נתניהו צפוי לבקש פטור מהתייצבות לפתיחת משפטו ביום ראשון

רה"מ צפוי לנמק את בקשתו בכך שמדובר בדיון טכני, ובכך שפטור מהתייצבותו לדיון יחסוך למדינה את עלויות האבטחה הכבדות של הגעתו לבית המשפט • המשפט צפוי להיפתח ב-24 במאי

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Gali Tibbon, Associated Press
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Gali Tibbon, Associated Press

ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לבקש משופטי בית המשפט המחוזי בירושלים לתת לו פטור מהתייצבות לפתיחת משפטו ביום ראשון הקרוב, 24 במאי.

נתניהו צפוי לנמק את בקשתו בכך שמדובר בדיון טכני שבו יאשרו עורכי דינו כי הוא קרא את כתב האישום נגדו. עוד צפוי נתניהו לטעון כי אם הוא יקבל פטור מהתייצבות לדיון, הדבר יחסוך למדינה את עלויות האבטחה הכבדות של הגעתו לבית המשפט. נתניהו מיוצג על-ידי עורכי הדין עמית חדד ומיכה פטמן.

נזכיר כי משפטו של נתניהו - המואשם בשוחד בפרשה המכונה תיק 4000 ובמרמה והפרת אמונים בפרשות 1000 ו-2000 - אמור היה להיפתח בחודש מרץ האחרון. בשל מגפת הקורונה נעצרו רוב הדיונים בבתי המשפט, ושופטי המחוזי בירושלים הורו על דחיית הדיון ל-24 במאי.

ההחלטה להעמיד את נתניהו לדין התקבלה על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, ב-21 בנובמבר 2019. לאחרונה דחה בג"ץ עתירות שביקשו למנוע מנתניהו מלהרכיב ממשלה בשל האישומים נגדו.

בתיק 4000 מואשם נתניהו בקבלת שוחד מאנשי העסקים שאול ואיריס אלוביץ', מי שבתקופה הרלוונטית לפרשה היו בעלי השליטה בקבוצת בזק ובאתר וואלה. לפי כתב האישום, בני הזוג העניקו סיקור מוטה לנתניהו ולבני משפחתו באופן שוטף ורציף שכלל מעורבות וירידה לפרטים של המשפחה בתכנים. בתמורה הורה נתניהו לאנשי משרד התקשורת, ובראשם שלמה (מומי) פילבר, ששימש אז כמנכ"ל המשרד וכיום הוא עד מדינה בפרשה, לקדם את עסקת המיזוג של בזק עם yes, ששוויה מוערך בכמיליארד שקל. במסגרת פרשה זו מואשמים גם בני הזוג אלוביץ', בין היתר במתן שוחד ובהלבנת הון.

בתיק 2000, המגולל את שיחותיהם של נתניהו ומו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס, מואשם נתניהו בעבירה של מרמה והפרת אמונים. לפי האישום - המבוסס רובו ככולו על הקלטות שיחותיהם של השניים שבוצעו ביוזמת נתניהו ונמסרו לרשויות החקירה על-ידי ארי הרו, לשעבר מנהל לשכתו של נתניהו וכיום עד מדינה בתיק - נתניהו פעל כדי לקדם חקיקה שתמצם את תפוצת החינמון "ישראל היום", בעיקר בסופי השבוע. בתמורה, נטען, הבטיח לו מוזס סיקור חיובי בכלי התקשורת של קבוצת "ידיעות אחרונות", או כפי שנשמע נתניהו אומר באחת השיחות - "להוריד את רף העוינות אליי מ-9.5 ל-7.5". מוזס מואשם בעבירה של הצעת שוחד.

בתיק 1000, המוכר יותר כ"תיק הסיגרים והשמפניות", מואשם נתניהו בעבירה של מרמה והפרת אמונים, בכך שקיבל במשך תקופה ממושכת הספקה סדירה בשווי של כ-700 אלף שקל של סיגרים, שמפניה, תכשיטים וטובין נוספים מאנשי העסקים ארנון מילצן וג'ימס פאקר. במקביל למתנות שקיבל נתניהו, הוא עסק בקידום עניינים שנוגעים למילצן באופן ישיר ועקיף, דוגמת "חוק מילצן" המעניק הטבות מופלגות לתושבים חוזרים, מיזם תעשייתי שהיה אמור להקים מילצ'ן יחד עם איש העסקים ההודי טאטא על גבול ירדן-ישראל וניסיון לחדש למילצ'ן את הויזה לארה"ב שנשללה ממנו. פאקר ומילצ'ן, שצפוי להעיד על קשריו עם נתניהו במהלך המשפט, לא הואשמו בפרשה.

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר ההחלטה להגיש כתב אישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו, איריס ושאול אלוביץ' וארנון (נוני) מוזס מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.