גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנהלת הבורסה החליטה לא לפתוח את המסחר היום בעקבות עיצומי העובדים

ועד עובדי הבורסה: "לאורך כל השבוע שעבר המשיכה ההנהלה להתנגח בהסתדרות ובוועד, חרף ההודעה המוקדמת המתריעה מפני צעדים ארגוניים" ● הנהלת הבורסה: "הוועד אינו מסתפק בבונוס של 15 מיליון שקל. עלות השכר הממוצעת של עובד בורסה עומדת על כ-50,000 שקל בחודש"

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה בתל אביב / צילום: תמר מצפי
איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה בתל אביב / צילום: תמר מצפי

עיצומים בבורסה לניירות ערך בתל אביב: ועד עובדי הבורסה הודיע לעובדים כי "בהוראת ההסתדרות יום העבודה יחל היום, 7 ביוני 2020 בשעה 11:00", ולכן "כל העובדים מתבקשים לא להגיע לפני השעה הנקובה למקום העבודה".

בהקשר זה הבהיר גורם המקורב לוועד העובדים בבורסה, בהתייחסו לתחילת המסחר, כי "העובדים יגיעו לבניין הבורסה, תהיה שם ישיבה - אסיפת עובדים - עם נציגי ההסתדרות, ותיקח בערך שעה מאז עד אשר תגיע לסיומה כשיחזור כל עובד לעבודתו, והמערכות יחלו לפעול".

כך, משום שהתחלת המסחר דורשת מערכת תיאומים, הרי שהמסחר לא צפוי להתחיל ב-11:00 אלא זמן ניכר לאחר מכן, וכנראה שהרבה אחרי 12:00. גורם מעורה אף ציין כי "פתיחת המסחר זה לא רק לאפשר מסחר אלא גם לדאוג לסליקה ועוד. העיכוב הפעם לא ידוע, כי לפי שעה אין עובדים שהחלו להפעיל את שלב ההכנה למסחר והם לא בבניין. לכן, כך נראה, הכי מוקדם שיכול להיות מסחר זה ב-13:00, אם בכלל יהיה מסחר היום".

לפני כשנה, במאי 2019, היו עיצומים דומים מצד עובדי הבורסה. או אז פתיחת המסחר נדחתה בכמעט ארבע שעות בגלל שעובדי הבורסה לא הגיעו בשעות מוקדמות כרגיל כדי להתחיל את ההכנה למסחר. "אלא שלפני כשנה כבר היו אנשים שעבדו בשעה הזו כדי להתחיל את יום המסחר ואילו היום הם לא בבורסה".

דחיית שעת המסחר הבוקר באה לאחר דחיית שעת הפתיחה של המסחר שקרתה ב-21 במאי 2019 שבתורה הייתה הראשונה לאחר תקופה של 11 שנים שיום המסחר בבורסה היה יום מקוצר. או אז, ב-2008, הסתיים המסחר מוקדם מהמתוכנן. 

בהסתדרות לא מעוניינים להחמיר משמעותית את המצב

נראה כי מבחינת ההסתדרות יש צורך בהגעה להסכם והבנות בין הצדדים, גם אם היא איפשרה לוועד בבורסה "להוציא היום קצת קיטור" עם העיצומים האמורים. עם זאת, נראה כי בהסתדרות לא מעוניינים להחמיר משמעותית את המצב ולא מן הנמנע שעובדים חיוניים להכנת פתיחת המסחר יגיעו לבורסה עוד קודם לשעה 11:00, על מנת לאפשר הכנה של המערכות כאמור.

כך או כך, גורם בהסתדרות אמר כי "אני מקווה שאירוע יסתיים במהרה ושמערכת יחסי העבודה בבורסה תשובה להיות כשהייתה, למען העובדים, החברה והמשק כולו".

כמו כן, לאחר שהקפידה לא להתייחס בפומבי לסכסוכי העבודה החריפים בבורסה, מסרה יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה, המפקחת על הבורסה, כי "אני רואה בחומרה רבה את דחיית פתיחת המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב, בגלל סכסוך פנימי. בימים בהם אנו משקיעים משאבים ומאמץ לאומי לפיתוח שוק הון חדשני ואטרקטיבי, כל פגיעה בתקינות המסחר עלולה לפגוע במשקיעים ובשוק - מצב שאינו סביר מבחינתי". עוד הוסיפה גואטה, שבעבר אמרה ביחס לסכסוכי העבודה בבורסה כי אין בכוונתה להתערב בהם, באומרה היום כי "הבורסה היא תשתית לאומית, שאין להשביתה בקלות יתר. הנחתי את סגל הרשות לבחון את הנושא עם כל הגורמים הרלוונטים".

ועד עובדי הבורסה הודיע הבוקר (א') לעובדי הארגון כי ביום 2 ביוני 2020 שיגרה ההסתדרות הודעה למנכ"ל, המוסרת כי לאור ההחלטה המצערת של ההנהלה לפרוש מהגישור, בכוונת ההסתדרות להפעיל את סכסוך העבודה בגין בונוס 2017 (סכסוך שהוכרז במאי 2019) ולנקוט בצעדים, החל מיום 7 ביוני". על כן הם פרסמו את ההנחיה שלא להגיע לעבודה היום לפני 11:00, כאשר הם מציינים במכתבם לעובדים כי "הודעה זו היא לכל עובדי הבורסה בכל המיקומים (בנין הבורסה, מתקן הגיבוי עבודה מהבית וכו')".

בוועד טענו עוד כי "לאורך כל השבוע שעבר, המשיכה ההנהלה להתנגח בהסתדרות ובוועד, וחרף ההודעה המוקדמת המתריעה מפני צעדים ארגוניים, נמנעה ההנהלה, בראשות המנכ"ל, מלנקוף אצבע או לחזור בה מההחלטה לפוצץ את הליך הגישור".

עוד לדבריהם, "אם המנכ"ל חושב כי שינוי מבנה הבורסה פירושו צבירת רווחים, אופציות, מענקים, והלוואות עומדות - לו ולחברי ההנהלה, על חשבון גרגרים שהוא מפזר, ברוב חסדו, לציפורים בכלוב - הוא טועה. אחרי איפוק שנמשך כבר חודשים ארוכים, החליטה ההסתדרות, בתיאום עם ועד העובדים, על נקיטת עיצומים על בסיס סכסוך העבודה שעניינו בונוס 2017".

בין הוועד בבורסה לבין המנכ"ל איתי בן זאב יש ריב ארוך. עובדי הבורסה, מהמתוגמלים ביותר במשק, כשעלות שכרם הממוצעת לחודש עומדת על כ-50 אלף שקל, נקלעו לסכסוכים עם ההנהלה, ואף סבלו לפני חודשים אחדים מכך שההסתדרות לא אפשרה להם להשבית מסחר. עתה זה מתאפשר.

על פי העובדים "ההסכם הקיבוצי משנת 2017 קבע מפורשות כי ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות בנוגע לבונוס השנתי, העובדים יהיו זכאים להכריז על סכסוך עבודה ולנקוט בעיצומים".

המאבק הנמשך עם ועד העובדים בבורסה, ועם ההסתדרות, קורה בצל הפיכתה של הבורסה מגוף שאינו למטרות רווח ושבשליטת הבנקים וחברה פרטית למטרות רווח שבשליטת קרנות השקעה זרות. הבורסה עצמה אף הונפקה למסחר אצלה, כשמאז ההנפקה היא רשמה עליות שערים ניכרות. כיום שווה הבורסה כ-1.55 מיליארד שקל, יותר מפי שניים מהמחיר שלפיו הונפקה בקיץ שעבר. לא רק זאת, העיצומים והמאבק החוזר עם הוועד וההסתדרות תופסים את הבורסה לאחר שהמניה שלה טיפסה מתחילת השנה בכ-34%.

"כל הסיפור של המאבק הזה מקורו בסיפור של אורן לרנאו, שמאז אוגוסט היה בהשעיה כי בנהלה רצו לפטרו. הייתה בוררות שקבעה שהוא לא יחזור לתפקידו הקודם", טוען גורם מעורה שהתייחס לרצון הנהלת הבורסה לפטר את חבר הוועד אורן לרנאו, שלטענת ההנהלה "נטש" את משמרתו בחדר המחשב של הבורסה "ב-172 מקרים שונים" וניפח את שכרו בשנים עברו.

מנגד, בצד השני טוענים כי "העיצומים היום וסכסוך העבודה שהוכרז ממזמן, במאי 2019, על הבונוסים ל-2017 לא קשורים במאום לעניין לרנאו. מדובר בסכסוך עבודה עצמאי על בונוסים שלא שולמו בהתאם להסכם הקיבוצי, וכל ניסיון להסיט את הדיון הוא פסול. מה גם שהשנה בן זאב לקח לעצמו בונוס בגובה 678 אלף שקל בגין 2019, שנלקח בשיא המשבר".

ביחס לבונוס למנכ"ל, שאותו מזכירים חברי ועד העובדים גם במכתב מהבוקר לעובדי הבורסה, בסביבת הבורסה מציינים כי המענק למנכ"ל הוחלט בדירקטוריון וקיבל אישור של האסיפה הכללית והוא נגזר מרווחיות החברה, ושלכן "הוא לא לקח כלום, הבונוס ניתן לו".

עוד מוסיף אותו גורם מעורה כי "בכל תקופת הקורונה בן זאב לא הוציא אף עובד לחופשה או לחל"ת, כי מצב הבורסה איפשר לו, וזה היה נכון לגבי כל העובדים בבורסה, כולל כאלה שלא באו לעבודה. גם לא הורד שכר. בן זאב הציע לעובדים מודל של בונוסים והם לא הגיבו לו, עד שנמאס לו לחכות לתגובתם להצעה. ועכשיו הם מפוצצים זאת". מנגד, גורם מהצד השני אומר כי "לא הגיעה שום הצעה קונקרטית שיש מה לדבר עליה. נזרקו מספרים. המגשר עצמו הביא הצעה שבן זאב לארצה לדון בה ועזב".

הנהלת הבורסה: המסחר בבורסה לא ייפתח היום 

בעקבות העיצומים עליהם הודיע ועד עובדי הבורסה, הודיעה הנהלת הבורסה לפני שעה קלה כי "המסחר בבורסה לא ייפתח היום בעקבות שיבושים שגרם ועד עובדי הבורסה, אשר בעקבותיו לא בוצעו מהלכי המסחר והסליקה המאפשרים את פתיחת יום המסחר".

בד בבד מסרה הבורסה כי "ראוי שהציבור הישראלי יבין על מה ולמה החליט ועד העובדים לשבש את המסחר ולהביא להשבתתו: הוועד אינו מסתפק בבונוס שהיקפו 15 מיליון שקלים ומבקש להגדילו, ועל זה יצא למאבק הנוכחי. זאת כמובן בנוסף לעובדה שעלות השכר הממוצעת של עובד בורסה עומדת על כ- 50,000 שקלים בחודש וכן לכך שהעובדים נהנים מאחזקה בהיקף של כ- 100 מיליון שקלים המהווים 6% ממניות הבורסה. נזכיר כי הוועד הכריז בזמנו על סכסוך עבודה כחלק ממאבקו נגד החלטת ההנהלה להנפיק את מניות הבורסה ונציין כי מאז ההנפקה עלה שווי האחזקה שבידי העובדים מ-27 מיליון שקלים לכ-100 מיליון שקלים. נוסיף על כך, כי אף עובד לא הוצא לחל"ת או נפגע כתוצאה ממשבר הקורונה. האם מדובר בניתוק מטריד מהמציאות בה אנו חיים או בגרידיות חסרת מעצורים? הציבור ישפוט. לסיום נוסיף תהייה - האם נכון שההסתדרות תממן ותתמוך במאבק מופרך שכזה, מקופת ציבור העובדים הישראלי שנאנק תחת פיטורי הקורונה". התגובה התוקפנית של הנהלת הבורסה באה לאחר שיו"רית רשות ניירות ערך, ענת גואטה, התייחסה שלא כהרגלה למצב בבורסה ואמרה כי הבורסה היא תשתית לאומית, שאין להשביתה בקלות יתר".

ועד העובדים בבורסה הגיב לדברי גואטה באומרו כי "אנו מכבדים אותה ומבקשים להסב את תשומת ליבה לכך שמי שפגע במסחר היום הם לא העובדים, אלא המנכ"ל שמפר ברגל גסה את הסכמי העבודה שהוא עצמו חתום עליהם. וועד העובדים ישמח להיפגש ולדון בנושא על מנת שהרשות תכנס בעובי הקורה ותעצור את הפגיעה המתמשכת בזכויותיהם של עובדי הבורסה".

בתגובה להודעה על ביטול יום המסחר נמסר מוועד עובדי הבורסה כי "ההחלטה לבטל את יום המסחר לחלוטין היא של המנכ"ל בלבד. במקום לשבת עם העובדים כפי שראוי, בן זאב מתנהל כמו פיל בחנות חרסינה ומתפלא למה נשאר אחריו הרס וחורבן ".

מאיגוד החברות הציבוריות נמסר כי "ההשבתה הפראית והפסקת המסחר בבורסה חמורה ביותר, אינה מתקבלת על הדעת ופוגעת בכלכלה הישראלית. הבורסה היא משאב לאומי וצריך להתייחס אליה כאל תשתית חיונית. אנו קוראים לכל הגורמים הרלוונטיים, משרדי האוצר והכלכלה, רשות ניירות ערך, הסתדרות העובדים ובעיקר להנהלת ועובדי הבורסה לפעול באופן אחראי ולדאוג לחזרה מיידית של הפעילות בבורסה בהקדם האפשרי. שוק ההון הישראלי הוא צינור החמצן של המשק והוא לא יכול להיות בן ערובה של סכסוכי עבודה".

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות ; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם