דורי סגל עושה עסקים עם גזית גלוב: ישקיעו יחד מעל רבע מיליארד שקל בנדל"ן מניב בקנדה

גזית השיקה שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן עם דורי סגל, שותפו של חיים כצמן לייסוד החברה, שגם שימש בעבר כמנכ"ל • סגל יפרוש מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות

דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר
דורי סגל וחיים כצמן / צילומים: תמר מצפי, איל יצהר

חברת החזקות הנדל"ן המניב גזית גלוב  משנה כיוון בכל הקשור לשימוש ביתרות המזומנים הגדולות שברשותה. אחרי שנכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות המיעוט בחברה הבת, אטריום (הפועלת במזרח אירופה), מבקשת גזית גלוב להשתמש במזומנים שבקופתה לרכישה עצמית של איגרות חוב ומניות, ולהגדלת תשלומי הדיבידנדים שלה. 

במקביל, השיקה גזית גלוב שותפות חדשה להשקעות בנדל"ן מניב בקנדה עם דורי סגל, שותפו של בעל השליטה חיים כצמן לייסוד החברה, שאף שימש בעבר כמנכ"ל החברה. עם הקמת השותפות נקבע כי סגל יפרוש בחודש הבא מחברותו רבת השנים בדירקטוריונים של גזית גלוב ושל חלק מהחברות הבנות שלה. השותפות תעסוק באיתור, ברכישה ובניהול נכסים בעלי פוטנציאל לשימוש מעורב בערים צפופות אוכלוסין בקנדה, ובדגש על טורונטו, שבה מתגורר סגל. גזית גלוב תשקיע בשותפות 60 מיליון דולר קנדי ותחזיק ב-60% ממניותיה, ואילו סגל ישקיע בה 40 מיליון דולר קנדי ויחזיק ב-40% ממניותיה. סה"כ ישקיעו כ-100 מיליון דולר קנדי (262 מיליון שקל). 

גזית גלוב נתונים נבחרים לרבעון השלישי (במיליוני שקלים)
 גזית גלוב נתונים נבחרים לרבעון השלישי (במיליוני שקלים)

בכוונת השותפות להשקיע בחמש השנים הקרובות סכום של כ-1 מיליארד דולר קנדי ברכישות, כאשר מימון הרכישות יעשה, בין היתר, באמצעות נטילת חוב מקומי מגובה בשעבוד הנכסים הנרכשים ובשיעור מינוף מקובל לרכישות דומות. לגזית גלוב תישמר בזכות להשקיע באופן ישיר בנכסים יחד עם השותפות, ובנוסף, היא תעמיד לשותפות הלוואה סך של עד כ-50 מיליון דולר קנדי בריבית שוק מקובלת. דורי סגל יכהן כמנכ"ל השותפות בתמורה לדמי ניהול שנתיים כמקובל בתפקידים בתאגידי נדל"ן דומים.

הבוקר פרסמה גזית גלוב הצעת רכש עצמית ל-1.135 מיליארד שקל ערך נקוב של אג"ח מסדרה י"א שהנפיקה בעבר, תמורת 1.338 מיליארד שקל. מדובר בכ-48.5% מיתרת סדרת האג"ח הארוכה (משך חיים ממוצע של 3.2 שנים), אותה מציעה גזית גלוב לרכוש לפי מחיר של 1.223 שקל לאג"ח, המשקף פרמיה של 0.5% על מחיר הסגירה אתמול. כאמור, גזית גלוב גם השיקה היום תוכנית חדשה לרכישה עצמית של מניותיה בהיקף של עד 250 מיליון שקל והכריזה על חלוקת דיבידנד של 75 מיליון שקל (40.5 אגורות למניה), שישולם בתחילת ינואר. בנוסף, החליטה החברה כי ב-2020 יעלה היקף הדיבידנד השנתי שלה ל-1.72 שקל למניה, לעומת 1.62 שקל למניה ב-2019.

בד בבד, פרסמה גזית גלוב את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2019, אותו סיימה עם רווח נקי לבעלי המניות של 474 מיליון שקל. רווח  גבוה זה נבע בעיקרו מרווח משערוך של נגזרים פיננסיים בהיקף של 482 מיליון שקל, שרשמה החברה ברבעון השלישי. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה גזית גלוב רווח נקי של 433 מיליון שקל, בעיקר בזכות רווח משערוך נכסים פיננסיים של 932 מיליון שקל. לדברי החברה, נרשמו רווחים פיננסיים אלו מעסקאות החלף שמבצעת החברה להגנה על השקעותיה בחו"ל (בעיקר עסקאות על סך של 1.21 מיליארד אירו שייצרו את הרווח הגבוה בשל היחלשות האירו מול השקל).

מנגד, שחקה השנה חולשת האירו את ההון העצמי של גזית גלוב ואף הובילה את החברה להציג הפסד כולל של 403 מיליון שקל ברבעון השלישי. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה גזית גלוב הפסד כולל של 1.06 מיליארד שקל, שכיווץ את ההון העצמי שלה ל-7.86 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2019, לעומת 9.3 מיליארד שקל בסוף דצמבר 2018. בתגובה לשלל החדשות נסחרה היום מניית גזית גלוב בעלייה של כ-5%, והשלימה זינוק של 51% מתחילת השנה, והחברה נסחרת לפי שווי של קרוב ל-7 מיליארד שקל, המשקף מכפיל הון של 0.89.

גזית גלוב היא חברת נדל"ן גלובלית העוסקת ברכישה, השבחה, פיתוח וניהול של נדל"ן מניב לשימושים מעורבים לרבות מסחר, תעסוקה ומגורים באזורים אורבניים צפופי אוכלוסין בערים המרכזיות. הקבוצה מחזיקה בשתי חברות ציבוריות הפועלות באירופה (סיטיקון בסקנדינביה ואטריום במזרח אירופה), ובמקביל פועלת בישראל, בברזיל ובארה"ב באמצעות חברות פרטיות שבבעלותה המלאה. 

התחזקות השקל מול המטבעות הזרים בהם פועלת החברה, גם הובילה את גזית גלוב להציג ירידה של 3.6% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-660 מיליון שקל וירידה של 2.6% ב-NOI (הכנסה תפעולית נטו) ל-479 מיליון שקל. עם זאת, בנטרול השינויים בשערי החליפין, נרשם ברבעון השלישי גידול של 3.9% ב-NOI ואף צמיחה חדה יותר של 6% ל-318 מיליון שקל ב-NOI באיחוד יחסי (לפי שיעור ההחזקה בחברות הבנות).

עוד פרסמה החברה כי ה-FFO (רווח נקי מפעילות שוטפת) הנומינלי שלה גדל ברבעון השלישי ב-3.8% ל-135 מיליון שקל ואילו ה-FFO הכלכלי ואילו ה-FFO הכלכלי (בנטרול ההחזקה במניות פירסט קפיטל וריג'נסי סינטרס) גדל ב-5.3% ל-138 מיליון שקל (0.75 שקל למניה). בעקבות התוצאות, העלתה גזית גלוב את תחזית ה-FFO לשנת 2019 לטווח של 590-601 מיליון שקל (3.18-3.24 שקל למניה), לעומת תחזית קודמת של 577-592 מיליון שקל (3.1-3.18 שקל למניה).

חיים כצמן, בעל השליטה ומנכ"ל גזית גלוב, אמר היום כי "אנו רואים עליית מדרגה בקצב הפעילות של החברה והמשך יישום האסטרטגיה להגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי והקטנת עלויות המימון שלנו. החברות הציבוריות שבשליטתנו ממשיכות להפגין יציבות תוך כדי שיפור מתמשך של תיק הנכסים שלהן ומיקודו באזורים סופר אורבניים".

כצמן הוסיף כי "החברות הפרטיות שלנו, בהן מושקעים מירב מאמצינו, מפגינות צמיחה מרשימה בכל הפרמטרים. הקטנת עלויות המימון נותנת גם היא תוצאות חיוביות. ההתמקדות בנכסים אורבניים מאפשרת לנו להפיק ערך נוסף מהנדל"ן שבבעלותנו. צוות המנהלים שלנו ממשיך להגדיל את ההכנסות מנכסים קיימים וצבר הנכסים בפיתוח גדל וימשיך להגדיל את תזרימי המזומנים שלנו לאורך זמן".

מוקדם יותר החודש, דיווחה גזית גלוב כי נכשלה בניסיונה לרכוש את החזקות הציבור (40%) בחברה הבת, אטריום, תמורת 565 מיליון אירו, לאחר שהצעתה לא זכתה בתמיכה מספקת באסיפת בעלי המניות של אטריום.