גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התרגיל של העו"ד שגנב: ירד למחתרת בשלב הסיכומים במשפטו - ויזכה למשפט חדש

עו"ד מיכאל שר הואשם במחוזי במעילה במיליונים בכספי לקוחותיו, אך בשלב סיכומי ההגנה במשפטו הוא לא הגיע לדיונים, ולא היה ניתן לאתרו ● שר הורשע שלא בפניו ומרצה כיום 7 שנות מאסר ● כעת, שנתיים לאחר תחילת מאסרו, קיבל העליון את ערעורו והחזיר את התיק למחוזי לשלב הסיכומים ● השופטים החליטו כי למרות שהתנהגותו של שר גרמה למצב שנוצר, תתקבל בקשתו לבטל את פסק הדין המרשיע ולהציג את סיכומיו

עו"ד מיכאל שר בבית המשפט / צילום: איל יצהר
עו"ד מיכאל שר בבית המשפט / צילום: איל יצהר

אי-התייצבות לדיונים במשפט פלילי נגדך וירידה למחתרת משתלמות? פרשת מיכאל שר חוזרת לבית המשפט המחוזי. שנתיים וחצי אחרי שעו"ד מיכאל שר הורשע בעבירות של גניבה בידי מורשה וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בגין מעילה בכספי לקוחות בהיקף של 2.5 מיליון שקל; ושנתיים לאחר שנדון ל-7 שנות מאסר, שאותן הוא מרצה בימים אלה - הורה בית המשפט העליון לבטל את פסק הדין המרשיע בעניינו ולהחזיר את הדיון בתיק למחוזי לשלב הסיכומים לצורך הכרעת דין חדשה. זאת, מאחר שלא נשמעו בתיק סיכומיו של הנאשם.

ומדוע לא נשמעו סיכומיו של שר בעת הדיון בעניינו במחוזי? לאחר סיום פרשת ההוכחות במשפטו והחל משלב הסיכומים ירד שר למחתרת ולא הגיע לדיונים. עורכי דינו של שר מסרו כי אין להם קשר עמו, והוא גם לא אותר על-ידי גורמי אכיפת החוק במשך תקופה ארוכה. בשל כך השופט בדימוס, עודד מודריק, החליט לתת פסק דין המבוסס על סיכומי הפרקליטות בלבד ובלא סיכומי ההגנה.

מודריק הרשיע את שר, אולם הוא פרש לגמלאות מבלי שהשמיע את הכרעת הדין באוזניו. זאת, מכיוון שתקנות סדר הדין הפלילי לא מאפשרות להרשיע נאשם שלא בפניו. הכרעת הדין של מודריק נשמרה בכספת ונחשפה רק עם מעצרו של שר על-ידי השופט בני שגיא, שאליו הועבר הטיפול בתיק. לאחר שמסר לשר את הכרעת הדין בעניינו, שמע השופט שגיא את טיעוני הצדדים בנוגע לעונש, וגזר על שר 7 שנות מאסר בפועל, פיצוי בסך של כחצי מיליון שקל לשלושה מלקוחותיו ותשלום קנס לקופת המדינה בסך 50 אלף שקל.

כבר לאחר מעצרו של שר התנגדו סנגוריו, עורכי הדין עמית בר ויגאל בלפור מהסנגוריה הציבורית, לכך שתינתן הכרעת הדין בעניינו ללא שמיעת סיכומי ההגנה וביקשו לעכב את ההליכים נגדו. השופט שגיא דחה הבקשה, ודבק בהכרעת הדין שכתב מספר חודשים קודם לכן השופט מודריק.

העתקה מהתביעה 

שר ערער לעליון על ההחלטה להרשיעו, בטענה כי הכרעת הדין שנכתבה על-ידי מודריק אך ניתנה על-ידי שגיא צריכה צריכה להיות בטלה מעיקרה, בעיקר לאור העובדה שנכתבה ללא סיכומי הנאשם. עוד נטען כי החלק בהכרעת הדין שעוסק בראיות שעל בסיסן הורשע לבסוף שר, הועתק "כמעט מילה במילה מתוך סיכומי התביעה".

במקרה אחר אף הציגו סנגוריו של שר דוגמה למה שלדעתם היא הערה פנימית שכתב לכאורה העוזר המשפטי של השופט מודריק לשופט, שבה מנסה העוזר להבין למה התכוונה המדינה באחד מהסעיפים בסיכומיה.

בסופו של דבר, הציעו סנגוריו של שר לוותר על כל טענותיהם בערעור, פרט לבקשתם כי התיק יוחזר למחוזי לשם שמיעת סיכומים וכתיבת פסק דין על-ידי השופט שישמע את הסיכומים שלא נשמעו במסגרת ההליך הקודם. המדינה התנגדה לכך, אך תיאלץ כעת לשוב למחוזי לאחר שהעליון קבע כי יש להחזיר את התיק למחוזי לשמיעת סיכומי ההגנה.

השופט מודריק / צילום: כדיה לוי

"מה הגבולות?"

שופטי העליון, ניל הנדל, יעל וילנר ואלכס שטיין, ציינו כי התיק נגד שר "'נסע' בדרך דיונית שממעטים לנסוע בה. אף ניתן להגדיר דרך זו כדרך חריגה מאוד. ההליך הפלילי שם דגש בשמירה על זכויות הנאשם, אך אלה אינן מוחלטות. ניתן משקל גם לאינטרס הציבורי, לנפגע העבירה ולצורך בעשיית משפט צדק ודין" 

בזמן הדיון לא הסתירו שופטי העליון את הקושי הטמון בהחלטתם. פרוטוקול הדיון בערעור מספק הצצה להתחבטויות והתלבטויות שחוו השופטים בעת שמיעת הערעור. כך, למשל, אמר השופט הנדל בדיון בערעור כשהוא פונה לבא-כוחו של שר, עו"ד בר: "אתה לא צריך לשכנע. זו זכות חוקתית לסכם. השאלה אם נאשם לא בא שוב ושוב ושוב (לדיונים, מ' ב'), מדוע לתת לו את זה?... הוא זה שגרם למצב (שלא שנשמעו סיכומי ההגנה במשפטו, מ' ב')".

גם השופטת וילנר התייחסה לכך בעת הדיון בערעור. "אז ערכאה דיונית תשב ותמתין עד שהוא (שר, מ' ב') יגיע ולא תיתן את הכרעת הדין? אחת הטענות של ההגנה היא שהכרעת הדין ניתנה בהיעדר הסיכומים. התשובה לכך היא שניתנו לכם מספר הזדמנויות. בהתחלה (נתנה לכם אפשרות לסכם, מ' ב') בכתב. לאחר מכן ביקשתם (לסכם, מ.ב) בעל-פה. שר לא התייצב, לא התייצב, לא התייצב. מה אמור היה לקרות לשיטתכם? מה הגבולות?"

לא אבסולוטי

אחת מטענותיו של שר הייתה שהוא נאלץ לרדת למחתרת בשל איומים קשים שקיבל על חייו. עו"ד יעל שרף מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה טענה כי אין לראות בטיעון זה ככזה המצדיק את החזרת התיק למחוזי. "מה זה 'הייתי צריך לרדת למחתרת'?, תהתה עו"ד שרף בדיון. "אם מישהו איים עליך, יש מה לעשות. יש משטרה, אפשר למצוא לכך פתרונות. מעבר לכך, הוא מספר בעצמו ש-20 שנה הוא נרדף".

על אף ההסתייגויות שהעלו שופטי העליון בעצמם ועל עף התנגדות הפרקליטות, החליטו השופטים להשיב את התיק למחוזי לצורך שמיעת סיכומיו של שר. השופטים בחרו בכל זאת להבליט בהכרעתם כי ייתכן שהחלטתם עלולה לעורר אי-נוחות. "בראייה כוללת של הערעור, נראה כי אין תוצאה רצויה, אלא תוצאה מצויה. נכון יהיה להדגיש כי התנהגותו של שר מעוררת קושי ויש מקום לבקרה. חרף האמור, בנסיבות המיוחדות ביותר של תיק זה החלטנו לקבל את הצעת הסנגור לוותר על טענות שנונות, למעט בקשתו לביטול פסק הדין והחזרת העניין למחוזי לשם שמיעת סיכומים", כתבו השופטים.

על-אף החלטתם האמורה וכדי להימנע ממצב של יצירת תקדים מחייב, הדגישו שופטי העליון בהכרעתם כי אין להסיק מהחלטתם בעניינו של שר גם לגבי מקרים אחרים  - דהיינו שבכל מקרה שנאשם לא יתייצב בבית המשפט להשמיע את סיכומיו, לא ניתן יהיה לתת הכרעת דין בעניינו. "זכות הנאשם לסכם אינה אבסולוטית. ייתכנו מקרים שבהם התנהלותו של נאשם, לרבות אי-התייצבותו, תביא לכך שבית המשפט יהא רשאי להכריע את הדין גם מבלי לשמוע את סיכומי טענותיו". עם זאת, העליון לא הבהיר באילו מקרים אי-הגשת סיכומים מצד הנאשם תאפשר מתן הכרעת דין בעניינו ובאילו מקרים היא לא תאפשר.

ההרשעה: גנב מיליונים מ-5 לקוחות שהפקידו אצלו כספים בנאמנות

ההרשעה של עו"ד מיכאל שר נוגעת לחמישה מקרים שבהם מעל עורך הדין באמון לקוחותיו ונטל מהם כ-2.5 מיליון שקל שלא כדין. במקרה אחד קיבל שר כחצי מיליון שקל עבור לקוחו בנאמנות במסגרת עסקה למכירת דירה. כשביקש הלקוח לקבל את כספו עם השלמת העסקה, עיכב שר את הכספים ובשלב מסוים נתן לו צ'ק על סך 300 אלף שקל, בידיעה שהצ'ק ללא כיסוי. בסופו של דבר שר החזיר ללקוח את הכספים באמצעות גניבה מלקוחה אחרת.

הלקוחה שממנה נגנבו אותם כספים היא מכרה ותיקה של שר, שפגשה אותו אחרי שנים שלא היו בקשר, והתפתח ביניהם קשר רומנטי. בהמשך, בעלה לשעבר של הלקוחה-בת הזוג הוכרז כפושט רגל, והיא נאלצה למכור את ביתה כדי לפרוע חלק מחובותיו. הלקוחה נענתה להצעתו של שר לייצג אותה בעסקה כדי לחסוך בשכר-טרחת עורך דין והפקידה בידיו ה"נאמנות" של שר 1.3 מיליון שקל. חלק מסכום זה נגנב על-ידי שר כדי להחזיר כספים ללקוח אחר שלו, שגם בכספיו הוא מעל.

לקוחה אחרת הגיעה למשרדו של שר בהמלצת חבר של משפחתה. במסגרת עסקת מקרקעין שבה הייתה מעורבת, היא הפקידה בידי עורך הדין 590 אלף שקל. עד מהרה אותו חבר שהפנה את הלקוחה למשרד, גילה כי משהו אינו כשורה עם עורך הדין והמליץ לה ללכת ולמשוך את כספה. הדבר לא התאפשר, עד שהיא איימה לפנות למשטרה, ואז הוחזר לה כספה.

במקרה אחר, לקוחה שהייתה מזכירתו של רואה-חשבון שחלק משרד עם עו"ד שר, ביצעה באמצעותו עסקת נדל"ן שבמסגרתה היא הפקידה בידיו בנאמנות סכום של 120 אלף שקל. 30 אלף שקל מכספי המזכירה הלכו לחשבון בשליטת אותה בת-זוג זמנית ששר היה חייב לה כספים, ו-90 אלף שקל לעורכת דין שעבדה עם שר. אולם בהמשך נמשך הסכום לחשבון אחר שניהל שר עבור לקוח אחר.

האישום האחרון שבו הורשע  שר נוגע, ל-105 אלף שקל שנטל מזוג לקוחות, לאחר שהציג להם מצג-שווא שהסכום ישמש מקדמה לרכישת נכס מקרקעין בטורונטו שבקנדה. בפועל הוא נטל את הכספים למטרות אחרות. 

הדיון המחודש במחוזי: השופט שגיא סירב לפסול את עצמו, קבע מועד לסיכומים והפנה הצדדים לגישור

הבוקר (א') התקיים הדיון הראשון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב בעניינו של מיכאל שר מאז שהוחזר אליו התיק לשלב סיכומי ההגנה  בהוראת העליון. עורכי הדין עמית בר ויגאל בלפור, סנגוריו של שר, ביקשו מהשופט בני שגיא כי יפנה את התיק לגישור. זאת, לטענת עו"ד בר, "כדי למנוע עוד סיבוב במחוזי ועוד סיבוב בעליון". המדינה לא התנגדה להצעת סנגוריו של שר למרות שהביע סקפטיות ביחס לאפשרות כי זה יצלח, והתיק נקבע לגישור בפני סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט גלעד נויטל.

עוד הבוקר, ביקשו סנגוריו של שר מהשופט שגיא כי יפסול את עצמו מלדון מחדש בהרשעתו של עו"ד שר, מאחר שהוא זה שהקריא את הכרעת הדין הקודמת בתיק שניתנה בידי השופט מודריק, וגזר את דינו. "אנחנו סבורים שבית המשפט לא אמור לשמוע את התיק הזה", פנה עו"ד לשופט שגיא. "מבחינת ההרגשה הסובייקטיבית של הנאשם, עדיף שיוחלף שופט. כל שופט אחר במחוזי לא ראה את הנאשם, בעוד אדוני כבר נחשף לגיליון ההרשעות שלו, אבל לא שמע אף עד, ולכן אין לו כל יתרון על-פני שופט אחר".

השופט שגיא דחה את הבקשה כי עניינו של שר יישמע בפני שופט אחר. "הכרעת הדין בתיק דנן ניתנה
על-ידי כבוד השופט עודד מודריק, כאשר לאחר פרישתו נתבקשתי, וכך עשיתי, לגזור את דינו של הנאשם. לא מצאתי כי יש בעובדה שגזר הדין ניתן על-ידי כדי להוות נימוק ממשי להביא לפסילתי. לא הבעתי עמדה ביחס לראיות בתיק וביחס לטיב הרשעתו של הנאשם מולן. לצורך גזירת הדין יצאתי כנקודת מוצא מהכרעת הדין שנתנה כאמור על-ידי השופט מודריק. אין מניעה כי המלאכה תושלם על-ידי".

בנוסף להפניית הצדדים לגישור, קבע השופט מועדים להגשת סיכומי ההגנה ושמיעתם בעל-פה. 

עוד כתבות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה ישראלית בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע