חברת פלואו (Flow) של אדם נוימן, שהוקמה בשנת 2022, פועלת בתחום הדיור להשכרה, וכיום מושקעת בשישה בנייני דירות, כולל נכס אחד בעיר נאשוויל בטנסי. היא הוקמה בהשקעה בסך של 350 מיליון דולר מקרן ההון סיכון המוכרת אנדריסן הורוביץ.
● שיעורי יוגה ליד הבריכה וחללי עבודה משותפים: מה יש בששת הבניינים שרכש אדם נוימן?
● המפונים מהצפון התייאשו, וקנו נכס ב־880 אלף שקל
על פי דיווח ב"ביזנס אינסיידר", הבניין בנאשוויל, נכס שמונה 358 יחידות דיור, הפסיד יותר מ-7 מיליון דולר בין השנים 2022 ל-2023, ופלטפורמת מימון ההמונים Yieldstreet, שהייתה שותפה בגיוס כסף לרכישת הנכס, הודיעה לאחרונה למשקיעים שלה כי השקעותיהם בנכס עלולות להימחק. הסיבה לכך בין היתר היא עליית הריבית שמייקרת את ההלוואה שנלקחה לרכישת הנכס.
דיווחים ראשוניים על הקשיים של החברה פורסמו כבר בינואר.
ניסיונות להציל את העסקה
כעת הודיעה YieldStreet, שמחזיקה בבעלות משותפת על הבניין יחד עם חברת פלואו, כי בעלי הנכס נמצאים בדיונים עם המלווה של הבניין בכדי לנסות ולהציל את העסקה, בין אם באמצעות מכירת הנכס ובין אם באמצעות הזרמת הון נוסף, או ארגון מחדש של החובות, כך לפי הביזנס אינסיידר.
פלואו מוגדרת כחברת נדל"ן וגם כחברת טכנולוגיה, היא מציעה לדיירים אפליקציה המאפשרת להם לשלם שכירות, להזמין שירותי תחזוקה, או להירשם לשיעורים וחוגים. בדומה למה שניסה בעבר נוימן לעשות ב-WEWORK. החברה מנסה לייצר תחושת קהילה בקרב הדיירים בבניינים שלה, וכן להציג מודל חדשנות שמשלב בעלות עם שכירות.
דובר של חברת פלואו מסר כי החברה מעולם לא ניהלה את הבניין האמור. בהודעה שפורסמה גם בביזנס אינסיידר, נכתב כי: "רכישת הבניין קודמת לקיומה של חברת פלואו והתוכניות העסקיות של החברה מעולם לא כללו את ניהול הנכס", וכי, ״פלואו היא בעלת מניות מיעוט וללא שליטה, והבניין ממשיך לעמוד בהתחייבויותיו". ואכן, הנכס מופעל מזה זמן על ידי חברת RPM Living, חברה לניהול נכסים שבסיסה בדנוור.
עם זאת, כך לפי הביזנס אינסיידר, הנכס הגיע לחברת פלואו במסגרת העברה של השקעה בשישה נכסים שבוצעה במקור על ידי החברה המשפחתית של נוימן, Nazare Capital. חברה זו פנתה לפלטפורמת מימון ההמונים Yieldstreet בכדי לגייס את הכסף. כיום Yieldstreet היא בעלת המניות הגדולה ביותר בנכס, זאת כאמור באמצעות הכסף שגייסה במסגרת הפלטפורמה שלה.
אחד מהמשקיעים שהשקיע בנכס האמור דרך YieldStreet סכום של 300 אלף דולר בשנת 2022, אמר לביזנס אינסיידר כי הבחין בכמה סימנים מדאיגים כבר לאחר זמן קצר. עוד אמר בין היתר, כי הנכס לא עמד ביעדי האכלוס שלו, ואף החל להציע חודשי שכירות בחינם על מנת למשוך דיירים. לדבריו הדגל האדום עבורו היה כשגילה כי המשקיע והמייסד מאחורי Nazare Capital הוא אדם נוימן. הוא צוטט אומר כי, "אם הייתי יודע שלאדם נוימן יש קשר לכך, לא הייתי משקיע את הכסף שלי".
נוימן ייסד את חברת WEWORK בשנת 2010. בשנת 2019, לאחר התרחבות וטרם היציאה להנפקה, נחשפו חובותיה הגדולים של החברה והנפקתה נדחתה באותה תקופה לספטמבר 2021, אז נכנסה החברה לבורסה בניו יורק במיזוג ספאק. המשבר הכלכלי ב-2022 פגע בה באופן כפול, הן בשל עליית הריבית וירידת ערך שטחי הנדל"ן בערים הגדולות, והן בגלל המשבר בהייטק שהביא לקוחות רבים שלה לבטל חוזים. נוימן הודח אז מהחברה, עם חבילת פיצויים בגובה של מיליארד דולר. בשנה שעברה הכריזה WEWORK על פשיטת רגל, ונוימן השתעשע ברעיון לקנות את החברה בחזרה על מנת להגן עליה מכך.
מאז פנה נוימן לנדל"ן למגורים ובשנת 2022 פרסם הניו יורק טיימס כי הוא רכש 3,000 יחידות דיור במיאמי, באטלנטה ובנאשוויל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.