גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בן-הדוד של נתניהו ייצג את טיסנקרופ באמצעות גנור. נתניהו ידע כל מה שהוא טוען שהוא לא ידע"

הערב כינסו בכירי מערכת הביטחון לשעבר מסיבת עיתונאים בעניין פרשת הצוללות ● במסגרת הדיון: החלטתו של רה"מ נתניהו לאשר לגרמניה מכירה של צוללות לחיל הים המצרי – מבלי לעדכן על הנושא את ראשי מערכת הביטחון דאז ● עוזי ארד על עסקת הצוללות: "זה ראש הממשלה, לא רמי דותן"

עוזי ארד, דן חלוץ ואהוד ברק / צילום: מקסים דינשטיין
עוזי ארד, דן חלוץ ואהוד ברק / צילום: מקסים דינשטיין

פחות משבוע לבחירות, הערב (ד') כינסו בכירים לשעבר במערכת הביטחון מסיבת עיתונאים מיוחדת בתל-אביב בעניין פרשת הצוללות, ובמסגרתה גם החלטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לאשר לגרמניה מכירה של צוללות לחיל הים המצרי - מבלי לעדכן על הנושא את שר הביטחון והרמטכ"ל דאז.

בין המשתתפים במסיבת העיתונאים: ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, אהוד ברק; הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ; ראש המועצה לביטחון לאומי ובכיר המוסד לשעבר, עוזי ארד; ומנכ"לי משרד הביטחון לשעבר, האלופים (במיל') עמוס ירון ואילן בירן; והאלוף (במיל') נעם תיבון.

דרור הלוי, מוביל היוזמה, פתח בדברים והזכיר את החזרת גופתו של זכריה באומל ז"ל: "כולנו שמחים על כך שזה הצליח ומחזקים את משפחתו". 

לאחר מכן אמר הלוי: "יש מצדנו דרישה ברורה להקמת ועדת חקירה לפרשת הצוללות. מדובר בתהליך קבלת החלטות שעובר את כל הגופים החשובים של מערכת הביטחון וכדי שקדימה והלאה הדברים ילובנו וכדי להשיב את אמון הציבור - אין מנוס מועדת חקירה. 

אהוד ברק התייחס להשבת גופתו של באומל: "יושבים על הבמה אנשים שעסקו בנושא הזה שנים ארוכות וזה יום כואב ומרגש, גם סוגר מעגל. זה רגע שממחיש פעם נוספת את המחויבות של צה"ל וגופי המודיעין שהיא אינסופית ללוחמים שחירפו את נפשם ונפלו בקרב. מי ייתן ונתבשר במהרה שגם גופות פלדמן וכץ יושבו וגם נעדרים אחרים יובאו לקבר ישראל". 

עוזי ארד / צילום: יוסי כהן

עוזי ארד: "השתרבבות שיקולים זרים למקום שאסור שישתרבבו"

עוזי ארד: "משנחשפה פרשת הצוללות וכלי השיט שהם תיק 3000, כבר אז באה לי בהפתעה מהממת החשיפה על קיומו של גנור ועל מעורבות דוד שומרון בנושא. זו הייתה עבורי מהלומה בבטן. אמרתי בפומבי שזאת כנראה פרשת השחיתות ואי הסדרים הגדולה ביותר בהיסטוריה של ישראל כי חוברים פה 3-4 אלמנטים: שזה מגיע לאמצעי הלחימה המרכזיים של ישראל, כולל אמצעי לחימה קריטיים ויקרים מאוד. שנית - סדרי גודל של תקציבים - במיליארדים. שלישית: זה הדרג שאליו מגיע, עד לשכת ראש הממשלה, וזה לא רמי דותן. ורביעית, התקיימות פעולות של מתן ולקיחת שוחד בקרב בכירים ישראליים ויש ראיות על כך".

עוד הוסיף ארד: "סדרי קבלת ההחלטות שליוו את הדבר הזה, עמדו בסימן דברים שפגעו בשיקול הדעת הנכון ומעידים על השתרבבות שיקולים זרים למקום שאסור שישתרבבו אליהם. חקירת הנושא הזה התנהלה לאיטה, בהתחלה סברו שאין כאן פלילים אך מהר מאד הייתה התעשתות, אך ראש הממשלה הוכרז כלא חשוד בפרשה. עוד בטרם החלה החקירה - כבר צמצמו אותה ומזערו אותה. 

"הסיבה שמחייבת ועדת חקירה ממשלתית היא שדי ברור שיש שאלות שמחפשות תשובות לתופעות ששום דבר פחות מוועדת חקירה ממלכתית לא יכול לטפל. יש דברים חמורים מדברים פליליים, שגובים מחירים אדירים מהמדינה וצריך ועדת חקירה עם סמכויות רחבות. יש לעמוד על הנושא על כל הסתעפויותיו".

"בחשכת האפלת דיווחים - צומחות בקטריות רעילות"

יורם בן זאב, שגריר ישראל בגרמניה בתקופת עסקת הצוללות: "תחילת הכהונה שלי בגרמניה היא טיפול בעסקאות הצוללות הרביעית והחמישית ובתחילת 2009 צוללת מספר 6 ואחר-כך שאר הצוללות. נתניהו נפגש עם מרקל, הנושא כנראה נדון בחדרים אחוריים. אחרי הדיון עם מרקל נתניהו ביקש שהדיווח שנעביר לארץ יהיה סלקטיבי, שתהיה האפלה, אמברגו. חשבתי שההנחיה הזאת הייתה נכונה. במשך 3-4 שנים של טיפול בעסקה מורכבת ומפותלת כלום לא דלף. אלא שבהמשך התברר שבחשכה המוטלת על האפלת דיווחים - צומחות בקטריות רעילות.

"רק ועדת חקירה יכולה לעסוק בממשקים הקשורים לתהליך קבלת ההחלטה לרכוש צוללת שישית. עם סיום תפקידי למדתי מה עומד ברקע המרת ספק ספינות השטח מקוריאה לגרמניה, מה מצדיק את השינוי הזה וכיצד התהליך נעשה. ונושא נוסף: אספקת צוללות למצרים - שכפי שראש הממשלה אמר שהוא אישר את מכירת הצוללות למצרים, צריכה להישאל השאלה אם הייתה לישראל היכולת לעצור מכירת הצוללות למצרים. אבל אני יודע שאם ישראל הייתה נעמדת על רגליה האחוריות - גרמניה לא הייתה מוכרת צוללות למצרים". 

בן זאב מוסיף ומקשה בשאלות: "כיצד שר הביטחון והרמטכ"ל ממודרים משאלה בסיסית? כיצד מפקד חיל הים יכול להתנהל מול צוללות במצרים כשזה מוסתר ממנו? מה מסתירים ממקבלי החלטות? מה עוד מסתירים מהם? מה תפקידם של עורכי דין פרטיים בעסקת רכש של מדינה מול מדינה (G2G). מה הטעם להכניס עורכי דין לעסקאות אסטרטגיות? השעה הגיעה שיינתנו תשובות לשאלות האלה".

עמוס ירון / צלם: איל יצהר

עמוס ירון: "בדקנו והגענו למסקנה: חמש צוללות. לא ארבע ולא שש"

עמוס ירון, לשעבר מנכ"ל משהב"ט, נשא גם הוא דברים: "אני לא איש חיל הים אבל אין נושא שעסקתי בו במשך כל-כך הרבה שנים כמו נושא הצוללות. מילאתי את תפקיד מנכ"ל משהב"ט במשך 6 שנים ואחרי התחלפו מנכ"לים בקצב של שנה וחצי שנתיים. 6 שנים ומהן 4-5 שנים עסקתי בנושא הצוללות והעיסוק כלל שני תחומים: רכש הצוללות ושני, מה צריך להיות על הצוללות. היו וויכוחים: אין מערכת נשק בצה"ל שעולה כל-כך הרבה כסף שאין עליה ויכוחים מההיבטים הכי חיוביים שיכולים להיות ומעולם תקציב הביטחון לא נתן תשובה לכל המרכיבים. 

"ישבנו, בדקנו, הגענו למסקנות. ואחרי בדיקה מעמיקה של אדם שלא היה באותה עת מומחה ממנו לנושא הצוללות, תא"ל במיל שאול חורב, שהיה בהמשך יו"ר הוועדה לאנרגיה אטומית. בעקבות ויכוח ביני לבין הרמטכ"ל דאז, דן חלוץ, שאמר שאין צורך בחמש צוללות, שדי בשלוש, ביקשתי מחורב שיבדוק כמה צוללות ישראל צריכה. שאול חורב בדק מההתחלה עד הסוף ואמר לי חמש. לא ארבע ולא שש. 

"אתם יודעים מה אפשר לעשות עם 2.5 מיליארד שקל בתקציב הביטחון? אורך חייה של צוללת כ-30 שנה. והראשון שיבוא ויבקש למכור צוללת לפני הזמן יהיה חיל הים - כי חיל הים לא יצליח לעמוד עם מסגרת התקציב שלו באחזקה. המחיר של הצוללת הוא מחיר קנייה, אבל על צוללת מוציאים כל הזמן כסף. כל המתנות האלה מגרמניה הן יקרות - כי אחר-כך אנו נמשיך לממן אותן ולשלם עליהן. כל המערכת התנגדה לצוללת שישית".

ירון הוסיף: "הדומיננטיות של ראש הממשלה מול המנכ"לים והקצינים בצבא התפתחה לכיוונים כאלה שהדיונים אינם דיונים מספיק אמיתיים והכפייה של הדרג המדיני על הדרג הצבאי, בעייתית במובן מסוים. וזה נובע בין השאר כתוצאה ממשך הזמן שראש הממשלה בתפקידו. יש כאן פאול נורא בקבלת ההחלטות בפרשת הצוללות ואין לנו אלא לבקש שוועדת חקירה תבדוק את זה.

"הוקמו במדינה ועדות לנושאים שונים וזה נושא כל-כך זועק - שקשה לי לחיות עם הנושא הזה. מותר לי לדרוש שהנושא ייבדק והלוואי שהכל יהיה בסדר. לא מחפש את ראשו של איש. רק לבדוק את התהליך. מי צריך ספינות של 2000 טון? בשביל מה? תמיד אמרנו שאנחנו לא יכולים להחזיק גם חיל ים גדול וגם חיל אוויר חזק: אחד יחפה על השני. אז הם הולכים ומביאים לי ספינות של 2000 טון. בלי סיבה. אם היו מספרים לי משהו שמצדיק את הנושא הזה - ניחא. שיבדקו את העניין, ללמוד את הנושא למען דורות קדימה.

"ועכשיו מצרים: אין לי שום בעיה שראש הממשלה מחליט שימכרו צוללות למצרים. יכולים להיות שיקולים לזה - כי בתמורה להסכמה כזאת מקבלים תמורות בביטחון ובתחום המדיני. אתה לא יכול למדר בנושא הזה את מי שמופקד על ההתמודדות מול האיום הזה. אתה לא חייב לחשוף את הסוד- אבל תקרא לרמטכ"ל ולשר הביטחון ותגיד להם שמשיקוליי החלטתי לאשר לגרמניה את מכירת הצוללות למצרים". 

אילן בירן: "מערכות שלמות שתקו בנושא הזה"

אלוף במיל אילן בירן, לשעבר ראש אג"א (כיום אט"ל) ומפקד פיקוד המרכז: "גם אני סבור שצריך למנות בהקדם ועדת חקירה. הסיבה העיקרית לכך היא שנדרשות פעולות שיבחנו ערכים, נורמות ותהליכים של קבלת החלטות. כל אחת מהפרשות הקשורות לצוללות מחייבת לכשעצמה ועדת חקירה. ועדת החקירה צריכה לבחון את העלויות, את החלופות שהוצגו למערכת נשק זו, ובחינות של אלטרנטיבות ואת השקיפות של ההחלטות בקבינט בנושא הזה. אני עשיתי שיעורי בית ולמדתי שלא היו תהליכים סדורים בחלק גדול מההחלטות שהתקבלו בנושאים האלה". 

בהתייחס לכלי השייט להגנת האסדות, אמר בירן: "הספינות היו בתוך תהליך מכרז מול 3 מספנות, שהיו צריכות לתת הצעת מחיר של עד 1200 טון. מישהו הלך לדרום קוריאה לבחון אותן, ואז העלו דרישה מבצעית לספינות גדולות כי בגרמניה מייצרים ספינות של יותר מ-2000 טון. מישהו הלך לקנות טנדר וחזר עם וולוו. מחיר האחזקה של הספינות האלה הוא פי 7 מספינות 1200 טון שבחנו בקוריאה. כמנכ"ל משרד הביטחון לשעבר סברתי שדי לנו ב 3 צוללות. אם הצרכים משתנים - וצריך עוד צוללות ראוי היה לעשות עבודת מטה סדורה ושקופה. החשש הגדול שלי - והלוואי שאתבדה - שמערכות שלמות שתקו בנושא הזה. אין רע בלשגות, אבל יש רע בלא לתקן". 

הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ: "אינני מזוהה פוליטית עם אחד. אך יש לי להעיר בכל הקשור לתהליכי קבלת ההחלטות, ולא ההחלטות עצמן. השאלה היא מהו התהליך. חשבתי שצריך 3 צוללות. כאן התקיימו תהליכי קבלת החלטות שונים מאלה של הצוללות הקודמות. וספינות השטח באו לעולם בחטא ויש לברר את החטא הזה - שאין לו הצדקה מבצעית ותקציבית. המכנה המשותף של כל הכלים האלה הוא טיסנקרופ. לא יודע מי נגע ומי קיבל - זה דבר רע". 

דן חלוץ / צלם יונתן בלום / צלם:

דן חלוץ: "אין סוד בין רמטכ"ל בין ראש ממשלה, שר ביטחון ורמטכ"ל"

מן הקהל נשאל דן חלוץ: "ולמכור מניות בערב המלחמה זה טוב?", וחלוץ ענה: "הריחות הרעים שעולים מהפרשה הזאת דורשים מטהר אוויר והשמש היא המחטא הכי טוב. ואם רוצים לבדוק מניות - שיבדקו גם מניות. לא היה מה להסתיר ממערכת הביטחון את מכירת הצוללות למצרים והבלוף הזה בשידור חי - שיש סוד הוא הבלוף. כי אין סוד בין רמטכ"ל בין ראש ממשלה, שר ביטחון ורמטכ"ל כי הם צריכים לבנות מענה לאיומים.

"והדבר האחרון אפרופו צוללות איכותיות למצרים: האמריקאים שאפו כל הזמן לשמר את היתרון האיכותי של ישראל מול שכנותיה, הם שאלו אותנו בנוגע לנושא הזה, ובעבר זה נלקח בחשבון. הזכות הזאת נלקחה מאיתנו מרגע שנתנו או קי למכור צוללות מתקדמות למצרים. והשאלה היא איזה צוללות יהיו למצרים. וזה לא שהמצרים אויבים ברגע זה, אלא כדי שנהיה ערוכים למקרה שדברים ישתנו". 

אהוד ברק: "היועמ"ש היה צריך לפסול את עצמו"

אהוד ברק: "יושבת כאן על הבמה קבוצה עם יותר מ-200 שנות ביטחון. ישראל הסירה את התנגדותה למכירת צוללות נחותות ב-2010 למצרים. וזה היה תהליך מסודר למרות שאפשר לא לאהוב אותו. וישראל גם אישרה מכירת 75 אף 16 למצרים, והם לא אותם מטוסים שישראל קיבלה. אני אומר באחריות: יש הרבה סודות שקשורים לצוללות אבל אין סוד ששר הביטחון יכול להיות ממודר ממנו".

"המלך עירום. נתניהו ידע לאורך כל השנים - גם ב-2007 וגם ב-2010, ששם התחילה השחיתות. וזה מעמיק והוא יודע שבן-דודו שמרון עושה את הסכם המכירה, ושיש מעורבות של מיליקובסקי. ראש הממשלה, שהיה משול באותה עת לאזרח פשוט, היה ראש האופוזיציה שמקבל אחת לחודש מראש הממשלה תדרוכים על הנושאים הכי מסווגים במדינה - ואז הוא מופיע מול העם בטלוויזיה בפאניקה ואחוז תזזית וטוען שהיה אזרח פרטי. מתי הוא מכר את המניות שלו? יום אחד לפני השלמת ההשתלטות של גרפטק על החברה של מיליקובסקי.

"בן-הדוד של נתניהו ארגן ב-2007 את ההסכמים של נתניהו ומליקובסקי, ב-2010 ארגן את הסכמי המכירה, הוא ייצג את טיסנקרופ באמצעות גנור, וכל ילד בן 13 רואה את זה - נתניהו ידע את כל מה שהוא טוען שהוא לא ידע. נתתי עדות פתוחה על הנושא הזה במשטרה. קצין בכיר במשטרה ליווה אותי אחר-כך לרכב ואמר לי שנראה שאני חושב שהם חוקרים את כל מה שרוצים. ואמרתי לו שכן. הוא אמר לי שאני טועה - והמשטרה חוקרת את מה שמתירים לה לחקור". 

ברק טוען כי היועץ המשפטי לממשלה קבע שהנושא לא לחקירת משטרה, תוקף את היועמ"ש ומאשים בכך שלא אפשר למשטרה לחקור את מה שרצתה לחקור. "מי שחושב שהגרמנים לא מבינים שיש שחיתות בישראל - לא יודע איפה הוא חי. אין דרך להימנע מוועדת חקירה בנושא הזה. והיועץ המשפטי היה חייב לפסול את עצמו והוא חייב להעיד בנושא הזה בוועדת החקירה. היועץ המשפטי היה מזכיר הממשלה - עוזר פוליטי לכל דבר של ראש הממשלה ולכן היה צריך לפסול את עצמו". 

עוד כתבות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

מנות במחתרת התאילנדית / צילום: דניה ויינר

אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל מסתתרת בכלל בחצר של בית

עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת ● יום בפרדס חנה כרכור

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש