ניצחון זמני למייסד חד-הקרן הישראלי אופן ווב (OpenWeb), נדב שובל, שנקלע לסכסוך עם כמה ממשקיעיו ובראשם הקרנות אינסייט וג'ורג'יאן, ובסופו של דבר הודח בהחלטת הדירקטוריון. בית המשפט המחוזי הכלכלי בתל אביב הורה הערב (ה') להקפיא את השלמת פיטוריו עד דיון שיתקיים בסוף החודש במעמד שני הצדדים.
ההחלטה התקבלה לאחר בקשה שהגיש שובל, באמצעות עורך דינו נתנאל חיים ממשרד אגמון טולצ'ינסקי, לבטל את ההחלטות שהתקבלו בישיבת דירקטוריון אמש (ד'), ובה הוחלטו להעניק אופציות למנכ"ל החדש טים הארווי ולאשרר את פיטוריו, לאחר שזה השמיע את טענותיו בפני הדירקטוריון ובית המשפט.
● נטו פיננסים: בית המשפט אישר להתקדם עם מתווה המכירה לארבע עונות של אי.בי.אי
● קרן וולת'סטון מסתבכת: בקשה לחדלות פירעון מתארת הונאה והפסדים במאות מיליונים
בעוד ששובל רואה בפסיקת השופט כאילו פיטוריו הוקפאו, הרי שבחברה רואים זאת כאקט טכני של הקפאת השלמת תהליך הפיטורים שלו שכבר החל. אופן ווב פיטרה למעשה את שובל ב-9 בספטמבר ובאותו יום מינתה מנכ"ל חלופי - טים הארווי, שבעבר שימש כחבר דירקטוריון בחברה. בעוד ששובל רואה בישיבה שנערכה ביום רביעי ככזו שהעלתה את פיטוריו פעם נוספת לאג'נדה, הרי שבפועל התבצעה פעולת אשרור הפיטורים לאור הטענות שהשמיע.
גם אם בחברה לא מתכוונים להחזיר את שובל לתפקידו בעקבות פסיקת השופט, הרי שהם אינם יכולים להשלים תהליכים הכרוכים בפיטוריו, כגון עניינים הקשורים לחבילת התגמולים והאופציות שברשותו.
אופן ווב ביקשה ארכה בשל החגים, והשופט אריאל צימרמן הסכים לבקשתה, ובלבד "שלא תבצע פעולות חד-צדדיות ובלתי הפיכות קודם לדיון, לרבות פיטורי שובל". לפיכך, פיטוריו של שובל הוקפאו לפחות עד הדיון בבקשתו להוצאת צו מניעה למהלך.
טענת שובל: הפיטורים לא חוקיים
נדב שובל, מייסד אופן ווב והמנכ"ל הוותיק שלה מאז היווסדה בעשור הקודם ועד חודש ספטמבר האחרון, הודח מתפקיד המנכ"ל בתחילת החודש שעבר, ובמקומו מונה כאמור טים הארווי, בעברו חבר דירקטוריון בחברה. שובל התנגד למהלך באמצעות מייל שהופנה לעובדי החברה, ובשל מהלך זה הוחלט בדירקטוריון לפטרו לאלתר. גישתו של שובל למשרדי החברה ולמערכות המידע שלה נחסמה. את כל המהלכים הללו רואה שובל כלא חוקיים, בשל העובדה שהדירקטוריון התכנס שלא כדין, לטענתו.
מתשובה לבקשת הארכה לדיון מצד החברה, שהוגשה מוקדם יותר היום על-ידי שובל, עולה כי אמש כונסה ישיבת דירקטוריון נוספת באופן ווב, ובה הצביעו חברי הדירקטוריון שזומנו על פיטוריו בפעם השנייה.
לפי בקשה למתן סעדים זמניים שהגיש שובל בתחילת השבוע עולה כי הוא פוטר בראשונה לאחר שמייל ששלח פורש על-ידי הדירקטוריון כמכתב התפטרות, ופעם נוספת כאשר התנגד למהלך באופן פומבי בחברה. בפעם השנייה החליט הדירקטוריון להחמיר את מהלך הפיטורים ככזה הנובע מתוך עילה כמי שמעוניין לפגוע בחברה. כאמור, אמש הצביע שוב הדירקטוריון על פיטוריו של שובל, לאחר שזה טען כי כל ישיבות הדירקטוריון שזומנו בעניינו נעשו באופן לא חוקי, וביקש למנוע את המהלך.
הבקשה החדשה הוגשה על "ניסיון מחטף נוסף וכושל שנעשה אתמול בישיבת דירקטוריון, כביכול, בלתי חוקית נוספת", כפי שנכתב בה. "בישיבה זו, שנערכה ביום רביעי, הוחלט על-ידי מי שאינם דירקטורים כחוק, בין היתר שוב בחופזה וללא דיון, ומבלי שנושא זה הונח על סדר היום, לפטר את שובל מכהונתו כמנכ"ל החברה - דבר אשר נעשה כבר לא פחות משלוש פעמים באופן לא חוקי, מה שמעיד על כך שהדבר לא נעשה. הישיבה שהתקיימה אתמול אינה חוקית ומהווה הודאה של המשיבה ושל כל הנתבעים בכתב התביעה, בכך ש'ההחלטה' המקורית לפיטורי המבקש חסרת כל תוקף ובטלה, וכך גם המינוי הזמני של מר הארווי - לא קיים".
המחוזי דחה את הבקשה לבטל את החלטות הדירקטוריון במעמד צד אחד
ביום שני דחה שופט בית המשפט המחוזי אריאל צימרמן את בקשתו של שובל לבטל את החלטות הדירקטוריון במעמד צד אחד, אך הפציר בשני הצדדים להתדיין, ולא שלל דיון במעמד שני הצדדים.
ההחלטה הערב מהווה הישג משפטי עבור שובל, כיוון שהיא לא רק מקפיאה את מהלך הפיטורים, אלא מאפשרת דיון בהוצאת צו מניעה במעמד שני הצדדים. תחילה שקל השופט צימרמן שקל להעביר את הדיון לבית הדין לענייני עבודה, אך שובל ביקש להותירו בבית המשפט המחוזי, בטענה כי דירקטוריון אופן ווב עבר על חוק החברות בכינוסם של ישיבות לא חוקיות לכאורה.
מהבקשות שהגיש שובל לבית המשפט במהלך השבוע עולה כי המחלוקת בין שובל למובילי הדירקטוריון הנוכחי - ג'ף הורינג' מקרן אינסייט ומרגרט וו מקרן ג'ורג'יאן - אף נוגעת להרכב הדירקטוריון, וכי במקביל מנהל שובל, שרואה בעצמו כמנכ"ל החוקי של החברה, ישיבות דירקטוריון משל עצמו. לטענת שובל, הדירקטוריון בהובלת הורינג ו-וו התעלמו מכמה מהלכים שהוא יזם בעצמו בדירקטוריון, כמו הדחתם של היו"ר עומר ציגלר וסקוט גאלוויי, שבעבר מונו מטעמו אך הצביעו בעד הדחתו.
במקומם, טוען שובל בבקשתו, הוא מינה שני חברים חדשים לדירקטוריון, בהם רון זורי ומאק פרונס, אך אלה לא זומנו לישיבות הדירקטוריון שבה נידונו שוב פיטוריו של שובל. בנפרד מכך, ערך שובל ישיבת דירקטוריון משלו, שכללה את זורי ופרונס, עוד שני חברי דירקטוריון אחרים מטעמו: חיים ששון, סמנכ"ל בחברה; ואבישי אברהמי, מייסד ומנכ"ל וויקס (Wix).
מעניינת במיוחד התנהלותו של אברהמי: בעוד שבישיבת הדירקטוריון בראשות שובל הצביע אברהמי נגד פיטוריו, אתמול בדירקטוריון מטעמם של הורינג ו-וו, הוא הצביע שוב בעד פיטוריו של שובל - זאת על אף התצהיר שנחשף מוקדם יותר השבוע, בו הוא טוען כי התחרט על כך שחתם על פיטוריו של שובל כפיטורי עילה (פיטורים שהסיבה להם היא פגיעה בחברה).
למרות הודעות הפיטורים שקיבל שובל, הוא לא זומן לשימוע, וכן לא ניתנה לו התרעה של 60 יום, כנדרש בהסכם העבודה שלו. ככל הנראה, בדירקטוריון ביקשו לפטרו לפי חוקי העבודה בארה"ב, שכן שובל מתגורר בארה"ב ומועסק גם בחברת-הבת האמריקאית של אופן ווב. עם זאת, הקו המשפטי שמוביל שובל מתייחס לכך שחברת-האם ממוקמת בישראל, ושדירקטוריון החברה מקושר בפועל לחברת הישראלית ולא האמריקאית. אי לכך, פיטוריו, אם וכאשר יימצאו חוקיים, יהיו חייבים לטענתו לעמוד בחוקי העבודה בישראל.
הסכסוך החל, לטענת שובל, בניסיון הדירקטוריון לחסום עסקה שהייתה כדאית לחברה לטענתו, ולאחר מכן במינוי יו"ר שיהיה בעל סמכויות ניהוליות אשר יכהן כמעין מנכ"ל-על מעל שובל, שראה בכך כ"עילה להתפטרות". את הניסוח הזה קיבלו בחברה כמכתב התפטרות, ומשם התגלגל הסכסוך לבתי המשפט.
תגובת אופן ווב תובא כאן כאשר תתקבל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.