גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השווי זינק פי חמישה בשנתיים: מה עומד מאחורי הנסיקה של מאנדיי הישראלית?

בעלי מניות במאנדיי, שמפתחת מערכת לניהול פרויקטים, מכרו מניות בעשרות מיליוני דולרים לפי שווי של 2.7 מיליארד דולר ● אמנם חלק מהלקוחות הפסיקו את פעילותם, אך מגפת הקורונה דווקא המריצה את החברה ● המייסד והמנכ”ל רועי מן: "בתוך השינוי הזה יש מלא הזדמנויות"

רועי מן וערן זינמן / צילום: איל יצהר, גלובס
רועי מן וערן זינמן / צילום: איל יצהר, גלובס

משבר הקורונה, שהעביר את העובדים לעבוד מהבית, חייב צוותים וארגונים להבין תוך זמן קצר איך ניתן לעבוד מרחוק, תוך שמירה על הסינרגיה ושיתוף הפעולה בין הצוותים. אחד הפתרונות הרלוונטיים לכך הוא של חברת מאנדיי, שפיתחה פתרון לניהול פרויקטים ארגוניים. החברה נחשבת לאחת מאלו שנהנות מהמשבר. ההנחה הרווחת היא שגם לאחר חזרה לשגרה, יותר עובדים יעבדו מרחוק וארגונים יטמיעו יותר פתרונות טכנולוגיים בתהליכי העבודה שלהם.

"הרכב ההכנסות התחלף - יש ארגונים שפתאום עצרו הכל בתחילת המשבר, ומנגד היו ארגונים שמספר המשתמשים בהם קפץ מ-200 ל-2,000", סיפר באחרונה ל"גלובס" רועי מן, מייסד ומנכ"ל החברה. "החברה מאוד מבוזרת מבחינת הרכב הלקוחות - 100 הלקוחות שמשלמים לנו הכי הרבה מהווים פחות מ-5% מההכנסות".

מי שניצל את המומנטום החיובי במאנדיי הם משקיעים קיימים בחברה, שמכרו מניות של החברה בעשרות מיליוני דולרים (בעסקת סקנדרי). לא ידועים פרטים נוספים על העסקה, מלבד השווי לפיו היא בוצעה - 2.7 מיליארד דולר. זהו שווי פנומנלי בהתחשב בכך שלפני פחות משנה החברה ביצעה סבב גיוס לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר, ואילו לפני שנתיים בלבד עמד שוויה על כחצי מיליארד דולר. כלומר, שווי החברה זינק פי חמישה בתקופה זו. הדיווח על העסקה פורסם לראשונה ב"בבלומברג" בסוף השבוע, וגורמים שמעורים בפרטים אישרו אותם בפני "גלובס".

הצפי השנה: מספר העובדים וההכנסות יוכפלו

מאנדיי הוקמה ב-2012 על ידי מן וערן זינמן. הפתרונות שהיא מציעה התפתחו במהלך השנים ממערכת לניהול תקשורת בין חברי צוות, למערכת לניהול עבודה בארגונים. בחודש פברואר האחרון הודיעה החברה על מעבר לשלב הבא : "מערכת הפעלה לארגונים", שמבחינתה זאת קטגוריה חדשה. "השוק מתחיל להבין שצריך מערכת הפעלה לארגונים ולא ניתן להסתפק בניהול פרויקטים. זה כמו שבנו מערכת הפעלה למחשב", אמר אז זינמן.

מאנדיי הגיעה בסוף 2019 לקצב הכנסות (ARR) של 120 מיליון דולר, כלומר, בחודש האחרון של השנה עמדו הכנסות מאנדיי על 10 מיליון דולר (מכיוון שהמודל העסקי של החברה הוא SaaS, מדובר בהכנסות חוזרות). החברה צומחת בקצב מהיר: ב-2018 עמד קצב ההכנסות שלה על 50 מיליון דולר ואילו בשנה שלפני כן על 18 מיליון דולר. במאנדיי הודיעו בפברואר כי הם מכוונים להכפלה של קצב ההכנסות בשנה הנוכחית, ל-240-250 מיליון דולר, וכי הם מתכננים לפתוח משרדים נוספים ברחבי העולם ולהכפיל את מספר העובדים מ-350 ל-700. לפי החברה, היעדים הללו עדיין תקפים.

הכנסות מאנדיי מזנקות

מאנדיי גייסה במהלך השנים סכום של 234 מיליון דולר. מי שהובילה את סבב הגיוס ביולי שעבר היא קרן Sapphire Ventures, שיושבת בעמק הסיליקון. בסבב לקחו חלק גם המילטון ליין, קרן ION, וינטג' ו-HarbourVest Partners. המשקיעים הצטרפו לאלה הקיימים, בהם הקרנות אינסייט, אנטרי קפיטל ו-Stripes Group.

במאנדיי ציינו אז כי המשקיעים דיברו איתם על חברה בסדר גודל של 10 מיליארד דולר, אך בפברואר - במפגש עיתונאים לרגל השקת המוצר החדש של החברה - מן כבר זרק לאוויר את הסכום של 100 מיליארד דולר. לאחר הגיוס הקודם התייחס מן לשאלת ההנפקה : "אנחנו מתקרבים מאוד לנקודה שבה נהיה מוכנים מבחינת היכולת שלנו לחזות את הפעילות שלנו בצורה מיטבית. אנחנו בתחילת הדרך ולא ממהרים".

שיטת המכירות: צמיחה מלמטה

בפברואר האחרון היו לחברה 100 אלף לקוחות ובשנה שעברה היו לה 360 אלף משתמשים משלמים. בחברה רוצים להכפיל את המספר הזה במהלך השנה הקרובה, אך זה יעד שהוצב לפני משבר הקורונה. בחברה משמרים את מאמצי השיווק. הייחוד בפעילותה הוא שהלקוחות מגיעים "מלמטה", כלומר, הכניסה לארגונים מתחילה דרך כמה עובדים שעושים שימוש בתוכנה של מאנדיי ואם הם מרוצים - השימוש במוצר מתרחב באופן אורגני. מאנדיי מכניסה את אנשי המכירות רק בשלב מאוחר יותר .

בעבר סיפר זינמן בראיון ל"גלובס": "התחלנו בלי צוות מכירות בכלל. אבל עם הזמן הוספנו אנשי מכירות, שפועלים בצורה שונה מהרגיל - הלידים שלנו זה לקוחות משלמים ואתה רק מנסה לעזור להם לגדול. מה שקורה זה שהצוותים שמשתמשים במערכת גדלים עד 50 איש. גילינו שבשביל להתקדם הלאה, כן צריך שמישהו ייקח את החברה ביד, כי יש כל מיני חסמים כמו למשל אבטחת מידע ופוליטיקה ארגונית. לכן יש לנו צוות שעוזר להתפתח בחברה ומציג להם שימושים אפשריים. אנחנו רוצים להיפגש עם המנכ"ל או סמנכ"ל הכספים רק כשיש כבר 200-300 משתמשים בארגון".

מן הוסיף באותו ראיון כי "אנשי מכירות הולכים ללקוחות, מביאים עסקה גדולה, ואז מכתיבים לך איך לפתח את המוצר. אז יכול להיות מוצר שקל למכור אותו, אבל הוא לא בהכרח הכי טוב שניתן. היה לנו מאוד חשוב שאנשים יתנסו לבד במוצר ויחליטו לשלם בלי שאף אחד מדבר איתם - גם החשבונות הגדולים. אנחנו משיגים באינסטגרם לקוחות מחברות פורצ'ן 500. אף אחד לא האמין שניתן לעשות את זה".

באחרונה, לאחר פרוץ המשבר, אמר מן ל"גלובס" כי "החברה איבדה הרבה יציבות מבחינת האופן שבו החברה עשתה מרקטינג והמסרים שלה. אנחנו מזהים הזדמנויות חדשות, כי אנחנו מחפשים אותן ולא מתמקדים במה היה יכול להיות אילו לא היה משבר. בתוך השינוי הזה יש מיליון הזדמנויות. באופן כללי, סטארט-אפים נולדים מתוך שינוי - אם לא היה שינוי, לא הייתה יזמות".

עם הפנים לעתיד: מערכת הפעלה ארגונית

המודל העסקי של החברה בנוי כך: כל ארגון משלם לפי מספר המשתמשים במוצר, כמה דולרים לכל משתמש, במודל SaaS (תוכנה כשירות). יש סוגים שונים של משתמשים, בהתאם לרמת המורכבות של המוצר. מרבית האנשים משלמים שנה מראש, כך שהכסף נכנס לקופת החברה ויכול לשמש אותה למאמצי שיווק ומכירות. 

המערכת הנוכחית של מאנדיי מאפשרת לנהל במקום אחד את כל היבטי העבודה שלהם - החל מתכנון אסטרטגי שנתי ועד לניהול המשימות השוטפות, העבודה מול לקוחות וכו'. המערכת כוללת הרבה מאוד תבניות עבודה, שמתאימות לארגונים שונים ולעובדים שונים באותו ארגון. במאנדיי הודיעו לפני כמה חודשים על השלב הבא, אותו הם מכנים מאנדיי 2.0 - פיתוח פלטפורמה שתהווה בסיס לפיתוחים שונים, גם כאלו שלא פותחו על ידי החברה. הפלטפורמה הזאת היא סוג של חנות אפליקציות שתאפשר ללקוחות לפתח פתרונות בעצמם ואף לסחור בהם.

מבחינת מאנדיי, לא מדובר בדבר שאמור לבוא אחד על גבי השנה, אלא בשתי שכבות שונות - במאנדיי עצמה יתמקדו בתשתית הטכנולוגית והם מאמינים כי המפתחים החיצוניים יבנו אפליקציות שיתאימו לקהלים ספציפיים. נכון להיום, במאנדיי לא מתכוונים לגזור קופון על ההכנסות של מפתחי האפליקציות, ובחברה מקווים כי הפיתוחים החדשים יגדילו את השימושים במוצרי החברה. זה נובע מהבנה כי בחברה לא יכולים לפתח בעצמם את הפתרונות הנדרשים ללקוחות שלהם שמתפרסים על פני 200 תחומי פעילות.  

עוד כתבות

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת  מפילה את המניה במסחר המאוחר

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת 9.28 מיליארד דולר שציפו האנליסטים ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים גלובליים במהלך הרבעון, ב-80% יותר מהצפי ● החברה נתנה תחזית מאכזבת לרבעון השני

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה