גנץ: כשהייתי שר ביטחון בממשלת נתניהו קיבלתי איומים על חיי מגורמים בשמאל

בנאום בוועידת הדמוקרטיה של עיתון "הארץ" אמר גנץ כי קיבל איומים מצד גורמים בשמאל, ושירותי הביטחון הגבירו את השמירה עליו • עוד אמר כי לממשלה וגם לאופוזיציה ולמי שעומד בראשה - בנימין נתניהו - יש אחריות בנושא, ומי שלא מממש אותה מועל בתפקידו

שר הביטחון בני גנץ / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
שר הביטחון בני גנץ / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

שר הביטחון בני גנץ גילה כי בעת שהיה שר ביטחון בממשלת נתניהו קיבל איומים על חייו מצד גורמים בשמאל, ושירותי הביטחון הגבירו את השמירה עליו לאחר שהוגדר כ"אישיות מאוימת ברמה גבוהה". בנאום בוועידת הדמוקרטיה של עיתון הארץ אמר גנץ: "את אותם האיומים שקיבלתי כשעלה הרעיון להיתמך על ידי הרשימה המשותפת לפני כשנתיים, קיבלתי גם לאחר הקמת הממשלה הקודמת.

"בסיבוב הראשון חברי הכנסת לא יכלו להיכנס לבתי הכנסת, וילדיהם פחדו להגיע לבתי הספר. כעבור כמה שבועות, עם הקמת ממשלת נתניהו, אנשים לא יכלו להיכנס למוסדות, ואני התחלתי לקבל איומים על חיי מהצד השני, והוגדרתי כאישיות מאוימת ברמה גבוהה על ידי שירותי הביטחון.

"אני אומר לכם בסוגריים, אני מחליף את הפלאפון שלי כל חודשיים, ובכאב אני אומר, שזה כתוצאה מהתקפות שמאל ולא כתוצאה מפניות ימין. אני אומר את זה בכאב גדול".

גנץ אמר עוד כי לממשלה וגם לאופוזיציה ולמי שעומד בראשה - בנימין נתניהו - יש אחריות בנושא, ומי שלא מממש אותה מועל בתפקידו. "אין כאן שאלה של אמונה במקרה זה או אחר - יש כאן תופעה שהיא אמת, שכל מי שמחזיק בטלפון נייד רואה, שכל מי שנכח בהפגנה שמע, שכל מי שמחובר לישראליות חש בה".

גנץ הוסיף: " אנחנו, מנהיגי הציבור, לצערי מאובטחים. כשאני שומע את ההתלהמות, ואת הדה-לגיטימציה שמגיעה מלמעלה למטה - אני חושש בעיקר לחיי האזרחים ברחוב, לחברות וחברי הכנסת או ראשי עמותות שאינם מאובטחים, לסתם אנשים ששייכים לאיזשהו זרם שמישהו חושב שנכון לתקוף אותו, לסתם רגעים בהם אדם לא מבין את המעבר מגבולות הוויכוח לסכנת המעשה. זה חייב להיעצר. כולנו חייבים להפנים שההקשה על המקלדת, עלולה להיות חצי הדרך ללחיצה על ההדק. כאן, אני מבקש להוסיף משהו בנימה אישית.

"רוב אנשי הימין בישראל, אינם אלימים ואינם מסיתים, וכך גם רוב אנשי השמאל. אך אני באופן אישי, יכול להעיד שעשבים שוטים קיימים בכל קצוות החברה הישראלית.

"האווירה הרעילה במדינה אינה מתקבלת על הדעת, והיא נובעת קודם כל מאי קבלת כללי המשחק והפעולה הדמוקרטיים. ההסתה לכאורה מכוונת למנהיגים, אך היא מסוכנת אף יותר כאשר היא מחלחלת לשטח. לאחרונה נתקלתי בהשוואות בין ימינו אנו לתקופה שטרם רצח רבין. אני מבקש להזכיר כאן דווקא את רצח אמיל גרינצויג, מרימון שהושלך לעברו בהפגנה".

גנץ דיבר על הצורך לשפר את חיי הפלסטינים: "אני מוביל מדיניות של חיזוק הרשות הפלסטינית, ואנחנו מאפשרים צעדים כלכליים ואזרחיים שלא קרו כאן כבר שנים. אנו עושים זאת בראש ובראשונה מהיותם בני אדם, אבל אנחנו עושים זאת גם מהאינטרסים שלנו - אין לישראל כל רצון שיחיו ביהודה ושומרון אלפי אנשים ללא תעודות זהות, או למנוע מהם פרנסה מכבדת. אנחנו עושים זאת לצד מאבק בטרור שצה"ל וכל גופי הביטחון מובילים באופן נחוש וערכי".

עוד התייחס לעליה בפשיעה הלאומנית היהודית כלפי פלסטינים בגדה, באמרו "ראינו בתקופה האחרונה שורה של תופעות מדאיגות בנושא פשיעה לאומנית, כמו זריקות אבנים, עקירת עצים והפעלת אלימות. אלו תופעות שלא נקבל ולא נשלים איתן וההנחיה הברורה היא לחתור למגע עם הפורעים, יהיו אשר יהיו.

"לצורך כך מתקיימים מעצרים ופעולות יזומות, כוחות צה"ל תוגברו לתקופת המסיק, ואנו משתמשים בכלים נוספים שברשותנו, לרבות צוות שהוקם לטיפול בנוער ביהודה ושומרון ואושר בממשלה רק ביום ראשון האחרון. לא תהיה סובלנות לטרור ופורענות, משום צד.

"נזכור, עם זאת, שרוב מוחלט של המתיישבים ביהודה ושומרון, הם אנשים נורמטיביים וערכיים, בדיוק כפי שרוב הפלסטינים אינם טרוריסטים. נמשיך לחזק אותם, לשמור עליהם ועל זכויותיהם".