הקיצוצים באינטל נמשכים, וכעת החליטה הנהלת אינטל לסגור את מאיץ הסטארט-אפים "אינטל איגנייט" (Intel Ignite) בניהולו של הישראלי צחי וייספלד. מאיץ הסטארט-אפים היוקרתי הוביל להבשלת חברות כמו גרנולייט, שנמכרה לאינטל; קוואק שנמכרה לג'ייפרוג; ודסי שנמכרה לאנבידיה, ולפי ההערכה ההחזרים שרשם למשקיעים בחברות הפורטפוליו היו מהגבוהים בתעשייה.
● דיווח: אפל מפטרת כ-100 עובדים בחטיבת השירותים הדיגיטליים
● פרשנות | אנבידיה שוב הכתה את התחזיות. אז למה המניה נפלה אחרי הדוחות?
לפי גורם בתעשיית ההון סיכון, ההחזר של המחזור הראשון עמד על פי 6.2 בממוצע על ההשקעה של הקרנות שהשקיעו בחברות. את המאיץ הקים וייספלד לאחר קריירה מקבילה שעשה במיקרוסופט. בעברו היה סמנכ"ל במודו של דב מורן. כעת, פניו של וייספלד, ככל הנראה, אל מחוץ לאינטל.
על פי PitchBook, בגרו את אינטל איגנייט כ-190 חברות סטארט-אפ, רבות מהן בישראל, ולמרות שפעלה מסביב לעולם, נותרה עם דנ"א והנהלה ישראלית. אינטל איגנייט איננה משקיעה בחברות או לוקחת מניות בהן, אלא מקדמת פעילות השקעות מקרנות הון סיכון אחרות. את המאיץ בתל אביב ניהל אלון לייבוביץ, ואת המאיץ בלונדון ניהל עופר שעיו, בכיר לשעבר בקלטורה. יובל אבנון הוא סמנכ"ל הטכנולוגיות העולמי של הקרן. בשנה האחרונה סגרו תאגידים נוספים פעולות השקעה בישראל: מוקדם יותר השנה סגרה סמסונג את פעילות קרן סמסונג נקסט וחברת התקשורת האמריקאית ורייזון סגרה גם היא את פעילות ההשקעות שלה.
ככל שנודע, אינטל לא פוגעת בקרן ההשקעות ההון סיכון שלה, "אינטל קפיטל". מאינטל לא נמסרה תגובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.