על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● בארה"ב בטוחים: זו הסיבה שישראל מוכנה לקחת סיכונים ביטחוניים
● WSJ | מול היכולות של איראן וחיזבאללה, כיפת ברזל לא תוכל לעזור
1קולות מטהרן: " הרשויות לא אומרות לנו כלום בנוגע להתקפה אפשרית"
הניו יורק טיימס פירסם הבוקר (ה') כתבה שהציגה את קולותיהם של איראנים מן השורה בנוגע לעימות הצבאי האפשרי עם ישראל ואולי גם עם ארה"ב. לפי כתבת העיתון, שדיברה עם המרואיינים באמצעות הטלפון, ישנו "נתק ממשי בין הרטוריקה המסלימה של הממשל האיראני לבין אי הכנה של הציבור לתגובה (ישראלית) אפשרית".
"אנחנו באפלה, ונתלים בתוכניות טלוויזיה בלוויין כדי לנסות ולהבין מה קורה, כי הבכירים אצלנו לא אומרים כלום", אמרה תושבת טהרן. הכתבת דיווחה כי אין כל הוראות מה לעשות במקרה של התקפת-תגובה ישראלית, לא נפתחו מקלטים, לא התקיימו תרגילים והתושבים לא נקראו לאגור מצרכים. "כלום, אפס הכנה", אמר תושב מקומי לעיתון האמריקאי, "האזרחים במדינה הזו הם בתחתית סדר העדיפויות". הציבור, עם זאת, חרד. "אנשים שאף פעם לא רצו לעזוב את המדינה עכשיו חושבים על הגירה", אמרה אמנית בת 37, "כולם עצובים, אגרסיביים וחוששים". אחרים אמרו כי הם סבורים שלא תהיה מתקפה על איראן, ואמרו כי הבעיות הפנימיות הן בוערות יותר. "פשוט נמאס לנו להתעורר כל בוקר לחדשות שמישהו מת, משהו התפוצץ, שער הדולר עלה ובחודשים האחרונים - האפשרות שנצא למלחמה", אמר תושב בן 39 מטהרן.
מאת פרנז פסיהי וליילי ניקונזאר. מתוך הניו יורק טיימס. לקריאת הכתבה המלאה.
2העלות הכספית של המלחמה האמריקאית נגד החות'ים הולכת ומטפסת
המבצע האמריקאי נגד המורדים החות'ים בתימן הפך לאופרציה הצבאית הגדולה ביותר של ארה"ב מאז המלחמה בדאעש, ונושא עמו תג מחיר כבד למשלם המסים האמריקאי; כך מדווח האתר פוליטיקו. יותר מ-800 טילים, שרובם עולים כ-2 מיליון דולר לפחות לאחד, כבר שוגרו בתימן, בין אם כדי ליירט התקפות על ספינות מערביות או לעבר ישראל, או במטרה לפגוע בתשתית של המורדים התימנים, הממומנים על ידי איראן.
בכיר בחיל הים האמריקאי אמר לאתר כי החות'ים "מצוידים היטב ויש להם קווי אספקה אמינים מאיראן". הצי האמריקאי מעריך כי האיום יימשך ויחייב נוכחות אמריקאית בים האדום לפחות בשלוש השנים הקרובות, ומחוקקים העריכו כי הדבר יהיה כרוך בהגדלת תקציב ההגנה האמריקאי. גורמים שונים במערכת הפוליטית האמריקאית הביעו תרעומת על כך ש"ארה"ב נאלצת להוציא מיליארדים" כדי להתמודד עם נשק זול לייצור כמו מל"ט או סירות נפץ מאולתרות. "וקשה לומר שחופש התנועה בים האדום שב למה שהיה", אמרה לעיתון בכירה לשעבר בפנטגון.
מאת פול מקלירי, ג'ו גולד וקונור אובריאן. מתוך פוליטיקו. לקריאת הכתבה המלאה.
3המגמה מתחזקת: מספר "מזעזע" של תקריות אנטישמיות בבריטניה השנה
העלייה החדה במספר התקריות האנטישמיות בבריטניה לא התמתנה, ונתונים חדשים שהתפרסמו אתמול מעלים כי מספר התקריות נגד יהודים יותר מהוכפל בחצי הראשון של 2024, לעומת המצב בתקופה המקבילה אשתקד; כך מדווח הבוקר הגרדיאן.
הנתונים מתבססים על דיווחים ל-CST, הארגון האחראי על ביטחון הקהילה היהודית במדינה. מספר שיא של תקריות דווח בבתי ספר, 162 מתוך כלל 1,968 התקריות. מחברי הדוח מסבירים כי משום שהמלחמה בעזה היא הארוכה ביותר בהיסטוריה המודרנית של ישראל, "היא עדיין נמצאת בראש סדר היום" ולכן השפעתה על אנטישמיות היא מסיבית. "היהודים בבריטניה יודעים כי הם יהפכו ליעד לזעם המופנה נגד ישראל בשל המלחמה", נכתב. 121 מקרים היו של תקיפה ישירה, לפי הדוח, ו-142 מקרים של איומים. שרת הפנים הבריטית אמרה בתגובה כי הנתונים "מזעזעים".
מאת הרייט שרווד. מתוך הגרדיאן. לקריאת הכתבה המלאה.
4בנגאסקי החרימו את ישראל, ושגרירי ארה"ב ובריטניה לא ישתתפו בטקס גם
ראש העיר של נגאסקי הביע צער על כך ששגרירי ארה"ב, בריטניה ומדינות אירופיות נוספות לא ישתתפו השנה בטקס הזיכרון לקורבנות הפצצה האטומית שהופלה על העיר, בשל החלטתו להחרים את ההשתתפות הישראלית; כך מדווחת סוכנות הידיעות היפנית NHK. ראש העיר עורר סערה לפני כשלושה חודשים כאשר הבהיר שלא יזמין את שגריר ישראל לטקס השנתי, המתקיים ב-9 באוגוסט, בניגוד למקובל, בשל המלחמה בעזה.
בתגובה, שיגרו שגרירי ארה"ב ומדינות אירופיות מכתב לראש העיר בו הם קוראים לו לחזור בו, ומאיימים שגם הם לא ישתתפו בטקס. ראש העיר סירב לחזור בו. בימים האחרונים אמר, לפי הסוכנות, כי "לא רצה לקחת סיכון" כתוצאה מהשתתפות ישראל, בין היתר בשל העובדה כי בקהל יהיו שורדים קשישים של ההפצצה האטומית. הוא אמר כי רצה שהטקס "יעבור באופן חלק", וכי הוא מקווה שהשגרירים הזרים יהיו בטקס בשנה הבאה.
מתוך NHK. לקריאת הכתבה המלאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.