוד של הנדסת רכב, שאינו מתפשר ומקריב מאום מערכי המותג המקוריים לטובת מסחור ומיתוג. עם תג מחיר תחרותי של 669 אלף שקל הקאיין עדיין מגלם בתוכו בישראל הטבת מס של שש ספרות, וזאת למרות שהפלח כולו ספג לאחרונה התייקרות מינורית בשל "מס היוקרה". כמה זמן זה יימשך? אנחנו רק כתבי רכב. תשאלו את הפרשנים הפוליטיים. 

חלק מהמתחרות

מרצדס GLE 2019

הדור החדש של מרצדס GLE, שיגיע בשנה הבאה, גדול ומרווח מקודמו אולם עבר הפחתה משמעותית במשקל וקיבל עיצוב ספורטיבי יותר. הוא מצויד בתא נוסעים דיגיטלי נוסח ה-S קלאס ובטכנולוגיות נהיגה סמי-אוטונומיות. גרסת פלאג-אין חזקה תופיע בהמשך, בשילוב עם הנעה כפולה, ועשויה להגיע אלינו לפני סוף 2019

ב.מ.וו X5 פלאג-אין

גרסת הפלאג-אין של ה-X5 היוצא הייתה להיט בישראל למרות הביצועים הדלים יחסית. הדור החדש עתיד להציע שדרוג משמעותי עם מנוע V6 בנפח 3 ליטר, סוללה מוגדלת הספק משולב של 389 כ"ס ומומנט של 60 קג"מ. התאוצה מאפס ל-100 תימשך 5.6 שניות בלבד והרכב יכול לנוע על חשמל עד 50 ק"מ. בשנה הבאה בארץ

וולבו XC90 T-8

600 אלף שקל עולה גרסת ה-T8 ההיברידית נטענת של ה-XC90 הגדול. מנוע הבנזין מסתפק בארבעה צילינדרים בנפח 2 ליטר, אבל בסיוע הגדשה נמרצת ומנוע חשמלי גדול הוא מייצר 404 כ"ס ו-65 קג"מ ומאיץ ל-100 קמ"ש ב-5.6 שניות. הגרסה הזו מגיעה עמוסה ברוב האופציות הקיימות ויש לה מתלי אוויר, שבעה מקומות ויכולת שטח

עוד כתבות

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב