גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היעדים השאפתניים של ראשי מגל - מכוונים למחזור שנתי של 150 מיליון דולר

החברה הביטחונית מתקשה לפרוץ, אך ראשיה מסמנים מטרות שאפתניות ● בראיון ל"גלובס" מספרים המנכ"ל וסמנכ"ל הכספים על התוכנית האסטרטגית שהביאה להגדרת שתי חטיבות פעילות, באילו תחומים בכוונתם להתרחב, ומה קרה עם הפעילות בתחום הקנאביס

דרור שרון, מנכ"ל מגל / צילום: איל יצהר, גלובס
דרור שרון, מנכ"ל מגל / צילום: איל יצהר, גלובס

בשנת 2014 נכנסה קרן פימי, בראשותו של ישי דוידי, להשקעה בחברה הביטחונית מגל - אחרי שנים ארוכות שבהן בחנה אפשרות להשקיע בה. נכון להיום, קשה לומר שמדובר בהשקעה מוצלחת במיוחד של פימי: המניות נרכשו תמורת כ-36 מיליון דולר, בדומה לשווי הנוכחי של ההחזקה (43% ממניות מגל). מאז השיא שאליו הגיעה בתקופת פימי (לפני כשנתיים), ירדה מניית מגל ב-52% למחיר של 3.71 דולרים המשקף שווי חברה של 85 מיליון דולר.

מניית מגל חזרה לרמתה לפני כניסת פימי להשקעה

גם הפריצה בעסקיה של מגל לא התרחשה עד היום, בניגוד לרבות מחברות הפרוטפוליו של הקרן המצליחה. כעת מציגים בחברה תחזית אופטימית, שאם תתממש נראה שתוכל לייצר ערך גם לבעלי המניות.

מגל, שהכנסותיה ב-2018 הסתכמו בכ-93 מיליון דולר, ובשלושת הרבעונים הראשונים של 2019 רשמה הכנסות של כ-63 מיליון דולר, מדברת עתה על הגדלת ההכנסות לרמה של 150 מיליון דולר בשנה תוך הכפלת שיעור הרווחיות EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) - מ-7% ל-14%. המשמעות היא EBITDA שנתי שיגיע לכ-21 מיליון דולר, לעומת 7 מיליון דולר ב-2018. זהו יעד לטווח הקצר, ובמגל מבהירים שמדובר בטווח של השנתיים-שלוש הקרובות. איך זה יקרה? מנכ"ל מגל, דרור שרון, וסמנכ"ל הכספים קובי וינוקור, משרטטים את התוכניות בראיון ל"גלובס".

"עשינו ניתוח אסטרטגי של השווקים ושל עולם המאקרו, לברר איפה נמצאות היכולות של מגל", מספר שרון. "זה לקח מעל שנה והרבה מאוד עבודה. החלטנו לנתח שישה ורטיקלים שונים, ואז צמצמנו לארבעה. בסופו של דבר, חילקנו את החברה לשתי חטיבות: הראשונה היא חטיבת מגל, חטיבת ביצוע פרויקטים כ-system integrator. זו הפעילות המרכזית עם פיתוח ותוכנה בישראל וחברות בנות ברחבי העולם. החטיבה מתמקדת בעיקר בטכנולוגיות מתוך הקבוצה, ואם יש צורך היא משתמשת גם בפתרונות של ספקים אחרים. החטיבה השנייה היא Senstar, חטיבת מוצרי תוכנה שמתנהלת מקנדה, והיא מפתחת מערכות ניהול וידאו ואנליטיקה. גם לה יש מרכזי שירות ומכירות ברחבי העולם. נכון להיום ובראייה קדימה, חטיבת המוצרים מהווה 40% ממחזור המכירות".

שרון אומר שמגל מעמיקה את האחיזה שלה בוורטיקלים השונים ומוודאת "שחטיבה אחת לא 'תדרוך על הרגליים' של החטיבה השנייה. יש ביניהן הפרדה טריטוריאלית. מגל פעילה בעיקר בשווקים מתפתחים, וסנסטאר בעיקר בשווקים המפותחים. זה פותר בעיה, משום שחטיבת מוצרי התוכנה מוכרת גם למתחרים של חטיבת הפרויקטים".

איפה הסינרגיה בין שתי החטיבות?

"השוק הוא אותו שוק, הוורטיקלים אותם ורטיקלים, וברוב הפרויקטים של מגל יש פתרונות של סנסטאר".

עוקבים אחרי חבילות ומשבשים רחפנים

ארבעת הוורטיקלים שבהם מגל מבקשת להעמיק את האחיזה שלה הם תחום הגז והדלק; מתקנים קריטיים כמו חברות חשמל, מים, שדות תעופה ונמלי ים; שוק הלוגיסטיקה; ותחום בתי הכלא בצפון אמריקה - גם הפדרליים וגם הפרטיים, כשהיום יש למגל נתח שוק של 30%-35%. לדברי שרון, שוק הלוגיסטיקה מהווה הזדמנות מעניינת למגל על רקע צמיחת משלוחי האונליין: "זה שוק עם 'בום' אדיר בעולם, אמזון ועליבאבא צומחות עם מרכזי הפצה בכל העולם" הוא אומר. במגל לא מסגירים את שמות הלקוחות אך ההערכה היא כי מגל אכן מאבטחת מרכזים של השתיים בעולם.

"בכל הוורטיקלים אנחנו מסוגלים לתת פתרונות מעבר לאבטחה, ולשם אנו חותרים", אומר שרון. לדוגמה, בתחום הגז החברה מאבטחת כיום מתקנים וצנרות, באמצעות סיבים אופטיים שהיא מניחה לאורך הצינור. "הסיב נותן לי אינדיקציה בדיוק גבוה אם מישהו מנסה לחפור לידו, ויודע אם זה אדם, חיה או רכב. ראינו שניתן לתת מענה גם לדליפות גז או דלק מהצינור. הרי אנחנו כבר נמצאים שם, אז אנחנו עובדים על מתן פתרון גם לזיהוי דליפות", הוא אומר, ומספר שמגל נמצאת כיום במגעים מתקדמים לרכישת חברה בתחום הזה.

במקביל, בתחום הלוגיסטיקה תוכל מגל להשתמש במצלמות האבטחה שלה המותקנות במתחמים לבצע מעקב אחר החבילות עצמן, ולהתריע אם חבילה הגיעה בטעות למסוע אחר מזה שאליו הייתה מיועדת. בתחום בתי הכלא, מגל מפתחת מערכת לגילוי ושיבוש רחפנים כדי למנוע אפשרות שרחפנים ישמשו להעברת ציוד לאסירים הכלואים.

בעבר פורסם ב"גלובס" כי מגל פועלת בשוק הקנאביס באבטחת מתחמי גידול. לדברי שרון, "זה תחום צומח, אבל לצערנו חלק מהרגולציות השתנו ודרישות האבטחה ירדו מעט, אז הפתרונות בשוק הרבה פחות טכנולוגיים. מבחינתנו זה שוק שאנחנו עדיין מוכרים בו לא מעט, סגרנו לאחרונה חוזים עם שתי חברות קנאביס בארץ, ויש לנו פעילות גם בקנדה. זה לא נעלם אבל ממשיך ברמה מינורית".

"לפחות רכישה אחת אם לא שתיים, שיביאו שווקים משמעותיים"

בסך הכול, היקף השוק אליו פונה מגל נאמד במיליארדי דולרים: שוק האבטחה ההיקפית הוא בסך כ-500-600 מיליון דולר מחוץ לסין, והיקף דומה בסין, כשלדברי שרון החברה היא שחקנית מרכזית בשוק ויכולה לגדול בו עוד. שוק ה-VMS (מערכות ניהול וידאו) קרוב ל-4 מיליארד דולר, ושרון מציין שהחברה צומחת בו היטב. שוק נוסף של 7.5 מיליארד דולר הוא שוק בקרות הכניסה. מעבר לכך, כאמור, החברה מבקשת להתרחב ולתת פתרונות מעבר לאבטחה.

 איך תכפילו את שיעור ה-EBITDA כפי שאתם מתכננים?

סמנכ"ל הכספים וינוקור: "אם מסתכלים על תוצאות 2018 ועל ארבעת הרבעונים האחרונים שפרסמנו (עד הרבעון השלישי של 2019), רואים שהחברה עלתה בזכות הניהול המדויק, השינויים המשמעותיים בתחומי המכירות, התייעלות בעלויות, בפיתוח ובניהול המוצר - כל השינויים האלה בעצם כבר הביאו להתייצבות החברה על מדרגה חדשה מבחינת היקפי המכירות. עלינו לרמות מכירות של כ-89-90 מיליון דולר, לעומת אזור 60 מיליון דולר שמגל הייתה מייצרת בשנים שלפני כן. כל הפעולות האלה קידמו את מגל גם ברמת הרווחיות, כשב-2018 ייצרנו EBITDA של 7 מיליון דולר וב-4 הרבעונים האחרונים שדיווחנו - 6 מיליון דולר.

"מגל מייצרת מזומן מפעילות ואין לנו חוב. זה המצב היום לאחר שכבר הוכחנו יכולת להצמיח את החברה אורגנית, כשהחברה בשוק צומח ותת-הקטגוריה של שוק האבטחה הפיסי צומח אפילו יותר. הרווחיות הגולמית גבוהה במיוחד בתחום המוצר, בממוצע 65%, אז הצמיחה בהכנסות תתורגם גם למזומן מפעילות שוטפת ולרווח נקי".

הצמיחה והגידול ברווחיות לא אמורים להגיע רק אורגנית, אלא גם בעזרת רכישות. בשיחת הוועידה שלאחר פרסום הדוחות לרבעון השלישי אמר שרון כי החברה מחפשת רכישות באופן אקטיבי ומקווה לבצע רכישה במחצית הראשונה של 2020. האם זה יקרה? "אני מאוד מקווה שכן, זאת התוכנית, לפחות רכישה אחת אם לא שתיים", אומר שרון. "אלה יהיו רכישות טכנולוגיות שיביאו איתן שווקים משמעותיים. הרכישות שעל הפרק יביאו איתן מחזור עסקים, רווחיות וסינרגיה טובה מאוד עם מגל". החברות שאיתן מגל נמצאת במגעים מוכרות ב-15-25 מיליון דולר ושיעורי הרווחיות שלהן תואמים לתחום המוצרים במגל.

איך, אם בכלל, מגל מושפעת מהתפרצות הקורונה?

שרון: "אני לא יכול להגיד שאני רואה השפעה ישירה, למעט במכירות בסין שהן עדיין לא מהותיות, אבל די נעצרו. התנועה של האנשים שלנו במזרח די מוגבלת, אבל מהותית אנחנו חשופים יותר לצפון אמריקה ואירופה. קשה לדעת, אבל זה לא משהו מיידי מולנו כרגע. בכל מקרה גם אם אנשים מפסיקים לטוס, הנוכחות המקומית נותנת לנו כוח מול המתחרים כי אנחנו נמצאים כמעט בכל מקום".

התחזית שמסרתם היא לטווח של שנתיים-שלוש קדימה, איפה מגל תהיה בעוד חמש שנים?

"ניכנס לרכישות הרבה יותר מסיביות בהיקפים יותר גדולים, וכך מגל תוכל להגיע למכירות של 250-300 מיליון דולר. אבל זה כבר עם רכישות יותר מהותיות שמוכרות בהיקפים דומים למגל. בשנה הקרובה אני מניח שהרכישות יהיו באזורי מחזור עסקים של עד 20-25 מיליון דולר, ואז נוכל להגיע לרמת ה-150 מיליון דולר מכירות תוך שנתיים-שלוש. הדברים הגדולים יותר יגיעו בשלב השני". 

עוד כתבות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Nathan Howard

ארה"ב: מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית ירד ל-2.8%, כצפוי

מדד ה-PCE החודשי ירד ל-0.3% לעומת 0.5% בחודש שעבר ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי" ● היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8% ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

המייסד של החברה בעלת הצמיחה המהירה בעולם מגלה את הסוד

הסטארט-אפ הראשון שהקימו נמכר למיקרוסופט, חברת אבטחת הענן שלהם מכניסה 350 מיליון דולר בשנה, ורק החודש הם עשו עסקת ענק נוספת ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות