גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שוק ההייטק ימשיך להיות שוק של מועמדים ולא של חברות"

לפי נתונים של חברת ההשמה נישה, הואט קצב הצמיחה של שכר העובדים בהייטק, ו-70% מההשמות התבצעו בתפקידים בטווח שכר של 16-30 אלף שקל

פארק ההייטק ברעננה / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב
פארק ההייטק ברעננה / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב

בשנתיים האחרונות הואט קצב הצמיחה של שכר העובדים בהייטק - כך אומרת פול צוקר, מנכ"לית חברת ההשמה נישה מקבוצת דנאל, המתמחה בתחומי ההייטק, ביוטק, קלינטק, פיננסים וקמעונאות. נתוני החברה לשנת 2019 כוללים נתונים שנאספו על 600 השמות שביצעה החברה ב-12 החודשים האחרונים.

כ-70% מההשמות התבצעו בתפקידים עם טווחי שכר חודשי של 16-30 אלף שקל. מלבד ההאטה בעליית השכר, הנותנים מספקים תובנה מעניינת לגבי פערי השכר בין גברים ונשים בתעשייה, הנוגעת לנטייה של נשים לפרוש מהתחום בשלב מוקדם יחסית.

מלבד כמה תפקידי מפתח בהם חלה עלייה בביקוש, הנתונים מראים כי השכר למשרות הטכנולוגיות בהייטק נשאר כמעט ללא שינוי ביחס לנתוני החברה מהשנה שעברה. לדברי צוקר, "העלייה הרצינית בשכר הייתה לפני שנתיים", ומאז רואים עליה מתונה בתפקידים ספציפיים. הנתונים הללו יכולים ללמד על דרישות גבוהות לתפקידים מסוימים, או על שינויים בשכר, אך אינם משקפים את המצב בתעשיית ההייטק באופן מוחלט, מכיוון שמדובר בנתונים של חברת ההשמה בלבד.

התפקידים ששכרם עלה, על פי נתוני החברה, הם עבור מומחי לינוקס מנוסים, אשר שכרם ההתחלתי נותר ללא שינוי, אך למומחים בעלי ניסיון של 3-5 שנים, 5-10 שנים ובתפקידים ניהוליים, הוא עלה ב-3,000 שקל בחודש בממוצע. עבור מהנדס מערכות חלה עלייה של 5-7 אלף שקל בחודש, מ-23-25 אלף שקל למהנדס מערכות עם 3-5 שנות ניסיון, ל-25-30 אלף שקל בחודש. שכרו של מנהל בתחום עלה מ-28-32 אלף שקל בחודש בממוצע ל-35-40 אלף שקל.

עוד עלה השכר לראשי צוות בדיקות איכות ולמהנדסי אוטומציה לבדיקות איכות. בפקידים שאינם טכנולוגיים, עלה שכרם של מנהלי שיווק ומכירות מנוסים בישראל, וכן שכרם של מנהלי פיתוח עסקי בעלי 3-5 שנות ניסיון - מ-23 אלף שקל בחודש בממוצע, ל-27 אלף שקל.

התפקידים עם השכר החודשי ההתחלתי הגבוה ביותר בהם הושמו לקוחות החברה, הם מהנדס אלגוריתמים, עם 25-33 אלף שקל בחודש לאדם בעל שנה עד שלוש שנות ניסיון; תפקידי הנדסת מערכות, מנהלי פרויקטים, מהנדסי DSP (מעבדי אותות דיגיטליים), מהנדסי ASIC (שבבים תלויי יישום) ומהנדסי וריפיקציה, זוכים לשכר התחלתי גבוה של 20-25 אלף שקל; תפקידי פיתוח על סוגיהם, בהם פיתוח למובייל, השכר ההתחלתי עמד על 20-22 אלף שקל בחודש. גם בתפקידי מנהלי מוצר ישנו שכר התחלתי דומה.

הקהל שפונה לחברת ההשמה אינו מהווה מדגם מייצג לכלל העובדים ומחפשי העבודה בתעשייה. "הצעירים פחות פונים לחברות השמה בגלל הנושא של חבר מביא חבר, וככל שהגיל הוא יותר מתקדם, ובעיקר בגילאי 31-35 יותר פונים אלינו. בעבודה הראשונה הרבה פעמים הם הולכים אחרי חברים מהצבא או מהלימודים, אבל בתפקיד השני והשלישי כבר מתחילים לשקול בצורה בוגרת יותר", מדגישה צוקר. היא דוחה את האפשרות שעצם הפנייה לחברת השמה מצביעה על קושי של המועמד למצוא עבודה.

נשים מהוות כ-30% מהעובדות בתעשיית ההייטק, ועוד פחות מכך בתפקידים טכנולוגיים. מבין ההשמות שביצעה חברת נישה, שיעור הנשים בדרגת השכר הנמוכה ביותר לפי חלוקת החברה, העומדת על 11-15 אלף שקל לחודש, דומה לשיעורן בכלל המשק, ועומד על הוא 28%. באופן כללי, ככל שמדרגת השכר עולה, כך יורד אחוז הנשים בה, עם 22% נשים במדרגת השכר של 21-25 אלף שקל בחודש, ו-12% בלבד במדרגת השכר של 36-40 אלף שקל בחודש. עם זאת, ייצוג הנשים הגבוה ביותר מבין ההשמות של החברה הוא במדרגת השכר של 41-45 אלף שקל בחודש, עם שיעור נשים של 33%.

הנתון האחרון הוא מפתיע במיוחד, ולמרות שעשוי להיות מושפע מהטיות המדגם של החברה, צוקר סבורה כי הוא מצביע על תופעה רחבה בתעסוקת נשים בהייטק. "הבעיה העיקרית שאני חשה מהשטח בכל הקשור לנשים היא שאין נשים בדרגי ביניים. כולם מבקשים מאיתנו להביא נשים לתפקידי הנדסה עם 3-5 שנות ניסיון, וזו בעיה. יש הרבה נשים שנכנסות לעולם הזה, ואז מחליטות לנטוש אותו כי הן מתחתנות, יולדות ילדים והלחץ עליהן הוא יותר גדול מאשר על גברים. אלה שנשארות ומתקדמות בסולם הדרגות ושורדות את עולם ההייטק, כבר מגיעות לתפקידים בכירים ולשכר גבוה", היא אומרת.

צוקר גם מציינת כי "שוק ההייטק ימשיך להיות שוק של מועמדים ולא של חברות, שיהיו חייבות לחשוב על פתרונות יותר יצירתיים בכל הקשור להתמודדות שלהן מול התחרות על הטאלנטים, ולא להישאר מקובעים בתהליכי הגיוס של פעם.

"אחת המגמות שאנו רואים היא שחברות בענף ההייטק החלו להפגין פתיחות למועמדים שלאו דווקא למדו מקצועות ליבה כמו מדעי המחשב, אלא בוגרי פקולטות אחרות (מדעים, משפטים, מנהל עסקים) והכשרות פנימיות. כמו כן, ישנה פתיחות לאוכלוסייה מגוונת, אך הדרך עוד ארוכה".

התפקידים עם השכר החודשי ההתחלתי הגבוה ביותר:

מהנדס/ת אלגוריתמים: 25-33 אלף שקל

מהנדס/ת מערכות: 23-25 אלף שקל

מהנדס/ת וריפיקציה: 22-25 אלף שקל

מהנדס/ת DSP (אותות דיגיטליים): 22-24 אלף שקל

מומחה/ית לינוקס: 19-23 אלף שקל

מפתח/ת אנדרואיד: 20-22 אלף שקל

התפקידים עם השכר החודשי הצומח ביותר:

מומחה/ית לינוקס עם 5-10 שנות ניסיון: 30-37 אלף שקל ב-2018 ל- 33-40 אלף שקל ב-2019

מהנדס/ת מערכות עם 3-5 שנות ניסיון: 23-25 אלף שקל ב-2018 ל- 25-30 אלף שקל ב-2019

מהנדס/ת מערכות בתפקיד ניהול: 28-32 אלף שקל ב-2018 ל- 35-40 אלף שקל ב-2019

מנהל פיתוח עסקי עם 3-5 שנות ניסיון: 23 אלף שקל ב-2018 ל-27 אלף שקל ב-2019

עוד כתבות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים