הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלוט זינקה ב-14%, אלביט ב-5%

ת"א 35 עלה ב-0.3% • חג'ג' מנהלת מו"מ לרכישת 25% מרני צים מרכזי קניות • הרווח של אלביט זינק ב-30% לעומת הרבעון המקביל אשתקד • גם הרווח של בנק לאומי גדל ב-30% ברבעון ל-2.3 מיליארד שקל • IBI: "האינפלציה בישראל תהיה גבוהה מהיעד, והריבית לא תרד; הצמיחה תהיה נמוכה השנה" • לאחר שנתיים, בכירי וול סטריט צופים שנה "נורמלית" ומתונה יותר למניות בשנת 2025

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

17:30

יום המסחר בתל אביב ננעל במגמה מעורבת בסיכום יום מסחר תנודתי. מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ות"א 90 השיל מערכו כ-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א נפט וגז ירד ב-0.8% ות"א בנקים 5 השיל מערכו כ-0.3%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-2.8 מיליארד שקל.

בלטו לחיוב מניות אלביט מערכות , אנרג'יאן , קרסו נדלן , מגה אור  וקנון .

מנגד, משק אנרגיה , שוב אנרגיה , מג'יק , ריטיילורס  ודוראל אנרגיה  ננעלו בירידות.

16:31

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים בירידות שערים קלות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 נסחר בשיעור דומה. מדד הבנקים בולט לשלילה ויורד בכ-1%.

בשוק החוב המקומי נמשכים הביקושים והירידות בתשואות הפדיון של האג"ח הממשלתיות. איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים יורדת ב-4 נקודות בסיס ל-4.71% והאיגרת לשנתיים משילה 11 נקודות בסיס ל- 4.28%. 

15:11

המסחר בת"א מוסיף ומתנהל בירידות -  35 יורד ב-0.2% בעוד ת"א 90 יורד ב-0.3%. מדד הבנקים יורד ב-0.7%. 

חברת הטכנולוגיה אלוט  רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 23.2 מיליון דולר, צמיחה של 2.7%, וצמצמה את ההפסד הנקי לפי כללי GAAP מ-12.4 מיליון דולר ל-244 אלף דולר.

על בסיס Non-GAAP אלוט עברה לרווח נקי של 1.3 מיליון דולר, שהם 3 סנטים למניה. ברבעון הרביעי אלוט מצפה לאיזון ברווח התפעולי Non-GAAP ולתזרים חיובי מפעילות שוטפת. מנכ"ל החברה, אייל הררי, מסר שהחברה מרוצה מהמשך ההתקדמות ובמיוחד מהמעבר לרווח תפעולי על בסיס Non-GAAP, לראשונה זה שלוש שנים.

14:37

קבוצת חגג  הודיעה היום כי היא מנהלת משא ומתן עם רני צים, לביצוע עסקה במסגרתה, ככל ותתגבש, תרכוש החברה מצים מניות המהוות 25% מהונה המונפק של חברת רני צים מרכזי קניות  ותתקשר בהסכם שליטה משותפת עם צים ביחס להחזקותיהם בצים מרכזי קניות. 

צים מחפש פתרונות לבעיית החוב האישי שלו לאחר שאתמול פורסם שחברת בית הזהב  ביטלה אתמול את החלטתה לרכוש 16% ממניות רני צים  ואף מבטלת את רכישת 9% מהמניות שכבר ביצעה. בעל השליטה בחברה רני צים ביקש להקטין את חובו האישי שנאמד בכ-200 מיליון שקל. בתחילת ספטמבר חתמו השתיים על עסקה לפיה רני צים ימכור בשלב הראשון 9% מרני צים מרכזי קניות, ואף הוענקה לבית הזהב אופציה לרכישת 16% נוספים. 

14:23

קנדה גלובל  שבשליטת אסי טוכמאייר וברק רוזן (60%) ובה שותפים אדם נוימן שייסד את חברת חללי העבודה WeWork ואסף רפפורט אחד ממייסדי ענקית הסייבר WIZ, דיווחה הבוקר (ג') על רכישה של קומפלקס משרדים שכולל זכויות לבנייה של כ-500 דירות, בתמורה לסכום של 116 מיליון דולר.

הקומפלקס בשטח כ-40 דונם, שוכן בשכונת אוונטורה (Aventura) במיאמי פלורידה, וכולל במצבו כיום שלושה בנייני משרדים בנויים בשטח של כ-26 אלף מ"ר ו-3 חניונים עם כ-950 מקומות חניה. המתחם מניב 7% תשואה בשנה, והוא נמצא בתפוסה של כ-90%. בנק מורגן סטנלי משמש כשוכר המרכזי בנכס.

12:50

לאחר שנפתח בעליות, המסחר בת"א עובר לירידות. ת"א 35 יורד ב-0.3% בעוד ת"א 90 יורד ב-0.2%. מדד הבנקים יורד ב-0.5%. 

בשוק החוב המקומי נמשכים הביקושים והירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות. איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים יורדת כעת ב-7 נקודות בסיס ל-4.67% והאיגרת לשנתיים משילה 12 נקודות בסיס ל-4.24%. מדדי האג"ח הקונצרני נסחרים בעליות קטנות של עד 0.1%. 

11:57

החברה הביטחונית אלביט מערכות סוגרת רבעון נוסף עם שיא בצבר הזמנות, שהסתכם ב-22.1 מיליארד דולר - גידול של מיליארד דולר תוך רבעון. ההכנסות צמחו ב-14.3% ביחס לרבעון המקביל והסתכמו בכ-1.7 מיליארד דולר, ומתחילת השנה ההכנסות צמחו ב-12.6% ל-4.9 מיליארד דולר.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), גדל ברבעון ב-30.3% ל-79.1 מיליון דולר; בשלושת הרבעונים הראשונים של 2024, הוא גדל ב-24.9% ל-231 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, שיעור הרווחיות התפעולית ברבעון גדל ל-8.2%, ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 98.8 מיליון דולר המיוחס לבעלי המניות. מתחילת השנה, הרווח הנקי Non-GAAP גדל ב-18.9% ל-272 מיליון דולר, שהם 6.1 דולר למניה.

10:38

המסחר בת"א עובר עתה לעליות - ת"א 35 עולה ב-0.3% בעוד ת"א 90 יורד ב-0.1%. 

קנדה גלובל  רוכשת כ- 26,000 אלף מ"ר משרדים וזכויות מאושרות לבנייה של כ-500 יח"ד מגורים על גבי קרקע של כ-40 דונם בשכונת אוונטורה במיאמי. קנדה גלובל רכשה את הנכס בכ-116 מיליון דולר, היקף המכירות מוערך בכ-500 מיליון דולר למגורים (לא כולל המשרדים)

10:04

המסחר בבורסה נפתח הבוקר במגמה מעורבת. ת"א 35 עולה ב-0.3% בעוד ת"א 90 יורד ב-0.1%. 

אלביט מערכות  פרסמה הבוקר על תוצאות הרבעון השלישי לשנת 2024, ודיווחה על גידול של 14% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לרמה של כ-1.72 מיליארד דולר. הצמיחה בהכנסות היא רוחבית בכל חמשת מגזרי הפעילות של החברה, כאשר הגידול המשמעותי ביותר הוא בחטיבת היבשה.

כמו-כן, אלביט דיווחה על צבר הזמנות שיא של 22.1 מיליארד דולר, גידול של 1 מיליארד דולר ביחס לצבר ברבעון הקודם. קצב ההזמנות של משרד הביטחון ממשיך להיות גבוה באופן משמעותי, אבל עדיין 66% מצבר ההזמנות משויך ללקוחות מחוץ לישראל, שעדיין ממשיכים לספק הזמנות לאלביט - דוגמא לכך ראינו אתמול, כאשר אלביט דיווחה על חוזים בסכום של כ-335 מיליון דולר עבור אספקה של מערכות הגנה ללקוח באירופה.

בשורה התחתונה, רשמה אלביט ברבעון השלישי רווח נקי Non GAAP של כ-98.8 מיליון דולר (כ-2.21 דולר למניה), גידול של כ-29% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

08:20

בנק לאומי  מדווח הבוקר (ג') על זינוק חד של 30% ברווח הנקי ביחס לרבעון השלישי אשתקד. בשלושת החודשים שהסתיימו בסוף ספטמבר האחרון הסתכמו רווחי הבנק ב-2.3 מיליארד שקל. התשואה על ההון עמדה בתום הרבעון על 15.5%, עלייה ביחס לנתון שנרשם אשתקד - 13.6%. 

הבנק מסר כי יחלק דיבידנד של 40% מהרווח הנקי בהיקף של 917 מיליון שקל. החלוקה תבוצע באמצעות דיבידנד במזומן - 688 מיליון שקל, והיתרה באמצעות רכישה עצמית של מניות. 

08:00

1. שוק המניות

המסחר בבורסה צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת. 

אתמול מדד תל אביב 35 נסחר בירידה של 0.7%.  היה זה יום המסחר השלישי ברציפות בו המדד יורד. מדד ת"א 90 עלה בכ-1%. בלט לחיוב מדד ת"א רשתות שיווק שעלה ב-1.8%. מנגד, ת"א בנקים  השיל מערכו 1.2% בעקבות דוחות הפועלים  ודיסקונט 

שני הבנקים פרסמו את הדוחות הכספיים שלהם לרבעון השלישי של השנה וגררו פסימיות בענף. מניית הפועלים ירדה במעל 2%, דיסקונט ירדה בכ-0.5%, וגם שני הבנקים שיפרסמו בהמשך השבוע רשמו ירידה: לאומי  עם 1.7% ומזרחי טפחות  ב-1.6%.

הסיבה המרכזית ככל הנראה לאכזבה, לא הייתה הרווחים, שגדלו בשני הבנקים משמעותית, וגם לא התשואה להון, אלא החשש שהבנקים מאותתים על סיכון במשק. דיסקונט והפועלים דיווחו על עלייה בהפרשות להפסדי אשראי, כריות הביטחון למקרה שהלווים לא יעמדו בתחייבויות. המשקיעים, ככל הנראה, חוששים שמדובר במגמה רוחבית.

ריטיילורס  זינקה בכ-7% לאחר שעדכנה על המשא-ומתן לגיבוש הסכם עם צד שלישי בלתי קשור לרכישת הבעלות המלאה בתאגידים המפעילים כ-12 חנויות נייקי בצרפת. פוקס  בעלת השליטה בריטיילורס זינקה בכ-5%. 

מניית אנרג'יקס  נפלה בכ-8% וגררה למטה את בעלת השליטה אלוני חץ . החברה שעוסקת באנרגיה מתחדשת דיווחה על תוצאות הרבעון השלישי שהיו מעל הצפי, אך הורידה את התחזית. 

דלתא מותגים  עלתה בכ-2% בעקבות הדוח הרבעוני. הכנסות הרבעון השלישי צמחו בכ-35% לכ-289 מיליון שקל, והרווח הנקי זינק בכ-88% לכ-30.6 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. 

אלביט מערכות  מערכות דיווחה אתמול כי זכתה בחוזים בסכום כולל של כ-335 מיליון דולר אספקה של מערכות הגנה למדינה באירופה, שיבוצעו על פני שלוש וחצי שנים. 

חברת בית הזהב  ביטלה אתמול את החלטתה לרכוש 16% ממניות רני צים  ואף מבטלת את רכישת 9% מהמניות שכבר ביצעה. בעל השליטה בחברה רני צים ביקש להקטין את חובו האישי שנאמד בכ-200 מיליון שקל. בתחילת ספטמבר חתמו השתיים על עסקה לפיה רני צים ימכור בשלב הראשון 9% מרני צים מרכזי קניות, ואף הוענקה לבית הזהב אופציה לרכישת 16% נוספים. עתה ייאלץ צים למצוא פתרונות אחרים לבעיית החוב.

היום יתפרסמו הדוחות הרבעוניים של בנק לאומי, אלביט ואלוני חץ.

באסיה מגמה מעורבת הבוקר, ניקיי עולה ב-0.8%, שנחאי יורד ב-0.4%, הנג סנג וקוספי עולים ב-0.4%. 

החוזים עתידיים בעליות קלות של עד 0.2% במדדים המובילים. 

אתמול ננעל המסחר בוול סטריט במגמה מעורבת. נאסד"ק עלה ב-0.6%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.4%, והדאו ג'ונס ירד ב-0.1%. 

יממה לפני שתדווח את דוח הרבעון השלישי, אנבידיה  ירדה בכ-1.3% בעקבות דיווח לפיו שבבי Blackwell של החברה מתחממים יתר על המידה כאשר הם מחוברים יחד בשרתי מחשוב. בתחום הבינה המלאכותית, חיבור שבבים בשרתי ענק הוא גורם קריטי. 

הדוח שכל וול סטריט מחכה לו: אנבידיה תכה את התחזיות בפעם התשיעית ברצף?  

מניות טסלה  זינקה בכ-5% בעקבות דיווח כי צוות המעבר של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ מתכנן יצירת מסגרת פדרלית להסדרת רכבים אוטונומיים לאחת מהעדיפויות הגבוהות של משרד התחבורה האמריקאי. התמיכה תקל על טסלה להוציא לפועל את חזון הרובוטקסי. מי שעוד זינקה בעקבות זאת היא מניית מובילאיי  (10%). 

טראמפ מדיה , חברת המדיה החברתית של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ, זינקה בכ-15%, לאחר שפורסם כי היא מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת Bakkt, פלטפורמת מסחר במטבעות דיגיטליים. בתגובה, מניית Bakkt זינקה ב-160%. 

WSJ | המניות האלה אמורות להיות הדרך המושלמת להיחשף לביטקוין. אז למה הן בצניחה? 

סופר מיקרו קומפיוטר  זינקה בכ-13%, לאחר שדוווח בבארונס כי החברה צפויה להציג בקרוב את דוחותיה השנתיים, ותימנע ממחיקה מהמסחר בנאסד"ק. במסחר המאוחר זינקה החברה ב-40%, לאחר שפורסם על מינוי רואה חשבון בלתי תלוי לחברה והגשת תוכנית "ציות" לנאסד"ק. 

פלטפורמת השירותים הפיננסיים רובין הוד מרקטס   זינקה בכ-7% והגיעה לשיא חדש של 52 שבועות, לאחר שבבית ההשקעות נידהאם שדרגו את המצלתם למניה ל"קנייה" מ"החזקה". 

במורגן סטנלי מסמנים שתי מניות מבטיחות. לאחת מהן צופים זינוק של 660% 

2. שוקי האג"ח

הפערים בין החוב הישראלי לאמריקאי הולכים ומצטמצמים. איגרות החוב הממשלתיות של ישראל ממשיכות להתחזק (המחיר עולה, והתשואה יורדת).

ביום שני תשואות האג"ח לעשר שנים ירדה ב-5 נקודות בסיס ל-4.77%, ותשואות האיגרת לשנתיים ירדה ב-10 נקודות בסיס ל-4.43%. לעומת זאתף בשוק החוב האמריקאי, לאחר עליית התשואות בשבוע שעבר, אתמול נסחרו ביציבות התשואה ל-10 שנים ברמה של 4.41%, אחרי שבשבוע שעבר עקפה התשואה רף של 4.5% - שיא מאז חודש מאי.

כלכלני דיסקונט כתבו כי "על רקע הציפיות בשווקים לסיום המלחמה, ראינו בתקופה האחרונה ירידה מתמשכת בפרמיית הסיכון של מדינת ישראל, כפי שבאה לידי ביטוי במרווח הדולרי ובמרווח השקלי של האג"ח הממשלתי מול האג"ח האמריקאי".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל מציג מתחילת החודש את הביצועים הטובים ביותר בעולם אל מול הדולר והאירו, וגם ביום שני הוא המשיך להתחזק. הבוקר השקל נחלש מעט (0.1%) ונסחר ב-3.73 שקלים לדולר וב-3.95 שקלים לאירו. 

מחירי הנפט נסחרים הבוקר ביציבות. נפט אמריקאי נסחר ב-69.2 דולר לחבית, ונפט מסוג ברנט נסחר ב-73.3 דולר לחבית. 

הביטקוין נסחר עדיין ברמות גבוהות של כ-91,500 דולר למטבע, מעט פחות מהשיא שקבע בשבוע שעבר. בתוך כך, מיקרו-סטרטג'י  הודיעה אתמול כי רכשה במהלך השבוע האחרון ביטקוין בהיקף כספי של 4.6 מיליארד דולר, לפי שער ממוצע של 88,627 דולר לביטקוין, וכעת היא מחזיקה 331,200 ביטקוין.

4. מאקרו

ביום ראשון פורסמו נתוני הצמיחה של המשק הישראלי לרבעון השלישי של 2024. הנתונים הפתיעו לטובה עם צמיחה של 3.8% בקצב שנתי, אחרי קיפאון ברבעון הקודם. כלכלני דיסקונט ניתחו את המספרים בסקירתם: "ברבעון השלישי ראינו זינוק בהשקעות, המשך גידול מהיר בצריכה הפרטית, גידול ביצוא וירידה בצריכה הציבורית", כתבו כלכלני בנק דיסקונט על הנתונים. "העלייה המהירה בצריכה הפרטית נתמכת בהזרמה של הממשלה למשקי בית (משרתי מילואים ומפונים). 

"בניגוד לכך, נמשכת הירידה בצריכה הציבורית, על רקע ירידות חדות בצריכה הביטחונית (ירידה בהיקף המגויסים למילואים וירידה בקניות), בעוד שהצריכה האזרחית רושמת עלייה נוספת (קניות והעסקת עובדים). להערכתנו, לנוכח ההסלמה בצפון, תחול האטה ברבעון האחרון של 2024, ולפיכך אנו נותרים עם התחזית שלנו לצמיחה של 0.4% בשנת 2024".

בקשר לארה"ב, רפי גוזלן, כלכלן ראשי ב-IBI בית השקעות, כתב בסקירתו כי "סביבת המאקרו הנוכחית בארה"ב תקשה על טראמפ לשחזר את המדיניות שנקט ב-2016, וזאת על רקע גירעון, אינפלציה וסביבת ריביות גבוהה יותר. סביבת האינפלציה הנוכחית אומנם התמתנה, אך היא עדיין גבוהה מהיעד, והקצב ה נוכחי של האינפלציה הבסיסית, 3.3%, אינו מותיר לפד מרווח ביטחון מפני צעדי מדיניות שיובילו לעליית מדרגה באינפלציה". 

5. תחזית

בכירי וול סטריט צופים שנה "נורמלית" ומתונה יותר למניות בשנת 2025 לאחר עלייה היסטורית של מעל 20% במדד S&P 500. אם מדד ה-S&P 500 יסיים את 2024 עם עלייה של יותר מ-20%, זו תהיה הפעם הראשונה שהמדד מציג שתי עליות רצופות של 20% ומעלה מאז בועת הטכנולוגיה של 1998-1999. 

בריאן בלסקי, אסטרטג ההשקעות הראשי של BMO Capital Markets, הציב יעד סוף שנה של 6,700 למדד ה-S&P 500 לשנת 2025. מייק וילסון, מנהל ההשקעות הראשי של מורגן סטנלי, הציב יעד של 6,500 למדד לתקופה של 12 חודשים, תשואה של 9.8% לשנת 2025, שתואמת את התשואה הממוצעת ההיסטורית של המדד. יעד 12 החודשים של וילסון משקף עלייה של כ-11% במדד בשנה הקרובה.

"ברור שהגיע הזמן לשוק לקחת מעט מנוחה", כתב בלסקי. 

"שוקי שוורים יכולים, צריכים ואף חייבים להאט את קצבם מעת לעת. תקופת עיכול כזו רק מדגישה את הבריאות של מגמת השוק השורית העיקרית". בלסקי מציין כי "הדפוס ההיסטורי בשוקי שוורים מראה שהתשואות בשנה השלישית נמוכות יותר מהעליות בשתי השנים הראשונות ונמוכות מהממוצע ההיסטורי של המדד".

השווקים מתמחרים תרחיש ודאי אחד לסיום המלחמה 

ובישראל, גוזלן, מ-IBI בית השקעות צופה עלייה של 3.2% באינפלציה בשנה הקרובה. "אנו מעריכים כי האינפלציה תמשיך לנוע לאורך השנה הקרובה מעל לגבול העליון של היעד. הערכה זו נתמכת בהשפעות מגבלות ההיצע שתלויות במצב הגאו-פוליטי ובהימשכות המלחמה ובאות לידי ביטוי הן בשוק העבודה, שבאה לידי ביטוי בעיקר בעליית השכר בקצבים גבוהים של כ-7%-6%, והן במגבלות בענפי התיירות, הבינוי והחקלאות. מצד הביקוש, ההערכה היא להתמתנות הדרגתית על רקע הערכה לפגיעה בהכנסה הפנויה בעקבות ההתאמות בתקציב 2025, כאשר מבחינת פרמיית הסיכון ההנחה בבסיס התחזית היא לשיפור במחצית השנייה של 2025". 

לפיכך צופה גוזלן שהריבית צפויה להישאר ללא שינוי בהחלטה הקרובה. "העלייה בהתאם לצפי במדד אוקטובר, לאחר ההפתעה כלפי מטה במדד ספטמבר, צפויים להוביל להערכתנו להותרת הריבית ללא שינוי בהחלטה הקרובה בסוף החודש". 

למרות השיפור ברבעון שלישי, גוזלן צופה כי הצמיחה השנה צפויה להסתכם בשיעור נמוך של עד 0.5%. "עם זאת, למרות השיפור ברבעון השלישי התוצר עדיין נמוך בכ-1% מרמתו ברבעון השלישי של 2023, ערב המלחמה, וזאת בעיקר בהשפעת רמה נמוכה יחסית בהשקעות וביצוא. ברבעון הנוכחי צפויות השפעות מנוגדות על הצמיחה, מחד השפעה ממתנת על הפעילות כתוצאה מהתרחבות המלחמה בצפון, אך מנגד עלייה בהוצאה הביטחונית והקדמת צריכה טרום העלאת המיסוי (בעיקר מע"מ ורכבים) בתחילת 2025. לפיכך, למרות השיפור בצמיחה ברבעון השלישי הצמיחה בסיכום 2024 צפויה להיות נמוכה בשיעור של עד 0.5%".