x

שיתוף הפרויקט

סגור

פרופ’ אסתי סגל

הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון

פרופ' אסתי סגל / צילום: רמי זרנגר

גיל: 46 | מצב משפחתי: נשואה ואם לשניים | תואר ראשון, שני ושלישי בהנדסה כימית מהטכניון, פוסט דוקטורט באוניברסיטת קליפורניה

גיל: 46 | מצב משפחתי: נשואה ואם לשניים | תואר ראשון, שני ושלישי בהנדסה כימית מהטכניון, פוסט דוקטורט באוניברסיטת קליפורניה

נימוקים לבחירה

פיתחה טכנולוגיה חדשה לניטור מהיר של חיידקים. מדובר בשבב חדשני שמאפשר אבחון מהיר של זיהומים, באמצעות טכנולוגיה לניתוח דנ"א


הפיתוח. "אנחנו מפתחים התקנים וחיישנים שיכולים לזהות נוכחות של חיידקים בשיטות מהירות. ניתן להשתמש בחיישנים האלה גם בתעשיית המזון.

"השנה שכללנו את הטכנולוגיה כך שהיא מאפשרת התאמה של אנטיביוטיקה למטופל בזמן אמת. כיום, כשיש חשש לדלקת, נותנים דגימה למעבדה ומחכים כ–72 שעות עד לקבלת תוצאות כדי להתאים את האנטיביוטיקה. ישנם מטופלים בבתי חולים, במצבים קריטיים, שלא יכולים להמתין ממושכות עד לקבלת הממצאים.

"פיתחנו שבב שעליו הרופא יכול לבדוק מיידית את סוג החיידק ואת הטיפול המתאים ביותר, מבלי להמתין לתוצאות המעבדה. זה מונע גם מקרים שבהם נותנים אנטיביוטיקה ‘אמפירית‘ במצבי חירום.

הצג עוד...