גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיע הזר של שטראוס נחשף, ויש לו אחזקות גם באלביט מערכות

מתברר כי בשטראוס ובאלביט יש בעלת החזקות זרה משמעותית - זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי נובה סקוטיה, ששווי השקעתה בשתיהן מגיע לכ-1.2 מיליארד שקל ● בראיון ל"גלובס" מדבר דיוויד פיינגולד, המנהל עבורה חלק מקרנות האקוויטי, על ההשקעות בחברות הללו ועל היציאה בזמן מההשקעה בחברת טבע

מנתוני מחלקת המחקר של הבורסה בת"א עולה כי בעלי עניין זרים מחזיקים כיום מניות בשווי מצרפי של כ-65 מיליארד שקל, המהווים כ-8.7% משווי שוק המניות המקומי. 17.5 מיליארד שקל מהסכום הן מניות של קבוצת הנדל"ן עזריאלי, המוחזקות על-ידי חברה קנדית שבבעלות משפחת עזריאלי.

לאחרונה התברר כי גם בענקית המזון והקפה שטראוס מחזיק בעל עניין מקנדה וזאת לאחר שבנק נובה סקוטיה הגיע לרף החזקה של 5% במניות חברה, וזאת באמצעות זרוע ההשקעות שלו, הנושאת את השם 1832 Asset Management (להלן 1832) שווי השוק של מניות שטראוס שמחזיקה זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי עומד כיום על כ-620 מיליון שקל, וזאת לנוכח רמות שיא בהן נסחרת המניה, לאחר טיפוס של כ-30% מתחילת השנה המשקף לשטראוס שווי של יותר מ-12 מיליארד שקל.

1832, כך מתברר כעת, היא בעלת מניות ותיקה בשטראוס, אשר אליה נכנסה לראשונה כבר לפני כ-13 שנה. עוד עולה מבדיקת "גלובס" כי מלבד שטראוס היא מחזיקה מניות בשווי דומה של חברה ישראלית נוספת - ענקית הביטחון אלביט מערכות. כך שבסך הכל, מחזיקה 1832 מניות של שתי החברות בשווי כולל של כ-1.2 מיליארד שקל. זאת לאחר שהייתה בעבר בעלת מניות משמעותית בפרוטרום ובטבע, עם החזקות שניתן להעריך את שוויין בכמה מאות מיליוני שקלים כ"א.

ההחזקות הבולטות של 1832 Asset Management בבורסה המקומית כיום ובעבר

מיקוד באיכות, יתרונות תחרותיים ומאזן חזק

בראיון ל"גלובס" מספר דיוויד פיינגולד, המנהל עבור 1832 Asset Management חלק מקרנות האקוויטי הגלובליות שלה, כי "נכנסנו לישראל כבר בשנת 2002, ויש לנו פה החזקות כבר זמן רב. רוב הגופים לא יכולים להשקיע מעבר למשקל של ישראל במדדי ה-MCSI, אבל לנו לא אכפת ממשקלה של ישראל, וישראל היא חלק גדול יותר מחלקה היחסי בפורטפוליו ההשקעות שלנו. 

מה אתם מחפשים בהשקעות שאתם מבצעים?
"אנחנו משקיעים ברחבי העולם, בחברות בוגרות, מובילות שוק, המציגות צמיחה. במסגרת זו התחלנו להשקיע בשטראוס ב-2006 ולפני כשש שנים השקענו באלביט מערכות. להשקעות בחברות הללו, כמו גם לזו שביצענו בפרוטרום וכבר מומשה, יש מכנה משותף - הן חברות עם פעילות גלובלית משמעותית ועם יתרונות על המתחרות שלהן בשוק הפעילות. אנחנו מתמקדים בחברות באיכות גבוהה, עם יתרונות תחרותיים ומאזן חזק, שהן גם יצרניות מזומנים טובות. אנחנו משקיעי ערך ומחפשים צמיחה בחברות אליהן אנחנו נכנסים".

איזה פוטנציאל אתם מזהים בשטראוס?
"אנחנו מחזיקים במניות שטראוס כבר שנים ארוכות, ולאורך השנים ראינו שינויים שנעשו בה והחלטות שהתקבלו בה, שסייעו לצמיחתה, תוך שהחברה הקפידה להיות שמרנית עם המאזנים שלה, למרות שיש לה מתחרים בינלאומיים אגרסיביים. עניין נוסף הוא שבבניית הפורטפוליו שלנו, אנחנו צריכים גם השקעות דפנסיביות שייפגעו פחות בזמן של מיתון, והמוצרים ששטראוס מייצרת הם מסוג שכזה".

בדבריו מתייחס פיינגולד גם לפעילותה של חברת סברה, הפועלת בארה"ב בתחום הסלטים המצוננים ובראשם חומוס, ואשר בה מחזיקה שטראוס יחד עם ענקית המזון והמשקאות האמריקאית פפסיקו: "ראינו את שטראוס מביאה את הידע הישראלי בתחום הסלטים המצוננים לשוק הגלובלי. אנשים מחפשים כיום מזון בריא וטעים, ומחפשים מוצרי מזון טבעיים, כך שהיא נכנסה לקטגוריה בעלת צמיחה משמעותית, ובהתאם חברת סברה הראתה ביצועים טובים".

מה באשר לפעילות הקפה, המהווה כמחצית ממחזור ההכנסות של שטראוס?
"זו קטגוריה עם פוטנציאל לטווח ארוך. שטראוס נמצאת במדינות הנכונות ובשווקים הנכונים, וצריך לזכור שקפה זה עסק שמלבד צמיחה, הלקוחות בו נוטים להיות נאמנים".

"הסייקל באלביט - בגלל התחמשות עולמית"

לפי הנתונים המעודכנים באתר בלומברג, החזקות נובה סקוטיה באמצעות הפעילות שמנהל פיינגולד עומדות על כ-1 מיליון מניות אלביט מערכות - קרוב ל-2.5% מהון החברה - החזקה המהווה כ-5% מפורטפוליו ההחזקות העולמי של הקרן בראשותו של פיינגולד.

שווי השוק הנוכחי של החזקות אלה עומד על כ-560 מיליון שקל, וזאת כשבדומה למניית שטראוס, גם זו של אלביט מערכות נמצאת סביב רמות השיא שלה, לאחר שמתחילת השנה טיפסה בכ-30% ומשקפת לחברה שמניותיה נסחרות גם בארה"ב, שווי של כ-25 מיליארד שקל.

מה הביא אתכם להשקיע באלביט מערכות?
"אלביט היא השקעה טובה לטווח ארוך, ונכנסנו אליה בתיזמון טוב, בהתאם לצפי שלנו ולפיו ההוצאה הגלובלית בתחום הביטחון תגיע לשפל בשנת 2015. אלביט היא חברה שיודעת לפתח טכנולוגיות בצורה אורגנית, וגם הוכיחה שהיא יכולה לבצע רכישות בצורה טובה, לשפר את רווחיות החברות הנרכשות ולהביא אותן לממוצע הרווחיות של אלביט במשך הזמן. אלביט גם פועלת בסגמנטים צומחים דוגמת מערכות ללא מגע אדם, מערכות קשר (רדיו) וסייבר, ומלבד זאת, העובדה שישראל נמצאת ב'שכונה מסוכנת', מייצרת צורך לישראל להיות מאוד יצירתית בתחום התעשיות הביטחוניות, והתעשייה הזו תישאר חזקה פה".

עוד אומר פיינגולד לגבי החברה הנמצאת בשליטתו של מיקי פדרמן, ופועלת בתחום המערכות האלקטרוניות לשימושים ביטחוניים, כי "ה'סייקל' באלביט לא קשור למצב הכלכלה, אלא למצב ההתחמשות העולמית, ואפשר לראות שהצבאות גם באירופה וגם באמריקה ממשיכים להתחמש ובייחוד נזקקים לשדרוג לציוד הישן שלהם".

עוד הוא מציין גם את תחום האוטומציה באלביט, ואומר כי החברה "עושה עבודה טובה בלהפוך את השימוש בציוד שלה לקל לשימוש, והופכת את משימות החיילים לקלות במידת האפשר".

פיינגולד מספר כי, כאמור, מלבד שטראוס ואלביט, 1832 Asset Management הייתה גם בעלת מניות משמעותית ביצרנית מוצרי הטעם והריח פרוטרום, עד מיזוגה עם איי.אפ.אפ, וכן השקיעה בעברה גם בענקית הגנריקה טבע, השקעה אליה נכנסה ב-2006 ויצאה ממנה לדבריו ב-2010.

בדיעבד קיבלתם החלטה נכונה בטבע.
"הסיפור בטבע הוא שיעור חשוב על הצורך לשמור על החזקות בחברות דפנסיביות. כל עוד המאזן של החברות שמרני, אז אין סיבה לדאגה. לטבע הייתה הובלת שוק מדהימה במשך כ-20 שנה, והיא ייצרה תרופות גנריות יותר טוב מהמתחרות שלה. אבל תרופת הקופקסון (המקורית) הפכה למרכזית מדי בעסק, וכמה עסקאות רכישה שביצעה אגב הגדלת החוב שלה שינו את פרופיל הסיכון של החברה. לכן מימשנו את החזקותינו בה.

"כשאנחנו בוחנים חברה, אנחנו ממוקדים במצב האשראי שלה, ואנחנו חושבים שמחזיקי המניות צריכים לעשות מחקר על חוב החברה יותר טוב מכל אחד אחר, משום שהם יהיו המפסידים הגדולים, יותר ממחזיקי האג"ח והבנקים, במקרה של קריסה".

"ההשקעות בארה"ב עשו טוב לקנדים"

בסך הכול הצוות של פיינגולד ב-1832 Asset Management מנהל נכסים בהיקף של יותר מ-5 מיליארד דולר קנדי. ארה"ב מהווה את החלק הגדול ביותר בפורטפוליו הנכסים שלה, שכאמור, מתפרס על פני העולם, וכולל גם השקעות בשוויץ, יפן ועוד. לגבי ארה"ב אומר פיינגולד כי "רוב המשקיעים בקנדה מסתכלים באופן שלילי על ארה"ב, בהשפעת מעשי והתבטאויות הפוליטיקאים, אבל בסך הכול השקעות בארה"ב עשו למשקיעים הקנדיים טוב לאורך השנים".

בדבריו על דרך פעילות הקרנות שהוא מנהל, מזכיר פיינגולד את אסטרטגיית ההשקעות של ברקשייר האת'ווי של וורן באפט כאסטרטגיית פעילות דומה. לדבריו, "אחד הדברים הייחודיים אצלנו, המבדילים אותנו לעומת המתחרים, הוא שאנחנו מחזיקים לתקופות ארוכות השקעות רבות שלנו, עם מח"מ ממוצע של יותר מ-5 שנים, מה שדומה לדרך ההשקעות של באפט. אם המשקיעים מחפשים תוצאות לטווח ארוך, הם צריכים סבלנות".

יחד עם זאת, פיינגולד מוסיף כי "אם אני צריך נזילות, אני יכול למכור מניות גדולות כמו מקדונלד'ס ומיקרוסופט. כשאני בונה פורטפוליו של השקעות, אני לא יכול לשים בו רק החזקות ל-10 שנים, אז על כמחצית מסכום הקרן אני שומר נזילות גבוהה, עם השקעה במניות ה'בלו צ'יפ', למקרה בו לקוחות ירצו לפדות את כספם".

הפעילות בניהולו של פיינגולד משקיעה רק בחברות ציבוריות, בהתאם לכללי ההשקעה החלים עליה, ופיינגולד אומר כי "יש הרבה חברות מעניינות שצריך לבחור מהן, והיתרון שלנו כמנהלי נכסים הוא שאנחנו יכולים להחליט במי מהן אנחנו רוצים להשקיע.

פיינגולד, שמספר שעוד כנער הוא החל לעסוק בהשקעות כתחביב, החל לעבוד בחברה ב-2002, אז תחת בעליה הקודמים, משפחת גודמן, ומספר כי "החלק הכי כיפי בעבודה שלי הוא האפשרות לקבל גישה לעסקים ולהפוך לשותף של חברות. ההשקעות שאני מבצע בכספים שלי הן בתוך הקרן, כך שאין הבדל בין התוצאות שאני מציג ללקוחות שלי ובין מצבי האישי". 

בעניין שם החברה, מספר פייגולד כי כשמשפחת גודמן מכרה את עסקי הקרן שלה לנובה סקוטיה, הנחשב לאחד הבנקים הקנדיים הבולטים, "החברה נדרשה לשנות את השם, ו-1832 הייתה השנה בה נוסד נובה סקוטיה, כך נוצר השם, אולם הלקוחות מכירים אותנו כדיינמיק פאנדס". 

שטראוס ברבעון הראשון: ההכנסות נשחקו, הרווח זינק

כאמור, הפיכתה של 1832 Asset Management לבעלת עניין בשטראוס נעשתה בשבועות האחרונים, כשמניית החברה נסחרת סביב רמות השיא שלה.

מלבד הסנטימנט החיובי הכללי האוחז בבורסה מתחילתה של 2019, כשחלק משמעותי מהמדדים המובילים נוגעים גם הם ברמות שיא, או קרוב לכך, שטראוס נהנית גם משיפור בתוצאותיה הכספיות.

את הרבעון הראשון של 2019 סיכמה במגמה חיובית, ולמרות שהכנסותיה הרבעוניות נשחקו ב-3% ל-2.1 מיליארד שקל, בעיקר בשל השפעות מטבע וירידת מחיר הקפה בברזיל, החברה הצליחה לשפר את הרווח הגולמי והתפעולי שלה ואת שיעורם מהמכירות.

בדרך לשורה התחתונה נהנתה שטראוס מצמצום הוצאות המיסים שלה, כך שלמרות עלייה בהוצאות המימון, הרווח הנקי הרבעוני שלה קפץ ב-17% ל-172 מיליון שקל.

המגמה החיובית הרבעונית המשיכה את הכיוון שהציגה שטראוס גם בדוחותיה לסיכום שנת 2018, עם קפיצה של 18% ברווח הנקי השנתי, שהצטבר לסכום נאה של 489 מיליון שקל, אחרי שיפור בשורה התפעולית שנתמך בפעילות סברה, שטראוס קפה ושטראוס מים.

בדרך לשיפור הרווח נהנתה החברה בניהולו של גיורא ברדעה מצמצום של יותר מ-20% בהוצאות המימון שלה נטו, ל-106 מיליון שקל, כשבשורה העליונה סך הכנסותיה השנתיות של שטראוס עלו בשיעור מתון של כ-1% והתקרבו ל-8.6 מיליארד שקל.

הנהנית העיקרית מעליית ערכה של המניה היא משפחת שטראוס, עם החזקה של 57.5% מההון, בשווי נוכחי שחצה רף של 7 מיליארד שקל, וזאת לאחר שבמהלך 2018 מכרה בשני הזדמנויות נתחים מהחזקותיה בחברה בתמורה כוללת של כ-240 מיליון שקל. המכירות נעשו לפי מחירים שנעו סביבות 80 שקל למניה - נמוך ביותר מ-20% מערכה הנוכחי העומד על כ-105 שקל.

עוד בשטראוס, השבוע נפרד מדירקטוריון החברה סאמר חאג' יחיא, כשנתיים לאחר מינויו לתפקיד של דירקטור חיצוני בחברה, וזאת בעקבות מינויו כיו"ר דירקטוריון בנק לאומי. בהודעת ההתפטרות שלו הודה חאג' יחיא "למשקיעי החברה על האמון שנתנו בי, ולדירקטוריון החברה על שיתוף הפעולה הפורה". 

עוד כתבות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מבהירים כי בכוונתם ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023