נדחתה בקשת "גלובס": משפט נתניהו לא ישודר בשידור חי

ביהמ"ש המחוזי בירושלים קבע כי דיון הקראת כתב האישום במשפט נתניהו לא יועבר בשידור חי • בהחלטה נכתב כי עקב מגבלות הקורונה, לדיון יגיעו הנאשמים, מלווים בסנגור אחד לכל נאשם, ותובע אחד; מעבר לכך לא תותר כניסת כלי תקשורת וגורמים נוספים

דיון בבג"ץ בשידור חי באינטרנט / צילום: צילום מסך
דיון בבג"ץ בשידור חי באינטרנט / צילום: צילום מסך

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי דיון הקראת כתב האישום במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לא יועבר בשידור חי. בהחלטה נכתב כי עקב מגבלות הקורונה, לדיון יגיעו הנאשמים, מלווים בסנגור אחד לכל נאשם, ותובע אחד. מעבר לכך לא תותר כניסת כלי תקשורת וגורמים נוספים.

לטובת העיתונאים יועבר הדיון במעגל סגור לשני אולמות סמוכים, אולם לא יועבר בשידור חי. דחיית הבקשה נמסרה ללא נימוק וללא קבלת תגובת הנאשמים והפרקליטות.

כזכור, "גלובס" והכתבים אבישי גרינצייג וחן מענית פנו בשבוע שעבר לשופטי בית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה לעשות שימוש בסמכותו על-פי סעיף 70(ב) לחוק בתי המשפט ולאפשר שידור של דיון הקראת כתב האישום בתיק ראש הממשלה ב-24 במאי. זאת, על-פי המתווה המוצע בהוראת הנוהל שפרסמה נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, שאיפשר את העברת השידורים החיים מבג"ץ בתחילת השבוע שעבר.

בבקשה שנוסחה בסיועו עו"ד אהרון גרבר מפורום קהלת, אנו טוענים כי יש לאפשר את שידור הדיונים בתיק נתניהו. לפי הבקשה, "ההליך דנן מגלה עניין ציבורי מיוחד, במסגרתו נטען על-ידי המאשימה כי ראש הממשלה ביצע עבירות פליליות חמורות ביותר בתחום טוהר המידות, לאורך שנים ובמסגרת תפקודו כראש ממשלת ישראל. מעולם בתולדות מדינת ישראל לא הואשם ראש ממשלה מכהן בפלילים. דומה כי אין צורך להכביר במילים אודות העניין הציבורי הגלום בניהול ההליך ובחשיפת האמת לאור".

עוד כתבנו בבקשה, בין היתר, כי לאחרונה התקבל נוהל של נשיאת העליון חיות שהסדיר את שידור דיוני בג"ץ, אך שותק לגבי שידור דיונים בערכאות האחרות, ושיקול-הדעת בעניין זה נשמר לכל מותב ומותב ולנסיבות כל תיק ותיק. "נדמה כי אם בג"ץ התיר שידור דיונים הנוגעים לשימוש בתקש"ח ושאלת הרכבת ממשלה על-ידי ראש ממשלה הנאשם בפלילים - על אחת כמה וכמה יש להתיר לשדר דיון בו ראש ממשלת ישראל נדרש להשיב לאישום נגדו". 

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגדו, ראש הממשלה בנימין נתניהו מכחיש את המיוחס לו, לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לו חזקת החפות.