גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל דואר ישראל: "את הבגדים שאני לובש הזמנתי באינטרנט"

כך אמר הבוקר דני גולדשטיין, מנכ"ל דואר ישראל, בכנס "עושים שוק" של "גלובס" בנושא E-commerce ● גולדשטיין התייחס בדבריו לצמיחת האי-קומרס, לפטור ממע"מ על הקניות באינטרנט ולכניסתה של אמזון לישראל

מנכ"ל דואר ישראל דני גולדשטיין בכנס "עושים שוק" / צילום: איל יצהר, גלובס
מנכ"ל דואר ישראל דני גולדשטיין בכנס "עושים שוק" / צילום: איל יצהר, גלובס

דני גולדשטיין, מנכ"ל דואר ישראל, התראיין הבוקר (א') לשני מוזס, כתבת הקמעונאות של "גלובס", בכנס "עושים שוק" של "גלובס" בנושא E-commerce. הוא התייחס להרגלי הזמנות האונליין של הישראלים, לצמיחת האי-קומרס ולכניסתה של אמזון לישראל. 

"עולם הסחר האלקטרוני מתפתח בקצב מדהים. המגמה העולמית מטורפת והאי-קומרס הוא אחד הנושאים הנמצאים בצמיחה", אמר גולדשטיין במהלך השיחה. "בארבע השנים האחרונות נעשתה השקעה גדולה בענף, בו אנו אחראים על 90% מהפעילות בשוק. השקענו מאות מיליוני שקלים במערכות שינוע ומסירה. כל המהלכים שנעשו הניעו את הציבור להעז ולהזמין מוצרים באמצעות הדואר, ולא מדובר רק בגאדג'טים, אלא במוצרים לבית, ויטמינים וביגוד.

"לא רק המחאה החברתית ויוקר המחיה הניעו את הציבור להגיע לנקודה הזו. העולם משתכלל, ונוצר שילוב שמרים את הכול: מהירות הגלישה, הרשתות החברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם שמנגישות את המידע, פלטפורמות כמו אמזון ועלי אקספרס - כל אלה מטרגטים את הצרכים שלנו ויודעים מה הטעם של כל אחד מאיתנו.

"אתם לא יודעים איזה שטויות מזמינים. הביגוד וההנעלה תופסים 30% מהפעילות; אלקטרוניקה, קוסמטיקה וויטמינים - הכול מוזמן בכמויות גדולות מאוד. מדובר לא רק במאמץ ישראלי אם כי במערך עולמי, לוגיסטיקה של מטוסים ושל הגנת מידע, וככל שזה ישתכלל ויתרחב, ככל שיכולת האתרים תהיה יותר טובה במשלוח הדברים, הזמן וחוויית הלקוח עד למסירה עצמה - כך הקפיצה תהיה יותר גדולה. אישית, אני לובש בגדים שהזמנתי באינטרנט, מכיוון שהם עולים לי חצי ממה שדורשים בישראל.

"עד שנת 2010 שוק האונליין בישראל דשדש. כהגעתי לדואר בשנת 2015 והתחלתי להסתכל קדימה, לאן עתיד הדואר ללכת, ראינו שהאי-קומרס זה אחד התחומים היותר מתפתחים. ב-2010 היו 19 מיליון חבילות, מ-2010 ל-2014 נרשמה קפיצה של פי שניים, ומאז עד שנת 2019 שוב רשמנו קפיצה של פי שניים.

"גם המשקלים קפצו פי שניים. בארבע השנים האחרונות נעשתה השקעה מאוד גדולה בענף הזה. השקענו מאות מליוני שקלים במרכזי מיון, מערכות ושיטות מסירה. יש לנו הרבה מה לשפר, אבל כל המהלכים שנעשו הביאו את הציבור לכך שהוא יותר מעז לבצע הזמנות בכל קטגוריה שהיא. פתאום אנחנו רואים חבילות ממש גדולות, שמחייבות אותנו לעשות שינוי גם באופן המסירה ובטיפול בחבילה. היכולת לעקוב אחרי החבילה, והעובדה שהיא יכולה לפעמים להגיע בתוך ארבעה ימים מרגע הקנייה, הופכת את הנושא הזה למתפתח".

מוקדם יותר דיברת על העובדה שנפתחות עוד קטגוריות. היום מזמינים סוגים רבים יותר של מוצרים.

"זה התחיל בגאדג'טים, עבר לביגוד והנעלה ומתחיל לנוע לכיוון אלקטרוניקה, ויטמינים וקוסמטיקה. הציבור סומך על הזמנת מוצרי בריאות אונליין, אז הקטגוריה הזו מתחילה להתרחב. זה קורה לאט-לאט, לא בבת-אחת. הזמנת מזון היא מאתגרת - מזון הוא פג-תוקף. מדובר במערך עולמי של לוגיסטיקה ומערכות מידע, שככל שהוא ישתכלל וישתפר, ככל שהטכנולוגיה תהיה טובה יותר ותאפשר גם חוויית לקוח טובה יותר - אז הקפיצה תהיה גדולה יותר".

אמזון מקצרת את טווחי המשלוח. עד כמה אתה רואה את העניין הזה מגיע לישראל? משלוח בתוך יום, יומיים, שעתיים.

"בלי להתייחס לאמזון, אני רואה איך הדברים משתנים. העולם הזה תחרותי, ומי שקובע זה הלקוח. כל פלטפורמה, כמו כל גורם מסחרי, רוצה להגדיל את הפעילות. הם מנסים גם הורדת מחירים, גם הכנסת קטגוריות נוספות. זה למעשה קניון ענק שיש בו הכול. את רואה ממש מולך את כל העולם פרוס, ויכולה להביא אותו לפה בתוך כמה ימים ושעות. אני בטוח שזה יקרה, אני לא יודע בתוך כמה זמן".

חשפנו לאחרונה ב"גלובס" שלדואר ישראל יש שיתוף-פעולה בהפצה עם אמזון. זו הייתה בשורה שהפתיעה את השוק. אתם בזמנו העדפתם שלא להגיב לדבר הזה, אבל אם אני מבינה נכון, זה כבר קורה בשטח.

"צר לי לאכזב אתכם, אנחנו לא מתייחסים להסכמים מסחריים. זה לא צריך להפתיע את השוק. דואר ישראל עשה צעדים דרמטיים בשנים האחרונות. כל שבוע אצלנו זה חג קניות. בסופי שבוע אנחנו מקבלים 150 טון חבילות, שאנחנו מוסרים ללקוחות בתוך יום-יומיים. אנחנו עובדים במספרים של 400 אלף עד מיליון חבילות ביום.

"יש לנו במה להשתפר, לעולם השירות אין סוף. אבל יש לנו 1,300 נקודות מסירה בישראל - לרבות 600 נקודות מכירה בעסקים. יש לנו שיתוף-פעולה עם פז על לוקרים, יש לנו שיתוף-פעולה עם GETT על משלוח. אנחנו אחרי השקעה מאוד גדולה בחוויית לקוח ובכלים טכנולוגיים, אבל על הסכמים מסחריים לא נדבר".

הממשלה הבאה, כך אני מניחה, תעסוק בעניין הפטור ממע"מ, והנושא יחזור לשולחן. הנושא הזה מעסיק מאוד את הצרכנים. מובן שאנחנו נהנים מהעובדה שאנחנו מקבלים מוצרים במחירים נוחים עוד יותר בגלל הפטור של ה-75 דולר. האם שינוי כזה יכול להשפיע על היקפי החבילות שאתם קולטים? או שהציבור מכור לאונליין, והוא פשוט ימשיך לשלם את המע"מ?

"אם אני לוקח את המודלים העולמיים ומסתכל על מה שקורה בעולם - יש מודלים כמו ישראל, יש מקומות שבהם אין פטור, ומקומות עם פטור גבוה יותר. בסופו של דבר, מה שרלוונטי זה התחרות. זה שהמע"מ יורד או עולה - הפלטפורמות העולמיות יודעות איך להתמודד עם זה. בסופו של דבר הלקוח צריך לקבל את הערך המוסף של המגוון, האמינות, המחיר.

"אני לא מאמין שעליית המס תשנה משהו, אבל זה בין הממשלה לאזרחים. אנחנו לא שחקנים בפעילות הזו. בתור מישהו שמכיר את העולם הזה - אני חושב שהעולם התחרותי הוא שילוב של הרבה דברים, ולא עניין המס".

עד כמה אתם מצליחים להתמודד עם התורים של ההמונים שמגיעים לאסוף את החבילות?

"עצם העובדה שפתחנו עוד 650 נקודות, זה מקצר את התורים. מצד שני, אפשר להזמין בכל יחידות הדואר תור. כל מי שמגיע עם תור מוזמן, נכנס מיידית לקבלת שירות. מעבר לזה, פיתחנו מעין 'רמזור'. גם אם לא הזמנתם תור - אתם יכולים לראות באונליין אם יש עומס בסניף שלכם או לא. אם אתם רואים 'רמזור אדום' - אתם יכולים לחכות שהלחץ ירד. נתנו את כל הכלים כדי לאפשר חוויית לקוח טובה".

עוד כתבות

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל