מניעים את העסקים בחברה הערבית בימי הקורונה

וגם: הקרן האמריקאית ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל הודיעה כי היא תורמת 20 מיליון שקל להתמודדות ישראל עם משבר הקורונה • השיחה

ד"ר סאמי מיעארי, הפורום הכלכלי הערבי / צילום: איל יצהר, גלובס
ד"ר סאמי מיעארי, הפורום הכלכלי הערבי / צילום: איל יצהר, גלובס

הפורום הכלכלי הערבי ולשכת רואי החשבון מקימים בימים אלה ועדה כלכלית-מקצועית שתעמוד לרשות בתי העסק הפעילים בחברה הערבית. הוועדה, בה חברים אנשי מקצוע מתחומים שונים, תתמקד במתן ייעוץ פיננסי, ריכוז והקלה על גישה למידע מקצועי מדויק המשרת את האינטרסים המסחריים של בתי העסק האמורים בשפה הערבית, והצעת תוכניות הבראה אסטרטגיות שיתרמו להתמודדות עם משבר הקורונה והשלכותיו. נוסף על כך, הוועדה תקים "בנק נתונים" בפיקוח קבוצת חוקרים ואנשי מקצוע מהתחום הכלכלי והפיננסי.

ד"ר סאמי מיעארי, ראש הוועדה, מסר ל"גלובס" כי: "הצלת העסקים בחברה הערבית היא חשובה לקידום הכלכלה בישראל ולאינטגרציה נכונה". לדבריו, בשנים האחרונות מהווה כלכלה זו מקור צמיחה חשוב בכלכלה הישראלית עצמה. פרטים נוספים ניתן לקבל בדף הפייסבוק של הפורום הכלכלי הערבי.

ידידים מחפשים מפנה

סמי וטובה סגול, אתי וגבי רוטר, הדסה פתאל ומאיר אוזן, הם רק חלק מאנשי העסקים, חברי אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב, שניסו לשמור על מסורת המפגשים, והשתתפו בבוקר יום שישי במפגש שהתקיים אונליין. נשיא האגודה אמנון דיק והמנכ"לית עו"ד עדי אולמרט, אירחו הפעם את פרופ' יוסי שיין, ראש בית הספר למדעי המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה, שניסה לענות על הסוגייה - האם משבר הקורונה הוא נקודת מפנה בחברה הישראלית. פרופ' שיין הסביר, בין היתר, כיצד במשבר הקורונה עלתה חשיבות הריבונות הישראלית אף יותר מאשר בזמנים רגילים. כך למשל, כאשר התגלה פער גדול בין המדינה הריבונית לבין הסמכויות הרבניות, הפער הזה יצר מתח. לדבריו "המשבר הנוכחי, המתיישב על משבר פוליטי וקונסטיטוציוני חמור, חייב להדליק נורות אדומות". כעת נותר רק לדעת האם ומתי נראה את המפנה.

חדשות טובות:

● לקראת יום השואה מחלק ארגון "מתן משקיעים בקהילה" יחד עם הסטארט-אפ החברתי 2gether - שפיתח אפליקציה לקשישים המיועדת להפחית את הבדידות, באמצעות האזנה משותפת למוזיקה - מאות ערכות לחיבור עם יקיריהם מרחוק. האפליקציה מותקנת על הטלפונים הניידים של הקשיש ומי שמולו ויודעת לאתר עבורו את השירים ומתאימה לכל מאזין את השירים המתאימים לו, מתוך עולמו האישי. בנוסף, היא מאפשרת להקליט את הזיכרונות שעולים במהלך המפגש ושומרת את קולו של הקשיש ואת סיפוריו. 

● הקרן האמריקאית ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, הודיעה כי היא תורמת 20 מיליון שקל להתמודדות ישראל עם משבר הקורונה. מטרת התרומה לתמוך בפעילויות שונות שיסייעו לאזרחים להתגבר על הקשיים הנגרמים מהמגפה. הכסף יינתן לעמותות מהחברה האזרחית ולגופים בתחום החברה, והרווחה והחינוך. עוד נמסר כי הקרן  תבצע בקרה, תפקח על ביצוע הייעוד של התרומות ותאשר את ההוצאות והתשלומים.