84 אלף מיליונרים חדשים נוצרו השנה בעולם, בזכות השקעה אחת

דוח חדש מגלה כי הראלי במטבעות הקריפטו השנה הוליד עשרות אלפי מתעשרים חדשים • מספר המיליונרים מנכסי קריפטו כמעט הוכפל, ונוספו חמישה מילארדרים חדשים • וגם: מיליארדר הקריפטו הגדול מכולם המכונה "האסיר הכי עשיר בעולם"

השקעה בקריפטו / אילוסטרציה: Shutterstock
השקעה בקריפטו / אילוסטרציה: Shutterstock

הזינוק במחירי הקריפטו בשנה האחרונה עשה את דרכו אל כיסים רבים והיקף המיליונרים מנכסי קריפטו בעולם זינק ב־95% בשנה האחרונה, כך לפי דוח חדש של Henley & Partners.

ה-Worldcoin של סם אלטמן נלחם בממשלות על העיניים שלכם 
"זה שינה לי את החיים": המשקיעים שזיהו את אנבידיה מוקדם ועשו מיליונים 

הסיבה העיקרית לזינוק הזה היא השקתן בינואר של תעודות הסל על הביטקוין ולאחרונה גם על האת'ריום. אלו, נתנו רוח גבית לשוק המטבעות המבוזרים. הביטקוין זינק ב־12 החודשים האחרונים ב־140%, והאת'ריום ב־60%. כך, יש כיום בעולם כ־172 אלף נשים וגברים שיש להם יותר ממיליון דולר בנכסי קריפטו, וזאת לעומת 88 אלף בשנה שעברה.

הדוח מציין שהזינוק בעשירי הקריפטו צמח לכל אורך "סולם העושר". למשל, יש כעת 325 "סנטי־מיליונרים", כאלה שיש שלהם יותר מ־100 מיליון דולר בנכסי קריפטו ואפילו 28 מיליארדרים. לפי הדוח, חמישה מתוך ששת המיליארדרים החדשים השנה עשו זאת בזכות הביטקוין, "מה שמוכיח את הדומיננטיות של המטבע אצל משקיעים", אמר אנדרו אמוליס, אנליסט בחברת בהנלי לרשת CNBC.

כאמור הזינוק הזה מיוחס להשקת תעודות הסל על הביטקוין בינואר השנה. אלה מנהלות כבר יותר מ־50 מיליארד דולר בנכסים. מתחילת השנה זינק מחיר הביטקוין ב־45% לכ־62 אלף דולר היום, גם מטבעות נוספים עלו. סך נכסי הקריפטו נסק לשווי של 2.3 טריליון דולר, לפי הדוח, כמעט כפול מזה שבקיץ שעבר, 1.2 טריליון דולר.

מיליארדר הקריפטו הגדול בעולם

לפי פורבס, מיליארדר הקריפטו הגדול בעולם, זו השנה השלישית ברציפות הוא צ’אנגפנג זאהו, מייסד ומנכ"ל לשעבר של בורסת הקריפטו ביננס. זאהו "שווה" 33 מיליארד דולר. כזכור, בנובמבר 2023 הודה זאהו באשמה של הלבנת כספים נשלח ל־4 חודשי מאסר אותם החל לרצות בתחילת יוני ואף שילם קנס של 50 מיליון דולר, ואפילו יש שמכנים אותו "האסיר הכי עשיר בעולם". מן הסתם, זאהו כבר פיצה על הקנס הזה, בשנה האחרונה שווי נכסי הקריפטו שבידיו זינקו ב־10.5 מיליארד דולר. בעוד כחודש, כשיצא מהכלא בקליפורניה, זאהו בן ה־45, הידוע בכינויו CZ, יחייך כנראה כל הדרך אל הבנק.

מייסד בייננס, צ’אנגפנג זאהו. מיליארדר הקריפטו הגדול בעולם / צילום: Reuters, BENOIT TESSIER
 מייסד בייננס, צ’אנגפנג זאהו. מיליארדר הקריפטו הגדול בעולם / צילום: Reuters, BENOIT TESSIER

את המקום השני תופס בריאן ארמסטרונג, מייסד פלטפורמת המסחר בקריפטו קוינבייס. שוויו נאמד בכ־11 מיליארד דולר, לפי פורבס. אחריו ברשימה ג’יאנקרלו דאבסיני, מנהל הכספים של Tether (החברה שייצרה את המטבע USDT) ומייקל סיילור, המייסד המשותף של מיקרוסטרטג’י.

נדידת קהילת הקריפטו למקלטי מס

החזקת מטבעות הקריפטו מובילה גם לנדידת אוכלוסין. לפי הדוח של Henley & Partner, רבים מעשירי הקריפטו מחפשים מדינות או ערים יותר "ידידותיות" במיסוי מטבעות מבוזרים. "ראינו עלייה גבוהה אצל עשירי הקריפטו שמחפשים אלטרנטיבות למגורים ולאזרחות", אמר דומיניק וולק מחברת המחקר ל־CNBC.

וולק אף הרחיק לכת ויצר, לטובת ה"מתיישבים החדשים" את מדד "אימוץ הקריפטו", המדד מדרג את המדינות לפי הרגולציה הנהוגה בהן שקשורה לקריפטו. המדורגת ראשונה היא סינגפור, תודות "למערכת הבנקאות התומכת בה, רגולציה תומכת ובכללה תקנות תשלומים תמוכות ביטקוין ויישור קו עם הסטנדרטים העולמיים", מציינים ב־Henley. הונג קונג מדורגת שניה ושלישית האמירויות, ארה"ב רק רביעית. בארה"ב, לפי הדוח, ל־15% מהאוכלוסיה יש מטבעות קריפטו, "יש בארה"ב תשתית טובה, מכונות אוטומטיות (ATM), בנקים שמקבלים תשלומי קריפטו ואפילו מספר גובר והולך של עסקים שמקבלים מטבעות קריפטו כתשלום".