כצפוי: היענות מלאה להצעת הרכש של בעלת השליטה ומנכ"ל גלוברנדס

הצעת הרכש של בעלת השליטה בחברת גלוברנדס, גזית אחזקות, והמנכ"ל גדי נצר, נענתה במלואה, והם ירכשו בחזרה 10% ממניות החברה במחיר של 470.3 שקל למניה • ההצעה, בהיקף של כ-55 מיליון שקל, פורסמה לפני כשבועיים, לאחר שמניית גלוברנדס צנחה ב-25%

ירון גזית, יו"ר גלוברנדס / צילום: תמר מצפי
ירון גזית, יו"ר גלוברנדס / צילום: תמר מצפי

הצעת הרכש של בעלת השליטה בחברת גלוברנדס , גזית אחזקות (שבבעלות היו"ר ומייסד החברה ירון גזית), והמנכ"ל גדי נצר, נענתה במלואה, כצפוי, והם ירכשו בחזרה 10% ממניות החברה במחיר של 470.3 שקל למניה.

ההצעה, בהיקף של כ-55 מיליון שקל (95% מתוכה על ידי גזית והשאר נצר), פורסמה לפני כשבועיים (9 בינואר), לאחר שמניית גלוברנדס צנחה ב-25% במחזור גבוה למחיר של 353 שקל ב-1 בינואר. זאת, בעקבות הודעה דרמטית ששיגרה החברה, העוסקת בהפצת סיגריות וממתקים, בנוגע לשינוי בתנאי ההתקשרות מול תאגיד JTI היפני.

מאז פרסום ההצעה ועד היום רשמה מניית החברה ירידה של כ-5% למחיר נוכחי של 388 שקל, הנמוך בכ-22% ממחיר הצעת הרכש. ההצעה, לכן, זכתה להיענות של פי 3 מהיקפה, כך שבעלת השליטה ונצר ירכשו מכל בעל מניות שנענה להצעה כשליש ממניותיו והחזקות הציבור בחברה יצטמצמו ל-24.5% מההון.

כאמור, ביום המסחר הראשון של 2019 צנחה המניה, לאחר שהחברה דיווחה ב-31 בדצמבר על הרעה בתנאי חוזה שחידשה עם JTI, שצפויה לגרום לירידה ניכרת ברווחיה בשנים הקרובות. זמן קצר לאחר מכן נחתה על החברה מכה נוספת, לאחר שהכנסת אישרה חוק חדש, המונע פרסום של מוצרי עישון וטבק אשר עלול לפגוע במכירות החברה.

מניית גלוברנדס איבדה 28% מאז שהחלה להיסחר בבורסה
 מניית גלוברנדס איבדה 28% מאז שהחלה להיסחר בבורסה

קיטון ברווחים הצפויים בשנים הקרובות

על פי הדיווח של גלוברנדס, הסכמות עקרוניות להארכת ההתקשרות שגובשו בינה לבין תאגיד JTI היפני (Japan Tobacco International) - שגלוברנדס מייבאת ומפיצה את מוצריו כבר 18 שנה - עלולות להקטין את רווחיה השנתיים הצפויים בשיעור שנתי של 4%-9% בין השנים 2019 ל-2024. לפיכך, בשנת 2024 יקטן שיעור הרווח השנתי הנקי הצפוי של החברה בכ-33% ביחס לרווחיה ב-2017, השנה שקדמה להנפקת החברה בבורסה, ושבה הציגה החברה רווח נקי של כ-71 מיליון שקל.

בגלוברנדס ציינו כי עיקר השינוי לרעה ברווחיה "יבוא לידי ביטוי החל משנת 2021 ועד לשנת 2024, כך שעד לשנת 2020 (כולל) שיעור הקיטון השנתי לא יעלה על כ-9% ביחס לרווח השנתי הנקי בשנת 2017". בחברה לא פירטו לגבי ההבנות החדשות בינה לבין התאגיד היפני, אולם ציינו כי אלה כוללות את "עדכון התנאים המסחריים ביניהם החל משנת 2019 ואילך". עוד הדגישו שם, כי "הערכת שיעור הקיטון כאמור ברווח השנתי הנקי הצפוי של החברה עד לשנת 2024, היא בהתבסס על פעילות החברה והכנסותיה נכון למועד דוח זה, ואינה לוקחת בחשבון כל שינוי בפעילות החברה ככל שיהיה".

גלוברנדס השלימה בסוף מאי 2018 רישום של מניות למסחר (IPO) בבורסה בתל-אביב. במסגרת המהלך מכרו בעלי החברה ממניותיהם לציבור בתמורה של כ-240 מיליון שקל. ההצעה בוצעה לפי שווי חברה של כ-680 מיליון שקל, לאחר שנאלצה לקצץ עשרות אחוזים מהשווי לו כיוונה במקור ושעמד על כמיליארד שקל. מאז שהחלה להיסחר בבורסה צנחה מניית גלוברנדס בקרוב ל-30% ושוויה של החברה הצטמק לכ-450 מיליון שקל.

בראש מוכרי המניות לציבור עמד יו"ר ומייסד החברה ירון גזית, שמכר ממניותיו תמורת כמחצית סכום הצעת המכר (כ-120 מיליון שקל). יתרת המניות בהצעת המכר נמכרו בעיקר על-ידי פישמן רשתות, שנותרה עם 26% מהון החברה. בכמחצית ממניות פישמן רשתות מחזיק כונס הנכסים של אליעזר פישמן, ובמחצית האחרת מחזיקים ילדיו של פישמן. מי שעוד גרפו מיליוני שקלים לכיסיהם בהנפקה היו המנכ"ל נצר וסמנכ"לית הלוגיסטיקה יעל לב שניידר. בעקבות הצעת הרכש יעלה גזית מהחזקה של כ-33% מההון לכ-42.6% מההון ונצר יעלה מכ-3.9% לכ-4.4% מההון.

גלוברנדס מעסיקה כ-200 עובדים, מחזיקה בעשרות קווי חלוקה, מרביתם בתחום מוצרי העישון. בין המותגים הבולטים שהיא מפיצה, ניתן לציין בתחום הטבק את סיגריות קאמל, לאקי סטרייק, ווינסטון, קנט ועוד, ועם מוצרי המתיקה הבולטים שלה נמנים שוקולד נוטלה, קינדר בואנו, מסטיק אורביט ועוד.