הענקית הביטחונית הגרמנית "ריינמטאל" הציגה את הרכב 4X4 המשוריין החדש מתוצרתה "פאנצריאגר" ("משחית טנקים"), שכפי ששמו מציג - מיועד להוות הגנה מול טנקים. אתר סולדאט אנד טכניק מדווח כי הרכב הוצג בתערוכת יורוסאטורי, שעלתה לכותרות בארץ בגין הרחקת החברות הישראליות. עם זאת, יש כאן אירוניה משום שעל אף שזו פלטפורמה מתוצרת גרמנית, מערכות ישראליות מהוות בה חלק מהותי: שני משגרי נ"ט מדגם ספייק LR2 (גיל 2) של רפאל וחימושים משוטטים (מל"טים מתאבדים) מדגם הירו 120 של יוויז'ן (Uvision) מוטמעים ברכב החדש.
ספייק LR2 הוא טיל נ"ט לטווח 5.5 ק"מ ממשפחת ספייק. עד היום מכרה רפאל כ-50 אלף טילים מסדרה זו ל־42 מדינות - 10 אלף שוגרו בניסויים ובשדה קרב. בד בבד, משולב בו הירו 120 של יוויז'ן, בעל טווח מקסימלי של 60-40 ק"מ, ומשך הפעלה של שעה. בחברות מגרמניה ומישראל מציינים כי ראש הנפץ של הירו 120 הוא כ־4.5 ק"ג. על אותו חימוש משוטט בדיוק אפשר להתקין ראשי נפץ שונים כמו, למשל, נגד כלי רכב משוריינים או נגד אנשים.
זו תוצאה נוספת של הסכם השותפות האסטרטגי שחתמה עליו יוויז'ן לפני כשלוש שנים עם הענקית הגרמנית, שבמסגרתו חלק מהחימושים המשוטטים של החברה ייוצרו באירופה, באמצעות חברת הבת "ריינמטאל RWM איטליה". אותה שותפות הביאה את ריינמטאל ביוני האחרון להכריז על בשורה גדולה לשוק החימושים המשוטטים העולמי: משגר מכולה של 126 כלי טיס, שמיועד לשגר את החימושים המשוטטים מדגמי "הירו" של יוויז'ן.
אתר TWZ (The War Zone) דיווח כי מסתמן שמכולת משלוח סטנדרטית תחולק לשלושה מערכים, שמונים כ־42 תאים כל אחד. זה עשוי להצביע על מערכת מודולרית, שמאפשרת להתאים את עצמה למכולות של 10, 20 או 40 רגל - כאשר ככל שהמכולה גדולה יותר, כך ניתן לשגר ממנה יותר מל"טים מתאבדים.
מביאה את עולם מתקפות הנחיל לאתגר אחר לגמרי
פלטפורמת השיגור החדשנית של ריינמטאל מהווה בשורה גדולה לתחום, משלוש סיבות מרכזיות: בראש ובראשונה, היא מביאה את עולם מתקפות הנחיל, בו משגרים כמות גדולה של חימושים משוטטים כדי לפגוע במטרה ולגרום קושי חמור למערכות ההגנה האווירית, לאתגר אחר לגמרי.
הטכנולוגיה היחידה שנראית ככזו שיש בה כדאיות כלכלית להפלת כטב"מים בהיקפים גדולים, אך עדיין נמצאת יחסית בשלביה המוקדמים היא מיקרו־גל. אמצעי תקיפה אלקטרומגנטיים לא־קינטיים אלו מנטרלים באמצעות מיקרו־גל רכיבים אלקטרוניים קריטיים לאמצעי התקיפה של האויב. בהם, לדוגמה, נחילי כטב"מים, שיכולים במקבץ יירוט אחד ליפול יחדיו.
שני יתרונות מהותיים נוספים של שיגור ממכולה ששזורים האחד בשני, הם ריבוי הפלטפורמות ויכולת ההסוואה. ממכולה אפשר לשגר הן מפלטפורמה יבשתית והן מפלטפורמה ימית; זאת, בעוד שמכולות מהוות, כדבר שבשגרה, כ־80% מכלל הסחר הימי העולמי. לכן, ניתן להטמיע מכולת שיגור בספינת מכולות, להשיט לטווח רחוק - ויהיה קשה במיוחד לאתר זאת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.