שבירת הבצורת בגיוס קרנות ביומד? סגירה ראשונה לקרן השקעות המשך בחברות מחממת מדקס
אחרי תקופה ארוכה ללא גיוסי קרנות הון סיכון בתחום הביומד בישראל, הבצורת נשברת חלקית. מנהלי חממת מדקס הודיעו על הקמת קרן המשך בשם Edge Medical להשקעה בחברות הבוגרות מן החממה. הקרן מתכננת לגייס 70 מיליון דולר עד סוף השנה, וכבר ביצעה סגירה ראשונה של 15 מיליון דולר. אחד המשקיעים שכבר הבטיח את השתתפותו הוא וינסנט צ'ינגוויז דרך קבוצת CBG. צ'ינגוויז כבר השקיע 20 מיליון דולר ישירות לתוך החממה לפני כשלוש שנים.
● בגיל 68 היא הטיסה את המסוק החשמלי הראשון, הפכה לאחת הנשים עם השכר הגבוה בנאסד"ק וכעת מנסה לקדם חיי נצח
● המנכ"ל של חברת המכשור הרפואי הבורסאית הגדולה בישראל פורש מתפקידו
מנהל הקרן יהיה שי פוליקר, שניהל גם את חממת מדקס, אשר מסיימת כעת את דרכה אחרי שבע שנים.
בשיחה עם גלובס סיפר פוליקר כי "אנחנו מגייסים את הקרן במשך יותר משנה. גיוס כסף לתחום הביומד בישראל תמיד היה קשה, וכמובן שבשנים האחרונות זה היה עוד יותר קשה, ואז עוד יותר קשה.
"אני נוטה לומר כבדיחה, אבל זו כבר לא בדיחה, שמרוב שעברנו תקופות קשות בגיוסי הון, זה כבר לא חדש לנו. מי שציפה שהמדטק יהיה קל, כבר עזב את התחום מזמן. וזה נכון לא רק לגבי מדטק בישראל, אלא גם בעולם".
וזה, באופן פרדוקסלי, גם היתרון של התקופה עבור קרנות הון סיכון, אומר פוליקר. הוולואציות של חברות הביומד בישראל ירדו וההייפ סביב חברות הבריאות הדיגיטלית פחת ונתן לתחום המדטק הקלאסי לעלות שוב ולתפוס את מקומו. בשנה האחרונה נרשמו מספר אקזיטים נאים של חברות מכשור רפואי, ביניהן קרטיהיל, אינוולב, V-Wave ובלקין ויז'ן, וזה כמעט התחום היחיד בסקטור הביומד שבו נרשמו עסקאות אקזיט משמעותיות מאז ה-7 באוקטובר.
"המשקיעים הם תמהיל של גורמים אסטרטגיים ומשקיעים פרטיים, שאינם מישראל, אבל קשורים לישראל או שהשקיעו בה בעבר. הם מודאגים מהמצב, אבל מבינים שאנחנו ממשיכים לעבוד ויהי מה, ושאנחנו מבוזרים בין ישראל לבין ארה"ב", אומר פוליקר.
הקרן מיועדת כאמור להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו של החממה. לדברי פוליקר, "היה לנו מזל שהצלחנו לגייס הון עבור כל החברות שסיימו את החממה, עם גורמים אסטרטגיים וקרנות, אבל רצינו גם אנחנו להמשיך להיות חלק מזה. החברות עדיין עובדות איתנו, ורובן אפילו עדיין פועלות מתוך החממה".
מאז הקמתה של מדקס וונצ'רס, היא רשמה אקזיט אחד, של חברת Endoways בתחום הרובוטיקה לחברת Ascendum בסכום שלא פורסם, אך לדברי פוליקר הניב למשקיעי החממה (כולל רשות החדשנות) החזרים נאים. חברת Append גייסה ב-2021 סבב A בהיקף של 7.4 מיליון דולר בהובלת משקיע אסטרטגי, וגם בחברות EyeMed ו-BeWeld גייסו הון ממשקיעים אסטרטגיים בסכומים שלא פורסמו. מספר חברות נוספות בחממה הצליחו לגייס גיוסי המשך.
אדג' תשקיע בסבבים מוקדמים בחברות כ-1-3 מיליון דולר ובסבבי המשך עד 6 מיליון דולר. מלבד פוליקר ינהלו אותה גל עטרות ונעם טייכלר, שהיו בין מובילים חממת מדקס.
שיבא תשתף פעולה עם חברת שמיים
בית החולים שיבא וחברת החדשנות ARC של בית החולים הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי בין ARC לבין חברת שמיים, הנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של 9.6 מיליון שקל.
שמיים פיתחה מערכת תוכנה מבוססת בינה מלאכותית אשר עם הנפקת החברה הוצגה כדרך "להביא את תרבות התחקירים של חיל האוויר לעולם העסקי". מאז איבדה שמיים כ90% מערך מנייתה, אך בעקבות ההודעה עלתה מנייתה 11%.
במסגרת ההסכם בין הגופים, שיבא תפעל ליישם את יכולות הבינה המלאכותית הגנרטיבית של שמיים כדי לתחקר אירועים שהתרחשו בבית החולים, כמו טעויות בניתוח, תגובה לא צפויה לטיפול, איחור באבחנה או תקלה במכשיר רפואי. ההסכם נחשף במסגרת שבוע החדשנות ARC Summit שערכה שיבא.
מדובר בשימוש חדש למוצר של שמיים אשר ייתכן שאף יאוגד בעתיד תחת חברה חדשה.
בפיילוט שנערך בבית החולים המערכת זיהתה 92% מאירועי הבטיחות, סיווגה אותם לפי דרגת חומרה וקיטלגה אותם לפי סוג, וגם סיפקה כלי התמודדות בזמן אמת.
דיסקיור גייסה 16 מיליון דולר לטיפול בכאבים גב
חברת Discure Technologies, שפיתחה טכנולוגיה לטיפול בכאבים גב תחתון הנובעים ממחלת דיסק ניוונית, הודיעה על גיוס של 16 מיליון דולר, מהם גיוס סייף של 5 מליון דולר ועוד 11 מיליון דולר נוספים. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו קרנות ההון סיכון BOLD Capital Partners, Supernova Invest ו-Sanara Capital, בהשתתפות מספר רשתות בתי חולים בארה"ב, רופאים אורטופדיים ומשקיעים קיימים.
דיסקיור הוקמה ב-2018 על-ידי יובל מנדלבאום המשמש גם כמנכ"ל יחד עם יוסי גרוס, במסגרת קבוצת ריינבאו מדיקל שהוקמה כדי לפתח את המצאותיו של גרוס. כמו רבות מההמצאות של גרוס, גם זו מבוססת על גירוי עצבי באמצעות רכיב חשמלי המושתל בגב בניתוח זעיר-פולשני. הגירוי יכול, לדברי החברה, לחדש בצורה מבוקרת את הזרימה של נוזלים, חומרי הזנה וחמצן לאזור שעבר תהליך ניוון, וכך לחדשו.
המוצר מתאים להתוויות נוספות הקשורות בכאבי גב וכאבים בכלל.
כספי הגיוס ישמשו למימון ניסויים קליניים באירופה ובארה"ב ולהרחבת מצבת העובדים.
מהחברה נמסר כי כאב בגב התחתון הוא הסיבה מספר אחת בעולם לנכות. למעלה מ-35 אחוז ממקרי כאבי גב תחתון קשורים למחלת דיסק ניוונית, וכ-400 מיליון איש ברחבי העולם סובלים מהבעיה. הטיפול הקיים כולל משככי כאבים, הזרקת חומרים אנטי-דלקתיים ובשלבים המאוחרים גם ניתוחי גב, להם סיכויי הצלחה מוגבלים וסיכון גבוה לצורך בניתוח חוזר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.