רשת הטיפולים האסתטיים אמריקן לייזר, שנקלעה לחובות בהיקף של למעלה מ-110 מיליון שקל, עוברת לידיה של חברת קר שירותי רפואה תמורת 7 מיליון שקל - כך קבע היום (א') בית המשפט המחוזי מרכז. השופטת עירית וינברג-נוטוביץ קיבלה בכך את הבקשה שהגישו בשבוע שעבר הנאמנים שמונו לאמריקן לייזר, עורכי הדין עמית לדרמן וישראל שפלר.
● מנכ"ל חברת קר מסביר למה הוא רוצה לרכוש את אמריקן לייזר
● מאימפריית אסתטיקה לחובות של 100 מיליון שקל: כך נערמו הצרות של אמריקן לייזר
לפי מתווה המכירה שאושר, קר שירותי רפואה תקלוט אצלה 100 מעובדי אמריקן לייזר תוך הכרה ברצף הזכויות שלהם בעבודה. קר אף תעביר מיידית 2.8 מיליון שקל, המהווים 40% מהתמורה הכוללת בעסקה, לקופתה של אמריקן לייזר. יתר הסכום, בהיקף של 4.2 מיליון שקל, יועבר לפי המתווה ב-30 תשלומים שווים.
עוד החליטה השופטת וינברג-נוטוביץ להוציא לאמריקן לייזר צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון במסלול פירוק.
לפי ההחלטה, לקוחותיה של אמריקן לייזר, אשר רכשו ממנה חבילות טיפולים, ישלמו כעת עבור כל טיפול את העלות הישירה שלו בלבד, ועד גובה של 3% מההיקף הכולל של החבילה שרכשו. לדוגמה, אם לקוח רכש חבילה הכוללת 12 טיפולים תמורת 10,000 שקל, הוא ישלם כעת 300 שקל. לדברי עו"ד לדרמן, ממנהלי ההסדר, הרשת "לא יכולה לאפשר לעצמה להפסיד, זה מכסה את העלות הישירה של הטיפול ולא מעבר לזה".
כמו כן, הסכמי השכירות של סניפי אמריקן לייזר וההתקשרויות של הרשת עם קופת-החולים לגבי טיפולי העיניים יועברו לקר שירותי רפואה, אך האחרונה תהיה רשאית להודיע תוך שלושה ימים במקרה שאינה מעוניינת להמשיך בהסכמי השכירות לגבי חלק מהסניפים.
תמורה נמוכה מההערכות הקודמות
עו"ד נעמה גור מס, נציגת הכונס הרשמי, הממונה על הליכי חדלות פירעון, הודתה בדיון שנערך היום בבית המשפט כי הציפייה הייתה שמכירתה של אמריקן לייזר תניב סכום גבוה יותר. ואומנם, העסקה בגובה 7 מיליון שקל משקפת תמורה נמוכה יותר מהערכות קודמות, שנעו בין 10 ל-20 מיליון שקל. עם זאת, נציגת הכנ"ר עמדה על כך שמנהלי ההסדר עשו ככל שביכולתם, ושהעסקה עם קר שירותי רפואה היא היחידה שעל הפרק. היא אף הדגישה כי הוצאת צו הפירוק לא תמנע מאמריקן לייזר לבצע בהמשך תכנית שיקום.
בדיון היום השתתפו גם נציגי העובדים באמריקן לייזר. עו"ד אופיר רונן, המייצג 190 עובדים, אמר בעקבות הדיון כי "בעקבות מתן צו הפירוק אנחנו נפעל שעובדי החברה יקבלו מהביטוח הלאומי תוך פחות מ-14 יום את חוב משכורות חודשים יולי ומחצית חודש אוגוסט, ושהביטוח הלאומי ישלם במהלך חודש נובמבר את יתרת גמר החשבון המגיע לעובדים עד תקרה של 127,478 שקל לעובד". עוד הדגיש רונן כי הוותק של 100 עובדי הרשת שייקלטו בקר שירותי רפואה יישמר לעניין דמי חופשה והבראה.
במתווה המכירה לקר שירותי רפואה שהגישו מנהלי ההסדר לבית המשפט, הם הדגישו כי הזרמת כסף לרשת נדרשת באופן מיידי, שכן "לא ניתן להמשיך ולהפעיל את החברה במהלך חודש אוקטובר ממקורותיה השוטפים בלבד ללא הזרמת כספים חיצונית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.