עונש מאסר נוסף בפרשת קרטל הגיזום: 11 חודשים בפועל

זוהר כץ הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של הסדר כובל, קבלת דבר במרמה והלבנת הון • בנוסף הושת על כץ קנס בסך 100,000 שקל, וחולט סכום נוסף שנתפס לו בסך כ-175,000 שקל

גיזום / צילום: שאטרסטוק
גיזום / צילום: שאטרסטוק

השופט אברהם רובין מבית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ד') על זוהר כץ, מורשע נוסף בפרשת קרטל הגיזום, עונש מאסר בפועל של 11 חודשים. בנוסף הושת על כץ קנס בסך 100,000 שקל, וחולט סכום נוסף שנתפס לו בסך כ-175,000 שקל.

על בסיס חומר החקירה, הוגשו בפרשת קרטל הגיזום 3 כתבי אישום נגד יותר מ-40 נאשמים, בגין עבירות של הסדר כובל בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובחלק מהמקרים גם עבירות הלבנת הון. זאת בקשר לתיאום 18 מכרזים של חברת החשמל ועיריות שונות בהיקף כולל של עשרות מיליוני שקלים. רוב התיאומים נעשו בשנים 2009-2010.

כץ הוא הנאשם האחרון שנותר בפרשת קרטל הגיזום. הוא הורשע בעבירות של הסדר כובל, קבלת דבר במרמה והלבנת הון, לאחר שהגיע להסדר טיעון עם התביעה במהלך פרשת ההגנה שלו. הסדר הטיעון לא כלל הסכמה בדבר העונש שייגזר עליו, ובית המשפט גזר את עונשו לאחר ששמע את טיעוני הצדדים.

נזכיר כי בחודש יוני אשתקד הטילה השופטת המחוזית נאוה בן אור עונשי מאסר וקנסות על מורשעי קרטל גיזום העצים. בין 17 המורשעים בפרשה אפשר לציין את ירון בלווא, עליו גזר בית המשפט 11 חודשי מאסר בפועל; ארז מיארה, שנידון ל-8 חודשי מאסר בפועל; רמי ברזילאי, שנידון ל-7 חודשי מאסר בפועל; אסא קופר, שנידון לחודשיים מאסר בפועל (ועוד 4 חודשי עבודות שירות); ופרץ קופר, עליו נגזר חודש וחצי מאסר בפועל (ועוד 3 חודשי עבודות שירות). על יתר הנאשמים בפרשה גזר המחוזי עונשי עבודות שירות וקנסות בסך מאות אלפי שקלים.

על הנאשמת חברת ש.ו.ת ורד בר כבישים ופיתוח בע"מ, שבבעלות האחים אסא ופרץ קופר (שהורשעו כאמור בפרשה), גזר בית המשפט קנס של חצי מיליון שקל ובנוסף הורה על חילוט רכוש החברה בסך 350 אלף שקל. על חברת השביל הירוק בע"מ גזר בית המשפט קנס של 175 אלף שקל ובנוסף הורה על חילוט רכוש החברה בסך 150 אלף שקל.

יודגש כי עניינם של חלק מהמערערים נמצא עכשיו בפני בית המשפט העליון במסגרת ערעורים שהוגשו על הכרעתה של השופטת בן אור.

ההליך הפלילי נוהל במשותף על-ידי רשות התחרות והמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, לאחר חקירה משותפת של רשות התחרות והיחידה הארצית לחקירות הונאה של משטרת ישראל בלהב 433. את המדינה ייצגו עורכי הדין אשר גושן, אייל פרזון ויצחק שפיגלר מרשות התחרות ועורכי הדין עמרי קופלר וגלעד סוקולובר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

עו"ד חי הבר, המייצג את זוהר כץ, מסר בתגובה: "מעבר לעובדה כי בנסיבות העניין ודאי אמליץ על הגשת ערעור לבית המשפט העליון, ניתן לפחות להתנחם בעצם העובדה כי בית המשפט דחה את כל טענות הפרקליטות אשר דרשה להשית עם הנאשם עונש מפורז, חסר כל אחיזה במציאות, של למעלה מ-4 שנות מאסר.

"כמי שמכיר את חומר הראיות בתיק ואת מידת המעורבות שהייתה לעד המדינה שגויס מטעם רשות ההגבלים, לא ניתן שלא לתהות (וזאת בלשון עדינה) הכיצד מי שפעל שנים רבות בתאום מכרזים והיה גורם פעיל ומרכזי בכל הקרטל שנוצר זוכה להגנה ואי-העמדה לדין, בעוד שאנשים שמעורבותם הייתה שולית מצאו את עצמם מתמודדים עם הליך משפטי שארך שנים כה רבות, שבסופו אף נגזרו עונשי מאסר. אין לי אלא לקוות כי בסופו של דבר יתערב בית המשפט העליון וידע לסיים את כל הפרשה בענישה שלא תכלול רכיב של מאסר בפועל".

*** חזקת החפות: המורשעים בפרשה הורשעו על-ידי בית המפט המחוזי ונמצאו אשמים במעשים המיוחסים. חלק ממורשעי הפרשה הגישו ערעורים לבית המשפט העליון, שעודם תלויים ועומדים.