גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צ'ק פוינט עקפה את התחזיות ברבעון הראשון אולם לראשונה בתולדותיה לא מפרסמת תחזית רבעונית

החברה גם משעה את התחזיות השנתיות ● הציגה ברבעון הראשון הכנסות של כ-486 מיליון דולר, בהשוואה לתחזית האנליסטים לכ-480 מיליון דולר ● הרווח הנקי Non-GAAP עמד על 1.42 דולר למניה, גבוה ב-4 סנטים מהתחזיות ● המנכ"ל שויד: "עלייה דרמטית במתקפות סייבר"

גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט / צילום: שלומי יוסף
גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט / צילום: שלומי יוסף

על רקע מגפת הקורונה, חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט  סיכמה רבעון ראשון חזק - אך משעה את התחזיות השנתיות שלה ולא מספקת תחזית רבעונית, לראשונה בתולדות החברה.

"המצב השתנה מבחינת היכולת לתת תחזיות", הסביר מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, גיל שויד, במסיבת עיתונאים שנערכה באמצעות Zoom. "היכולת לתכנן תרחישים נעלמה לנו. למרות שהצלחנו ברבעון הראשון לעמוד בכל המדדים הפיננסיים, חווינו שינויים שרק מדגימים איזה אפקט יכול להיות. שנית, משבר הקורונה הגיע לארה"ב רק בסוף הרבעון, וגם לארצות אירופה לא בתחילת הרבעון, כך שאני לא יודע עד כמה אפשר להסיק מהרבעון הראשון לשני. כל המאקרו כלכלה משתנה - הצמיחה, כוח הקנייה של האזרחים שמניע את כל הכלכלה, והולך להיות לזה אפקט. מה יהיה וכמה, קשה מאוד לדמיין ולכן כמעט בלתי אפשרי לתת תחזיות. אני לא יכול לדמיין אם עוד חודשיים נראה עצירה גדולה של הביזנס, או שכמו היום כולם ינסו לתפקד כמה שאפשר כרגיל, או שתהיה עלייה באזורים מסוימים. לכן יהיה ממש לא נכון לתת תחזית".

שויד וסמנכ"לית הכספים טל פיין הדגישו עם זאת כי 75% מהכנסות הרבעון הן ממנויים ורובן כבר נמצאות בחברה, כך שיש מידה מסוימת של ודאות. כמו כן, לדבריהם חודש אפריל נראה טוב בינתיים, אם כי רוב העסקאות בחברה נסגרות בשבוע האחרון של הרבעון. כמו כן הם הוסיפו שרמת ההוצאות של צ'ק פוינט נשארה די קבועה. "הסימנים הם טובים, אבל הרבה מהדברים תלויים במה שיקרה עם הלקוחות שלנו ומה תהיה ההשפעה עליהם", אמרה פיין. "לתת תחזיות בתרחישים כאלה קיצוניים זה חסר ערך. נהיה יותר חכמים כשהמצב יתפתח".

ברבעון הראשון, צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים. החברה פרסמה היום את הדוחות, שבהם הציגה הכנסות של כ-486 מיליון דולר, בהשוואה לתחזית האנליסטים לכ-480 מיליון דולר; ורווח נקי Non-GAAP בגובה 1.42 דולר למניה, גבוה ב-4 סנטים מתחזיות האנליסטים. שויד ציין כי למרות המגפה החברה שמרה על רמות הפעילות העסקית והציגה תוצאות ברף העליון של התחזיות שלה, כשהחוזק הגיע מאמריקה. צ'ק פוינט זיהתה ברבעון ביקוש גובר לפתרונות Network security gateways במטרה לתמוך בקיבולות גבוהות יותר ולהרחיב את השימוש בפתרונות VPN לגישה מרחוק.

"במהלך הרבעון, העבודה שלנו השתנתה לחלוטין", אמר שויד. "התוצאות ברבעון יפות בכל קנה מידה, בטח בסביבה מטורפת כמו שחווינו ברבעון האחרון", אמר שויד. "התחלנו את הרבעון עם שלושה כנסים גדולים בבנגקוק, ניו אורלינס ווינה. היום, לדמיין 9,000 איש באולם אחד מצטופפים ומדברים על חדשנות, נשמע כמו מדע בדיוני או היסטוריה רחוקה. שניים ממרכזי הכנסים האלה הפכו אחר כך לבתי חולים חירום לחולי קורונה".

שויד תיאר כיצד צ'ק פוינט החלה לחוות את נושא הקורונה בסוף ינואר-תחילת פברואר, כשהסגר בסין השפיע על שרשרת האספקה. בהמשך ישראל הטילה מגבלות על טיסות ובידוד על השבים מחו"ל, ובעוד שעד סוף פברואר הכנסים והטיסות התנהלו כמעט כסדרם, בתחילת מרץ הם ירדו כמעט לאפס. באמצע מרץ צ'ק פוינט צמצמה את כוח העבודה שלה במשרד ל-50% והמשיכה לצמצם בהתאם להנחיות. "במשך שבועיים בנינו סביבות עבודה שמאפשרת לעובדים לעבוד מהבית ולתמוך בלקוחות. בסוף הרבעון 99% מכוח העבודה שלנו תפקד היטב מהבית", אמר שויד. נכון להיום, לאור ההקלות האחרונות, כ-14% מעובדי צ'ק פוינט בישראל עובדים מהמשרדים והיתר מהבית.

ההכנסות ברבעון הסתכמו כאמור בכ-486 מיליון דולר, עלייה של 3.1% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות ממוצרים ורישיונות ירדו ב-2.3% לכ-110 מיליון דולר, בעוד שההכנסות ממנויי אבטחה גדלו ב-10.3% לכ-159 מיליון דולר. ההכנסות מתחום עדכוני התוכנה והתחזוקה הסתכמו בכ-218 מיליון דולר, עלייה של 1.2% מהרבעון המקביל.

לפי כללי החשבונאות המקובלים בארה"ב (GAAP), הרווח התפעולי ירד ב-2.6% לכ-201 מיליון דולר, והרווח הנקי הסתכם ב-179 מיליון דולר, ירידה מינורית לעומת הרבעון המקביל. בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים וביניהם התגמולים ההוניים לעובדים, הרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ברבעון בכ-206 מיליון דולר, ללא שינוי בהשוואה לרבעון הקודם, אך הירידה במספר המניות על רקע הרכישה העצמית שצ'ק פוינט מבצעת הגדילה את הרווח למניה ב-10 סנטים לעומת הרבעון הקודם, ל-1.42 דולר. במהלך הרבעון צ'ק פוינט רכשה כ-3 מיליון מניות של עצמה ב-325 מיליון דולר, כלומר לפי מחיר ממוצע של כ-108.3 דולר למניה שגבוה מעט מהמחיר הנוכחי, כ-104.4 דולר. שווי השוק של צ'ק פוינט הוא 14.9 מיליארד דולר.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ברבעון ב-359 מיליון דולר לעומת כ-379 מיליון דולר ברבעון המקביל. בסוף הרבעון היו לצ'ק פוינט בקופה קרוב ל-4 מיליארד דולר במזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך.

שויד מזהה "עלייה דרמטית בהתקפות סייבר: אתרים שמנסים לייצר התקפות פישינג מנסים למשוך אנשים לאינפורמציה על המגפה. יצירת דומיינים שאנשים יחשבו שייכנסו לזום אבל למעשה יורידו Malware. אפליקציות שמדמות את ה-WHO. המון התקפות שמתחזות למידע וקשר סביב הקורונה. לביזנס שלנו זה בהחלט ייצר ביקוש, ראינו עלייה של 20% לשירותים טכניים שלנו כתוצאה מחיבור אנשים מרחוק, זה משהו שאנחנו עושים כבר 20 שנה ופתאום יש עלייה מטורפת".

לדבריו, "אני לא חושב שהגענו לשיא בהתקפות. האקרים מבינים את הפוטנציאל האמיתי וגם להם לוקח זמן לפתח כלים, הם לומדים סביבות חדשות. לדוגמה, מדינות נותנות סיוע כספי מרחוק, אונליין. זה מכרה זהב לפשע פיננסי בהיקפים עצומים. יש סט חדש של כלי עבודה וזהו כר נרחב להאקרים - אני מפרגן לזום וחושב שהם עושים עבודה פנטסטית, אבל הם תחת מתקפה מטורפת. עניין נוסף, אני לא אפשרתי לעובדים לבצע פיתוח מהבית כי רצינו לשמור על הקניין הרוחני של החברה. היום אנחנו וחברות אחרות יותר פתוחים בנושא. רבים מוטרדים מהפתיחות של עבודה מרחוק. למומחי הסקיוריטי תהיה עבודה מאוד גדולה. יש בהחלט אתגרים חדשים".

כדוגמה לפעילות של צ'ק פוינט ברבעון שויד מציין לקוח, בית חולים גדול שבו רופאים נחשפו לחולי קורונה ונכנסו לבידוד בבית. בעזרת צ'ק פוינט נוצר פתרון שמאפשר לרופאים לנטר מהבית את חולי הקורונה שמאושפזים בבית החולים.

שויד מזכיר גם את הפעילות הקהילתית של צ'ק פוינט בתקופה האחרונה. "אנחנו עוברים תהפוכות ואתגרים, אבל מסביבנו יש אנשים שהחיים שלהם הרבה יותר קשים. היינו חלק ממייסדי עמותת 'ושמרת', שהבינה שהנקודה הכי רגישה היא בתי האבות ובפרט הסיעודיים, בהם אנשים בסיכון נמצאים יחד ואין יכולות וציוד להתמודד עם המחלה. העמותה התגייסה לנהל את המשבר בהיקף פעילות מאוד גדול. המדינה התגייסה לעניין כמעט חודש אחרי ולשמחתנו אנחנו עובדים נהדר עם פרופ' גמזו. תרמנו לעוד 80 עמותות שונות סביב הקורונה, שלחנו ממתקים לבתי חולים. התגייסנו לעזור לעסקים קטנים: העובדים שמגיעים למשרדים מקבלים כמעט כל יום מתנה שמגיעה מעסקים קטנים - קנינו זרי פרחים, תפוזים, עוגות, ערכת משחקים לילדים. זה מחמם את הלב לעובדים ותומך בעסקים קטנים סביבנו".

בסך הכול, לדברי שויד, "היה רבעון מאוד מעניין ומאתגר, אולי אחד הזמנים הכי מעניינים בימי חיינו. יש לנו עובדים באיטליה, ספרד, סין ואנגליה - מדינות שסבלו מאוד במשבר, וזה השפיע על התוצאות העסקיות בחלק מהן. למרות כל זאת ייצרנו הכנסות ורווח בתחום העליון של התחזיות ויצאנו עם קו מוצרים חדש".

על הפעילות בארה"ב שהציגה חוזק ברבעון, שויד אומר כי "בארה"ב היה רבעון טוב מאוד בכל קריטריון, ואני רוצה לקוות שהיה יכול להיות עוד יותר טוב בלי הקורונה. צריך לזכור שהשינויים הדרמטיים שם החלו רק בסוף הרבעון, ארה"ב פעלה עד 20 במרץ בצורה פתוחה ובסוף שבוע אחד עברו ממאה לאפס. ההשפעה ברבעון הייתה עדיין קטנה. זכינו לכמה לקוחות חדשים בארה"ב - אחת מלקוחות המזון הגדולות בעולם, קמעונאי מהגדולים בעולם. יש לנו הצלחות יפות בארה"ב ואנחנו מקווים שזה ימשיך".

עוד כתבות

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול